Fortum Tutor -ohjelmalle UEFA Grassroots -tunnustus

Jo kolmas suomalainen palkittu

Keskiviikkona (16.5.) vietettävän UEFA Grassroots -päivän yhteydessä Fortum Tutor -ohjelma valittiin Euroopan parhaaksi Grassroots -projektiksi.

Grassroots -päivää juhlitaan UEFA:n kaikissa 53 jäsenliitossa, osana lauantaina (19.5.) pelattavan Mestarien Liigan finaalin juhlallisuuksia. Grassroots -päivällä muistutetaan seurajalkapallon huipputapahtuman yhteydessä ruohonjuuritason työn merkityksestä jalkapallon elinvoimalle. Fortum Tutor -ohjelman lisäksi Suomeen on satanut tunnustusta aiemminkin. Vuonna 2011 Hämeenlinnan Jalkapalloseura valittiin Euroopan parhaaksi Grassroots -seuraksi, ja vuonna 2010 Tapio Harittu palkittiin yhtenä kolmesta parhaasta Grassroots -toimijasta Euroopassa. 

Fortum Tutor on Fortumin ja Suomen Palloliiton yhdessä vuonna 2009 käynnistämä valtakunnallinen ohjelma, jonka avulla kehitetään jalkapallojunioreiden valmentajien taitoja. Tavoitteena on taata lapsille osaava ja kannustava valmentaja. Fortum Tutor -ohjelma koskettaa yli 20 000 lasta perheineen ympäri Suomea.

Tutoreiksi on valittu 100 jalkapallovalmentamisen osaajaa, jotka tutoroivat yli 2 000 juniori-valmentajaa vuosittain. Valmentaja saa ohjelman kautta kaipaamansa konkreettisen tuen ja avun valmennuksen kehittämiseen. Fortum rahoittaa ohjelman, ja vastuu sen sisällöstä on Palloliitolla. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat 5–11-vuotiaiden lasten valmentajat. Alle 12-vuotiaat lapset ovat lajin perusteiden oppimisen kannalta herkimmässä iässä, ja tarvitsevat siksi kannustavaa valmentajaa tuekseen.

- Olemme todella ylpeitä tästä tunnustuksesta. Ei ole tavallista päästä palkittujen maiden joukkoon peräti kolmena vuotena peräkkäin. Tämä on samalla merkittävä tunnustus koko suomalaiselle ruohonjuuritasolla tehtävälle työlle seuroissamme ja osoittaa, että olemme tällä osa-alueella Euroopan eliittiä. Yhteistyössä Fortumin kanssa kehitetty ja seuroissa toteutettava tutorohjelma on suomalainen vientituote, joka on sen käynnistymisestä saakka herättänyt laajaa kiinnostusta Euroopassa, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen toteaa.

- Fortum Tutor on hyvä esimerkki sponsorointiohjelmasta, jossa yritys ja kansallinen liitto satsaavat yhdessä tulevaisuuteen – lapsiin ja nuoriin. Meille on arvokasta tukea harrastuksia, jotka auttavat lapsia kehittämään sosiaalisia taitojaan ja tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Parhaimmillaan hyvä harrastus luo läpi elämän kantavia ystävyyssuhteita ja vähentää syrjäytymisen riskiä. Osaava ja kannustava valmentaja on lapsen harrastuksen jatkumisen kannalta merkittävässä roolissa, Fortumin yhteiskuntasuhteista ja strategiasta vastaava johtaja Anne Brunila sanoo.