HUU-TV: Kanerva katkaisemaan Marokon voittoputkea

Markku Kanerva saa Huuhkajaparvensa kanssa vuoden 2017 ensimmäiseen maaotteluun kovan vastuksen.
 

Viitala ja Arkivuo avauksessa

 
Suomi kohtaa maanantai-iltana Marokon. Ensimmäiseen otteluun ollaan ehditty valmistautua Abu Dhabin hyvissä olosuhteissa kaksi päivää.
 
- Mallikkaasti lähtenyt leiri käyntiin. Pelaajat näyttävät olevan innoissaan, Kanerva toteaa.
 
Marokko on todella kovassa iskussa, mutta kaikki putket katkeavat joskus.
 
- FIFA rankingissa Marokko on noin 50. sijalla. 13 tappiotonta peliä on aikamoinen putki. Teemoja huomiseksi on kahden putken katkaiseminen. Me palataan voittojen tielle ja katkaistaan Marokon voittoputki.
 
Vastustajan pelejä ja pelitapaa on tarkasteltu huolella. Kanerva on keitellyt sopat, joilla Marokkoa saadaan horjutettua.
 
- Skoutattu tarkkaan, löytyy tiettyjä heikkouksia. Tietynlaista ylipuolustamista, joukkueen tiiviys ei ole aina optimaalinen. Pystytään varmasti luomaan tyhjiä tiloja kentällä ja luomaan sitä kautta paikkoja, Kanerva toteaa.
 
Kanervalla on Abu Dhabissa mukana A-maajoukkuetasolla varsin kokematon joukkue.
 
- Viisi pelaajaa, jos ottaa pois listalta jotka ovat pelanneet yli 10 ottelua, niin jää 18 pelaajaa, joiden A-maaotteluiden keskiarvoksi jää kaksi maaottelua. 
 
Koko avausta Kanerva ei vielä paljasta, sen hän tekee vasta maanantaina. Pari nimeä hän nostaa kuitenkin jo esiin.
 
- Walter Viitala aloittaa maalissa. Erittäin mielenkiintoinen vuosi hänellä. Suomen mestaruus, siirto ulkomaille ja oli jo A-maajoukkueen mukana viime vuonna ja nyt odottaa debyytti.
 
- Arkivuo pelaa avauksessa. Hän pelaa 50:n maaottelun ja se on upea ja kunnioitettava saavutus. Tuntuu, että tällaisia työmyyriä, jotka ei ole otsikoissa ja näkyvässä roolissa, aina arvosteta tarpeeksi. Hän hoitaa kentällä hommansa esimerkillisesti ja hän on sen jo vuosia tehnyt, Kanerva ylistää.
 
Katso lisää Kanervan mietteitä Huuhkaja-TV:stä>>