Piirisarjaan ilmoittautuminen 2019

ILMOITTAUTUMINEN KAUDEN 2019 PIIRISARJOIHIN

Ilmoittautuminen 2019 piirisarjoihin
M3 31.1.
M4, M5 15.2.
N3 15.2.
N Harrastesarja 15.2.
Nuorten kilpasarjat 15.2.
Leikkimaailma 15.2.
Nuorten harrastesarjat 15.2.

 

Ilmoittautuminen tapahtuu Tason kautta.

Joukkueenjohtaja voi ilmoittaa joukkueensa omatoimisesti omalla palloID tunnuksella kirjautuneena. Koska viime kädessä seurat vastaavat joukkueidensa tekemisistä, ilmoittautumisella on oltava seuran hyväksyntä ja se tulee epäselvissä tapauksessa saada.

Seuran pääkäyttäjä voi myös ilmoittaa joukkueen seuratunnuksen avulla. Uusien joukkueiden ilmoittaminen tapahtuu ainoastaan seuran pääkäyttäjän tunnuksilla. Uutta joukkuetta ei voi perustaa varastoon, vaan se on perustamisen yhteydessä ilmoitettava johonkin sarjaan.

Jos kyseessä on yhteisjoukkue, pyydetään osapuolia olemaan ensin yhteydessä piirin toimistoon. Tapauksissa, joissa joukkue tarvitsee sarjasta selviytyäkseen pelaajia nuoremmasta ikäluokasta, yli-ikäisyyslupia tai runsasta määrää kaksoisedustuslupia, seuraa kehotetaan voimakkaasti harkitsemaan yhteisjoukkuetta jonkin toisen seuran vastaavan ikäluokan joukkueen kanssa.

Muuta huomioitavaa

Sarjapaikat seuraavat kutakin ikäluokkaa. Esimerkiksi P12-poikien edelliskauden tulosten perusteella saavutetut sarjapaikat seuraavat samaa ikäluokkaa alkavan kauden P13-poikien sarjoihin. Mikäli joukkue on ilmoitettu ylempään sarjaan, mitä sen edelliskauden sijoitus edellyttää, piiri siirtää joukkueen automaattisesti oikeaan sarjaan. On kuitenkin huomioitava, että sarjapaikka kuuluu seuralle - ei tietylle joukkueelle. Näin ollen seuralla on oikeus luovuttaa esim. nuoremman ikäluokan joukkueen hankkima sarjapaikka saman ikäluokan kakkosjoukkueelleen. Seura myös omistaa sarjapaikan, vaikka sen hankkinut joukkue olisi lopettanut toimintansa.

Sarja/ikäluokkakohtaiset informaatiot löytyvät tältä sivulta. Poikkeava pelitapa on merkitty kilpailun/ikäluokan otsikkoon. Aikuiset ja juniorit 14 ikäluokkaan saakka pelaavat 11v11 lukuun ottamatta naisten harrastesarjaa. Tyttöjen 15-14 sarja pelataan 11v11. Ikäluokat 10-13 -vuotiaiden välillä pelataan 8v8 lukuun ottamatta Puolen Suomen Liigaa, joka pelataan 11v11 (T13 8v8). 9-vuotiaat ja sitä nuoremmat pelataan 5v5.

Takarajan jälkeen ilmoittautuneilta peritään sarjamaksu kaksinkertaisena.

Jos seuralla on vanhoja maksamattomia velvoitteita piirille, piirihallituksen päätöksen mukaisesti ilmoittautumista ei voida vahvistaa ennen kuin velvoitteet on suoritettu tai niistä on tehty maksusuunnitelma. Uusien kilpailusääntöjen mukaisesti joukkueelle voidaan myös määrätä pistevähennyksiä maksamattomien velvoitteiden tai laiminlyödyn maksusuunnitelman vuoksi.

Useampaan sarjaan ilmoittautuvien joukkueiden on valmistauduttava siihen, että otteluita voi olla peräkkäisinä päivinä tai äärimmäisen tarpeen vaatiessa jopa samana päivänä. Joukkueella tulee siis olla varasuunnitelma tai tarpeeksi pelaajia ja toimihenkilöitä, jotta otteluita voidaan tarvittaessa pelata jopa saman päivän aikana.

Puolen Suomen Liigaan osallistuvien joukkueiden tulee varmistaa, että joukkueella on tarpeeksi pelaajia ja taustahenkilöitä. Piirisarjapelejä täytyy voida pelata myös samana päivänä, samaan aikaan eri paikkakunnalla kuin PSL-pelejä.

