Ohjeita katsojille – Miesten MM-karsintaottelu Suomi - Ukraina

Miesten MM-karsintaottelu Suomi – Ukraina pelataan Olympiastadionilla lauantaina 9.10. klo 19.00. 

SAAPUMINEN

Katsojia pyydetään saapumaan ajoissa paikalle jonojen välttämiseksi. Portit aukeavat 1,5 tuntia ennen ottelun alku, eli kello 17.30. Paikalla kannattaa olla viimeistään 45 minuuttia ennen ottelun alkua.

SISÄÄNKÄYNTI 

Stadionin sisäänkäynneillä on käytössä lippujen skannaus (elektroninen tarkistus) sisääntulon sujuvuuden helpottamiseksi. Jos sinulla on mobiililippu, muistathan ladata lipun valmiiksi puhelimeesi ennen stadionille saapumista lipuntarkastuksen nopeuttamiseksi. Porteilla tehdään turvatarkastuksia ja kaikki laukut tarkistetaan.

Katsomokartta

Avaa tästä kartta suurempana >>

HUOM! Vieraskannattajien alue on aidattu ja sen läpi ei ole kulkua. Näin ollen alue katkaisee kierron stadionin ympäri. Muuten stadionin alueella on mahdollista liikkua vapaasti.

TERVEYSTURVALLISUUS / COVID-19 PANDEMIA 

Huomioithan, että kaikkien katsojien pitää käyttää maskia stadionilla koko ottelutapahtuman ajan (suositus alle 12-vuotiaille). Ohjeen noudattamatta jättäminen voi johtaa sisäänpääsyn estämiseen tai stadionilta poistamiseen. 

Osallistuthan ottelutapahtumaan vain täysin terveenä, joten ethän saavu paikalle, mikäli sinulla on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita. 

Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta. Tapahtumassa on tarjolla käsihuuhdetta.  Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissa. 

Yskithän/aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Jos sairastut tai tiedät olleesi kontaktissa sairastuneen kanssa ja haluat hyvitystä lipusta, ota yhteys Lippu.fi:n asiakaspalveluun

MITÄ KATSOMOON EI SAA TUODA? 

Mm. kaikki reput yms. tarkistetaan, joten suosittelemme mahdollisuuksien mukaan kantamusten jättämistä kotiin tarkastusten nopeuttamiseksi. Älä tuo mukanasi pulloja, alkoholia, teräaseita tai muita vaarallisia esineitä. HUOM! vain maksimissaan A4 kokoiset laukut ovat sallittuja. Katsomoon ei voi myöskään tuoda ammattikäyttöön tarkoitettuja kameroita. Vain alle 200 mm objektiivit ovat sallittuja. Yleisön viihtyvyyden takaamiseksi katsomoon ei valitettavasti voi tuoda sateenvarjoja. Sateen sattuessa kannattaa siis varautua sadevarustein. 

TIETOA PALVELUISTA STADIONILLA 

Ravintolamyyntipisteet 
Uudistuneen Olympiastadion ravintolapalvelut suurelle yleisölle pääsevät vihdoinkin esittäytymään toden teolla, kun kokoontumis- ja ravintolarajoitukset lieventyivät lokakuun alussa.

Kaikissa Stadionin myyntipisteissä anniskellaan alkoholijuomia.

Huom! K18-anniskelukatsomot ovat anniskelualuetta. Mikäli olet ostanut lipun K18-anniskelukatsomoon, voit nauttia alkoholijuomia myös katsomossa. 

Katuhenkisten ruokatuotteiden valikoima on laaja ja niiden raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia.

Valikoimaan kuuluu esim. Stadionin Nakkimuki, Burritot, Nacho-annokset, Wrapit, Burgerit.

Vegaaniset, gluteenittomat ja maidottomat vaihtoehdot löytyvät myös. Kysykää ihmeessä henkilökunnalta neuvoa, niin löydätte helposti haluamanne tuotteet. Valikoima vaihtelee tapahtumakohtaisesti ja myyntipisteittäin.

Pohjoiskaarteen myyntipisteissä on ennen peliä Happy Hour-tarjouksia: Lapin Kulta Pure 0,44l 6€, Long Drink 0,33l 6€ ja Stadionin Nakkimuki 4€.  Happy Hour alkaa porttien auettua klo 17:30 ja päättyy klo 18:30.

