Länsi-Suomi

Syyskierrokselle ilmoittautuminen

Uusien joukkueiden syyskierrokselle ilmoittautuminen tulee tehdä 25.6. mennessä. Tässä on lisäksi muita asioita, joita on katsottu aiheelliseksi nostaa esille alkukauden perusteella.

Syyskierroksen runko-ohjelmat pyritään julkaisemaan viikkojen 27 ja 28 aikana. Alueelliset sarjat painottuvat viikolle 27 ja piirisarjat viikolle 28.

Syyskierrokselle ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tulee tehdä ainoastaan näissä tapauksissa:

  1. Joukkue luopuu sarjasta kevätkierroksen jälkeen.
  2. Joukkue ilmoittautuu kokonaan uutena joukkueena sarjaan syyskierrokselle
  3. Joukkue vaihtaa sarjaa kevät- ja syyskierroksen välissä (esim. P14Liiga -> P14 8v8)

Lomake ja tarkemmat ohjeet löytyvät täältä:
https://www.palloliitto.fi/lansi-suomi/pelitoiminta/piiri-ja-aluesarjat/...

Noususta kieltäytyminen

Mikäli joukkue ei halua nousta ylemmälle sarjatasolle, jonka se on kevätkierroksen sarjamenestyksen perusteella saavuttanut, niin asiasta on ilmoitettava viimeistään ma 3.7. 12:00 mennessä kilpailupäällikölle sähköpostilla.

Joukkueiden välissä siirtyminen samassa ikäluokassa

Muistutuksena piirin erillismääräysten kohta, joka eroaa hivenen liiton kilpailumääräyksistä. Tämä on käytössä kaikissa piirin P/T12 ja vanhempien nuorten sarjoissa sekä alueliigassa. Etelä-Lännessä, aluesarjoissa (P17II, P20II, T18II) sekä liiton sarjoissa noudatetaan kilpailumääräysten mukaista liikkumista.

Nuori pelaaja voi pelata oman seuransa saman ikäluokan ylemmällä sarjatasolla pelaavassa joukkueessa pelatun virallisen ottelun jälkeen seuraavana päivänä alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen ottelussa ja seuraavana päivänä ylemmän sarjatason joukkueessa alemmalla sarjatasolla pelatun ottelun jälkeen. Ylemmällä sarjatasolla pelaavista joukkueista voi kuitenkin kerrallaan* siirtyä alempaan joukkueeseen yhteensä enintään NELJÄ kyseisten joukkueiden viimeisessä virallisessa ottelussa pelannutta pelaajaa.
Edellä mainitut siirtymiset joukkueiden välillä ovat mahdollisia koko kauden ajan eli myös siirtoikkunan sulkeuduttua. Pelaajia voi myös siirtää saman seuran sisällä vapaasti ylhäältä alaspäin kevät- ja syyskierroksen välissä (ei siis neljän pelaajan rajoitusta).
Jos samalla seuralla on kaksi tai useampi joukkue samalla sarjatasolla piirisarjassa, niin seuran pelaajat eivät voi liikkua näiden joukkueiden välillä. Piiri voi perustellun anomuksen saatuaan myöntää pelaajalle luvan vaihtaa tällaisessa tilanteessa joukkuetta sarjan sisällä. Anomuksen perusteena ei voi olla joukkueen sarjamenestys. Yksittäiselle pelaajalle voi anoa tällaista lupaa vain kerran koko sarjakauden aikana.
Yhteisjoukkue rinnastetaan tässä oman seuran joukkueeksi.
*Tarkennus sääntötulkintaan: Jos alemmalla sarjatasolla on kaksi tai useampi peli ennen ylemmän sarjatason seuraavaa ottelua, niin tuosta viimeisestä ylemmän sarjatason ottelusta saa tulla silti vain neljä pelaajaa jokaiseen alemman sarjatason peliin. Ne neljä pelaavaa voivat kuitenkin olla eri pelaajat kahdessa peräkkäisessä alemman sarjatason pelissä. 

Leikkimaailmassa (P/T11 ja nuoremmat) on vapaammat säännöt ja ne löytyvät täältä.

Kahden keltaisen merkintä

Kotijoukkueen tulee tehdä merkinnät ottelupöytäkirjaan viimeistään kello 12.00 mennessä seuraavana päivänä ottelusta. Sen jälkeen erotuomari käy hyväksymässä ottelupöytäkirjan. Tänä vuonna on ollut paljon huolimattomuutta merkintöjen suhteen. Isoin ongelma on väärin kirjattu kentältä poisto kahdella varoituksella. Alla on malliesimerkki, jossa pelaaja (nro 10) on saanut kaksi varoitusta (20min ja 40min) koodilla A ja sen seurauksena tullut poistetuksi kentältä koodilla N (=kentältäpoisto kahdella varoituksella). Ensimmäisenä on esitetty oikea tapa tehdä merkintä ottelupöytäkirjaan. Näin pelikielloksi tulee yksi ottelu, joka on oikein. "Väärä 1" aiheuttaa järjestelmään kahden ottelun pelikiellon ja "Väärä 2" ei taas tuo lainkaan pelikieltoa. Ainoastaan Kentältäpoisto koodilla N aiheuttaa yhden ottelun pelikiellon. Kaikki muut kentältäpoistot, myös kokonaan ilman koodia, aiheuttavat kahden ottelun pelikiellon tilastoihin.

Oikea Väärä 1 Väärä 2
min / nro / tyyppi / syy min / nro / tyyppi / syy min / nro / tyyppi / syy
20 / 10 / Varoitus / A 20 / 10 / Varoitus / A 20 / 10 / Varoitus / A
40 / 10 / Varoitus / A 40 / 10 / Kentältäpoisto / A 40 / 10 / Varoitus / A
40 / 10 / Kentältäpoisto / N    

Poikkeusluvat

Kevätkierrokselle ei voi enää anoa yli-ikäisyyslupia tai kaksoisedustuslupia. Syyskierrokselle lupia voi anoa 2.9. asti.