Kotimaista jalkapalloa käsittelevää materiaalia on saatavilla kiitettävän paljon: täältä löydät muutamia blogeja ja podcasteja, joissa suomalainen jalkapallo on pääosassa erilaisin painotuksin. Osa sisällöstä käsittelee jalkapalloa pintapuolisemmin, osa taas tarkastelee peliä pintaa syvemmältä. 

PODCASTIT

Pallokerhon podcast on kaksi kertaa viikossa nauhoitettava keskusteluohjelma. Podcastissa pääaiheena on kotimainen Veikkausliiga ja sen otteluiden ennakointi ja analysointi, usein asiantuntijavieraiden kera. Maaotteluiden lähestyessä Pallokerho ruotii myös Huuhkajien ja Helmareiden tilanteita, juniorimaajoukkueita unohtamatta. Kuuntelemaan pääset oheisesta linkistä.

Tutkapari -podcast on helposti lähestyttävä Veikkausliigaa käsittelevä keskusteluohjelma. Podcast tarkastelee Veikkausliigaa laajemmin kokonaisuutena, ja keskittyy ajankohtaisiin ilmiöihin kotimaisessa pääsarjassa. Kuuntelemaan pääset oheisesta linkistä.

YLE Puheen Lindgren & Sihvonen on urheilukeskusteluohjelma, jossa viikoittaisen vieraan kanssa käsitellään urheilun polttavia puheenaiheita. Usein keskustelun kohteena myös sekä kotimainen, että kansainvälinen jalkapallo. Ohjelma tarjoaa raikkaita ja erilaisia näkökulmia urheilukenttään. Kuuntelemaan pääset oheisesta linkistä.

Seinä kolmannnelle on Mitri Pakkasen ja vaihtelevien vierailijoiden ohjelma, jossa käsitellään peliä, valmennusta ja kulttuuria. 

BLOGIT

Taitotohtori -blogi tarjoaa tekstien kautta valtavasti tietotaitoa taidon opettamisesta ja oppimisesta. Julkaisut käsittelevät vaihtelevin näkökulmin taidon oppimisen eri vaiheita, malleja ja osatekijöitä. Painavaa luettavaa jokaiselle valmentajalle. Lukemaan pääset oheisesta linkistä.

Takavasara -blogi syväluotaa jalkapalloa monipuolisesti. Tekstit käsittelevät laajalti eri aiheita, aina lasten ja nuorten harraste- ja kilpailutoiminnan luonteesta Veikkausliigan joukkueanalyyseihin ja kansainvälisten huippujoukkueiden pohjapelaajien syöttökarttoihin asti. Lukemaan pääset oheisesta linkistä.

Jalkapalloblogi on nimensä mukaisesti jalkapalloblogi. Se ei kaunistele asioita tai viljele korulauseita, vaan tarjoaa rakentavan kriittistä sisältöä niin taktisesta puolesta kuin seurarakenteiden ongelmakohdistakin. Teknis-taktisesti tasokasta blogia ylläpitää kolme suomalaista juniorivalmentajaa, joten käsiteltävät asiat ovat ajankohtaisia ja tulevat suoraan ruohonjuuritasolta, jossa tärkein työ kotimaisen jalkapallon kannalta tehdään. Lukemaan pääset oheisesta linkistä.

Uudenmaan piirin kehityspäällikön Taneli Haaran videoblogi käsittelee arkipäiväisiä aiheita suomalaisessa juniorijalkapallossa. Laaja sisältö tarjoaa pohdittavaa niin pukuhuoneeseen, tekniselle alueelle, kentälle kuin sen reunallekin. Katselemaan pääset oheisesta linkistä.