Suomalaisnaiset vauhdissa kv-kentillä

Ruotsin ja Norjan naisten pääsarjan käynnistyivät pääsiäisenä. Suomalaispelaajat olivat heti avauskierroksella isoissa rooleissa joukkueissaan.

Ruotsin pääsarjassa kymmenennen kautensa avannut Linda Sällström iski maalin ja pelasi täydet minuutit, kun Vittsjö voitti Kristianstadsin vieraissa 1-0. Emma Alanen ei ollut lauantaina kokoonpanossa.

Linköping voitti Limhamn Bunkeflon 3-0. Emmaliina Tulkki vaihdettiin kentälle 85. minuutilla ja hän teki debyyttinsä Damallsvenskanissa. Myös vieraiden riveissä 70 minuuttia urakoinut Eveliina Parikka pelasi sarjassa ensimmäisen ottelunsa. Iina Salmi pelasi Limhamnin riveissä reilun tunnin.

Adelina Engman pelasi täydet minuutit, kun Kopparbergs/Göteborg taisteli 1-0-kotivoiton KIF Örebrosta. Annika Kukkosen Djurgården avasi kauden 1-0-vierasvoitolla Piteåsta ja ”Anki” kirjautti 90-minuuttisen.

Norjassa Juliette Kemppi sai heti maalihanat auki, mutta Kolbotn kärsi vieraissa Trondheims-Ørnille 2-3-tappion. Anna Westerlundin LSK Kvinner avasi kauden vakuuttavasti kaatamalla Kleppin 6-1. Helmarit-toppari pelasi totutusti täydet minuutit. Siiri Välimaa ja Linda Ruutu urakoivat niin ikään 90-minuuttisen, kun Grand Bodø tasasi pisteet Arna-Bjørnarin kanssa 2-2-tuloksella.

Espanjassa Tia Hälinen pelasi 72 minuuttia, kun Santa Teresa voitti RCD Espanyolin 3-0. Ria Öling ei ollut kokoonpanossa. Tanskassa Tuija Hyyrysen ja Nora Heroumin Fortuna Hjørring voitti KoldingQ:n puhtaasti 3-0. Saksassa ja Sveitsissä oli ohjelmassa cup-viikonloppu. Sanni Franssin Zürich eteni toukokuun lopulla pelattavaan finaaliin voittamalla Yverdonin välierässä 3-0.