Ilmoittautumisen tekniset ohjeet

TASO:on kirjautuminen on muuttunut 12.11.2018 alkaen. Kirjautumisen muutos koskettaa kaikkia yksittäisiä toimijoita, mukaan lukien erotuomareita.

TASO:on kirjautuminen nykyisillä seura- ja joukkuekoodeilla sekä erotuomareiden käyttämillä tunnuksilla on mahdollista jalkapallon osalta 6.1.2019 saakka. Futsalissa ylimenovaihe kestää kauden 2018-2019 sarjojen loppuun saakka.

TASO:n käyttäjätunnuksena tulee jatkossa toimimaan jokaisen henkilön oma PalloID-tunnus sekä oma henkilökohtainen salasana, jonka käyttäjä asettaa ensimmäisen kerran PalloID:llä TASO:on kirjautuessaan. PalloID on kahdeksan numeroinen uniikki tunniste, joka löytyy jokaisen henkilön tiedoista sekä Pelipaikasta että TASO:sta.

Samalla käyttäjätunnuksella hallitaan kaikkia joukkueita ja muita tunnukseen liitettyjä rooleja.

Muistathan, että pelaajien, taustojen ja erotuomareiden rekisteröinti sekä tietojen ylläpito tapahtuvat jatkossa Pelipaikassa, josta tiedot siirtyvät automaattisesti TASO:on. Tietoja on siten tarvetta päivittää vain Pelipaikkaan. Jotta PalloID toimii käyttäjätunnuksena, on joukkueiden taustahenkilöiden ja erotuomareiden rekisteröinti muistettava aktivoida uudelle pelikaudelle (jalkapallo ja futsal erikseen).

Ohjeet Tasoon kirjautumiseen >>

Ilmoittautuminen

1) kirjaudu Tasoon

2) valitse "Kilpailut"

3) valitse "Ilmoittaudu" otsikon alta "Pohjois-Suomi jalkapallo 2019"

4) valitse haluamasi sarja avautuvasta pudotusvalikosta ja paina tallenna

5) jos ilmoitat samaa joukkuetta toiseenkin kilpailuun/sarjaan, toista toimenpide, tai kirjaudu ulos

Ilmoittautuminen (UUSI JOUKKUE)

1) Seuran pääkäyttäjä kirjautuu Tasoon

2) tarkista, ettei ilmoittamasi joukkue ole jo listassa - ilmoita aina vanha joukkue, jos se on olemassa ja vältä uusien, turhien joukkuekorttien perustamista

3) jos olet varma, että perustat uuden joukkueen, klikkaa sivun alaosasta sinistä nappia "Lisää joukkue Pohjois-Suomi jalkapallo 2019"

4) valitse joukkueelle sarja, johon se ilmoittautuu

5) täytä yhteyshenkilön tiedot

6) paina tallenna

7) jos sama joukkue ilmoittautuu useampaan kilpailuun/sarjaan, toista ilmoittautuminen

8) kirjaudu ulos

Esteet

Esteiden ja toiveiden kirjaaminen kuuluu joukkueenjohtajalle. Se on huomioitava erityisesti, jos sarjaan ilmoittautumisen on tehty seuran toimesta seuratunnuksella.

Esteet ja toiveet on kirjattava järjestelmään helmikuun 2019 loppuun mennessä kevätkierroksen osalta ja helmikuun 2019 loppuun mennessä syyskierroksen osalta. Aikuisten sarjojen esteet on merkittävä helmikuun 15. päivään mennessä.

Mahdolliset esteet ja toiveet eivät ole joukkueen 100% vaatimuksia, vaan niitä pyritään soveltaen täyttämään huomioiden koko sarjan joukkueet. Kaikkia esteitä tai toiveita ei voida ottaa huomioon tai niitä ei voi välttämättä hyväksyä.

Esimerkkejä menneiltä kausilta:
Este: Valmentajan metsästysreissu - ei ole sellainen este, joka estää ottelun pelaamisen
Toive: Me pelaamme kotiottelumme keskiviikkoisin - ei ole välttämättä toteutettavissa varsinkin, jos vierasjoukkue tulee kauempaa
Este: Pelaamme kahdessa sarjassa, vähintään kaksi päivää väliä peleihin - ei ole välttämättä toteutettavissa, jos vierasjoukkue tulee kauempaa ja joutuisi pelaamaan matkaottelun arkena. Kahdessa sarjassa pelaavalla joukkueella tulee siis olla resurssit pelata peräkkäisinä tai äärimmäisissä tapauksissa jopa samana päivänä.

