UEFA Goalkeeper A koulutus on tarkoitettu aikuisten huippusarjoissa toimiville maalivahtivalmentajille. Koulutus tarjoaa osallistuvalle työkaluja toimia ammattilaisympäristössä kentällä ja kentän ulkopuolella. Koulutuksen avulla maalivahtivalmentaja varmistaa, että hänen osaamisensa vastaa modernin pelin vaatimuksia. Koulutukseen hakevilla valmentajilla tulee olla voimassa oleva UEFA B lisenssi. Aiemmat maalivahtivalmentajakoulutukset katsotaan eduksi. 

Koulutus koostuu neljästä lähijaksosta, jaksojen välissä järjestettävistä pienryhmätapaamisista, etätehtävistä sekä loppukokeesta. Lähijaksot tullaan järjestämään tammikuussa, huhtikuussa, heinäkuussa ja lokakuussa. Lähijaksojen ja pienryhmätapaamisten paikat vahvistetaan, kun osallistujien kotipaikkakunnat ovat selvillä. 

UEFA GK A koulutukseen on määritelty osaamistavoitteet, jotka valmentajan tulee hallita koulutuksen päätteeksi. Mikäli tavoitteet eivät täyty, valmentajalle ei voida myöntää koulutustasoa vastaavaa UEFA valmentajalisenssiä.  Koulutuksessa vaadittava osaamistaso ja näytöt on suoritettava hyväksytysti koulutusta seuraavan kalenterivuoden loppuun mennessä. Valmentajalla on halutessaan mahdollisuus saada omalla kustannuksellaan tutori, jonka avulla hän voi syventyä omiin kehittämisalueisiinsa

Seuraavan UEFA GK A koulutuksen haku aukeaa 2022.