PHYK:n tytöille upeasti MM-hopeaa

Pohjois-Haagan Yhteiskoulun tyttöjen joukkue taisteli tiukasti futsalin koululaisten maailmanmestaruudesta, mutta taipui perjantain finaalissa maalein 3-4 Turkille.

PHYK kaatui ”saappaat jalassa”

Alkusarjassa kohdattu Turkki tuli uudelleen Suomen tyttöjä vastaan MM-finaalissa. Alkusarjassa Turkki pöllytti suomalaisia mennen tullen, nyt oli kuitenkin uusi ääni kellossa.
 
Turkki aloitti ottelun vahvasti ja painoi päälle lähes koko ensimmäisen jakson, mutta PHYK:n uhrautuva puolustus sekä Sofia Mannerin loistava maalivahtipeli pitivät ottelun tasaisena. Vaikka Turkki meni 2-0-johtoon, tilanne ei synnyttänyt paniikkia tai luovuttamista suomalaisissa.
 
Valmentajien - Päivi Lehdon ja Salla Saresvuon - taktiikkaa kärsivällisesti noudattaen PHYK nousi pikku hiljaa takaa tasoihin. Varsinkin ensimmäisen puoliajan loppu oli suomalaistan hurmiomaista painostamista ja tauolle lähdettiin kukuttavasta 2-2 tilanteesta.
 
Toisella jaksolla Turkin vauhtipeli alkoi hyytyä ja pelistä tuli rauhallisempaa asemien hakemista suomalaisten kenttäpuoliskolla. PHYK:n tyttöjen terävät vastaiskut aiheuttivat säännöllisesti päänvaivaa turkkilaisten puolustukselle. Väkisin punapaidat kuitenkin runnoivat 2. jaksolla kaksi maalia.
 
4-2-tilanteessa Päivi Lehto otti aikalisän, pelikellossa oli tuolloin 34 minuuttia eli tehokasta aikaa oli jäljellä kuusi minuuttia. Neuvot purivat, kaksi minuuttia myöhemmin Emma Nuutinen kavensi kulmapotkun jälkitilanteesta. Viimeiset minuutit olivat suomalaisten vimmattua takaa-ajoa, mutta tolppaa lähemmäs joukkue ei päässyt.
 
Tappio oli kirvelevä, mutta Turkki joutui tekemään todella töitä voittaakseen mestaruuden. Klassista, mutta niin totta: "PHYK kaatui saappaat jalassa!"
 
Koululaisten MM-turnaus, finaali:
Turkki - PHYK 4-3 (2-2)
PHYK:n maalitykit: 2-1 Emma Nuutinen (Anniina Sankoh), 2-2 Tessa Auvinen (Inka Kaivola), 4-3 Emma Nuutinen