Huuhkajat tasapeliin Latviaa vastaan

Suomen kohtaloksi jäi jäädä Baltic Cupin kakkoseksi rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Finaali Latviaa vastaan oli varsinaisen peliajan jälkeen lukemissa 1-1 (0-0), mutta Latvia oli pilkulta lopulta vahvempi.

Suomen hallintaa

Ottelu alkoi heti vauhdikkaasti ja peli aaltoili puolelta toiselle. Kumpikin joukkue sai jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pari kulmapotkua, mutta todellisia huippupaikkoja sen enempää Lukas Hradeckyn vartioimalla Suomen maalilla kuin Andris Vaninsin veräjällä Latvian kenttäpäädyssä ei nähty. Hradecky sai tosin olla hereillä pariin otteeseen, mutta hyvät vastaantulot pelastivat tilanteet ennen varsinaista maalipaikkaa.

Suomi sai 16. minuutilla jälleen kulmapotkun ja sen jälkitilanteesta Toni Kolehmainen pääsi lataamaan vastapalloon rangaistusalueen kulmasta, mutta laukaus painui niukasti yli Vaninsin maalin. Suomi alkoi pikku hiljaa saada otetta pelistä ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Teemu Pukki puolestaan kokeili 20 metristä, mutta samalla tuloksella – pallo yli maalin.

Suomi piti enemmän palloa, mutta Latvia pääsi muutamaan kertaan iskemään pallonriiston tai syötönkatkon jälkeen, mutta vailla mainittavampaa tulosta. Suomi pyrki saamaan palloa maalille laitojen kautta, mutta Latvian puolustus selvitti keskityspallot tai ratkaisut suuntautuivat ohi maalin. 38. minuutilla Latvian puolustus purki tilanteen vain puolittain ja Daniel Sjölund pääsi yrittämään 12 metristä, tuikkaus painui ahdistettuna sekin kuitenkin ohi vasemman tolpan.

Tauolle saakka mentiin Suomen hallinnassa ilman varsinaisia maalipaikkoja ja ensimmäisen 45-minuuttisen päätteeksi tilanteeksi jäi 0-0.

Latvia aloitti toisen puoliajan vahvasti, mutta 52. minuutilla Suomi sai vapaapotkun 25 metristä ja Kolehmainen laukoi komeasti suoraan Suomen johtoon. Huuhkajien johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kuin reilu pari minuuttia. Edgars Gauračsin kaukolaukaus painui Suomen rangaistusalueella olleen pelaajamuurin läpi ja ohi tauolla maaliin vaihdetun Henri Sillanpään.

61. minuutilla Suomen johtomaali oli lähellä. Kolehmainen pääsi pamauttamaan reilusta 20 metristä, mutta pallo pamahti Huuhkajien epäonneksi maalikehikkoon. Viisi minuuttia myöhemmin Suomi tuli vahvasti vasemmalta ja Sjölundin syöttö löysi pilkun kohdalta vapaana olleen Markus Halstin, mutta tämän jatko suuntautui maalin yli. Pian perään Kolehmainen sai hyvän paikan, mutta pallo painui päätyrajan yli.

Suomen hyvän jakson jälkeen peli tasaantui jälleen loppua kohden, eikä enempiä osumia nähty, joten turnausvoitto ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla.

Ratkaisu saatiin lopulta vasta kahdeksansien laukojien jälkeen. Vanins torjui Kolehmaisen laukauksen ja Vladislavs Kozlovs upotti ratkaisevan 11-metrisen ohi Sillanpään.

Latvia-Suomi rp. 7-6 (1-1, 0-0)
maalit: 51. 0-1 Toni Kolehmainen, 54. 1-1 Edgars Gauračs

rp-kilpailu:

Teemu Pukki –
Aleksandrs Cauņa -
Daniel Sjölund +
Vitālijs Smirnovs +
Njazi Kuqi +
Oļegs Laizāns +
Mika Ojala +
Vladimirs Kamešs +
Petri Pasanen +
Artūrs Zjuzins +
Tim Sparv +
Oskars Kļava +
Jarkko Hurme -
Nauris Bulvītis -
Toni Kolehmainen -
Vladislavs Kozlovs +

Suomen kokoonpano:

1.Lukas Hradecky Esbjerg fB >> 46. 12.Henri Sillanpää GAIS Göteborg
2.Petri Pasanen FC Salzburg (var.)
6.Toni Kolehmainen TPS
10.Teemu Pukki FC Schalke 04
14.Tim Sparv FC Groningen
15.Markus Halsti Malmö FF
16.Daniel Sjölund Djurgårdens IF
17.Roni Porokara Beerschot Antwerpen >> 57. 18.Njazi Kuqi Panionios GSS
20.Timo Furuholm Fortuna Düsseldorf >> 73. 11.Mika Ojala FC Inter
22.Jukka Raitala CA Osasuna >> 57. 3.Jarkko Hurme TPS
23.Paulus Arajuuri Kalmar FF

Vaihdossa:

12.Niki Mäenpää AZ Alkmaar
4.Joona Toivio Djurgårdens IF
5.Juhani Ojala BSC Young Boys
8.Perparim Hetemaj AC Chievo Verona
9.Mika Ääritalo TPS
21.Kasper Hämäläinen Djurgårdens IF