Miesten Suomen Cup 2022

Jäljempänä mainitut kaikki eri sarjat ovat miesten cup-muotoisia sarjoja, ja niiden kirjoitusmuodossa sana ”miesten”, on jätetty pois.

Jäljempänä käytettyjen lyhenteiden merkitys on seuraava: Suomen Cup (SC), Regions’ Cup (RC) ja Regions’ Roots Cup (RRC)

Osallistumisoikeus ja velvollisuus

Suomen Cupiin saavat ilmoittautua mukaan kaikki Palloliiton alaiseen miesten sarjatoimintaan osallistuvat joukkueet, sekä JKKI-joukkueet.

Ilmoittautuminen ja oikeudet sekä velvollisuudet

Ilmoittautuessaan Suomen Cupiin seura hyväksyy samalla seuraavaa:

 • Palloliitolla on oikeus sekä Suomen Cupissa, että sen liitännäisiin Regions’ Cupissa ja Regions’ Roots Cup’issa määrätä, millä palloilla ottelut on pelattava missä tahansa kilpailun vaiheessa.
 • Suomen Palloliitto omistaa kaikki oikeudet liittyen Suomen Cupin finaaliin.
 • Suomen Cupin finaalissa joukkueet ovat velvoitettuja käyttämään Suomen Cupin finaalin hihamerkkiä pelipaidoissaan. Suomen Palloliitto vastaa hihamerkkien tekokustannuksista ja seurat kiinnityskustannuksesta paitoihin.
 • Regions’ Cupissa ja Regions’ Roots Cup’issa Suomen Palloliitto voi myös määritellä sarjojen finaalissa käytettävät mahdolliset lisätunnukset, vastaten samalla myös näiden mahdollisista materiaali ja/tai työkustannuksista.

Palloliitto edellyttää, että Ruutu+ televisioinnit mahdollistetaan tuotettavaksi kaudella 2022, tuottajan valitsemista otteluista heti MD1 alkaen. Televisioitavaksi valittavien otteluiden suhteen, kotijoukkueilta edellyttäneen yhteistyötä, esimerkiksi otteluselostuksen, yhteyksien ja kuvausolosuhteiden suhteen.

Yksityiskohtaisemmat televisioinnin määräykset ja ohjeet kerrotaan erikseen ja tarkemmin lähetysten tuottaman tahon kanssa tehdyssä sopimuksessa tai sen liitteessä kerrotaan seuroille, ennen kilpailun alkamista.

Sarjan kulku / aikataulutus

Yleistä
Sarjan jokainen ottelu pelataan perinteisellä Cup-periaatteella, alla ilmoitetun viitteellisen aikataulun mukaisesti, jossa ottelun voittaja jatkaa sarjassa ja hävinnyt putoaa jatkosta.

Kun Cup-muotoisen sarjan pelaaminen osuu samanaikaiseen ajankohtaan jommankumman joukkueen muun sarjapelin kanssa, sarjapeli väistää – ja sille määritellään kilpailun järjestäjän toimesta uusi peliajankohta.

Veikkausliigajoukkueiden mukaantulon jälkeen (3. kierros), heidän Suomen Cupin pelipäivämäärä määritellään tarkemmin, kuin muiden sarjatasojen joukkueiden pelit, johtuen Veikkausliigan kalenterin määrittelemän UEFA:n kansainvälisen aikataulun ehdottomuudesta.

Kierrokset 1.–2.
Sarjan alkukierroksilla pelaavat kaikki Kolmosen ja sitä alemman tason joukkueet. Sarjan kaksi ensimmäistä kierrosta, sekä mahdollisesti aluekohtaisen joukkuemäärän tasoittava tarpeellinen 0-kierros, pelataan aikavälillä 5.2. – 3.4.2022. Tätä tarkempi aikataulu määritellään kilpailuselosteessa, joka valmistuu, kun ilmoittautuneiden joukkueiden lukumäärä ja maantieteellinen jakauma, on tiedossa. Sarja siis alkaa välillä 5.2. - 19.2.2022. ja tämä varmistuu, kun ilmoittautuneiden joukkueiden lukumäärä on tiedossa. Eri kierroksia pelataan tarvittaessa osittain samanaikaisesti.

Suomen Palloliiton alueelliset kilpailutoiminnot ovat varanneet tietyn määrän halli- ja/tai ulkokenttäaikoja seurojen käyttöön, otteluajankohdan löytämisen helpottamiseksi. Seuroja pyydetään olemaan yhteydessä alueelliseen kilpailutoimintoon heti arvonnan jälkeen, mikäli seura ei itsenäisesti pysty järjestämään hallia ja/tai lämmitettävää ulkokenttää peliä varten.

Kierrokset 3.–4.
Sarjan 3. kierrokselle osallistuvat 2. kierrokselta jatkoon menneet joukkueet, sekä ne Veikkausliigan kuusi seuraa, jotka eivät osallistu UEFA:n seurajoukkuekilpailuihin kaudella 2022, ja jotka eivät Liigacupin menestyksen perusteella aloita kierrokselta MD4 . Tämän lisäksi, kaikki kaksitoista Ykkösen seuraa, sekä kaikki ilmoittautuneet Kakkosen joukkueet tulevat mukaan Suomen Cupin 3. kierrokselle.

Sarjan 3. kierros pelataan 7–17.4. välisenä aikana, ja ottelut, joissa pelaa Veikkausliigan joukkue, pelataan keskitetysti joko 13.4. tai 14.4.2022, tai mahdollisen vastustajan toisen kierroksen pelaamisen näin mahdollistaessa, Veikkausliigajoukkueen MD3 peli on mahdollista pelata myös maaliskuun puolella.

Sarjan 4. kierroksella pelaavat 3. kierrokselta jatkoon menneet joukkueet, sekä kaksi Liigacupin menestyksen perusteella valikoitunutta joukkuetta. Kilpailun 4. kierros pelataan 30.4.–8.5. välisenä aikana, ja ottelut, joissa pelaa Veikkausliigan joukkue, pelataan keskitetysti joko 3.5. tai 4.5.2022.

Kierrokset 5.-6.
Sarjan 5. kierrokselle osallistuvat 4. kierrokselta jatkoon menneet joukkueet, sekä ne Veikkausliigan neljä seuraa, jotka osallistuvat UEFA:n seurajoukkuekilpailuihin kaudella 2022.

Sarjan 5. kierros pelataan 24–26.5. välisenä aikana, ja ottelut, joissa pelaa Veikkausliigan joukkue, pelataan keskitetysti 25.5.2022.

Sarjan kaikkien 6. kierroksen otteluiden virallinen runkopäivä on 15.6., mutta tätä ajankohtaa voidaan ottelun Veikkausliigajoukkueen suostumuksella aikaistaa pelattavaksi 11–14.6., joka on ns. liukuma-aika, jonka mahdollistaa (tai estää) A-maajoukkueen ja/tai U21-maajoukkueen kansainvälisen maajoukkuetauon aikaiset silloiset pelit. Jos asianosaisen kierroksen ottelussa kohtaavat kaksi Veikkausliigan joukkuetta, ottelun siirto pelattavaksi 11–14.6. vaatii molempien joukkueiden hyväksynnän.