Pohjoisen kilpailukausi on luonnonolosuhteiden vuoksi lyhyt ja vähäiset viikonloput pitkien etäisyyksien vuoksi tarpeellisia pelitoiminnalle. Näiden syiden vuoksi joukkueiden tulisi ajoittaa kesätauko siten, että niillä on mahdollisuus osallistua sarjatoimintaan myös heinäkuussa.

Esteet ja toiveet ilmoitetaan seuraavasti:

1) kirjaudu Tasoon

2) valitse "Esteet"

3) voit valita pudotusvalikosta saman seuran joukkueen, jonka kanssa ei päällekkäisiä otteluita

4) voit klikata kalenterista tietyn päivämäärän esteelliseksi, voit kirjoittaa myös esteen syyn

5) muista aina painaa sivun vasemmasta alareunasta "Tallenna", kun olet tehnyt muutoksia

Sarjainformaatiot

Miehet Kolmonen

 • Edellisen kauden kilpailutoimintaan perustuvat sarjapaikat ovat: KajHa, HauPa, AS Moon, OTP, Rollon Pojat, PS Kemi Akatemia, Hercules/2, Roi Utd, TP-47/2, TP-47, SoPa, OuTa
 • Täydennysjärjestys tarvittaessa: 1) AC Oulu-jun/Villan Pojat 2) FC Santa Claus  ja 3) Tervarit-j
 • Kaksinkertainen sarja, jonka voittaja nousee Kakkoseen, sijoilta 11-12 putoaa Neloseen.
 • SK-pelaajasääntö 2019

  SK-pelaaja on pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä suomalaiseen seuraan yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12 – 21 -vuotiaana.

  Miesten Kolmosessa vähintään seitsemän SK-pelaajan on pelattava ottelussa eikä ottelupöytäkirjaan merkittyjen SK-pelaajien kokonaismäärällä ole merkitystä. Jos pelaaja on edustanut seuraansa yhtäjaksoisesti vähintään kolme (3) vuotta ja pelannut kyseisessä joukkueessa sinä aikana sekä lisäksi pelaaja opiskelee Suomessa tai saa säännöllistä toimeentuloa muusta kuin jalkapallon pelaamisesta, katsotaan hänet SK-pelaajaksi Miesten Kolmosessa. Seuran tekemä asiaa koskeva hakemus on käsiteltävä kilpailun järjestäjän toimesta ennen kuin pelaaja saa pelioikeuden. Mikäli pelaaja pelaa ennen hakemuksen käsittelyä, joukkueen katsotaan käyttäneen pelioikeudettomia pelaajia. Tällaisessa tapauksessa asia käsitellään SPL:n kilpailumääräysten 24 §:n mukaisesti. 

Miehet Nelonen

 • Edellisen kauden kilpailutoimintaan perustuvat sarjapaikat ovat: AC Oulu-jun/Villan Pojat, Tervarit-j, OuRe, KTU, FC Kurenpojat, HauPa/2, FC Santa Claus, JuNsU
 • Täydennysjärjestys tarvittaessa: 1) Ajax 2) ToTa ja 3) OuJK
 • Kaksinkertainen sarja, jonka voittaja nousee Kolmoseen ja viimeiseksi sijoittunut putoaa Viitoseen.
 • Sarjan täydentämistä tarkastellaan, mikäli on tarvetta ja kun tiedetään täydentämisen vaikutukset Viitoseen.

Miehet Viitonen

 • Piirin alin miesten sarja.
 • Kaksinkertainen sarja, jonka voittaja nousee Neloseen.

Naiset Kolmonen

 • Piirin alin naisten sarja.
 • Kaksinkertainen sarja, jonka voittaja karsii noususta Kakkoseen kaksiosaisessa karsintaottelussa Itä-Suomen/Keski-Suomen Kolmosen voittajaa vastaan. Karsinta aloitetaan Itä-Suomen/Keski-Suomen voittajan kotikentällä, elleivät seurat muuta sovi.
 • Sarjaan määritellään joukkuemäärän perusteella jokin tietty määrä joukkueita, jotka voidaan pudottaa hallinnollisella päätöksellä Neloseen kaudeksi 2020, jos uusia joukkueita on tarpeeksi uuden sarjatason muodostamiseksi.

