Ennakko: Gnistan-KPV

KPV lähtee hakemaan hyvitystä toukokuulla Kokkolassa pelatulle joukkueiden ensimmäiselle kohtaamiselle.

KPV hakee revanssia

Tuolloin Gnistan nousi 1-1 tasapeliin loppuhetkien vapaapotkumaalilla, ja riisti isänniltä arvokkaat kaksi sarjapistettä. Gnistan on juuttunut sarjataulukon viimeiseksi. Se on kerännyt neljä pistettä ja sen avausvoitto Ykkösessä on vielä ottamatta.

Tosin Kipinä on osoittautunut sitkeäksi joukkueeksi. Tästä osoituksena muun muassa se, että neljän viimeisen ottelun aikana Gnistan on onnistunut tekemää kaksi maalia niin Jaron, AC Oulun kuin Hongankin verkkoon.

Honkaa vastaan sinipaidat olivat vielä tasoittaa ottelun viimeisillä hetkillä, kun se sai pallon honkalaisten maalin ylärimaan.

Edellisessä ottelussaan viiden miehen alakerralla pelannut Gnistan jätti OPS:n maaleitta maalittomassa tasapelissä.

KPV on kivunnut sarjataulukon toiseen päähän, ja se johtaa Ykköstä 27 pisteellä. Viime otteluiden joukkoon mahtuu muutama runsasmaalinen voitto, sisältäen kaksi maukasta 3-0 kotivoittoa, mutta myös nihkeämmät vierasottelut Turussa ja Valkeakoskella.

Nyt täytyy Vihreän olla heti ottelun alusta hereillä, eikä matkustaminen saa painaa jaloissa, mikäli täysi pistepotti halutaan kaapata kotimatkalle mukaan.

- Viime aikojen parantuneet otteet, kuten myös sairastuvan tyhjentyminen, ovat tuoneet entisestään lisää meininkiä harjoituskentälle. Niin pitää ollakin, mikäli aiomme säilyttää asemamme, kertoo KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen seuran sivuilla.

- Gnistan tarjoaa meille kovan haasteen uudistetulla kotikentällään. Joukkue on osoittautunut erittäin sitkeäksi ja peräänantamattomaksi. Emme toki ole unohtaneet heidän vierailuaan Kokkolaan sarjan alussa, Korhonen muistuttaa ottelun haasteista.

Kokoonpanopuolella Vihreällä on sekä hyviä että huonoja uutisia.

- Stefan Milojevic on todennäköisesti mukana kokoonpanossa, mikäli pelilupa-asiat saadaan kuntoon otteluun mennessä. Nando Cozar on edelleen toipilaana ja mahdollisesti myös Honka pelissä jalkaansa satuttanut Miro Schwalenstöcker joutuu jättämään pelin väliin. Michael Mravec on kärsinyt yhden ottelun pelikieltonsa ja palaa näin ollen kokoonpanoon, Korhonen valaisee ottelun alla.

Gnistan-KPV Helsingin Oulunkylässä lauantaina 15.7. klo 17.00. Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.