Puolivälierät (7. kierros)
Sarjan 7. kierros pelataan 29.6.2022

Välierät (8. kierros)
Sarjan 8. kierros pelataan 31.8.2022

Finaali
Sarjan finaali pelataan viikonloppuna 17-18.9.2022.

Regions’ Cup (RC)

 • Regions’ Cup pelataan puolivälierävaiheesta eteenpäin, ja siihen osallistuvat parhaiten Suomen Cupissa menestynyttä kahdeksan Kolmosen ja/tai Nelosen joukkuetta (näiden parhaiden joukkueiden määrittely alempana).
 • Regions’ Cupin puolivälierien varsinainen runkopelipäivä on 2.7.2022, ja pelien on oltava pelattu 10.7.2022 mennessä.
 • Regions’ Cupin välierien varsinainen runkopelipäivä on 13.8.2022, ja pelien on oltava pelattu 21.8.2022 mennessä.
 • Regions’ Cupin finaali pelataan la 1.10.2022

Regions’ Roots Cup (RRC)

 • Regions’ Cup Roots pelataan puolivälierävaiheesta eteenpäin, ja siihen osallistuvat parhaiten Suomen Cupissa menestynyttä kahdeksan Viitosen tai sitä alemman tason joukkuetta (näiden parhaiden joukkueiden määrittely alempana).
 • Regions’ Roots Cup puolivälierien varsinainen runkopelipäivä on 3.7.2022, ja pelien on oltava pelattu 10.7.2022 mennessä.
 • Regions’ Roots Cup välierien varsinainen runkopelipäivä on 14.8.2022, ja pelien on oltava pelattu 21.8.2022 mennessä.
 • Regions’ Roots Cupin finaali pelataan 1.10.2022.

Edellä mainitut Regions’ Cuppeja koskevat aikataulut ovat suuntaa antavia ja niihin on mahdollista tulla muutoksia.

Arvonnat, arvontakorit ja ennakkoaseteltavat pelit

Arvonta
Ottelut arvotaan aina julkisesti ja vapaalla arvonnalla, ilman ennakkoasettelua, eikä joukkueiden kilpailullisia tasoeroja huomioida arvonnassa. Alkukierrosten arvonnassa turvaudutaan, johtuen laajasta joukkuemäärästä ja useista arvontakoreista, pääsääntöisesti ainoastaan striimauksen kautta välitettävään arvontaan, joka mahdollisesti myös ajallisesti jaksotetaan useampaan yksittäiseen ja peräkkäiseen arvontatilaisuuteen.

Poikkeukset vapaaseen arvontaan:

a) Vuoden 2021 Regions’ Cupin finalistit (2) saavat edukseen kotiottelun ensimmäiselle kierrokselle, josta tulevat mukaan Suomen Cupiin. Tämä etu ajaa ohi varsinaisen ”kotietu”-pykälän, jonka mukaan asianosainen seura mahdollisesti aseteltaisiin vierasjoukkueeksi.

b) tilanteessa, jossa arvontakorissa on sekä farmisopimussuhteessa ja/tai yhteistyöseurasopimuksen piirissä olevia seuroja, tai saman seuran joukkueita useita edelleen jatkossa, asetellaan ensisijaisesti saman seuran joukkueet aina ensin vastakkain, kunnes seurasta on vain yksi joukkue jatkossa, ja toissijaisesti farmisopimussuhteessa olevat ja/tai yhteistyöseurasopimuksen tehneet joukkueet asetetaan vastakkain. Nämä automaattisesti tehtävät asettelut tehdään MD4 lähtien, jatkuen tarvittaessa MD5 ja MD6.

Mikäli arvontakorissa on kolme joukkuetta samasta seurasta, ensiksi vastakkain asetellaan rankingjärjestyksen kaksi parasta seuran joukkuetta. Kolmas joukkue kohtaa tämän ottelun voittajan seuraavalla kierroksella.

Aika ja paikka
Arvontapaikka ja aika ilmoitetaan erillisellä ilmoituksella osallistujille. Viitteellinen aikataulu arvonnoille on seuraava:

 • MD1 ja MD2 17-18.1.2022
 • MD3 15-16.3.
 • MD4 12-13.4.
 • MD5 4-5.5.
 • MD6 ja puolivälierät 25–26.5.
 • Välierät 11–12.7.

Arvontakorit
Ensimmäinen arvonta (mahdollinen tasauskierros, sekä ensimmäinen ja toinen varsinainen kierros) suoritetaan maatieteellisesti painotetuista arvontakoreista. Myös jatkoarvonnoissa käytetään maantieteellisesti painotettuja arvontakoreja MD5 asti, jolloin kaikki joukkueet (32) ovat samassa arvontakorissa ilman maantieteellistä asettelua.

Kotietu
Alempisarjalainen saa kotiedun kierrokselle MD4 asti, ja tästä eteenpäin arvonta määrittelee kotiedun.

Pelitapa SC, RC ja RRC
Peliaika on aina 2 x 45 minuuttia.

MD1 – MD7 kierroksilla ottelun päättyessä tasan, suoritetaan välittömästi rangaistuspotkukilpailu, jonka voittaja etenee seuraavalle kierrokselle.

MD8 (välierät) lähtien, ottelun päättyessä tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu. Jos toinen joukkueista tekee enemmän maaleja, on se voittaja. Jos jatko-ottelukin päättyy tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu, jonka voittaja etenee seuraavalle kierrokselle, tai finaalin ollessa kysymyksessä, voittaa sarjan.

Joukkueiden valikoituminen Regions’ Cup ja Regions’ Roots Cup -sarjoihin

Joukkueet valikoituvat sarjatason mukaan, Suomen Cupissa pelatun karsinnan kautta Regions’ Cupiin (parhaat Kolmosen ja Nelosen joukkueet) tai Regions’ Roots Cup’iin (parhaat Viitosen ja sitä alempien sarjatasojen joukkueet).

Mikäli paras/parhaat joukkueet Kolmosesta tai siitä alaspäin ovat vielä mukana Suomen Cupin puolierävaiheessa, kyseinen joukkue/joukkueet eivät osallistu Regions’ Cup tai Regions’ Roots Cup’iin. Pääsystä jatkoon Suomen Cupin puolivälieriin, tällaiselle alueellisiin sarjoihin lukeutuvalle/lukeutuville joukkueelle/joukkueille maksetaan kertaluontoisena kannustuspalkintona 5.000 €, sekä mikäli kyseessä on parittoman vuoden sarja, Suomen Cupissa paremmin menestyneelle aluesarjan joukkueelle osallistumisoikeus seuraavan kauden UEFA Regions’ Cup kilpailuun (ohittaen samalla varsinaisen Regions’ Cupin voittajan oikeuden UEFA Regions’ Cupiin).