Naiset Harrastesarja (8v8)

 • Tavoitteena on järjestää mahdollisimman matalan kynnyksen sarjatoimintaa naisten harrastejoukkueille.
 • Sarjajärjestelmä päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä. Alueellista tai osittain alueellisuuteen perustuvaa toimintaa erillisissä lohkoissa on mahdollista järjestää, jos on järkevä määrä joukkueita kultakin alueelta. Pelit järjestetään turnaus- tai miniturnausmuotoisesti.
 • Sarja voi olla myös täysin fair play -henkinen ilman sarjataulukkoa, jolloin kaikki eivät välttämättä kohtaa toisiaan.
 • Toiminnan on tapahduttava jäsenseuran alla. Sarjan perustamiseksi vaaditaan vähintään neljä joukkuetta neljästä eri seurasta.
 • Pelaajille riittää harrastepassi. Pelaajan on kuitenkin muistettava, että tämä ei voi pelata harrastepassilla muita piirin sarjoja tai esim. Suomen Cupia.
 • Otteluissa saa olla kokoonpanossa enintään yksi sellainen pelaaja, joka on mukana varsinaisissa sarjoissa.
 • Pelimuoto 8v8.

Pojat 17 Kakkonen

 • Pelataan keväällä yksinkertainen sarja, jonka voittaja (tai parhaiten nousuun sitoutunut joukkue) karsii noususta Ykkösen syyskierrokselle Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirien voittajia vastaan.
 • Syyskierroksella ylä- ja alaloppusarja. Syyskierroksen sarjat pelataan kaksinkertaisena sarjana. Yläloppusarjan voittaja (tai parhaiten nousuun sitoutunut joukkue) karsii noususta Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirien voittajien kanssa Ykkösen kevätkierrokselle 2020.
 • P15 PSL-karsintoihin/sarjaan osallistuville joukkueille varataan mahdollisuus osallistua Pojat 17 Kakkoseen. Osallistumisoikeus myös vain syyskierrokselle.
 • Joukkueille on myönnetty jo nyt yli-ikäisyyslupia, jotka raukeavat, jos joukkue tavoittelee nousua P17 Ykköseen. 2 yli-ikäisyysilmoituksella pelaavaa on ok, mutta niiden yli menevät ovat poikkeuslupia, joita ei liiton sarjoissa hyväksytä.
 • Pelimuoto 11v11
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 17 Kolmonen

 • Pelitapa päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä.
 • Pelimuoto 11v11.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 15 Mestaruussarja

 • Edellisen kauden kilpailutoimintaan perustuvat sarjapaikat ovat: FC SCJ, OLS, OTP, TP-47, FC Raahe, KePS, RoPS, FC Kurenpojat
 • Pelitapa päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä.
 • P15 PSL-karsintoihin/sarjaan osallistuville joukkueille varataan mahdollisuus osallistua Pojat 15 Mestaruussarjaan.
 • Pelimuoto 11v11.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 15 Ykkönen

 • Pelitapa päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä.
 • Jos joukkueita ei ole tarpeeksi mielekkään sarjatoiminnan takaamiseksi, sarja voidaan yhdistää Mestaruussarjan kanssa tai joukkueita, joilla ei ole tavoitteita Mestaruussarjaan, ohjataan harrastesarjaan.
 • Pelimuoto 11v11.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 15-14 Harrastesarja

 • Pelataan turnauksina tai miniturnauksina siten, että jokaisen sarjassa olevan joukkueen kotipaikkakunnalla on mahdollisuus järjestää vähintään yksi kotitapahtuma. Jos samalta paikkakunnalta on useampia joukkueita, kaikki eivät välttämättä saa omaa turnausta.
 • Sarja voidaan jakaa myös omiin ikäluokkiin, mikäli joukkueita on tarpeeksi mielekkään kilpailutoiminnan takaamiseksi.
 • Pelaajille riittää harrastepassi. Pelaajilla, jotka pelaavat myös kilpasarjoissa, tulee olla pelipassi.
 • Pelimuoto 8v8. 

Pojat 14 Mestaruussarja

 • Edellisen kauden kilpailutoimintaan perustuvat sarjapaikat ovat: KePS, Ajax, OLS 05 Edustus, Tervarit-j, TP-47, HauPa, KajHa, OLS 06 Edustus, FC Raahe, HauPa/Valkoinen
 • Täydennysjärjestys tarvittaessa: 1) FC SCJ 2) RoPS 3) Ajax
 • P14 PSL-karsintoihin/sarjaan osallistuville joukkueille varataan mahdollisuus osallistua Pojat 14 Mestaruussarjaan.
 • Keväällä yksinkertainen sarja. Viimeinen putoaa syyskierrokseksi Ykköseen.
 • Pelimuoto 11v11.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 14 Ykkönen

