Palloliiton liittohallitus on hyväksynyt uuden pelaajasopimusmallin kokouksessaan 9.12.2019. Pelaajasopimusmalli on valmisteltu yhteistyössä Veikkausliigan ja Jalkapallon pelaajayhdistyksen kanssa. Pelaajasopimus on kilpailumääräysten 9 §:n mukaan pakollinen miesten kolmessa ylimmässä sarjassa ja naisten kahdessa ylimmässä sarjassa sekä näissä sarjoissa pelaavien joukkueiden pelaamissa cup-kilpailuissa.

Uuden pelaajasopimusmallin käyttö on mahdollista julkaisupäivästä eteenpäin. Uuden sopimusmallin käyttö on pakollista sopimuksissa, jotka allekirjoitetaan 1.3.2020 tai sen jälkeen. Vanhan pelaajasopimusmallin käyttö on sallittua sopimuksissa, jotka allekirjoitetaan ennen 1.3.2020.

HUOMIOITAVAA PELAAJASOPIMUKSESTA:

  • Alle 18-vuotias pelaaja voi allekirjoittaa pelaajasopimuksen enintään kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan.
  • Pelaajasopimuksen voimaantulo ei voi olla riippuvainen siitä, läpäiseekö pelaaja lääkärintarkastuksen tai saako hän oleskeluluvan.
  • Sopimuksen päätyttyä tai kun vanhaa sopimusta on jäljellä enintään 6 kk, voivat muut seurat aloittaa neuvottelut pelaajan kanssa. Ennen sopimusneuvotteluihin ryhtymistä, on seuran ilmoitettava kirjallisesti aikeistaan pelaajan seuralle. Jos tätä velvoitetta rikotaan, voidaan asia saattaa kurinpitomenettelyyn.

Uudet 1.3.2020 lähtien käytettävät sopimusmallit linkkinä alla.

*Pelaajasopimus suomeksi (PDF) >>
*Spelarkontrakt på svenska (PDF) >>
*Player contract in English (PDF) >>

(Jos et pääse täyttämään PDF-lomaketta suoraan selaimessa, tallenna se ensin omalle koneellesi.)

Pelaajasopimuksen täyttöohje