Joukkueet (8) valikoituvat seuraavasti:

Seuraavaa arviointitapaa käytetään joukkueiden paremmuuden määrittelyssä molemmissa sarjoissa:

Kahdeksan joukkueen valikoitumisessa, parhaita ovat ne, jotka ovat voittaneet edellisellä kierroksella ylimmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen. Tällä menetelmällä jatketaan, kunnes kahdeksan parasta seuraa ovat selvillä. Mikä yksittäisellä joukkueella on ollut jollakin kierroksella ns. ”vapaakierros” (eli on edennyt ilman arvontaa TAI luovutuksen kautta) on kyseisen joukkueen vertailtava sarjataso sama, kuin millä joukkue itse pelaa. JKKI-joukkueen sarjataso vertautuu Vitoseen.

Mikäli kahdeksan joukkueen valikoitumisessa ollaan tilanteessa, jossa osa joukkueista on jo selvillä (esimerkiksi 5 parasta) ja tarvittavaan kahdeksan joukkueen kiintiöön on seuraavassa valinnassa kuusi tasavertaista joukkuetta, suoritetaan näiden kesken arvonta, kahdeksan sarjaan selvinneen joukkueen selvittämiseksi.

Talousasiat

Osallistumismaksu

Kaudelle 2022 osallistumismaksut ovat poikkeuksellisesti puolitetut:

 • Veikkausliiga 400 €
 • Ykkönen 300 €
 • Kakkonen 150 €
 • Kolmonen ja Nelonen 100 €
 • JKKI, Vitonen ja tätä alemmat joukkueet 50 €

Laiminlyöntimaksut
Sarjasta luopuminen ennen 10.1.2022 1020 €

Sarjan keskeyttäminen 11.1.2022 jälkeen 2040 €

Palkinnot
Suomen Cup voittaja 50.000 € ja finaalin hävinneelle 10.000 €

Regions’ Cup voittaja 5.000 € ja finaalin hävinneelle 1.000 €, ja tämän lisäksi parittoman vuoden RC voittaja pääsee osallistumaan seuraavan vuoden UEFA:n Regions’ Cupiin.

Regions’ Cup Roots 5.000 € ja finaalin hävinneelle 1.000 €

Kilometrikorvaukset ja ottelukulut
MD1-MD2 (sekä mahdollinen tasauskierros MD0), otteluiden talous jaetaan tasan joukkueiden kesken. Yhteiseen talouteen kuuluvia menoja ovat kenttävuokra, erotuomarikulut, järjestysmieskulut, yhteisesti sovitut mainoskulut ja vierailijan matkakulut 1 euroa/km/joukkue. Yhteiseen talouteen kuuluvia tuloja ovat yleisötulot.

MD3 – välierät, kotijoukkue maksaa aina erotuomarikulut kaikissa sarjoissa. Poikkeuksena tästä, Suomen Palloliitto vastaa erotuomarikuluista kaikissa kolmessa finaalissa.

Suomen Cup
Alkaen MD6, SPL maksaa vierasjoukkueelle matkakorvausta 1 €/km/joukkue. Korvaus maksetaan vain, mikäli yhdensuuntainen etäisyys ottelupaikalle on yli 70 km.

Poikkeus: Finaalijoukkueille SPL maksaa kuitenkin kilometrikorvauksena 2 euroa/km/joukkue, jos matkaa on yli 200 km ottelupaikkakunnalle.

RC ja RRC
Otteluiden talous jaetaan tasan joukkueiden kesken paikallispeleissä, joissa joukkueiden etäisyys toisistaan on alle 70 km. Yhteiseen talouteen kuuluvia menoja ovat kenttävuokra, erotuomarikulut, järjestysmieskulut, yhteisesti sovitut mainoskulut ja vierailijan matkakulut 1 euroa/km/joukkue. Yhteiseen talouteen kuuluvia tuloja ovat yleisötulot.

Otteluissa, joissa joukkueiden etäisyys toisistaan on yli 70 km, kumpikin joukkue vastaa omista kuluistaan. SPL maksaa vierasjoukkueelle matkakorvausta 1 €/km/joukkue.

Poikkeus: Finaalijoukkueille SPL maksaa kuitenkin kilometrikorvauksena 2 euroa/km/joukkue, jos matkaa on yli 200 km ottelupaikkakunnalle.

Pääsylipputuotot
Suomen Cup, RC ja RRC – kotijoukkue saa pitää pääsylipputuotot 100 %.

RC ja RRC alle 70 km jaettu talous 50–50 %

Yhteistyökumppanuudet
Suomen Palloliitto ilmoittaa mahdollisista erityiskumppanuuksien vaatimuksista ennen sarjan alkamista.

Erotuomaripalkkiot
Erotuomaripalkkiot on määritelty toisessa dokumentissa Erotuomaripalkkiot

Kotiottelun pelaaminen toisella paikkakunnalla
Mikäli Suomen Cupin, Regions’ Cup ja/tai Regions’ Roots Cupin kotijoukkue ei jonkin esteen takia pysty järjestämään kotipeliään kotikentällä pelattavaksi, Suomen Palloliitto ei tue taloudellisesti pelin siirtoa vaihtoehtoiseen pelipaikkaan, ja seurat sopivat keskenään taloudellisista ehdoista, mikäli peli päätetään pelata vierasjoukkueen järjestämänä kotipelinä.

Erotuomaritoiminta / asettelut aet/et/4.

Keskustoimisto:

 • Miesten Suomen Cup (kierroksesta 5. eteenpäin)
 • RC ja RRC finaalit

Alueet:

 • Miesten Suomen Cup (kierrokset 1.–4.)
 • RC ja RRC (pl. finaali)

Olosuhdemääräykset

(MD= match day, eli Suomeksi “ottelupäivä” tai “kierros”)

MD0-MD1-MD2
Pelikentän minimikoko on 95 x 55 m. Kentän suosituskoko on 105 x 68 m. Pelikentän päällyste on Suomen Palloliiton hyväksymä jalkapallonurmi. Kentällä on oltava vähintään 200 luxin valaistus. Joukkueita ja erotuomaristoa varten on varattava erilliset pukuhuoneet, suihkutilat ja wc-tilat, jotka on oltava yksinomaan heidän käytettävissä 60 minuuttia ennen ottelua ja vähintään 45 minuuttia ottelun jälkeen. Ottelun tulospalvelu toteutetaan live-seurantana.

Kenttävarauksen minimiaika on kaksi tuntia, joka mahdollistaa 2 x 45 min pelaamisen, siihen kuuluvan ottelutauon, sekä tarvittavan ajan mahdollisesti suoritettavalle rangaistupotkukilpailulle.