 • Edellisen kauden kilpailutoimintaan perustuvat sarjapaikat ovat: FC SCJ, Ajax, PonPa, SuPS, Tervarit-j, KaPa, FC SCJ
 • Täydennysjärjestys tarvittaessa: 1) OsPa 2) ONS 3) OLS
 • Keväällä yksinkertainen sarja, josta 2 parasta nousee P14 Mestaruussarjaan syksylle 2019. P14 Ykkösestä putoaa 1 joukkue syksyksi P14 Kakkoseen.
 • Pelimuoto 11v11.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 14 Kakkonen

 • Pelitapa päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä.
 • Pelimuoto 11v11.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 13 Mestaruussarja

 • Edellisen kauden kilpailutoimintaan perustuvat sarjapaikat ovat: OLS 06 Edustus, HauPa, RoPS, Ajax, KajHa, OTP, OLS 07 Edustus, Tervarit-j/06 Musta, Tervarit-j/07 Musta, FC SCJ, OsPa, FC Kurenpojat
 • Täydennysjärjestys tarvittaessa: 1) OPS 2) PonPa 3) Tervarit-j/06 Punamusta
 • Yksinkertainen sarja, jonka viimeinen putoaa syyskierrokseksi Ykköseen.
 • P13 PSL-karsintoihin/sarjaan osallistuville joukkueille varataan mahdollisuus osallistua Pojat 13 Mestaruussarjaan.
 • Pelimuoto 8v8.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 13 Ykkönen

 • Edellisen kauden kilpailutoimintaan perustuvat sarjapaikat ovat: PonPa, OPS, Tervarit-j/06 Punamusta, Ajax, FC Raahe, OLS 06 Itä, RoPS, ToJK, FC SCJ, OLS 07 Hollanti
 • Täydennysjärjestys tarvittaessa: 1) OsPa 2) Tervarit-j/Punainen 3) KePS/Valkoinen
 • Yksinkertainen sarja, jonka kaksi parasta nousee syyskierrokseksi Mestaruussarjaan ja viimeiseksi sijoittunut putoaa Kakkoseen.
 • Pelimuoto 8v8.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 13 Kakkonen

 • Pelitapa päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä.
 • Pelimuoto 8v8.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 13 Harrastesarja

 • Pelataan turnauksina tai miniturnauksina siten, että jokaisen sarjassa olevan joukkueen kotipaikkakunnalla on mahdollisuus järjestää vähintään yksi kotitapahtuma. Jos samalta paikkakunnalta on useampia joukkueita, kaikki eivät välttämättä saa omaa turnausta.
 • Pelimuoto 8v8 (5v5?)
 • Sarja voidaan yhdistää nuoremman ikäluokan harrastesarjan kanssa, mikäli ei ole tarpeeksi joukkueita mielekkään sarjatoiminnan järjestämiseksi.
 • Pelaajille riittää harrastepassi. Pelaajilla, jotka pelaavat myös kilpasarjoissa, tulee olla pelipassi.

Pojat 12 Mestaruussarja / Ykkönen / Kakkonen/ Kolmonen

 • 12 on alin ikäluokka, jossa tarjotaan pelitoimintaa kilpailumuotoisesti.
 • Joukkueet voivat ilmoittautua vapaasti sopivaksi katsomalleen sarjatasolle.
 • Pelitavat päätetään, kun joukkuemäärät ovat selvillä. Lohkojako on mahdollinen, mikäli jonkin sarjan joukkuemäärä nousee isommaksi kuin 12.
 • Mestaruussarjan kevätkierroksen yhdeksän parasta joukkuetta pääsevät Kaleva-turnaukseen.
 • Pelimuoto 8v8.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 12 Kaleva-turnaus

 • Turnaus on kolmipäiväinen
 • Pelataan 26.-28.8.2019
 • Turnaukseen otetaan ikäluokan Mestaruussarjan yhdeksän parasta ja perinteinen vierasjoukkue Keski-Pohjanmaan piiristä. Täydennys Mestarussarjasta.
 • Turnauksessa pelaajan pelioikeus määräytyy kuten piirisarjassa.
 • Pelimuoto 8v8. 

Pojat 12 Harrastesarja

 • Pelataan turnauksina tai miniturnauksina siten, että jokaisen sarjassa olevan joukkueen kotipaikkakunnalla on mahdollisuus järjestää vähintään yksi kotitapahtuma. Jos samalta paikkakunnalta on useampia joukkueita, kaikki eivät välttämättä saa omaa turnausta.
 • Pelaajille riittää harrastepassi. Pelaajilla, jotka pelaavat myös kilpasarjoissa, tulee olla pelipassi.
 • Pelimuoto 8v8
 • Sarja voidaan yhdistää vanhemman ikäluokan harrastesarjan kanssa, mikäli ei ole tarpeeksi joukkueita mielekkään sarjatoiminnan järjestämiseksi.
 • Pelimuoto 8v8 (5v5?).

