PHYK raivasi tiensä MM-finaaliin

Pohjois-Haagan Yhteiskoulu vei Suomen värit koululaisten futsalin tyttöjen MM-loppuotteluun, jossa vastaan asettuu Turkki.

Ranska nurin välierässä

Suomea edustavan PHYK:n voittoputki sai jatkoa torstaisessa välierässä, kun Ranska kaatui maalein 5-3.
 
Ensimmäisen jakson alku Ranskaa vastaan oli PHYK:n hallintaa, paikkoja tuli liukuhihnalla, mutta vain yksi maali. Jakson keskivaihe tasaista oli sitten tasaisempaa, eikä kummallakaan ollut maalipaikkoja. Jakson loppu puolestaan oli ranskalaisten täydellistä hallintaa, pallo pysyi lähes koko ajan PHYK:n kenttäpäädyssä. Ranska pääsikin ottelussa 2-1-johtoon. Kaikkiaan PHYK kuitenkin pelasi fyysisemmin ja osa ranskalaisista varoi tilanteisiin menoa.
 
Toinen jakso oli tasaista, peli aaltoili puolelta toiselle ja maalipaikkoja tuli solkenaan molemmille, ei huonon puolustamisen takia vaan hyvän hyökkäämisen. Emma Nuutinen onnistui kahdesti peräkkäin ja vei PHYK:n uudestaan johtoon.
 
Suomalaisten puolustus alkoi tiivistyä ja vaikka ranskalaiset hyökkäsivät eivät heidän tekopaikkansa olleet vaarallisia. Viisi minuuttia ennen loppua Ranska otti aikalisän PHYK:n 3-2-johtoasemassa ja tuli päälle kuin yleinen syyttäjä, he hyökkäsivät riskillä koko nelikon voimin.
 
PHYK:n vlmentaja Päivi Lehto otti aikalisän kolme minuuttia ennen loppua ja sai tiivistettyä suomalaisten maalin edustan. 24 sekuntia ennen loppua terävä PHYK:n vastaisku päättyi Emma Nuutisen maaliin, 9 sekuntia myöhemmin Ranska kuitenkin kavensi tilanteeksi 3-4 ja peliaikaa kellossa oli 5 sekuntia. PHYK:n muuri piti, kroppaa pistettiin vetojen eteen mustelmia pelkäämättä. Viimeinen pitkä purku toi sinetin ja Anniina Sankoh tykitti loppuluvuiksi 3-5 viimeisellä sekunnilla.
 
Huikea puolustustaistelu palkittiin loppuottelupaikalla. Perjantaina kello 15:30 vastassa on uudelleen Turkki ja revanssin paikka, sillä PHYK kärsi alkulohkon avausottelussaan turkkilaisille tappion.
 
Välierässä hyökkäyksen tutkapari Sankoh-Nuutinen oli jatkuvana uhkana ranskalaisten pienille puolustajille. Inka Kaivola johti puolustusta kylmähermoisesti ja pelasi jälleen lähes virheettömän pelin.Kapteeni Tessa Auvinen loi rauhallisuudella itseluottamuksella henkistä selkärankaa PHYK.n puolustustyöskentelylle. Sofia Manner oli ajoittain kuin elävä muuri, parhaimmillaan kolmekin perättäistä laukausta kilpistyi häneen.
 
Ranska - PHYK 3-5 (2-1)
0-1 Sankoh, 2-2 Nuutinen, 2-3 Nuutinen (Kaivola), 2-4 Nuutinen, 3-5 Sankoh