Länsi-Suomi

Kolmosen viikkoraportti

FC Ålandin Rezgar Amanilla neljän maalin iltapäivä Markusbölessä. Jami Wallenius vahvistamaan PIF:n valmennusta.

kaapo_juho_salminen.jpgJuho Salminen oli mahdoton pidettävä MaPS-puolustukselle

FC Boda - PaiHa 2-2
PaiHa yrittää nousta pois sarjan pohjalta ja tässä kamppailussa maalien takominen aloitettiin jo aikaisessa vaiheessa. Kotijoukkue siirtyi johtoon jo seitsemän minuutin pelin jälkeen Djibril Lakhin osuessa. Paimiolaiset nousivat kuitenkin tasoihin kolmisen minuuttia myöhemmin Elja Heiskasen rankkarilla. Vierasjoukkue otti komennon ja siirtyi johtoon 39. minuutilla. Tällä kertaa Juuso Jaakkola kirjasi nimensä maalintekijätilastoon ja tauolle siirryttiin PaiHa:n johdossa. Bodan tasoitus nähtiin heti toisen jakson alussa, kun Lakh osui toistamiseen. Lisäosumia ei enää nähty ja pisteet Björkbodassa menivät jakoon.

Masku - KaaPo 1-4
Kärkikahinoissa pelaavat joukkueet kohtasivat Maskussa. Ottelu alkoi kotijoukkueen näkövinkkelistä surkeasti. Rami Ojanperä pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin vain kolmen minuutin jälkeen. KaaPo hallitsi ottelua mielin määrin ja MaPS juoksi perässä vailla päämäärää. 26. minuutin kohdalla hyvän ottelun pelannut Jukka-Pekka Tuomainen lähetti Mikael Sibakovin läpiajoon. Tämä tökkäsi pallon ohi maskulaisten maalia vartioineen Eemil Aaltosen ja tauolle mentiin tilanteesta 0-2. Masku tuli tauolta pirteämpänä ja saikin luotua muutaman todella hyvän maalipaikan, mutta vieraiden maalivahti Jesse Peltonen venyi upeisiin torjuntoihin. KaaPo:n selvän vierasvoiton viimeisteli maskulaispuolustukselle aivan liian vikkelä Juho Salminen, joka osui vielä kahdesti. Kotijoukkueen Aleksi Laiho ampui hienosti yläkulmaan lohdutusosuman.

Tuwe - Åbo IFK 0-1
Turun paikallisessa Åbo IFK haki arvokkaan vierasvoiton Raunistulasta. Ensimmäinen puolisko mentiin maaleitta, mutta kun toista jaksoa oli takana kymmenen minuuttia, siirsi Mikael Lahtivuori vieraat johtoon. Lisämaaleja ei tässä derbyssä nähty ja sarjapisteet lähtivät vieraiden mukaan. Varoituksia ottelun erotuomari Samu Halmetniemi jakoi ottelussa kuudelle pelurille.

Pallo-Iirot - JyTy 4-0
JyTy:n pelisysteemi Äijänsuolla oli selvä. Bussi alas ja Iirot nollille. Tämä pitikin 20 minuuttia, kunnes Mikko Valtanen osui kotijoukkueelle. Puoli tuntia ennen loppua Juuso Snicker karkasi JyTy-pelaajilta ja tuplasi kotijoukkueen johdon. Hetkeä myöhemmin Jussi Aalto iski pilkulta Iirot 3-0 johtoon ja ratkaisi ottelun lopullisesti. Roope Virtanen osui vielä aivan ottelun viime hetkillä sinetöiden loppulukemiksi 4-0. Varsin kapealla miehistöllä Raumalla liikkeellä ollut JyTy olisi kovasti kaivannut pistepussiinsa täydennystä, mutta sitä ei nyt ollut tarjolla.

FC Åland - ToVe 8-1
Ahvenanmaalla nähtiin todellinen ”pystyyn nylkeminen.” FC Åland murskasi Toejoen Veikot, jonka syyskierros ei ole alkanut lainkaan yhtä vahvasti kuin kevät. Elias Eriksson vei kotijoukkueen johtoon viiden minuutin jälkeen. Tämän jälkeen Kolmosen kuukauden pelaajana ennen ottelua palkittu Johannes Nordström iski kolmeen minuuttiin kaksi maalia ja peli olikin yhtäkkiä jo 3-0. Ensimmäisen puoliajan viimeinen osuma oli Ted Göstasin käsialaa.
Toisella jaksolla nähtiin myös Toven kavennus Matias Koskisen laukoessa 4-1 maalin. Tämän jälkeen alkoi Rezgar Amanin show. Mies teki neljä maalia putkeen ja lopputulos peräti 8-1. Jos heilui ottelussa verkko usein, niin heilui myös keltainen kortti. Varoituksella muistettiin peräti kahdeksaa pelaajaa.

tpk_kyytsonen.jpgTuomas Kyytsönen täräytti valkopaitaisen TPKn avausmaalin

TPK - PIF 2-1
TPK isännöi molemmille huipputärkeässä matsissa Piffeniä Yläkentällä. PIF esitteli ottelussa myös uuden valmennusryhmän jäsenen, kun kokenut entinen Inter-luotsi Jami Wallenius asteli vaihtopenkin vierelle ensimmäisen kerran. Melko runsaslukuisen yleisön ei tarvinnut odottaa avausosumaa kauaa, sillä jo neljän minuutin jälkeen isäntien Tuomas Kyytsönen sivalsi kotijoukkueen johtoon. Piffenin tasoitus tuli juuri ennen taukoa ja tämä oli Micke Karlssonin käsialaa. Ennen taukoa nähtiin myös valitettava PIF-pelaajan loukkaantuminen ja paikalle tilattu ambulanssi vei pelaajan jatkohoitoon.
Toinen nelivitonen ehti vanheta alle kymmenen minuuttia, kun TPK:n Marno Lastula vei kotijoukkueen johtoon. Johto piti loppuun asti ja kotijoukkue sai arvokkaat kolme pistettä. Ottelun lopussa vieraiden Yannick Ossok sai vielä katsella erotuomari Petri Johanssonin nostamaa punaista korttia.

jami_wallenius.jpgJami Wallenius vahvistaa PIF-valmennusta

Tämä viikon Kolmosen ottelut pelataan kaikki perjantaina ja lauantaina. Ehdoton herkkupala on lauantaina Kaarinassa pelattava KaaPo – Pallo-Iirot.

Kierroksen 15 ottelut

11.8. 18:30 Parainen Pajbacka nurmi PIF Masku
11.8. 19:00 Paimio KHT PaiHa TuWe
11.8. 19:15 Yläkenttä KHT ÅIFK TPK
12.8. 14:00 Impivaara nurmi JyTy FC Åland
12.8. 14:00 Kaarina Keskuskenttä KaaPo P-Iirot
12.8. 14:30 Toejoki nurmi ToVe FC Boda

Sarjatilanne

Joukkue P V T H M P
FC Åland 14 10 3 1 44-8 33
KaaPo 13 9 2 2 37-6 29
P-Iirot 14 9 2 3 39-14 29
Masku 14 7 3 4 22-23 24
ToVe 14 6 4 4 24-21 22
ÅIFK 14 6 3 5 27-19 21
FC Boda 14 6 3 5 18-25 21
TPK 13 5 3 5 11-21 18
TuWe 14 5 1 8 13-39 16
PIF 14 3 2 9 17-28 11
JyTy 14 1 2 11 14-37 5
PaiHa 14 1 2 11 7-32 5