TUNNE PELAAJASI

Lapsen harrastus vaatii aikaa ja vaivaa myös vanhemmilta, mutta vastalahjaksi se antaa valtavan paljon. Parhaimmillaan jalkapalloharrastus antaa lapsellesi onnistumisia niin yksilönä kuin ryhmänkin kanssa, mutta tarjoaa myös turvallisen paikan oppia epäonnistumaan ja yrittämään uudelleen. Jalkapallojuniorin vanhemmille tarkoitettu Tunne pelaajasi -lomake auttaa Sinua kertomaan lapsestasi enemmän vuorovaikutuksessa valmentajien ja toimihenkilöiden kanssa. Huomiothan, että lomake pitää sisällään henkilötietoja, jolloin sen lähettämistä sähköpostitse ei suositella. Paperisen version säilyttäminen tulee tehdä erityisen tarkoin ja tietosuoja-asiat
huomioiden.

Tutustu tästä jalkapallojuniorin vanhemman käsikirjaan.

MIKSI LAPSI HARRASTAA URHEILUA? 

Pelaako lapsi jalkapalloa päästäkseen turnauksiin? Entä voittaakseen pokaaleja tai mitaleja? Oppiakseen uusia asioita? Onko lapsi vain tottunut siihen? Oheinen artikkeli tarjoaa tutkimustuloksiin perustuvan näkemyksen kysymykseen, johon ei ole vain yhtä oikeaa vastausta. Lopputulos on parhaassa tapauksessa monen tekijän summa. Tutustu englanninkieliseen artikkeliin täällä.

MIKÄ MOTIVOI VANHEMPIA TUKEMAAN LAPSEN HARRASTUSTA?

Myös tähän yleiseen kysymykseen on vastauksia taatusti lähes yhtä monta, kuin vastaajiakin. Oheinen artikkeli käsittelee vanhempien motivaationlähteitä lapsen harrastuksessa: onko lapsen etu ja oma sisäinen motivaatio varmasti aina se, joka ajaa koko perheen toimintaa harrastuksen parissa eteenpäin? On lapsen motivaation, innostuksen ja mielenkiinnon ylläpitämisen kannalta tärkeää, että "pelisäännöt" omasta harrastuksestaan laatii nuori urheilija itse. Tutustu englanninkieliseen artikkeliin täällä.