PHYK MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon

Suomea koululaisten futsalin MM-kisoissa edustava Pohjois-Haagan Yhteiskoulu eteni alkulohkosta jatkopeleihin nappaamalla toisen voittonsa kolmessa ottelussa.

Englanti komeasti kumoon

PHYK kaatoi alkulohkon päätösottelussaan Englannin puhtaasti maalein 5-0.
 
Tyttöjen esitys oli vakuuttava aloituspotkusta lähtien, joukkue oli heti valmis pelaamaan. Englanti puolusti tiiviissä timantissa, mutta suomalaisten ja pallon terävä liike rikkoi muodostelman toistuvasti. Englannin maalivahti oli helisemässä, tilanteita syntyi solkenaan heidän maalilleen.
 
Englannin hyökkääminen oli aika vaatimatonta, kiitos koko PHYK:n joukkueen uhrautuvan puolustuksen. Hyvän, liikkuvan ja prässäävän puolustuksen ansiosta PHYK sai usein riistoja ja vaarallisen teräviä vastahyökkäyksiä. Suomalaisten monipuolista hyökkäämistä kuvastaa se, että maaleja sekä tehtiin erikoistilanteista, vastahyökkäyksistä että 4-4 -jauhamisen jälkeen.
 
Sofia Manner piti nollan Suomen maalissa, vain pari kertaa tyttö joutui töihin, muuten oli aika "helppo" peli. Inka Kaivolan puolustustyöskentely oli vakuuttavaa, hän katkoi, riisti, peitti, pärjäsi 1-1 -tilanteissa ja pisti kaikki syötöt omille. Joukkue parantaa koko ajan, pelit ovat sujuneet nousujohteisesti. 
 
Englanti - PHYK 0 - 5 (0 - 2)
maalit: 0-1 Anniina Sankoh (Inka Kaivola), 0-2 Anniina Sankoh (Tessa Auvinen), 0-3 Jenna Nevalampi, 0-4 Tessa Auvinen, 0-5 Moona Talka (Tessa Auvinen)