Ennen kuin valtakunnallisella tasolla olevat joukkueet tulevat mukaan cupiin, pelien pelaamisessa tulee olosuhteiden osalta, olla enemmän joustoa kuin yleensä, koska pelien määrä on niin suuri. Useimmilla paikkakunnilla, ja käytettävissä olevissa halleissa, ei ole mahdollisuutta järjestää kesäolosuhteiden kaltaisia lämmittelyaikoja kentällä, ja pelikentän koon suhteen on ymmärrettävää, että pelejä joudutaan pelaamaan alimittaisilla kentillä. Pelit voidaan pelata myös mainittua minimikokoa pienemmällä kentällä, mikäli molemmat joukkueet tähän suostuvat. Otteluiden alkamisajat ovat vapaasti sovittavissa, aikaiset ja/tai myöhäiset alkamisajat ymmärrettäviä. Pelipalloja käytössä, minimissään kolme.

MD3-MD4
Pelikentän minimikoko on 100 x 60 m. Kentän suosituskoko on 105 x 68 m. Pelikentän päällyste on Suomen Palloliiton hyväksymä jalkapallonurmi. Kentällä on oltava vähintään 300 luxin valaistus. Joukkueita ja erotuomaristoa varten on varattava erilliset pukuhuoneet, suihkutilat ja wc-tilat, jotka on oltava yksinomaan heidän käytettävissä viimeistään 60 minuuttia ennen ottelua ja vähintään 45 minuuttia ottelun jälkeen.

Pelikentällä on oltava äänentoistolaitteet, sekä tulospalvelussa tarvittavat laitteet, sekä tietoliikenneyhteydet. Katsomoiden välittömässä läheisyydessä tulee olla yleisön saniteettitilat ja yleisönpalvelutilat.

Kenttävarauksen minimiaika on kaksi ja puoli tuntia, joka mahdollistaa 30 min lämmittelyaikaa, 2 x 45 min pelaamisen, siihen kuuluvan ottelutauon, sekä tarvittavan ajan mahdollisesti suoritettavalle rangaistupotkukilpailulle. Otteluiden alkamisajat Palloliiton otteluiden järjestämisohjeiden mukaisesti. Pelipalloja käytössä, minimissään viisi.

MD5-MD6
Pelikentän minimikoko on 100 x 60 m. Kentän suosituskoko on 105 x 68 m. Pelikentän päällyste on Suomen Palloliiton hyväksymä jalkapallonurmi tai nurmi. Kentällä on oltava vähintään 500 luxin valaistus. Joukkueita ja erotuomaristoa varten on varattava erilliset pukuhuoneet, suihkutilat ja wc-tilat, jotka on oltava yksinomaan heidän käytettävissä 90 minuuttia ennen ottelua ja vähintään 60 minuuttia ottelun jälkeen.

Pelikentällä on oltava äänentoistolaitteet ja tulostaulu, sekä tulospalvelussa tarvittavat laitteet sekä tietoliikenneyhteydet. Ottelupaikalla tulee olla katsomo, jossa on istumapaikat vähintään 200 hengelle.

Katsomoiden välittömässä läheisyydessä tulee olla yleisön saniteettitilat ja yleisönpalvelutilat.

Vierasjoukkueen kannattajille tulee osoittaa erillinen katsomonosa palveluineen.

Kenttävarauksen minimiaika on kolme tuntia, joka mahdollistaa 60 min lämmittelyaikaa, 2 x 45 min pelaamisen, siihen kuuluvan ottelutauon, sekä tarvittavan ajan mahdollisesti suoritettavalle rangaistupotkukilpailulle. Otteluiden alkamisajat Palloliiton otteluiden järjestämisohjeiden mukaisesti. Pelipalloja käytössä, minimissään viisi.

MD7-Finaali
Kentän minimikoko on 100 x 64 m. Kentän suosituskoko on 105 x 68 m. Stadionin tulee täyttää minimissään UEFA Cat 2 tason vaatimukset (UEFA Stadium Infrastructure Regulations, Edition 2018).

Muut olosuhdeasiat ja yleisjärjestelyt:

Finaaleiden pelipaikka:
Suomen Cupin finaali pelataan Olympiastadionilla tai Palloliiton erikseen määrittelemällä stadionilla. RC ja/tai RRC pyritään myös pelaamaan Olympiastadionilla, tai sen välittömässä yhteydessä.

Yleistä olosuhteista:
Poikkeuslupia voidaan näistä erityisvaatimuksista myöntää. Poikkeuslupa-anomukset tulee toimittaa Suomen Palloliiton kilpailutoimintoon välittömästi, kun jokin potentiaalinen ongelma tulee tietoisuuteen.

Palloliitolla on oikeus määrätä peli pelattavaksi puolueettomalla, tai vierasjoukkueen kentällä Cupin jokaisessa pelivaiheessa, kun olosuhde- ja /tai kilpailuteknistä esteitten takia, pelin järjestäminen kotijoukkueen haluamalla kentällä ei ole mahdollista. Mikäli peli siirretään Palloliiton toimesta pois kotijoukkueen kentältä/hallista, Palloliitto päättää myös muutoksen taloudellisista ehdoista mahdollisimman tasaisesti molemmille osapuolille.

Regions’ Cup ja Regions’ Roots Cup:
Ei toistaiseksi erillismääräyksiä, mutta kilpailunjärjestäjä voi esittää vaatimuksia esim. mahdollisten kuvausolosuhteiden järjestämiseksi.

Media / viestintä / televisiointi / striimaus – ohjeet ja määräykset

Ilmoitetaan osallistujille ennen sarjan alkamista.

Tulospalvelu/Taso

Kaikki pelit toteutetaan live-seurannalla Taso-järjestelmässä, ja live-seurannasta vastaa kotijoukkue. Finaaleissa tulospalvelusta vastaa Palloliitto.

Tiedonkulku seurojen ja Palloliiton välillä

Suomen Palloliitto informoi säännöllisesti sarjan edetessä seuroja aina arvontojen jälkeen, ilmoittaen ja muistuttaen olosuhdevaatimusten hiljattaisesta kiristymisestä, sekä sarjan aikataulusta.

Kurinpito / varoitukset ja kentältäpoistot

Suomen Cupissa, Regions’ Cupissa ja Regions’ Roots Cupissa varoitukset aiheuttavat peli- tai toimitsijakieltoa seuraavasti:

Pelaajan tai taustahenkilön saatua ensimmäiset kaksi varoitusta seurauksena on yhden ottelun peli- tai toimitsijakielto.

Seuraavat kaksi varoitusta aiheuttavat yhden ottelun peli- tai toimitsijakiellon ja tästä seuraavat kaksi varoitusta aiheuttavat aina yhden ottelun peli- tai toimitsijakiellon.

Varoituskertymä lasketaan Cupin kolmannesta kierroksesta lähtien ja varoitustili nollataan cupin puolivälierän jälkeen, mutta mahdollinen peli- tai toimitsijakielto on kärsittävä. Tämä koskee myös joukkueita, jotka siirtyvät Suomen Cupista RC tai RRC sarjoihin.

Mahdollinen toistuvista peli- tai toimitsijakielloista johtuva näiden sääntöjen kohdan 4 tarkoittama lisärangaistus huomioidaan cupin alusta asti, ja mahdollinen ao. sääntökohdan perusteella tuleva peli- tai toimitsijakielto tulee kärsiä, vaikka varoitustili nollataan.

