UEFA B Huippupelaajille syksy 2019-talvi 2020

UEFA B koulutusrakenne ja sisältö on rakennettu kolmen lähijakson, yhden seurajakson ja niitä yhdistävien etäjaksojen kokonaisuudeksi. Sisällössä on huomioitu yksilöllisen valmennusfilosofian ja kokonaisvaltaisen valmennuksen lisäksi fyysisen harjoittelun integrointi ja henkisen valmennuksen näkökulma. HUOM! Koulutusvaatimuksiin sisältyvän valmennusharjoittelun takia jokaisen kurssille valittavan on kyettävä nimeämään seurajoukkue, jossa hän toteuttaa tutoroitavat valmennussuorituksensa.

Tämä marraskuussa alkava koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti entisille ja nykyisille huippupelaajille. Huippupelaajan määritelmä: 3 vuotta ja minimissään 30 ottelua Veikkausliigassa, Naisten liigassa tai miesten Ykkösessä. 

HUOM! Jatkossa huippupelaajataustaisille kohdistetun UEFA B koulutuksen osallistuvan valmentajan on suoritettava Futisvalmentajan startti -koulutus ennen UEFA B koulutusta.

Syksy 2019
Vielä tänä vuonna 2019 huippupelaajat voivat hakea suoraan UEFA B koulutukseen ja suorittaa Futisvalmentajan startin sopivassa ajankohdassa. Suosittelemme kuitenkin Futisvalmentajan starttikoulutuksen suorittamista ennen UEFA B koulutuksen alkua. FVS koulutuksia järjestetään alueellisesti ja voit olla suoraan yhteydessä alueesi piiriin. Vuoden 2019-20 aikana suoritettu huippupelaajille suunnattu UEFA B koulutus tulee hyväksytyksi vasta kun koko koulutus on suoritettu hyväksytysti sekä Futisvalmentajan starttikoulutus on suoritettu.

Vuodesta 2020 alkaen
Huippupelaajataustaisille kohdistettuun UEFA B koulutukseen vuodesta 2020 alkaen hakevien valmentajien on suoritettava Futisvalmentajan starttikoulutus (FVS) ennen UEFA B koulutuksen alkua, jotta valmentaja voidaan valita UEFA B koulutukseen.

UEFA B lisenssi
Uuden UEFA B-koulutuksen hyväksytysti suorittaneille myönnetään UEFA B-lisenssi seuraavaksi kolmeksi kalenterivuodeksi. HUOM! UEFA B- ja A- ja PRO koulutuksiin on määritelty osaamistavoitteet, jotka valmentajan tulee hallita koulutuksen päätteeksi. Mikäli tavoitteet eivät täyty, valmentajalle ei voida myöntää koulutustasoa vastaavaa UEFA valmentajalisenssiä.  Koulutuksessa vaadittava osaamistaso ja näytöt on suoritettava hyväksytysti koulutusta seuraavan kalenterivuoden loppuun mennessä. Valmentajalla on halutessaan mahdollisuus saada omalla kustannuksellaan tutori, jonka avulla voidaan paneutua tarvittaviin kehittämisalueisiin.

Eerikkilässä järjestettävän koulutuksen lähijaksojen ajankohdat:
1. jakso: 22.-24.11.2019, Eerikkilä
2. jakso: 3.-5.1.2020, Eerikkilä
3. jakso: seurajakso talven 2019-20 aikana
4. jakso: 14.-16.2.2020, Eerikkilä  

Haku: 27.9.2019 mennessä
Lähetä hakemus sähköpostitse [email protected] 27.9.2019 mennessä.
Liitä hakemukseen mukaan CV:si, josta käy ilmi pelaaja- ja valmentajakokemuksesi (joukkue, sarjataso, vuodet)​
Koulutuksen hinta: 1900 euroa