Kaakkois-Suomen piiri

U17 EM-karsinta syksyllä Kotka/Myllykoski

lehtola_erkkav_671_2016.jpg© SPL / Jussi Eskola

Kunniakas historia kummallakin paikkakunnalla

Suomen päävalmentaja Erkka V. Lehtola iloitsee paitsi karsintaturnauksen saamisesta kotimaahan myös ottelupaikkakunnista. Olosuhteet ovat huippuluokkaa ja perinteet molemmilla ottelupaikkakunnilla vahvoja.
 
- Poikien EM-karsintaturnaus Kotkassa ja Myllykoskella, upeaa! Kummatkin paikkakunnat ovat värittäneet kunniakkaasti Suomifutiksen historiaa. Toivottavasti tulevaisuus tuo tullessaan uusia kultaisia lukuja, Lehtola sanoo. 
 
- Aidot futisstadionit takaavat tunnelman ja huippuolot. Pelaajat syttyvät varmasti. 
 
Suomen kanssa samaan lohkoon arvottiin Venäjä, Islanti ja Färsaaret. EM-jatkokarsintaan lohkosta selviytyy kaksi parasta, minkä lisäksi kaikista lohkoista neljä parasta lohkokolmosta pääsee jatkoon. Lehtola uskoo, että edessä on turnaus, joka tarjoaa yleisölle nähtävää monipuolisesti.
 
- Kymenlaaksolaisille jalkapallon ystäville tarjotaan mahdollisuutta ahmia aitiopaikoilta nuorten kansainvälistä futista. Suomi kiehtoo aina, nousukas Islanti varmasti, samoin itänaapuri Venäjä ja eksoottinen Färsaaret, Lehtola listaa.
 
Suomen joukkue aloitti vuotensa kovatasoisella UEFA development -turnauksella Englannissa ja pelasi sen jälkeen kansainvälisessä turnauksessa Serbiassa. Kesä-heinäkuun vaihteessa ohjelmassa on perinteikäs Baltic Cup, joka pelataan Suomessa, ja kuukautta myöhemmin joukkue matkaa Islantiin avoimeen PM-turnaukseen. Ennen EM-karsintaturnausta Suomi pelaa elo-syyskuun vaihteessa vielä Toto Cup -turnauksen Itävallassa.
 
Ottelut EM-karsintaturnauksessa:
 

ke 27.9.
13.00 Venäjä – Färsaaret, Arto Tolsa Areena (Kotka)
18.00 Suomi – Islanti, Arto Tolsa Areena (Kotka)
 
la 30.9.
13.00 Islanti – Färsaaret, Kymenlaakson Sähkö Stadion (Myllykoski)
18.00 Venäjä – Suomi, Kymenlaakson Sähkö Stadion (Myllykoski)
 
ti 3.10.
13.00 Färsaaret – Suomi, Arto Tolsa Areena (Kotka)
13.00 Islanti – Venäjä, Kymenlaakson Sähkö Stadion (Myllykoski)