Ohjeita katsojille – Miesten MM-karsintaottelu Suomi - Ranska

Miesten MM-karsintaottelu Suomi – Ranska pelataan Olympiastadionilla tiistaina 16.11. klo 21.45. 

Shortly in English

SAAPUMINEN

Katsojia pyydetään saapumaan ajoissa paikalle jonojen välttämiseksi. Portit aukeavat 2 tuntia ennen ottelun alku, eli kello 19.45. Paikalla kannattaa olla viimeistään 1 tunti ennen ottelun alkua.

SISÄÄNKÄYNTI 

Jokaisesta portista on pääsy kaikkiin katsomoihin. On hyvä kuitenkin huomioida, että vieraskannattajien alue (B3 alaosa) on aidattu ja sen läpi ei ole kulkua. Porttien sisäpuolella stadionin pääsee kiertämään hevosenkengän muotoisesti pohjoispäädyn (F/G-katsomo) kautta ja stadionin sisällä voi kulkea vapaasti katsomoiden yleisöpalvelutiloissa. Alla olevasta kartasta näet myös kuinka monta sisääntuloväylää kullakin portilla on.

Avaa tästä kartta suurempana >>

Mikäli sinulla on lippu/liput B3-katsomon yläosaan (alaosa on varattu ranskalaiskannattajille), huomioithan, että kulku B3:seen tapahtuu katsomoaukon B1/B2 kautta.
Mikäli sinulla on lippu/liput B4-katsomon, huomioithan, että kulku B4:seen tapahtuu katsomoaukon B5/B6 kautta.

Porteilla tehdään turvatarkastuksia ja kaikki laukut tarkistetaan. Turvatarkastusten nopeuttamiseksi suosittelemme jättämään kaikki ylimääräiset kantamukset kotiin.

Stadionin sisäänkäynneillä on käytössä lippujen skannaus (elektroninen tarkistus). Jos sinulla on mobiililippu, muistathan ladata lipun valmiiksi puhelimeesi ennen stadionille saapumista lipuntarkastuksen nopeuttamiseksi.
HUOM! Jos sinulla on pdf-lippu niin, tulee kääntöportin luettavaksi asettaa alla olevassa kuvassa punaisella ympyröity 2D-koodi (mm. kaikki lippu.fi-sivuston kautta ostetut pdf-liput).
Suosittelemme pdf-lipun printtaamista lipunluvun nopeuttamiseksi. Mikäli et pysty lippua printtaamaan voi lipun lukea myös puhelimesta. Silloin on tärkeää säätää näytön kirkkaus täydelle teholle ja zoomata näyttöä hieman luettavaa koodiin (ei kuitenkaan koko näytön kokoiseksi). PDF-lipusta ei kannata ottaa kuvakaappausta, sillä kääntöportin lukija ei pysty lukemaan kuvakaappauksen 2D-koodia. Luennan helpottamiseksi lippua ei kannata laittaa kiinni kääntöportin lukijaan, vaan lähemmäs lukijan alla olevaa tasoa.

Mikäli pdf-lipussa ei ole 2D-koodia, tulee kääntöportin luettavaksi asettaa punaisella ympyröity viivakoodi. Suosittelemme pdf-lipun printtaamista lipunluvun nopeuttamiseksi. Mikäli et pysty lippua printtaamaan voi lipun lukea myös puhelimesta. Silloin on tärkeää säätää näytön kirkkaus täydelle teholle ja zoomata näyttöä hieman luettavaa koodiin (ei kuitenkaan koko näytön kokoiseksi). PDF-lipusta ei kannata ottaa kuvakaappausta, sillä kääntöportin lukija ei pysty lukemaan kuvakaappauksen viivakoodia. Luennan helpottamiseksi lippua ei kannata laittaa kiinni kääntöportin lukijaan, vaan lähemmäs lukijan alla olevaa tasoa.

Keväällä ostetuissa vuoden 2021 kaikki kotiottelut sisältäneen lippupaketin lipuissa on mainittu porttinumero. Myös näillä lipuilla pääsee sisälle kaikista porteista.

TERVEYSTURVALLISUUS / COVID-19 PANDEMIA 

Tapahtuman sisäänpääsyyn ei tällä hetkellä vaadita koronapassia ellei viranomaispäätökset muutu ennen ottelu.