Pelaajien edustusoikeus / pelioikeus

Suomen Cup
Pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa Suomen Cupissa. Pelaajan katsotaan pelanneen ottelussa, jos hän on pelannut osankin siitä.

Regions’ Cup ja Regions’ Roots Cup
Pelaaja voi pelata Regions’ Cupissa ja Regions’ Roots Cupissa vain yhdessä joukkueessa.

Mikäli pelaaja on saman kauden aikana pelannut sarjamuotoisessa kilpailussa Veikkausliigan, Ykkösen tai Kakkosen ottelussa, hän ei ole eduskelpoinen Regions’ Cupissa tai Regions’ Roots Cupissa.

Mikäli pelaaja on pelannut Suomen Cupia toisessa seurassa, hän ei ole edustuskelpoinen toisen seuran Regions’ Cup tai Regions’ Roots Cup joukkueessa.

Jos samalla seuralla on joukkue sekä Regions’ Cupissa että Regions’ Roots Cupissa, pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä joukkueessa, jossa hän edusti seuraa Suomen Cupissa.

Mikäli pelaaja on pelannut saman seuran ylemmässä joukkueessa, ylemmässä joukkueessa virallisessa sarjaottelussa saman kauden aikana, tämä ei ole oikeutettu pelaamaan alemman joukkueen Regions Cup tai Regions’ Roots Cup -ottelussa

* Lue, esimerkki: Regions’ Roots Cup joukkue osallistuu sarjamuotoisessa kilpailussa Vitoseen, jolloin saman seuran Nelosessa pelaavalla pelaajalla ei ole pelioikeutta cup-ottelussa, vaikka tällä onkin pelioikeus Vitosen sarjaottelussa.

Regions’ Cupissa ja Regions’ Roots Cupissa saavat pelata vain amatööristatuksella pelaavat pelaajat.

Osallistumisoikeus Regions’ Cup ja Regions’ Roots Cup

Kuhunkin sarjaan saa osallistua vain yksi joukkue / seura. Mikäli menestys Suomen Cupissa toisi paikan kahdelle seuran joukkueista, sarjaan saa osallistua vain seuran ylemmällä tasolla oleva joukkue, ja pois jäävän joukkueen tilalle valikoituu toisen seuran joukkue.

Vaihtopelaajien määrä ja vaihto-oikeus
Suomen Cupissa, Regions’ Cupissa ja Regions’ Roots Cupissa pöytäkirjaan saa merkitä seitsemän vaihtopelaajaa. Kaikissa peleissä, koko sarjan ajan, joukkueella on oikeus viiteen (5) pelaajavaihtoon, johon saa käyttää kolme vaihtotapahtumaa (tauolla tehtyä vaihtoa/tehtyjä vaihtoja ei lasketa tähän kiintiöön).

Tästä poiketen, joukkueella on oikeus tehdä kuusi (6) pelaajavaihtoa kokonaisuudessaan, mikäli varsinaisen peliajan jälkeen pelataan vielä jatko-ottelu. Täten joukkueelle muodostuu myös oikeus neljänteen vaihtotapahtumaan.

Ottelujärjestelyt

Käytännön ottelujärjestelyt on määritelty tarkemmin erillisdokumentissa ”Jalkapallon kilpailutoimintaa koskevat säännöt ja järjestämisohjeet”.

PÅ SVENSKA

Herrarnas Finska cup 2022

Alla nedannämnda olika serier är serier i cup-format för herrar och de är nedan skrivna utan ordet ”herrarnas”.

Betydelsen av nedan använda förkortningar är följande: Finska cupen (FC), Regions’ Cup (RC) och Regions’ Roots Cup (RRC)

Deltagarrätt och skyldighet

Deltagarrätt i Finska cupen har alla lag som deltar i herrarnas serieverksamhet som är underställd Bollförbundet samt Oldboys-lag.

Anmälan och rättigheter samt skyldigheter

I samband med anmälan till Finska cupen godkänner föreningen samtidigt följande:

 • Bollförbundet har i Finska cupen och i dess tillägg Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup rätt att bestämma med vilka bollar matcherna ska spelas i vilket skede som helst av tävlingen.
 • Finlands Bollförbund äger alla rättigheter i anknytning till Finska cupens final.
 • I Finska cupens final är lagen förpliktade att bära emblemet för Finska cupens final på spelskjortorna. Finlands Bollförbund ansvarar för kostnaderna för att göra emblemen och föreningarna för kostnaderna att fästa dem på skjortorna.
 • I Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup kan Finlands Bollförbund också fastställa eventuell tilläggssymbol som ska användas i seriefinalerna och samtidigt ansvara för eventuella material- och/eller arbetskostnader för dessa.

Bollförbundet förutsätter att man gör det möjligt för Ruutu+ tv-sändningarna att produceras säsongen 2022, utvalda matcher av producenten genast från MD1. Ifråga om de matcher som väljs ut för tv-sändning förväntas hemmalaget samarbeta, t.ex. ifråga om matchreferat, uppkopplingar och inspelningsförhållanden.

Mera detaljerade bestämmelser och anvisningar kring tv-sändningarna beskrivs separat och noggrannare i avtalet eller dess bilaga som upprättas tillsammans med producenten av sändningarna för föreningarna innan tävlingen börjar.

Seriens gång / tidtabell

Allmänt
Alla matcher i serien spelas enligt traditionell Cup-princip, i enlighet med nedan meddelad ungefärlig tidtabell, där matchens vinnare fortsätter i serien och förloraren är ute ur serien.

När Cup-formatets seriespel inträffar samtidigt som annan seriematch för någotdera laget är det seriematchen som får ge vika – och tävlingsarrangören fastställer en ny matchtidpunkt för denna.

Efter att lagen från Tipsligan kommit med (tredje omgången) fastställs speldatum för deras matcher i Finska cupen exaktare än matcherna för lagen på de andra serienivåerna, till följd av ovillkorligheten i UEFA:s internationella tidtabell som styr Tipsligans kalender.

Omgångarna 1–2
I seriens första omgångar spelar alla lag från Trean och neråt. Seriens två första omgångar, samt eventuell 0-omgång som behövs för att jämna ut den regionspecifika lagmängden, spelas under tiden 5.2–3.4.2022. En mera exakt tidtabell fastställs i matchredogörelsen, som blir klar när antalet anmälda lag och den geografiska fördelningen står klar. Serien startar alltså under tiden 5.2–19.2.2022 och detta bekräftas när antalet anmälda lag står klart. Olika omgångar spelas vid behov delvis samtidigt.

Finlands Bollförbunds regionala tävlingsfunktioner har reserverat en viss mängd hall- och/eller uteplantider åt föreningarna för att underlätta sökandet av matchtidpunkt. Föreningarna ombeds vara i kontakt med den regionala tävlingsfunktionen genast efter lottningen ifall föreningen inte självständigt klarar av att ordna hall och/eller uppvärmd uteplan för match.

