Teknisen taidon ja motoriikan kehittäminen on keskeinen osa lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta. Hyvä ja varma tekniikka sekä liikunnallisuuden perusta vauhdittaa sekä mahdollistaa mm. nopean havainnoinnin ja onnistuneet ratkaisut pelissä. 

Taitokilpailuilla on pitkät perinteet jalkapallossa ja taitomerkit ovat konkreettinen mittari omasta kehittymisestä. Teknisen taidon ja motoriikan kehittäminen on keskeinen osa lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta. Hyvä ja varma tekniikka sekä liikunnallisuuden perusta vauhdittaa sekä mahdollistaa mm. nopean havainnoinnin ja onnistuneet ratkaisut pelissä.

Piirit ja Palloliitto järjestävät taitokilpailuja P/T13 ja sitä nuoremmille ikäluokille. Tytöille ja pojille on taitotapahtumissa omat sarjansa.

Piirien järjestämien taitokilpailujen parhaan tuloksen sarjoissaan saavuttaneet edustavat seuraansa ja piiriään valtakunnallisissa Taitokilpailuissa. Lisäksi kaikilla kultamerkkitason saavuttaneilla lapsilla ja nuorilla (13-10 -vuotiaat) on oikeus osallistua valtakunnallisiin kilpailuihin. 

Taitokilpailukalenteri 2020 julkaistaan myöhemmin keväällä.

Taitokilpailulajit ja -säännöt >>

Regler för Tekniktävling >>

Taitomerkkien tilaus>>

TULOKSET

Tulokset 2019 >>
Tulokset 2018 >>
Tulokset 2017 >>
Tulokset 2016 >>
Tulokset 2015 >>
Tulokset 2014 >>
Tulokset 2013 >>
Tulokset 2012 >>
Poikien taitokisamitalistit 1954-2019 >>
Tyttöjen taitokisamitalistit 1990-2019 >>
Taitokisaennätykset >>

Tuloskorttipohjat seurojen ym- Taitokilpailuihin >>