C+ koulutus on tarkoitettu lasten valmennukseen erikoistuville valmentajille (C+ lasten valmentaminen). Tutkintokoulutuksen tavoitteena on saada seuratoimintaan lisää alle 12-vuotiaiden lasten jalkapallovalmennuksen ammattiosaajia. Koulutus valmistaa samalla liikunnan – ja valmennuksen ammattitutkinnon osan suorittamiseen (valmennuksen osaamisala, lasten valmentaminen) ja sitä on toteutettu yhteistyössä Eerikkilän Urheiluopiston sekä Lapin Urheiluopiston kanssa. 

Koulutus soveltuu lasten jalkapallovalmentajille, junioripäälliköille ja valmennusryhmien tutoreille. Seuroissa on kasvava määrä työpaikkoja henkilöille, joilla on laaja-alainen ammattitaito eri kohderyhmien ohjaamiseen esimerkiksi seuran, koulun ja päiväkotien välisessä yhteistyössä. 

  • valmentajan itsensä kehittämisen taidot 

  • kokonaisvaltainen jalkapallovalmennus ja sen käytännön toteutus lasten osallistaminen, motivointi ja innostaminen lajiin sekä kasvatusyhteistyö kodin ja eri toimijoiden kanssa 

  • valmentajan ja pelaajan välisen vuorovaikutuksen kehittäminen 

  • syvennettyä tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä kokonaisvaltaisen valmennuksen näkökulmasta 

  • urheilevien lasten terveyden ja turvallisuuden edistäminen 

Valmennusosaamisen erityinen painopiste on jalkapallon teknis-taktisten valmiuksien kehittäminen ja pelin ymmärryksen opettamisprosessi. 

Koulutukseen kuuluu liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalasta seuraava tutkinnon osa: 

  • Lasten valmentaminen (90 osp) 

Opiskelija voi halutessaan myöhemmin suorittaa koko ammattitutkinnon (150 osp) liikunnan tai valmennuksen osaamisalasta. 

Koulutettavalla tulee olla vähintään Palloliiton C -koulutus suoritettuna tai oma jalkapallotausta ja liikunnanohjaajan/liikuntaneuvojan/opettajan koulutus sekä Futisvalmentajan startti käytynä. Lisäksi koulutukseen valittavan on toimittava lapsivaiheen seuravalmentajana koulutuksen aikana. 

Hakuaika vuoden 2020 koulutukseen on päättynyt. 

Lähiopetusta toteutetaan Eerikkilässä, alueellisissa pienryhmissä ja kunkin opiskelijan omassa seurassa. Lisäksi koulutukseen kuuluu etäopintoja, työpaikalla järjestettävää koulutusta (työssäoppiminen) ja näyttöjä. 

Koulutusvuoden alustava aikataulu on alla. Lähiopetuspäiviä on noin 16. 

Eerikkilä 3. – 5.2.2020 
Alueellinen pienryhmä, maaliskuu 2020 
Eerikkilä 17. – 19.4.2020 
1v1 omassa seurassa I, toukokuu-kesäkuu 2020 
Eerikkilä 24. – 26.8.2020 
1 v 1 omassa seurassa II, syyskuu 2020 
Alueellinen pienryhmä, lokakuu 2020 
Eerikkilä, joulukuu 2020 

Muutokset aikatauluun mahdollisia. 

Santeri Suvala, p. 040 767 5668, [email protected]