Länsi-Suomi

Kolmosen kevätkierros yhtä vaille valmis

Viikkoraportissa JyTy:n ensimmäinen voitto ja KaaPo:n yllätystappio. Mysteerivieras kävi jo toistamiseen Yläkentällä.

tpk_pelikuva.jpg

TPK - Masku 0-0
Sarjan kärkisijoituksia hätyyttelevä Maskun Palloseura kohtasi juhannusviikolla TPK:n Yläkentällä. Jos ottelua pitäisi luonnehtia viikonpäivällä, olisi se ollut maanantai. Molemmat joukkueet näyttivät hieman väsyneiltä, eikä ottelu tarjonnut mitään ihmeitä kenellekään. Masku hallitsi ottelua enimmäkseen, muttei onnistunut luomaan montakaan laadukasta maalintekopaikkaa. TPK:lle tarjoutui mahdollisuus toisella puoliajalla siirtyä johtoon puolittaisesta läpiajosta, mutta tässä kamppailussa ei maaleista saatu nauttia. Ottelusta alempana vielä luvassa vähän lisää mysteerivieraan raportista paikan päältä.

PaiHa - JyTy 0-3
JyTy nappasi kauden avausvoittonsa Paimiossa. Ensimmäisen jakson puolivälissä Kalle Karhunen vei vieraat 0-1 johtoon. Sama mies masensi kotijoukkuetta juuri ennen taukoa tuplaten johdon. Valmentajaa ennen edelliskierrosta vaihtanut PaiHa yritti tauolla varmasti keksiä ratkaisuja loppukirin aloittamiseksi. Heidän epäonnekseen JyTy:n Jani Lauretsalo tappoi pelin heti toisen puoliajan alussa, kun kello näytti 49. peliminuuttia. JyTy-miehistöllä hymy oli herkässä varmasti, kun kauden ensimmäinen täysi pistepotti näki päivänvalon. Voitolla joukkue nousi kesätaukoa viettämään pois jumbosijalta ohi PaiHa:n.

TuWe - Pallo-Iirot 1-5
Iirot näytti ottelun kolmannella minuutilla vaarallisuutensa Juho Patolan rokottaessa Weikkoja heidän omasta virheestään. Vieraat jatkoivat vahvaa alkua salamamaalin jälkeen ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Patola viimeisteli jo toisen osumansa. Leevi-Eemeli Ojanen kavensi tilanteeksi 1-2 viisi minuuttia ennen taukoa, mutta Iiro-lauma kuittasi tuon ja siirtyi juuri ennen puoliaikaa takaisin kahden maalin johtoon. Toppari Aake Rapala nikkasi vieraille maalin, joka kenties lamautti kotijoukkuetta juuri heidän kavennuksensa jälkeen. Vierasjoukkue kaunisteli loppulukemia vielä viimeisen kympin aikana Stanley Ukwuoman sekä Juho Patolan maaleilla. Patolalle siis hattutemppu kotiin viemiseksi.

patola.jpgJuho Patola täräytti hattutempun TuWen verkkoon

FC Boda - KaaPo 2-1
Björkbodassa nähtiin iso yllätys, kun Boda voitti KaaPo:n kotonaan. Isäntien Sven Ivars pääsi iskemään kotijoukkueen johtoon jo neljännellä peliminuutilla kulman jälkitilanteesta. Tämän jälkeen KaaPo korjasi rivinsä ja alkoi hakea tasoitusosumaa. Maalia saatiin odotella 20. peliminuutille asti, kunnes hyvän kevätkauden pelannut Joona Järvistö osui vastahyökkäyksestä tolppien väliin. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1. Toisen jakson alussa vierasjoukkueelle satoi kylmää vettä niskaan, kun maalissa pelanneen Jesse Peltosen epäonnistuneen purkupallon jälkeen Linus Korkea-Aho nosti pallon hienosti maaliin. Tämän jälkeen KaaPo alkoi taas vyöryttää hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia, muttei saanut palloa enää isäntien maalilla vahvasti pelanneen Eraldi Gjondedajn selän taakse.

ToVe - Åbo IFK 1-1
Toejoella pelattiin vasta juhannuksen jälkeen ja tasattiin pisteet lukemin 1-1. Åbo siirtyi johtoon juuri ennen taukoa Hiep Huynh:n viimeistelystä. Tauolle siirryttiin vierasjohdossa. ToVe:n maali syntyi, kun peliä oli jäljellä puolisen tuntia. Tero Laiho vastasi tuosta tasoitusosumasta, joka jäi myös ottelun viimeiseksi. Molemmat joukkueet keräsivät mukaansa kesätauolle kolme varoitusta.

