Anna Signeul on aloittanut Helmareiden päävalmentajana

Naisten päävalmentaja Anna Signeul on aloittanut tehtävässään syyskuun alusta. Ensimmäinen maajoukkuetapahtuma alkaa tiistaina 12.9.

Ruotsalainen Anna Signeul valittiin Suomen uudeksi luotsiksi tammikuussa. Hän valmensi Skotlannin naisten maajoukkuetta vuodesta 2005 ja johdatti joukkueen ensimmäistä kertaa vuoden 2017 EM-lopputurnaukseen. Signeulin työt Suomessa alkoivat virallisesti syyskuun alussa.

- Odotan uutta tehtävääni todella innoissani. Olen katsonut paljon videoita, mutta on tietysti aivan eri asia päästä tutustumaan pelaajiin kunnolla, Signeul toteaa.

- Huijasin elokuussa ja aloitin hieman etuajassa. Tehtävää on valtavasti ja olisin halunnut jutella kaikkien pelaajien kanssa ennen Portugalin matkaa, mutta se ei ollut ihan mahdollista.

Signeul on nähnyt paikan päällä muun muassa PK-35 Vantaan Mestarien liigan karsintalohkon otteluita Belfastissa sekä kotimaista Naisten Liigaa. Ruotsissa hän seurasi Vittsjön Damallsvenskanin pelin ja tapasi Helmareiden pelaajat Linda Sällströmin ja Emmi Alasen.

Lisäksi hän on muun muassa tutustunut Marianne Miettisen, Marko Salorannan ja Pekko Söderströmin mukana lupaavien nuorten Talentti-toimintaan Eerikkilässä.

- Toivon mukaan pääsen katsomaan myös mahdollisimman paljon Mestarien liigan otteluita. Nythän tiedämme missä kaikkialla pelaajamme pelaavat, luotsi lisää.

PK-35 Vantaa ei päässyt Mestarien liigassa jatkoon, mutta pudotuspelivaiheessa nähdään kuitenkin suomalaisia. Suomalaisnäkökulmasta mielenkiintoisin arpaonni osui otteluun LSK Kvinner-Brøndby. Norjalaisseuran riveissä pelaa Anna Westerlund ja tanskalaisten Olga Ahtinen.

Tinja-Riikka Korpelan Bayern München kohtaa Chelsean, Nora Heroumin Brescia Ajaxin, Tia Hälisen Sparta Praha PAOK:n ja Emmaliina Tulkin Linköping Apollonin.

Signeul seurasi keskiviikko-iltana Naisten Liigan huippuottelua HJK-PK 35 Vantaa Helsingin Pallokentällä. Seuraavaksi hän matkaa U23-maajoukkueen mukana Tanskaan perjantaina. Naisten maajoukkue lentää Portugaliin tiistaina 12.9., jossa edessä on kaksoismaaottelu.

- On hieno mahdollisuus päästä mukaan Tanskaan, pääsen näkemään missä nuoret lahjakkuudet menevät. Olen todella innoissani tulevasta.

Suomi kohtaa Portugalin kaksoismaaottelussa 16. ja 19.9. Signeul julkaisee joukkueensa matkaan maanantaina 11.9. Tilaisuus näytetään suorana lähetyksenä Helmareiden Facebookissa.

Suomi avaa MM-karsinnat Helsingissä 22.10. Serbiaa vastaan.