Omgångarna 3–4
I seriens tredje omgång deltar de lag som gått vidare från den andra omgången samt de sex föreningar från Tipsligan som inte deltar i UEFA:s föreningslagstävlingar säsongen 2022, och som inte på basen av framgång i Ligacupen börjar från omgång MD4 . Utöver detta kommer alla föreningar från Ettan och alla anmälda lag från Tvåan med i den tredje omgången av Finska cupen.

Seriens tredje omgång spelas under tiden 7–17.4, och matcher med lag från Tipsligan spelas alla antingen den 13.4 eller 14.4.2022, eller ifall motståndarens match i andra omgången eventuellt så möjliggör, är det möjligt att spela Tipsligalagets MD3-match i mars.

I seriens fjärde omgång spelar de lag som gått vidare från tredje omgången, samt två utvalda lag på basen av framgång i Ligacupen. Tävlingens fjärde omgång spelas under tiden 30.4–8.5, och matcher med lag från Tipsligan spelas alla antingen den 3.5 eller 4.5.2022.

Omgångarna 5-6
I seriens femte omgång deltar de lag som gått vidare från fjärde omgången, samt de fyra föreningar i Tipsligan som deltar i UEFA:s föreningslagstävlingar säsongen 2022.

Seriens femte omgång spelas under tiden 24–26.5, och matcher med lag från Tipsligan spelas alla den 25.5.2022.

Den officiellt bestämda dagen för alla matcher i seriens sjätte omgång är den 15.6, men den här tidpunkten kan man med matchens Tipsligalags samtycke tidigarelägga till 11–14.6, som är en s.k. flextid som möjliggör (eller förhindrar) matcher under A-landslagets och/eller U21-landslagets internationella landslagsuppehåll. Om det i den berörda omgångens match är två lag från Tipsligan som möts, krävs det godkännande av bägge lagen för att få matchen flyttad till 11–14.6.

Kvartsfinaler (sjunde omgången)
Seriens sjunde omgång spelas den 29.6.2022.

Semifinaler (åttonde omgången)
Seriens åttonde omgång spelas den 31.8.2022.

Final
Seriens final spelas veckoslutet 17-18.9.2022.

Regions’ Cup (RC)

 • Regions’ Cup spelas från kvartsfinalfasen och framåt och där deltar de åtta bästa lagen i Finska cupen från Trean och/eller Fyran (definition av bästa lagen nedan).
 • Den egentliga bestämda dagen för Regions’ Cup-kvartsfinalerna är den 2.7.2022, och matcherna måste vara spelade före den 10.7.2022.
 • Den egentliga bestämda dagen för Regions’ Cup-semifinalerna är den 13.8.2022, och matcherna måste vara spelade före den 21.8.2022.
 • Finalen i Regions’ Cup spelas lö 1.10.2022

Regions’ Roots Cup (RRC)

 • Regions’ Cup Roots spelas från kvartsfinalfasen och framåt och där deltar de åtta bästa lagen i Finska cupen från Femman och lägre nivå (definition av bästa lagen nedan).
 • Den egentliga bestämda dagen för Regions’ Roots Cup-kvartsfinalerna är den 3.7.2022, och matcherna måste vara spelade före den 10.7.2022.
 • Den egentliga bestämda dagen för Regions’ Roots Cup-semifinalerna är den 14.8.2022, och matcherna måste vara spelade före den 21.8.2022.
 • Finalen i Regions’ Roots Cup spelas den 1.10.2022.

Ovannämnda tidtabeller för Regions’ Cuperna är riktgivande och det kan eventuellt komma ändringar i dem.

Lottningar, lottningskorgar och förhandstillsatta matcher

Lottning
Matcherna lottas alltid offentligt och med fri lottning, utan förhandstillsättning, och lagens tävlingsmässiga nivåskillnader beaktas inte i lottningen. Lottningen av de första omgångarna sker, till följd av det stora antalet lag och de många lottningskorgarna, i regel endast som lottning via streamning som också tidsmässigt eventuellt indelas i flera enskilda lottningstillfällen efter varandra.

Undantag för fri lottning:

a) Finalisterna från 2021 års Regions’ Cup (2) får hemmamatch som fördel till den första omgången, varifrån de kommer med i Finska cupen. Denna fördel kör över den egentliga ”hemmafavör”-paragrafen, enligt vilken den berörda föreningen eventuellt skulle placeras som bortalag.

b) i en situation där det i lottningskorgen finns föreningar som står i farmavtalsförhållande och/eller har samarbetsföreningsavtal, eller där det är flera lag från samma förening som ännu är kvar, ställer man i första hand alltid samma förenings lag mot varandra tills föreningen endast har ett lag vidare, och i andra hand ställer man lag som står i farmavtalsförhållande och/eller som gjort samarbetsföreningsavtal mot varandra. Dessa tillsättningar som ska göras automatiskt görs fr.o.m. MD4 och fortsätter vid behov vid MD5 och MD6.

Om det i lottningskorgen finns tre lag från samma förening ställs först föreningens två bästa lag enligt rankingen mot varandra. Det tredje laget möter den här matchens vinnare vid följande omgång.

Tidpunkt och plats
Plats och tidpunkt för lottningen meddelas separat till deltagarna. Den ungefärliga tidtabellen för lottningarna är följande:

 • MD1 och MD2 17-18.1.2022
 • MD3 15-16.3
 • MD4 12-13.4
 • MD5 4-5.5
 • MD6 och kvartsfinaler 25–26.5
 • Semifinaler 11–12.7.

Lottningskorgar
Den första lottningen (eventuell utjämningsomgång samt den första och andra egentliga omgången) sker ur geografiskt betonade lottningskorgar. Också i de fortsatta lottningarna används geografiskt betonade lottningskorgar fram till MD5 då alla lag (32) är i samma lottningskorg utan geografisk tillsättning.

Hemmafavör
Lag från lägre serie får hemmafavör fram till omgång MD4, och härifrån och framåt avgörs hemmafavören via lottning.

Spelsätt FC, RC och RRC
Speltiden är alltid 2 x 45 minuter.

Om matchen slutar oavgjort i omgångarna MD1 – MD7 följer omedelbart en straffsparkstävling där vinnaren går vidare till följande omgång.

Från och med MD8 (semifinalerna) spelas förlängning på 2 x 15 minuter om matcher slutar oavgjort. Det lag som gör flest mål vinner. Om också förlängningen slutar oavgjort följer en straffsparkstävling där det vinnande laget går vidare till följande omgång, eller vinner serien om det är frågan om finalen.

Urval av lag till Regions’ Cup- och Regions’ Roots Cup-serierna

Lagen väljs ut enligt serienivå, via kvalet i Finska cupen till Regions’ Cup (de bästa lagen från Trean och Fyran) eller till Regions’ Roots Cup (de bästa lagen från Femman och lägre serienivåer).

Ifall det bästa laget/de bästa lagen från Trean eller neråt är med ännu i Finska cupens kvartsfinalfas, deltar detta/dessa lag inte i Regions’ Cup eller Regions’ Roots Cup.

