Ennakko: GrIFK-TPS

Kauniaisten Keskuskentällä kohtaa tilastojen valossa kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Oikeastaan ainoa yhdistävä tekijä GrIFK:n ja TPS:n välillä on tasapelien määrä, molemmilla on niitä kuusi.

GrIFK kiusaamaan sarjakärkeä

TPS on voittanut 12 ottelua ja Grani hävinnyt saman määrän. Vastaavasti TPS on hävinnyt vain kolme kertaa, kun kauniaislaiset ovat saaneet kolme voittoa. TPS on päästänyt selvästi vähiten maaleja, vain 10. Grani on päästänyt eniten, peräti 48, ja tehnyt vähiten 19. Ei ole siis ihme, että turkulaiset johtavat ansaitusti sarjaa, ja kauniaislaiset ovat viimeisenä.

Tilastoilla pelejä ei ole kuitenkaan voitettu aikaisemminkaan. GrIFK hävisi viime sunnuntaina Pietarsaaressa Jarolle 5-2, mutta ottelun alku ei ollut lainkaan hullumpi. TPS:n kausi on ollut vakuuttava, ja joukkue on kärsinyt edellisen tappion Gnistanille elokuun alussa.

Molemmilla joukkueilla on vielä kuusi ottelua jäljellä, ja siten 18 pistettä on tarjolla. Ennen lauantain Honka-EIF -ottelua Granilla on seitsemän pisteen ero viimeisellä säilyjän paikalla olevaan EIF:iin. Kaksi viikkoa sitten Kauniaisissa voitettu OPS on ottanut viimeisestä kahdesta pelistään tärkeät kuusi pistettä ja noussut siten yhdeksän pisteen päähän ottelun enemmän pelanneena. Yhdeksäntenä oleva Gnistan pelasi kierroksen ottelunsa Hakaa vastaan tasan eilen. Oulunkyläläiset ovat kaksi pinnaa kauniaislaisia edellä.