Pojat 11 Tasot 1-3

 • Joukkueet voivat ilmoittautua sopivaksi katsomalleen tasolle.
 • Pelataan turnauksina, joissa lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Jos on pariton määrä osallistuvia joukkueita, yksittäiseen turnaukseen joko 1) yksi joukkue pelaa supistetulla peliajalla neljä ottelua, 2) kaikki pelaavat neljä ottelua supistetulla peliajalla, 3) tehdään tasovierailuottelu tai 4) hankitaan ns. vierasjoukkue joko nuoremmasta ikäluokasta tai toisesta piiristä.
 • Turnaukset pelataan joko kokonaan piirin laajuisina tai osittain alueellisina ja osittain piirin laajuisina riippuen osallistuvien joukkueiden jakaumasta.
 • Piirihallituksen päätöksen mukaisesti leikkimaailman turnaukset pelataan ensisijaisesti jokaisen kuun 1. viikonloppuna. Muinakin viikonloppuina voidaan pelata, jos kalenterissa ei ole isoa Pohjois-Suomen piirin alueella järjestettävää turnausta. Muiden piirien alueilla järjestettäviä turnauksia ei huomioida päivämääriä valittaessa.
 • Turnaukset jaetaan niiden seurojen kesken, jotka ovat ilmoittautuneet sarjapalaveriin mennessä.
 • Pelimuoto 8v8. 
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 10 Tasot 1-3

 • Joukkueet voivat ilmoittautua sopivaksi katsomalleen tasolle.
 • Pelataan turnauksina, joissa lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Jos on pariton määrä osallistuvia joukkueita, yksittäiseen turnaukseen joko 1) yksi joukkue pelaa supistetulla peliajalla neljä ottelua, 2) kaikki pelaavat neljä ottelua supistetulla peliajalla, 3) tehdään tasovierailuottelu tai 4) hankitaan ns. vierasjoukkue joko nuoremmasta ikäluokasta tai toisesta piiristä.
 • Turnaukset pelataan joko kokonaan piirin laajuisina tai osittain alueellisina ja osittain piirin laajuisina riippuen osallistuvien joukkueiden jakaumasta.
 • Piirihallituksen päätöksen mukaisesti leikkimaailman turnaukset pelataan ensisijaisesti jokaisen kuun 1. viikonloppuna. Muinakin viikonloppuina voidaan pelata, jos kalenterissa ei ole isoa Pohjois-Suomen piirin alueella järjestettävää turnausta. Muiden piirien alueilla järjestettäviä turnauksia ei huomioida päivämääriä valittaessa.
 • Turnaukset jaetaan niiden seurojen kesken, jotka ovat ilmoittautuneet sarjapalaveriin mennessä.
 • Pelimuoto 8v8. 
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.

Pojat 9 Enemmän ja vähemmän pelanneet

 • Joukkueet voivat ilmoittautua sopivaksi katsomalleen tasolle.
 • Pelataan turnauksina, joissa lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Jos on pariton määrä osallistuvia joukkueita, yksittäiseen turnaukseen joko 1) yksi joukkue pelaa supistetulla peliajalla neljä ottelua, 2) kaikki pelaavat neljä ottelua supistetulla peliajalla, 3) tehdään tasovierailuottelu tai 4) hankitaan ns. vierasjoukkue joko nuoremmasta ikäluokasta tai toisesta piiristä.
 • Turnaukset pelataan joko kokonaan piirin laajuisina tai osittain alueellisina ja osittain piirin laajuisina riippuen osallistuvien joukkueiden jakaumasta.
 • Piirihallituksen päätöksen mukaisesti leikkimaailman turnaukset pelataan ensisijaisesti jokaisen kuun 1. viikonloppuna. Muinakin viikonloppuina voidaan pelata, jos kalenterissa ei ole isoa Pohjois-Suomen piirin alueella järjestettävää turnausta. Muiden piirien alueilla järjestettäviä turnauksia ei huomioida päivämääriä valittaessa.
 • Turnaukset jaetaan niiden seurojen kesken, jotka ovat ilmoittautuneet sarjapalaveriin mennessä.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 5v5. 

