Huuhkajat komeaan voittoon

Suomi avasi Thaimaassa pelattavan King’s Cupin keskiviikkona komealla 3-1 (2-0) -voitolla isäntämaa Thaimaasta.

Vahva alku Suomelta

Suomi aloitti ottelun todella räväkästi. Avausmaalia ei tarvinnut odottaa kuin neljännelle peliminuutille. Riku Riski levitti oikeaan laitaan Kari Arkivuolle, joka nousi vahvasti ja keskitti takatolpalle, johon oli noussut toinen laitapuolustaja Mikko Sumusalo, eikä hän erehtynyt vaan ohjasi pallon Thaimaan verkkoon.

Isännät sisuuntuivat takaiskusta ja tulivat tämän jälkeen vahvasti. Jesse Joronen Huuhkajamaalilla joutui kerran venyttämään torjuntaan ja kerran Thaimaa kolisutti Jorosen maalin kehikkoa. Pian Suomi iski kuitenkin jälleen ja toistamiseen osuman alusti Arkivuo, jonka keskitys löysi tällä kertaa rangaistusalueen keskeltä Mikael Forssellin ja tämä jatkoi komealla syöksypuskulla pallon oikeaan alanurkkaan.

Suomen 2-0-maalin jälkeen peli tasaantui selvästi. Thaimaa piti enemmän palloa, mutta Suomen puolustus oli tarkkana ja pystyi pysäyttämään isäntien hyökkäysyritykset enimmältään jo keskialueella. Suomi pyrki iskemään vastaan tilaisuuden tullen ja muutama paikka aukesikin, mutta tilanteet kariutuivat joko viimeisen syötön epätarkkuuteen tai paitsiovihellykseen.

Ottelun 34. minuutilla Thaimaa tuli näppärästi keskeltä ja hyökkäys päättyi laukaukseen 16:n rajalta, mutta Joronen torjui varmasti. Juuri ennen taukoa Suomi joutui hetkeksi vajaalle, kun Markus Halsti sai runsaasti verta vuotaneen haavan silmäkulmaansa. Halsti palasi kuitenkin kentälle nopean paikkailun jälkeen vielä ennen taukovihellystä.

Ottelun toinen puoliaika alkoi hiukan rikkonaisesti ja Thaimaan kapteeni Datsakorn Thonglao kuittasi heti varoituksen telottuaan Mika Väyrystä. Pelin kuva ei kuitenkaan juuri muuttunut; Thaimaa piti palloa, mutta ei pystynyt kunnon paikkoja luomaan ja Suomi iski terävästi tilanteen auettua.

Suomi sai vähitellen otetta enemmän haltuunsa ja painoi peliä yhä lujemmin kohti Thaimaan maalia. Muutama terävä laukaus ei kuitenkaan tuottanut tulosta. 67. minuutilla Thaimaa tuli puolestaan terävästi ja hyökkäyksen päätteeksi laukaus viuhui vain niukasti ohi. Seuraavalla minuutilla Joronen joutui kuitenkin antautumaan, kun Narubadin Weewatnodom karkasi oikealta ja laukoi läpiajonsa päätteeksi pallon takanurkkaan.

Kavennuksen jälkeen Suomi kuitenkin jäädytti hyvin pelin hetkeksi, eikä Thaimaa saanut hurmosta päälle. Muutaman lähetä piti -tilanteen Thaimaa onnistui rakentamaan, mutta Suomen puolustus kesti. Tiukin paikka oli, kun kapteeni Joona Toivion viime hetken taklaus pelasti avopaikan. Ottelun loppupuolella kummatkin joukkueet tekivät useamman vaihdon, mikä osaltaan myös hiukan rikkoi peliä.

82. minuutilla vaihdosta tulleella Sebastian Mannströmillä oli hyvä tilaisuus ratkaista peli, mutta nosto hyvästä paikasta jäi hiukan vajaaksi ja maalivahdin hyppysiin. Seuraavat minuutit Thaimaa puolestaan haki tiukasti tasoitusta, mutta mitään huippuvaarallisia paikkoja Jorosen maalilla ei enää nähty. Pelikello tikitti 87. minuuttia kun nähtiin lopullinen niitti. Jarkko Hurmeen vahvan katkon jälkeen Joni Kauko pelasi pallon rangaistusalueen rajalle Forssellille, tämä kääntyi ja laukoi komeasti ylänurkkaan loppunumeroiksi 3-1.

Suomi kohtaa King’s Cupin finaalissa lauantaina Ruotsin, jonka joukkue on koottu kokonaan Allsvenskanissa pelaavista pelaajista. Thaimaa kohtaa pronssiottelussa Pohjois-Korean.

Suomen kokoonpano:

Jesse Joronen
Joona Toivio (C)
Mikko Sumusalo>> 90+. Tuomas Rannankari
Mika Väyrynen
Teemu Tainio >> 46. Joni Kauko
Mikael Forssell
Rasmus Schüller
Riku Riski (var.) >> 75. Roni Porokara
Kari Arkivuo >> 75. Jarkko Hurme
Markus Halsti >> 80. Paulus Arajuuri
Kasper Hämäläinen >> 65. Sebastian Mannström

Muut vaihtopelaajat:
Lukas Hradecky
Lum Rexhepi
Henri Sillanpää
Mika Ojala
Petteri Pennanen