Huomioithan, että kaikkien katsojien pitää käyttää maskia stadionilla koko ottelutapahtuman ajan (suositus alle 12-vuotiaille). Ohjeen noudattamatta jättäminen voi johtaa sisäänpääsyn estämiseen tai stadionilta poistamiseen. 

Osallistuthan ottelutapahtumaan vain täysin terveenä, joten ethän saavu paikalle, mikäli sinulla on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita. 

Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta. Tapahtumassa on tarjolla käsihuuhdetta.  Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissa. 

Yskithän/aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Jos sairastut tai tiedät olleesi kontaktissa sairastuneen kanssa ja haluat hyvitystä lipusta, ota yhteys Lippu.fi:n asiakaspalveluun

MITÄ KATSOMOON EI SAA TUODA? 

Mm. kaikki reput yms. tarkistetaan, joten suosittelemme mahdollisuuksien mukaan kantamusten jättämistä kotiin tarkastusten nopeuttamiseksi. Älä tuo mukanasi pulloja, alkoholia, teräaseita tai muita vaarallisia esineitä. HUOM! vain maksimissaan A4 kokoiset laukut ovat sallittuja. Katsomoon ei voi myöskään tuoda ammattikäyttöön tarkoitettuja kameroita. Vain alle 200 mm objektiivit ovat sallittuja. Yleisön viihtyvyyden takaamiseksi katsomoon ei valitettavasti voi tuoda sateenvarjoja. Sateen sattuessa kannattaa siis varautua sadevarustein. 

TIETOA PALVELUISTA STADIONILLA 

Palvelukartta

Ravintolamyyntipisteet 
Kaikissa Stadionin myyntipisteissä anniskellaan alkoholijuomia.
Huom! K18-anniskelukatsomot ovat anniskelualuetta. Mikäli olet ostanut lipun K18-anniskelukatsomoon, voit nauttia alkoholijuomia myös katsomossa. 

Katuhenkisten ruokatuotteiden valikoima on laaja ja niiden raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia. Valikoimaan kuuluu esim. Stadionin Nakkimuki, Burritot, Nacho-annokset, Wrapit, Burgerit.
Vegaaniset, gluteenittomat ja maidottomat vaihtoehdot löytyvät myös. Kysykää ihmeessä henkilökunnalta neuvoa, niin löydätte helposti haluamanne tuotteet. Valikoima vaihtelee myyntipisteittäin.

Pohjoiskaarteen myyntipisteissä on ennen peliä Happy Hour-tarjouksia: Lapin Kulta Pure 0,44l 6€, Long Drink 0,33l 6€ ja Stadionin Nakkimuki 4€. Happy Hour alkaa porttien auettua klo 19:45 ja päättyy klo 21:15.

Fanituotemyynti 
Sisääntuloporttien ulkopuolella on yksi fanituotteiden myyntipiste. Se sijaitsee Olympiastadioninaukiolla etelän sisääntuloporttien ulkopuolella. 
Stadionin sisäpuolella on kolme myyntipistettä. Sijainnit ovat Pohjoinen stadiontori, E-katsomon palvelualue sekä A-katsomon palvelualue.

Myynnissä kauden suosituimpia tuotteita ja virallisia kotipelipaitoja pelaajapainatuksilla!  HUOM! Myynnissä rajoitettu erä virallisia otteluhuiveja, joissa ottelutiedot. 

WC-tilat 
WC-tiloja löytyy stadionilta jokaisen katsomon lähettyviltä. Yllä olevasta palvelukartasta näet WC-tilojen sijainnit.
Huom! D-katsomon takana, yksi kerros palvelualueen alapuolella (kerros -1) sijaitsee uudet laajat WC-tilat.
Pohjois- ja eteläkaarteessa on myös tilapäisiä vessoja (bajamajoja).

Pysäköinti
Aimo Park tarjoaa otteluun tulijoille ilmaisen pysäköinnin Finlandia-talon pysäköintihallissa. https://www.aimopark.fi/fi-fi/cities/helsinki/finlandia/
Edun hyödyntäminen on helppoa.

Näin saat pysäköintiedun:
1. Lataa sovelluskaupasta Taskuparkki-sovellus.
2. Luo sovelluksessa itsellesi käyttäjätunnus.
3. Lisää maksukortti ja ajoneuvosi rekisteritunnus, ja ota käyttöön automaattinen kameratunnistus.
4. Aja Aimo Park Finlandia -halliin, Karamzininranta 2, ottelupäivänä klo 19.45 jälkeen. Autosi tunnistetaan rekisteritunnuksen perusteella.
5. Mahdollinen pysäköintiaika klo 19.45–01:45 ulkopuolella veloitetaan maksukortilta hinnaston mukaisesti.

Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallinen määrä.

Mäntymäen kentällä on rajallinen määrä parkkipaikkoja linja-autoille.

Noudettavat liput 
Lippujen noutopiste sijaitsee Suomen Palloliiton toimiston vastaanotossa. Käyntiosoite on Urheilukatu 5. (Olympiastadionin vieressä olevan Bolt Arenan eteläpääty).
Lippuja voi noutaa ottelupäivänä klo 19.45-22.15. 
HUOM! Noutopisteellä tai porteilla ei myydä pääsylippuja.  

Ensiapu
Ensiapuhenkilöitä paikalla ympäri stadionia. Jos ensiavulle tarvetta yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan tai suoraan ensiapuhenkilöön, jos lähettyvillä. Heillä on radiopuhelinyhteys keskenään

Tupakointi 
Olympiastadion on savuton paikka ja näin ollen tupakointi stadionilla on kielletty niin katsomossa kuin katsomoiden taustatiloissa. 

Käsiohjelmat 
Käsiohjelmia jaetaan porteilla sisääntulon jälkeen. Käsiohjelmat ovat ilmaisia ja niitä on rajoitetusti. 

Ohjeet sähköisen käsiohjelman lataamiseksi lähetetään lipunostaneille sähköpostilla ennen ottelua.

Löytötavarat ja muu omaisuus
Löytötavarat toimitetaan turvahenkilöstölle, joka toimittaa ne Palloliiton toimistolle (Urheilukatu 5), josta ne toimitetaan 1-2 viikon kuluessa löytötavaratoimistoon. Arvo-omaisuudelle pyritään löytämään omistaja ottelun aikana tai mahdollisimman pian sen jälkeen.

Kadonneet / eksyneet / löydetyt lapset ja henkilöt
Tapaamispaikka on Pohjoisella stadiontorilla (porttien sisäpuolella) sijaitseva fanituotemyyntipiste.

poistuminen

HSL lisäliikenne
Raitiolinjalla 2B Töölön hallin pysäkiltä Pasilan asemalle lähdöt klo 23.58 ja 00.11
Raitiolinjalla 10B Oopperan pysäkiltä Kolmikulmaan lähdöt klo 00.00, 00.08 ja 00.17
Mannerheimintietä kulkevilla bussilinjoilla 40, 63, 231N, 235N, 321N ja 431N on lisälähtöjä keskustasta pois päin.
Yksittäisiä lisälähtöjä on myös bussilinjalla 37 (Topeliuksenkatua) sekä linjoilla 69, 500 ja 506 (Nordenskiöldinkatua Pasilan suuntaan).
Puolen yön jälkeen Helsingistä lähtevät L-, P- ja K-junat ajetaan ti-ke 16.-17.11. -yönä normaalia pidempinä. Lisäksi Helsingistä klo 00.40 lähtevä R-juna ajetaan kolmen yksikön pituisena.

VR lisäliikenne
Kaukoliikenteen juna IC615 liikennöi ylimääräisen vuoron 17.11. Helsinki-Tampere välillä ja lähtee Helsingistä klo 0.55. Seuraavat pysähdyspaikat ovat Pasila, Hämeenlinna, Toijala ja Tampere.
Tällä vuorolla ravintolavaunu on auki. Ravintolavaunun asiakkaiden tulee näyttää koronapassi.  

Tampereen suuntaan pääsee myös lähiliikenteen R-junalla, jonka lähtöaika on klo 0.40. R-junan pysähdyspaikat ovat Pasila, Tikkurila, Kerava, Ainola, Järvenpää, Saunakallio, Jokela, Hyvinkää, Riihimäki, Ryttylä, Turenki, Hämeenlinna, Parola, Iittala, Toijala, Viiala, Lempäälä ja Tampere. 17.11. klo 0.40 lähtevään R-junaan on lisätty reippaasti kapasiteettia.

Turvallinen ottelutapahtuma edellyttää kaikkien tapahtumaan osallistuvien yhteistyötä ja jokainen ottelutapahtumaan osallistuva on lähtökohtaisesti itse vastuussa omasta toiminnastaan. Tervetuloa otteluun ja tehdään yhdessä turvallinen ja viihtyisä ottelutapahtuma kaikille! Nähdään Olympiastadionilla!