Fanituotemyynti 
Sisääntuloporttien ulkopuolella on yksi fanituotteiden myyntipiste. Se sijaitsee Olympiastadioninaukiolla etelän sisääntuloporttien ulkopuolella. 

Stadionin sisäpuolella on kolme myyntipistettä. Sijainnit ovat Pohjoinen stadiontori, E-katsomon palvelualue sekä A-katsomon palvelualue.

Myynnissä kauden suosituimpia tuotteita ja virallisia kotipelipaitoja pelaajapainatuksilla! 

Huom! Myynnissä taas pitkästä aikaa myös virallisia otteluhuiveja, joissa ottelutiedot. 

WC-tilat 
WC-tiloja löytyy stadionilta jokaisen katsomon lähettyviltä.
Huom! D-katsomon takana, yksi kerros palvelualueen alapuolella (kerros -1) sijaitsee uudet laajat WC-tilat.

Pysäköinti
Aimo Park tarjoaa otteluun tulijoille ilmaisen pysäköinnin Finlandia-talon pysäköintihallissa. https://www.aimopark.fi/fi-fi/cities/helsinki/finlandia/
Pysäköintitilaa on rajallinen määrä. Edun hyödyntäminen on helppoa.

Näin saat pysäköintiedun:
1. Lataa sovelluskaupasta Taskuparkki-sovellus.
2. Luo sovelluksessa itsellesi käyttäjätunnus.
3. Lisää maksukortti ja ajoneuvosi rekisteritunnus, ja ota käyttöön automaattinen kameratunnistus.
4. Aja Aimo Park Finlandia -halliin, Karamzininranta 2, ottelupäivänä klo 17 jälkeen. Autosi tunnistetaan rekisteritunnuksen perusteella.
5. Ilmainen pysäköinti on voimassa klo 23 saakka. Mahdollinen pysäköintiaika klo 17–23 ulkopuolella veloitetaan maksukortilta hinnaston mukaisesti.

Mäntymäen kentällä on rajallinen määrä parkkipaikkoja linja-autoille.

Noudettavat liput 
Lippujen noutopiste sijaitsee Suomen Palloliiton toimiston vastaanotossa. Käyntiosoite on Urheilukatu 5. (Olympiastadionin vieressä olevan Bolt Arenan eteläpääty).

Lippuja voi noutaa ottelupäivänä klo 17.00-19.45. 

Huom! Noutopisteellä tai porteilla ei myydä pääsylippuja.  

Ensiapu
Ensiapuhenkilöitä paikalla ympäri stadionia. Jos ensiavulle tarvetta yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan tai suoraan ensiapuhenkilöön, jos lähettyvillä. Heillä on radiopuhelinyhteys keskenään

Tupakointi 
Olympiastadion on savuton paikka ja näin ollen tupakointi stadionilla on kielletty niin katsomossa kuin katsomoiden taustatiloissa. 

Käsiohjelmat 
Käsiohjelmia jaetaan porteilla sisääntulon jälkeen. Käsiohjelmat ovat ilmaisia ja niitä on rajoitetusti. 

Ohjeet sähköisen käsiohjelman lataamiseksi lähetetään lipunostaneille sähköpostilla ennen ottelua.

Löytötavarat ja muu omaisuus
Löytötavarat toimitetaan turvahenkilöstölle, joka toimittaa ne Palloliiton toimistolle (Urheilukatu 5), josta ne toimitetaan 1-2 viikon kuluessa löytötavaratoimistoon. Arvo-omaisuudelle pyritään löytämään omistaja ottelun aikana tai mahdollisimman pian sen jälkeen.

Kadonneet / eksyneet / löydetyt lapset ja henkilöt
Tapaamispaikka on Pohjoisella stadiontorilla (porttien sisäpuolella) sijaitseva fanituotemyyntipiste.

Turvallinen ottelutapahtuma edellyttää kaikkien tapahtumaan osallistuvien yhteistyötä ja jokainen ottelutapahtumaan osallistuva on lähtökohtaisesti itse vastuussa omasta toiminnastaan. Tervetuloa otteluun ja tehdään yhdessä turvallinen ja viihtyisä ottelutapahtuma kaikille! Nähdään Olympiastadionilla!