Kevätkierros tulee kokonaisuudessaan pelatuksi vasta 15.7., jolloin PIF matkustaa Markusböleen FC Ålandin vieraaksi. Tuon ottelun raportti ja tilastopoimintoja Kolmosen kevätkierroksesta on luettavissa viikolla 29, jolloin valmistaudutaan jo 20.7. alkavaan syyskierrokseen.

Kolmosen otteluohjelma löytyy täältä.

Sarjatilanne, kun yksi ottelu kevätkierrokselta on pelaamatta

Joukkue P V T H M P
KaaPo 11 7 2 2 26-5 23
FC Åland 10 6 3 1 23-4 21
Masku 11 6 3 2 18-16 21
P-Iirot 11 6 2 3 30-12 20
ToVe 11 6 2 3 21-11 20
ÅIFK 11 5 3 3 24-13 18
FC Boda 11 5 1 5 13-22 16
TPK 11 4 3 4 8-17 15
TuWe 11 4 1 6 11-31 13
PIF 10 3 1 6 14-17 10
JyTy 11 1 1 9 12-30 4
PaiHa 11 1 0 10 4-26 3

Mysteerivieras toistamiseen Yläkentällä

Mysteerivieras matkusti ennen juhannusta seuraamaan Kolmosen kamppailua TPK - Masku Yläkentälle. Stadion sinällään tuli jo testattua keväällä JyTy:n kotiottelussa ja tällä kerralla mysteerivieras tutkailikin tarkalla silmällä TPK:n ottelujärjestelyjä.

Ottelu ei noussut suurten klassikkojen joukkoon, josta jäisi jälkipolville kerrottavaa. Tunnelma katsomossa ei myöskään kohonnut erityisen kiihkeäksi.

Ennen ottelua Yläkentällä harjoitteli toinen seura, eikä kentälle ollut varattu aikaa verryttelyyn riittävästi. Näyttikin vähintään hassulta, kun kentällä harjoitukset loppuivat klo 19:10 ja peli alkoi 19:15. TPK ja Masku ottivatkin alkulämmöt ahtaasti samalla kenttäpuoliskolla. Kolmosen ottelussa ei tällaista tilannetta saisi syntyä.

Pienillä jutuilla myös stadionin olisi saanut näyttämään enemmän siltä, että on matsipäivä. Esimerkiksi tyhjiin lipputankoihin kannattaisi nostaa Suomen ja seuran liput.

tpk_lipputangot.jpgLipputangot odottivat tyhjinä TPKn ja Suomen lippuja

TPK:n Pallopojat olivat ''hyvän'' ikäisiä tehtävään ja hoitivatkin hommansa tyylikkäästi.

Kuuluttaja oli rennon persoonallinen ja asiansa osaava. Kuulutukset kuuluivat katsomoon hyvin, mutta toiselle puolelle kenttää ääni ei kantanut.

tpk_pallopojat.jpgTPKn pallopojat osasivat hommansa

Buffetista sai myös hyviä ''matsiherkkuja'', joskin tarjonta olisi voinut olla laajempi. Mysteerivieras arvostaa aina hyvää makkaraa, mutta TPK:n buffetista sitä ei saanut lainkaan! 

tpk_buffa.jpgMatsimakkara jäi TPKn pelissä mysteerivieraalta saamatta

Käsiohjelmana oli hyvän kokoinen taitettu A4 ja se sisälsi perustiedot kotijoukkueen kotiotteluista ja pelaajista. Sisäaukeaman toinen sivu oli kuitenkin tyhjä ja vierasjoukkueen pelaajaluettelo oli irtolehtenä. Ehkäpä tuota tyhjää sivua olisi voinut käyttää irtolehden sijaan tai täyttää sivu vaikkapa sarjataulukolla ja erotuomarien nimitiedoilla.

Ottelutapahtuma vaikutti mysteerivieraan silmiin hyvin ”tavanomaiselta.” Pienellä lisäpuristuksella ottelutapahtuman saisi muutettua suuntaan, josta välittyisi kaikille, että pelipäivä on juhlapäivä, eikä vain yksi päivä muiden joukossa.  

tpk_katsomo.jpgYläkentän katetusta katsomosta on hyvä seurata ottelua

Mysteerivieraan pisteet

Käsiohjelma: 2 / 5. Perussetti, johon olisi helposti mahtunut lisääkin infoa yleisöä palvelemaan
Matsimakkara: 0 / 5. Ei ollut
Kahvi: 3,5 / 5. Perussetti, ei moittimista kahvissa
Katsomon viihtyisyys: 4 / 5. Yläkenttä on tyylikäs paikka pelata ''stadionmaisen'' ulkonäkönsä johdosta.
Ottelutapahtuman yleisarvosana: 2,5 / 5