För avancemang till Finska cupens kvartsfinal utbetalas till sådant här/sådana här lag som räknas till de regionala serierna en engångs prissumma på 5.000 €, samt om det är frågan om en serie under ett udda år, deltagarrätt i följande års UEFA Regions’ Cup-tävling till det regionserielag som lyckats bättre i Finska cupen (och samtidigt passerar man den egentliga  Regions’ Cup-vinnarens rätt till UEFA Regions’ Cup).

Lagen (8) väljs ut enligt följande:

Följande utvärderingssätt används vid fastställande av lagens rangordning i bägge serierna:

I urvalet av de åtta lagen är de bästa de som vid föregående omgång vunnit över lag som spelar på högsta serienivån. Denna metod fortsätter man med tills de åtta bästa föreningarna står klara. Om något enskilt lag vid någon omgång haft en s.k. ”friomgång” (d.v.s. har gått vidare utan lottning ELLER via walkover) är det ifrågavarande lagets jämförbara serienivå densamma som den som laget själv spelar på. Oldboys-lagets serienivå är jämförbar med Femman.

Om man i urvalet av de åtta lagen är i det läget att en del av lagen redan är klara (t.ex. de 5 bästa) och det vid följande urval till den nödvändiga kvoten på åtta lag finns sex jämbördiga lag, sker lottning mellan dessa för att klarlägga vilka åtta lag som tagit sig till serien.

Ekonomiska frågor

Deltagaravgift
Säsongen 2022 är deltagaravgifterna undantagsvis halverade:

 • Tipsligan 400 €
 • Ettan 300 €
 • Tvåan 150 €
 • Trean och Fyran 100 €
 • Old boys, Femman och lägre lag 50 €

Försummelseavgifter
Avstående från serien före 10.1.2022 1020 €

Avbrytande av serien efter 11.1.2022 2040 €

Priser
50.000 € till vinnaren av Finska cupen och 10.000 € till förloraren i finalen.

5.000 € till vinnaren av Regions’ Cup och 1.000 € till förloraren i finalen, och utöver detta får vinnaren av udda års RC delta i följande års UEFA:s Regions’ Cup.

5.000 € till vinnaren av Regions’ Cup Roots och 1.000 € till förloraren i finalen.

Kilometerersättningar och matchkostnader
MD1-MD2 (samt eventuell utjämningsomgång MD0), matchernas ekonomi delas jämnt mellan lagen. De utgifter som hör till den gemensamma ekonomin är planhyra, domararvoden, kostnader för ordningsvakter, gemensamt överenskomna reklamkostnader och gästernas resekostnader 1 euro/km/lag. Inkomster som hör till den gemensamma ekonomin är publikintäkter.

MD3 – semifinaler, hemmalaget betalar alltid för domararvodena i alla serier. Undantag från detta, Finlands Bollförbund ansvarar för domararvodena i alla tre finalerna.

Finska cupen
Från och med MD6 betalar FBF en reseersättning på 1 €/km/lag till bortalaget. Ersättningen utbetalas endast i de fall där det till matchplatsen är över 70 km enkel väg.

Undantag: Till finallagen betalar FBF dock en kilometerersättning på 2 euro/km/lag om det är över 200 km till matchorten.

RC och RRC
Matchernas ekonomi delas jämnt mellan lagen i de lokala matcher där avståndet mellan lagen är under 70 km. De utgifter som hör till den gemensamma ekonomin är planhyra, domararvoden, kostnader för ordningsvakter, gemensamt överenskomna reklamkostnader och gästernas resekostnader 1 euro/km/lag. Inkomster som hör till den gemensamma ekonomin är publikintäkter.

I matcher där lagens avstånd från varandra är över 70 km ansvarar bägge lagen för sina egna utgifter. FBF betalar ut reseersättning på 1 €/km/lag åt bortalaget.

Undantag: Till finallagen betalar FBF dock kilometerersättning på 2 euro/km/lag om det är över 200 km till matchorten.

Biljettintäkter
Finska cupen, RC och RRC – hemmalaget får behålla 100 % av biljettintäkterna.

RC och RRC under 70 km delad ekonomi 50–50 %.

Samarbetspartners
Finlands Bollförbund meddelar om eventuella krav från samarbetspartners innan serien startar.

Domararvoden
Domararvodena har fastställts i ett annat dokument.

Hemmamatch på annan ort
Ifall hemmalaget i Finska cupen, Regions’ Cup och/eller Regions’ Roots Cup till följd av något förhinder inte kan arrangera så att hemmamatchen spelas på hemmaplan, stöder Finlands Bollförbund inte ekonomiskt matchflytt till alternativ spelplats, och föreningarna kommer sinsemellan överens om de ekonomiska villkoren ifall man besluter att matchen ska spelas som hemmamatch för bortalaget.

Domarverksamhet / tillsättningar assisterande domare/domare/4.

Centralkontoret:

 • Herrarnas Finska cup (från omgång fem och framåt)
 • RC- och RRC-finalerna

Regionerna:

 • Herrarnas Finska cup (omgångarna 1–4)
 • RC och RRC (med undantag av finalen)

Bestämmelser kring förhållandena

(MD= match day, d.v.s. “matchdag” eller “omgång” på svenska)

MD0-MD1-MD2
Minimistorleken på planen är 95 x 55 m. Den rekommenderade planstorleken är 105 x 68 m. Beläggningen på planen är konstgräs som godkänts av Finlands Bollförbund. Vid planen måste det finnas belysning på minst 200 lux. För lagen och domarna måste reserveras separata omklädningsrum, duschutrymmen och toaletter som måste vara tillgängliga endast för dem 60 minuter före match och minst 45 minuter efter match. Matchens resultattjänst sker i form av live-uppföljning.

Minimitid för planreserveringen är två timmar, som möjliggör 2 x 45 min speltid, dithörande matchpaus samt nödvändig tid för eventuell straffsparkstävling.

Innan lagen från den nationella nivån kommer med i cupen, bör det ifråga om förhållandena finnas mera flexibilitet än normalt för spelandet av matcherna, eftersom mängden matcher är så stor. På de flesta orterna, och i de tillgängliga hallarna, finns ingen möjlighet att ordna uppvärmningstider på plan som skulle likna sommarförhållanden, och med tanke på storleken på spelplan är det förståeligt att man blir tvungen att spela matcher på för små planer. Matcher kan också spelas på mindre plan än nämnda minimistorlek, om bägge lagen samtycker till detta. Man kan fritt komma överens om tidpunkterna för matcherna, tidiga och/eller sena starttider är förståeliga. Matchbollar i bruk, minst tre.

MD3-MD4
Minimistorleken på planen är 100 x 60 m. Den rekommenderade planstorleken är 105 x 68 m. Beläggningen på planen är konstgräs som godkänts av Finlands Bollförbund. Vid planen måste det finnas belysning på minst 300 lux. För lagen och domarna måste reserveras separata omklädningsrum, duschutrymmen och toaletter som måste vara tillgängliga endast för dem senast 60 minuter före match och minst 45 minuter efter match.