Pojat 8

 • Pelataan turnauksina, joissa lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Jos on pariton määrä osallistuvia joukkueita, yksittäiseen turnaukseen joko 1) yksi joukkue pelaa supistetulla peliajalla neljä ottelua, 2) kaikki pelaavat neljä ottelua supistetulla peliajalla, 3) tehdään tasovierailuottelu tai 4) hankitaan ns. vierasjoukkue joko nuoremmasta ikäluokasta tai toisesta piiristä.
 • Turnaukset pelataan joko kokonaan piirin laajuisina tai osittain alueellisina ja osittain piirin laajuisina riippuen osallistuvien joukkueiden jakaumasta.
 • Piirihallituksen päätöksen mukaisesti leikkimaailman turnaukset pelataan ensisijaisesti jokaisen kuun 1. viikonloppuna. Muinakin viikonloppuina voidaan pelata, jos kalenterissa ei ole isoa Pohjois-Suomen piirin alueella järjestettävää turnausta. Muiden piirien alueilla järjestettäviä turnauksia ei huomioida päivämääriä valittaessa.
 • Turnaukset jaetaan niiden seurojen kesken, jotka ovat ilmoittautuneet sarjapalaveriin mennessä.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 5v5. 

Tytöt 18 Kakkonen

 • Joukkuemäärästä riippuen keväällä yksin- tai kaksinkertainen sarja, jonka voittaja (tai parhaiten nousuun sitoutunut joukkue) karsii noususta Ykkösen syyskierrokselle Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirien voittajia vastaan.
 • Syyskierroksella vastaava sarja, jonka voittaja (tai parhaiten nousuun sitoutunut joukkue) karsii noususta Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirien voittajien kanssa Ykkösen kevätkierrokselle 2019.
 • P15 PSL-karsintoihin/sarjaan osallistuville joukkueille varataan mahdollisuus osallistua Tytöt 18 Kakkoseen.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 11v11. 

Tytöt 15-14 Mestaruussarja

 • Pelitapa päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto  11v11

Tytöt 15-14 Piirisarja

 • Pelitapa päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 11v11 tai 8v8

Tytöt 13-12 Mestaruussarja

 • Pelitapa päätetään, kun osallistuvien joukkueiden määrä on selvillä.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 8v8

Tytöt 13-12 Piirisarja

 • Pelataan turnauksina tai miniturnauksina siten, että jokaisen sarjassa olevan joukkueen kotipaikkakunnalla on mahdollisuus järjestää vähintään yksi kotitapahtuma. Jos samalta paikkakunnalta on useampia joukkueita, kaikki eivät välttämättä saa omaa turnausta.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 8v8

Tytöt 12 Kaleva-turnaus

 • Turnaus tyttöjen osalta kaksipäiväinen (pe-la)
 • Pelataan 23.-24.8.2019
 • Turnaukseen pääseminen määritellään erikseen ilmoittautumisten perusteella. Turnaukseen otetaan kahdeksan joukkuetta, joista seitsämän on Kaleva-turnauksen karsintasarjasta sekä yksi Keski-Pohjanmaan piirin kutsujoukkue.
 • Turnauksessa pelaajan pelioikeus määräytyy kuten piirisarjassa.
 • Pelimuoto 8v8

Tytöt 11 Piirisarja

 • Pelataan turnauksina, joissa lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Jos on pariton määrä osallistuvia joukkueita, yksittäiseen turnaukseen joko 1) yksi joukkue pelaa supistetulla peliajalla neljä ottelua, 2) kaikki pelaavat neljä ottelua supistetulla peliajalla, 3) tehdään tasovierailuottelu tai 4) hankitaan ns. vierasjoukkue joko nuoremmasta ikäluokasta tai toisesta piiristä.
 • Turnaukset pelataan joko kokonaan piirin laajuisina tai osittain alueellisina ja osittain piirin laajuisina riippuen osallistuvien joukkueiden jakaumasta.
 • Piirihallituksen päätöksen mukaisesti leikkimaailman turnaukset pelataan ensisijaisesti jokaisen kuun 1. viikonloppuna. Muinakin viikonloppuina voidaan pelata, jos kalenterissa ei ole isoa Pohjois-Suomen piirin alueella järjestettävää turnausta. Muiden piirien alueilla järjestettäviä turnauksia ei huomioida päivämääriä valittaessa.
 • Turnaukset jaetaan niiden seurojen kesken, jotka ovat ilmoittautuneet sarjapalaveriin mennessä.
 • Sarja voidaan yhdistää nuoremman ikäluokan sarjan kanssa, mikäli ei ole tarpeeksi joukkueita mielekkään sarjatoiminnan järjestämiseksi.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 8v8

