Ennakko: SJK-RoPS

Seinäjoen Jalkapallokerho saa sunnuntaina vieraakseen perinteisen Rovaniemen Palloseuran Ykkosen kärkipään väännössä.

Kärkikamppailu Seinäjoella

RoPS tippui viime kauden päätteeksi Liigasta Ykköseen ja tällä hetkellä se johtaa sarjaa ilman tappioita, tasapisteissä Kerhon kanssa. Kerholla tosin on yksi peli enemmän pelattuna ja maalisuhde yhden maalin huonompi. SJK voisi kuitenkin voittamalla sunnuntaina nousta jälleen piikkipaikalle. Ja sitä lähdetään tietenkin tavoittelemaan.

Kerhon komea 44 ottelun tappioton putki tuli päätökseen viime keskiviikkona, kun Oulun Palloseura haki Keskuskentän avausottelussa hiukan onnekkaastikin täydet pisteet. Se peli on kuitenkin jo nollattu ja rovaniemeläisiä vastaan lähdetään entistä vahvempana ja sopivasti ärsytettynä. Sunnuntaina on siis luvassa tiukka kärkikamppailu Keskuskentän viheriöllä.

Tälle kaudelle RoPS lähti yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina, sillä jo ennestään melko vahva joukkue vahvistui muutamalla nigerialaisella, Gambian maajoukkuekapteeni Ebrima Sohnalla ja El Salvadorin maajoukkuemies Victor Turciosilla. RoPS:n valmentajaksi pestattiin vanha tuttu Kari Virtanen ja tavoitteeksi onkin asetettu pikainen nousu takaisin Veikkausliigaan.

Tähän asti Napapiirin sankarien kausi onkin sujunut mainiosti, sillä voittoja on tullut viisi ja ainoa tasapeli PK-35 Vantaata vastaan vieraissa. Puolustus rovaniemeläisillä on ollut hieman parempi kuin Kerholla, mutta maaleja on syntynyt yksi vähemmän. RoPS johtaa tällä hetkellä sarjaa ennen SJK:ta juuri maalisuhteensa turvin.

SJK saa riveihinsä takaisin varmuudella puolustaja Matti Lähitien. Teemu Penninkangas pelasi jo Reserveissä torstaina ja saattaa olla mukana sunnuntain kokoonpanossakin. Myös Tiitus Lehtinen on pelikunnossa, mutta kapteeni Chris Cleaverin pelaaminen varmistuu vasta pelipäivänä. Itse asiassa Kerholta puuttuu varmuudella enää vain Toni Lehtinen, joka hänkin tulee mukaan pienen EM-tauon jälkeen.

SJK:n nuori ja lupaava keskikenttäpelaaja Jesse Jääskeläinen lähti lainapestillä Kakkosen FC YPA:n riveihin. "Tykin" laina on määräaikainen ja se loppuu 19. kesäkuuta.

SJK - RoPS alkaa sunnuntaina 3.6. klo 18.30, Seinäjoen Keskuskentällä. Liput 10e / 6e, sotaveteraanit ja alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Portit, myyntipisteet ja olutteltta aukeavat jälleen puolitoista tuntia ennen matsin alkua, klo 17.00.