På matchplanen måste finnas ljudanläggningar och den utrustning som behövs för resultattjänsten samt dataförbindelser. I läktarnas omedelbara närhet bör finnas sanitetsutrymmen och utrymmen för kundservice åt publiken.

Minimitiden för planreserveringen är två och en halv timme som möjliggör 30 min för uppvärmning, speltid på 2 x 45 min, dithörande matchpaus samt nödvändig tid för eventuell straffsparkstävling. Matchernas starttider i enlighet med Bollförbundets arrangemangsanvisningar. Matchbollar i bruk, minst fem.

MD5-MD6
Minimistorleken på planen är 100 x 60 m. Den rekommenderade planstorleken är 105 x 68 m. Beläggningen på planen är konstgräs som godkänts av Finlands Bollförbund eller gräs. Vid planen måste det finnas belysning på minst 500 lux. För lagen och domarna måste reserveras separata omklädningsrum, duschutrymmen och toaletter som måste vara tillgängliga endast för dem 90 minuter före match och minst 60 minuter efter match.

På planen måste finnas ljudanläggningar och resultattavla, samt nödvändig utrustning för resultattjänsten och dataförbindelser. På matchplatsen bör finnas läkare med sittplatser för minst 200 personer.

I läktarnas omedelbara närhet bör finnas sanitetsutrymmen för publiken och utrymmen för kundservice.

För bortalagets supporters bör man anvisa en separat läktardel med service.

Minimitiden för planreserveringen är tre timmar som möjliggör 60 min för uppvärmning, speltid på 2 x 45 min, dithörande matchpaus samt nödvändig tid för eventuell straffsparkstävling. Matchernas starttider i enlighet med Bollförbundets arrangemangsanvisningar. Matchbollar i bruk, minst fem.

MD7-Final
Minimistorleken på planen är 100 x 64 m. Den rekommenderade planstorleken är 105 x 68 m. Stadion bör uppfylla minst UEFA Cat 2-nivåns krav (UEFA Stadium Infrastructure Regulations, Edition 2018).

Övrigt kring förhållanden och allmänna arrangemang:

Spelplats för finalerna:
Finalen i Finska cupen spelas på Olympiastadion eller på separat fastställd stadion av Bollförbundet. Strävan är att också RC och/eller RRC spelas på Olympiastadion eller i dess omedelbara närhet.

Allmänt om förhållandena:
Dispens kan beviljas från dessa specialkrav. Ansökan om dispens bör skickas till Finlands Bollförbunds tävlingfunktion genast när vetskap om något potentiellt problem dyker upp.

Bollförbundet har rätt att bestämma att match ska spelas på neutral pla, eller på bortalagets plan i varje spelfas av Cupen, när det till följd av förhållandemässiga och/eller tävlingstekniska hinder inte är möjligt att arrangera matchen på den plan som hemmalaget önskar. Om matchen flyttas bort från hemmalagets plan/hall av Bollförbundet, besluter Bollförbundet också om ändringens ekonomiska villkor så jämnt som möjligt för bägge parter.

Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup:
Inga särskilda förordningar tills vidare, men tävlingsarrangören kan framföra krav på t.ex. ordnande av eventuella inspelningsförhållanden.

Media / kommunikation / tv-sändning / streamning – anvisningar och bestämmelser

Meddelas till deltagarna innan serien startar.

Resultattjänst/Taso

Alla matcher har live-uppföljning i Taso-systemet, och det är hemmalaget som ansvarar för live-uppföljningen. I finalerna ansvarar Bollförbundet för resultattjänsten.

Information mellan föreningarna och Bollförbundet

I takt med att serien framskrider informerar Finlands Bollförbund regelbundet föreningarna alltid efter lottningarna och meddelar och påminner kraven på förhållandena som sakteligen skärps samt om seriens tidtabell.

Disciplin / varningar och utvisningar

I Finska cupen, Regions’ Cupen och Regions’ Roots Cupen medför varningarna spel- eller funktionärsförbud enligt följande:
När spelare eller funktionär erhållit sina första två varningar följer spel- eller funktionärsförbud på en match.

Följande två varningar medför spel- eller funktionärsförbud på en match och därpå följande två varningar medför alltid spel- eller funktionärsförbud på en match.

Varningskvoten räknas från och med Cupens tredje omgång och varningskontot nollas efter cupens kvartsfinal, men eventuellt spel- eller funktionärsförbud måste avtjänas. Detta gäller även lag som flyttar från Finska cupen till RC- eller RRC-serierna.

Tilläggsbestraffning som uppkommer av eventuellt upprepade spel- eller funktionärsförbud i enligt med dessa bestämmelsers punkt 4 räknas från cupens start och eventuellt kommande spel- eller funktionärsförbud enligt nedanstående regelpunkt ska avtjänas även om varningskontot nollas.

Spelarnas representationsrätt / spelrätt

Finska cupen
Spelare kan spela endast i ett lag i Finska cupen. Spelaren anses ha spelat i matchen om hen har spelat en del av den.

Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup
Spelaren kan spela i endast ett lag i Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup.

Om spelaren under samma säsong spelat i tävling som spelas i serieform i Tipsligan, Ettan eller Tvåan har hen inte representationsrätt i Regions’ Cup eller Regions’ Roots Cup.

Om spelaren spelat i Finska cupen i en förening har hen inte representationsrätt i en annan förenings lag i Regions’ Cup eller Regions’ Roots Cup.

Om samma förening har lag i både Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup har spelaren representationsrätt endast i det lag där hen representerade föreningen i Finska cupen.

Om spelaren spelat i ett högre lag i samma förening, i en officiell seriematch i det övre laget under samma säsong, har hen inte rätt att spela i det lägre lagets Regions Cup- eller Regions’ Roots Cup-match.

* Läs, t.ex. ett Regions’ Roots Cup-lag deltar i tävling som spelas i serieform i Femman, och då har spelare som spelar i Fyran för samma förening inte spelrätt i cupmatchen även om hen har spelrätt i Femmans seriematch.

I Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup får endast spelare med amatörstatus spela.

Deltagarrätt i Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup

I vardera serien får delta endast ett lag / förening. Om framgång i Finska cupen skulle ge plats för två lag i föreningen får endast föreningens lag på övre nivå delta i serien, och istället för laget som uteblir väljer man ut ett lag från en annan förening.

Antalet bytesspelare och bytesrätt
I protokoll vid Finska cupen, Regions’ Cup och Regions’ Roots Cup får antecknas sju bytesspelare. I alla matcher, under hela serien, har lagen rätt till fem (5) spelarbyten som får göras vid tre bytestillfällen (byte/byten vid halvtid räknas inte in i denna kvot).

Med undantag av detta har laget rätt att göra totalt sex (6) spelarbyten om det efter ordinarie speltid ännu ska spelas förlängning. På så sätt får laget rätt till också ett fjärde bytestillfälle.

Matcharrangemang

De praktiska matcharrangemangen har noggrannare fastställs i det separata dokumentet ”Bestämmelser och arrangeringsdirektiv inom fotbollens tävlingsverksamhet”.