Tytöt 10 Piirisarja

 • Pelataan turnauksina, joissa lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Jos on pariton määrä osallistuvia joukkueita, yksittäiseen turnaukseen joko 1) yksi joukkue pelaa supistetulla peliajalla neljä ottelua, 2) kaikki pelaavat neljä ottelua supistetulla peliajalla, 3) tehdään tasovierailuottelu tai 4) hankitaan ns. vierasjoukkue joko nuoremmasta ikäluokasta tai toisesta piiristä.
 • Turnaukset pelataan joko kokonaan piirin laajuisina tai osittain alueellisina ja osittain piirin laajuisina riippuen osallistuvien joukkueiden jakaumasta.
 • Piirihallituksen päätöksen mukaisesti leikkimaailman turnaukset pelataan ensisijaisesti jokaisen kuun 1. viikonloppuna. Muinakin viikonloppuina voidaan pelata, jos kalenterissa ei ole isoa Pohjois-Suomen piirin alueella järjestettävää turnausta. Muiden piirien alueilla järjestettäviä turnauksia ei huomioida päivämääriä valittaessa.
 • Turnaukset jaetaan niiden seurojen kesken, jotka ovat ilmoittautuneet sarjapalaveriin mennessä.
 • Sarja voidaan yhdistää vanhemman ikäluokan sarjan kanssa, mikäli ei ole tarpeeksi joukkueita mielekkään sarjatoiminnan järjestämiseksi.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 8v8

Tytöt 9 Piirisarja

 • Pelataan turnauksina, joissa lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Jos on pariton määrä osallistuvia joukkueita, yksittäiseen turnaukseen joko 1) yksi joukkue pelaa supistetulla peliajalla neljä ottelua, 2) kaikki pelaavat neljä ottelua supistetulla peliajalla, 3) tehdään tasovierailuottelu tai 4) hankitaan ns. vierasjoukkue joko nuoremmasta ikäluokasta tai toisesta piiristä.
 • Turnaukset pelataan joko kokonaan piirin laajuisina tai osittain alueellisina ja osittain piirin laajuisina riippuen osallistuvien joukkueiden jakaumasta.
 • Piirihallituksen päätöksen mukaisesti leikkimaailman turnaukset pelataan ensisijaisesti jokaisen kuun 1. viikonloppuna. Muinakin viikonloppuina voidaan pelata, jos kalenterissa ei ole isoa Pohjois-Suomen piirin alueella järjestettävää turnausta. Muiden piirien alueilla järjestettäviä turnauksia ei huomioida päivämääriä valittaessa.
 • Turnaukset jaetaan niiden seurojen kesken, jotka ovat ilmoittautuneet sarjapalaveriin mennessä.
 • Sarja voidaan yhdistää nuoremman ikäluokan sarjan kanssa, mikäli ei ole tarpeeksi joukkueita mielekkään sarjatoiminnan järjestämiseksi.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 5v5

Tytöt 8 Piirisarja

 • Pelataan turnauksina, joissa lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Jos on pariton määrä osallistuvia joukkueita, yksittäiseen turnaukseen joko 1) yksi joukkue pelaa supistetulla peliajalla neljä ottelua, 2) kaikki pelaavat neljä ottelua supistetulla peliajalla, 3) tehdään tasovierailuottelu tai 4) hankitaan ns. vierasjoukkue joko nuoremmasta ikäluokasta tai toisesta piiristä.
 • Turnaukset pelataan joko kokonaan piirin laajuisina tai osittain alueellisina ja osittain piirin laajuisina riippuen osallistuvien joukkueiden jakaumasta.
 • Piirihallituksen päätöksen mukaisesti leikkimaailman turnaukset pelataan ensisijaisesti jokaisen kuun 1. viikonloppuna. Muinakin viikonloppuina voidaan pelata, jos kalenterissa ei ole isoa Pohjois-Suomen piirin alueella järjestettävää turnausta. Muiden piirien alueilla järjestettäviä turnauksia ei huomioida päivämääriä valittaessa.
 • Turnaukset jaetaan niiden seurojen kesken, jotka ovat ilmoittautuneet sarjapalaveriin mennessä.
 • Sarja voidaan yhdistää vanhemman ikäluokan sarjan kanssa, mikäli ei ole tarpeeksi joukkueita mielekkään sarjatoiminnan järjestämiseksi.
 • Pelaajilla tulee olla pelipassi, ei harrastepassi.
 • Pelimuoto 5v5