U17-pojat nimetty EM-karsintaan

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa EM-karsintaturnauksen syys-lokakuun vaihteessa Kotkassa ja Myllykoskella.

Muutama uusi nimi

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola on nimennyt joukkueen turnaukseen, jossa vastaan asettuvat Islanti, Venäjä ja Färsaaret. Vastustajista Islanti ja Färsaaret ovat Suomelle hyvin tuttuja kesän avoimesta PM-turnauksesta.
 
U17-pojat pelasivat Toto Cupia Itävallassa elo-syyskuun vaihteessa ja joukkueen pohja rakentuu tuolla mukana olleelle ryhmälle. Mutta ulkopuoleltakin on nimiä mukaan otettu.
 
- Itävallan jälkeen tiesin oikeastaan 15 kenttäpelaajaa, jotka joukkueeseen tulevat ja myös kerroin heille paluumatkalla, että kutsu on tulossa, Lehtola kertoi.
 
- Viimeisistä 2-3 paikasta kilpaili sitten sellaiset 6-7 pelaajaa ja nuo valinnat ovat aina hankalia. Pitää miettiä mille pelipaikoille ehkä tarvitaan lisää leveyttä ja kuka pelaaja ehkä tuo jotain erikoisosaamista.
 
Jälkimmäisestä hyvä esimerkki on nuoremman ikäluokan maajoukkueesta mukaan noussut Juho Ojanen.
 
- Hän on meille selkeä täsmäase, pelaaja joka pystyy avaamaan muureja ja portteja, vahva ohittamaan vastustajia, Lehtola kuvaa.
 
- Vähän mietittiin sitä, että hän on tällä viikolla vielä U16-poikien kanssa Jyväskylässä ja oli vastikään viisi päivää Ruotsissa, mutta koulun kanssa saatiin asia sovittua oikein hyvässä hengessä.
 
Toinen pelaaja, jonka Lehtola nostaa esille, on toppari Benjamin Hiekkanen. Hiekkanen oli ensi kertaa tänä vuonna joukkueen mukana Itävallassa ja pelasi siellä itselleen paikan karsintajoukkueeseen.
 
- Tulokset eivät olleet Itävallassa hyviä, mutta hän pelasi itselleen kisapaikan. Tosi vahvaa esiintymistä pallollisena ja vasenjalkaisena hän tuo myös sen lisäulottuvuuden mukanaan. Pelaajat itse äänestivät hänet parhaaksi pelaajaksemme Itävallassa, joten valinta oli sikälikin helppo.
 
Kaikkiaan Lehtola on varsin tyytyväinen ryhmäänsä, poissaoloja on käytännössä hyvin vähän.
 
- Sanotaanko että 1-3 pelaajaa olisi voinut olla joukkueessa, mutta eivät pääse loukkaantumisten takia mukaan. Oliver Antman oli yksi tällainen, hän oli erittäin hyvä kesän PM-turnauksessa, mutta ei valitettavasti ehdi ajoissa pelikuntoon.
 
- Tilanne on kuitenkin ainakin toistaiseksi hyvä, toki tässä vielä pari viikkoa on turnauksen alkuun. Jos tällä nyt nimetyllä ryhmällä turnaukseen pääsemme, niin koossa on varmasti vahvin ryhmämme tänä vuonna, Lehtola linjaa.
 
EM-karsintojen syksyn ottelut pelataan 13 neljän maan karsintalohkossa, joista kustakin kaksi parasta sekä lisäksi neljä parasta lohkokolmosta pääsevät ensi kevään jatkokarsintaan, jonne suoraan pääsevät rankingin kaksi parasta maata Saksa ja Portugali.
 
Mukana paikallisjärjestäjinä EM-karsintaturnauksessa ovat KTP ja MYPA.
 
Turnauksen ottelut:
Ke 27.9.
klo 13.00 Färsaaret - Venäjä Arto Tolsa Areena, Kotka
klo 18.00 Suomi – Islanti Arto Tolsa Areena, Kotka
La 30.9.
klo 13.00 Islanti - Färsaaret Saviniemen Stadion, Myllykoski (Kouvola)
klo 18.00 Venäjä – Suomi Saviniemen Stadion, Myllykoski (Kouvola)
Ti 3.10.
klo 13.00 Färsaaret – Suomi Arto Tolsa Areena, Kotka
klo 13.00 Venäjä - Islanti Saviniemen Stadion, Myllykoski (Kouvola)
 
Pelaajat turnaukseen: 
Otso Linnas (mv) VJS
Viljami Sinisalo (mv) FC Espoo
Terry Ablade FC Jazz
Pyry Hannola FC Midtjylland
Saku Heiskanen TSG 1899 Hoffenheim
Benjamin Hiekkanen VIFK
Joel Laitinen PEPO
Kevin Larsson KäPa
Elias Mastokangas FC Inter
Noah Nurmi KäPa
Juho Ojanen FC Honka
Otto Ollikainen HJK
Julius Perälä TPS
Patrik Raitanen Liverpool FC
Oskari Sallinen FC Groningen
Jeremiah Streng VIFK
Anssi Suhonen Hamburger SV
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
Julius Tauriainen HJK
Maximo Tolonen FC Honka