ERITYISTOIMET KOKONAEPIDEMIAN JOHDOSTA KAUDELLE 2021

Johtuen edelleen vallitsevasta Covid-19 pandemiasta (joka vaikuttanee vuoden 2021 kilpailutoimintaan), kilpailun järjestäjä Suomen Palloliitto (pois lukien Veikkausliiga) varaa itselleen oikeuden yleisesti sovellettaviin kalenteri- ja kilpailusääntöjä koskeviin tarkistuksiin kaudelle 2021. Näiden alla lueteltavien yleiseksi laskettavien perussääntöjen lisäksi, kunkin kilpailun osalta voidaan tehdä kilpailukohtaisia tarkennuksia, jotka on mainittu kyseisen kilpailun määrittelyn lopussa.

Peruslinjaukset, joita sovelletaan jokaiseen tässä dokumentissa mainittuun, sarjamuotoiseen kilpailuun.

 • Kaikki kilpailut pyritään pelaamaan suunnitellulla tavalla ja aikataulussa.
 • Kaikki pelit pyritään pelaamaan.
 • Pelejä varaudutaan pelaamaan ilman yleisöä, siltä osin kuin tämä on välttämätöntä ajaltaan rajoitetun viranomaispäätöksen johdosta, kilpailun läpiviemiseksi suunnitellun aikataulun mukaisesti.
 • Joukkueen edellytetään voivan pelata kolmantena päivänä sille mahdollisesti asetetun karanteenin tai muun koronan aiheuttaman joukkueen toimintaan vaikuttavan häiriön päättymisestä.
 • Kilpailun järjestäjä voi kauden aikana tarvittaessa määritellä uudelleen, kilpailun yhteisen päättymisajankohdan.
 • Kauden alussa sovitun suunnitellun päättymisajankohdan jälkeen, voidaan tarvittaessa pelata yksittäisiä pelejä kilpailun loppuun saamiseksi (vaikka näillä peleillä olisi vaikutusta sarjasta nousemisiin ja/tai putoamisiin).
 • Yksittäisen joukkueen edellytetään voivan pelata yksittäisiä otteluita enintään 15 päivää jälkeen kauden alussa sovitun suunnitellun päättymisajankohdan jälkeen (enintään 22 päivää sarjoissa, joissa lokakuun maaottelutauon takia voi aiheutua sääntöperusteinen ottelunsiirtopyyntö, esim. Ykkönen ja Kakkonen).
 • Palloliitolla on tarvittaessa oikeus määrätä ottelu pelattavaksi vaihtoehtoisella, kilpailun määräykset täyttävällä kentällä, paikkakunnasta riippumatta, siitä lähtien, kun asianosaisella joukkueella tai sen vastustajalla, on kilpailun varsinaisen runkosarjan pelejä viisi tai vähemmän pelaamatta.  
 • Sarjoissa, joissa pelaajilla tulee olla pelaajasopimus, seurojen edellytetään tarvittaessa pystyvän tarvittaessa pidentää pelaajasopimusten kestoa, ja/tai muilla tavoin varmistaa pelien pelaaminen pidennetyssä aikataulussa.
 • Koronatilanteesta tai viranomaispäätöksistä johtuen on mahdollista, että yksittäinen kilpailu ja/tai kaikki kilpailutoiminta joudutaan aikatauluttamaan uudestaan, perumaan ja/tai keskeyttämään. Lisäksi on mahdollista, että kilpailutapa ja/tai kilpailun kesto voidaan em. syystä määritellä uudelleen. Jos näin tapahtuu, kilpailujen uudelleenmäärittelyssä ja sääntöjen luomisessa, noudatetaan soveltuvin osin kauden 2020 aikana tehtyjä koronaepidemiasta johtuneita ratkaisuja kilpailutoiminnassa. Tällaisessa tilanteessa tehtävien ratkaisujen määrittelyissä kuullaan asianosaisia seuroja. Uudet ratkaisut pyritään tekemään seurojen enemmistön näkemyksen mukaan. Tarvittaessa lopulliset päätökset tekee Palloliiton hallitus.
 • Mikäli kilpailu keskeytyy niin, että keskeytyshetkellä pelattuna on alle 85 % pelattavista runkosarjan peleistä - kilpailu mitätöidään. Mikäli keskeytyshetkellä pelattuja pelejä on yli 85 % pelattavista runkosarjan peleistä, sarjasta noustaan ja pudotaan sarjapisteillä, jotka ottelumäärien ollessa erilaiset, on laskettu suhteellisesti, eli pisteet/pelatut ottelut.    

VEIKKAUSLIIGA

Veikkausliiga pelataan 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Mestaruussarjaan (runkosarjassa sijoille 1.–6. sijoittuneet joukkueet) ja Haastajasarjaan (runkosarjassa sijoille 7.–12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia. 

Mestaruussarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1.–6. ja Haastajasarjassa sijoille 7.–12. riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.

Veikkausliigassa 12. sijalle sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudelle 2022. Veikkausliigassa sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii paikasta Veikkausliigaan Ykkösen nousukarsinnan voittaneen joukkueen kanssa, kaksiosaisessa karsinnassa*. Ensimmäinen karsintapeli pelataan Ykkösen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Veikkausliigan joukkueen paikkakunnalla. 

Karsintapelit pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti.

UEFA: n vierasmaalisääntö

Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti, mutta e-kohdan arvan sijasta, mikäli sijoituksella on merkitystä Veikkausliigan mitalisijojen, UEFA seurajoukkuekilpailuun osallistumisen tai Veikkausliigasta putoamisen kannalta, sijoitus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä:
1) vähemmän maaleja vieraskentällä päästänyt;
2) enemmän maaleja kotikentällä tehnyt;
3) vähemmän maaleja kotikentällä päästänyt;
4) arpa (poikkeuksena tästä, jos kyseessä on Veikkausliigan mestaruus, pelataan yksiosainen uusintaottelu puolueettomalla kentällä välittömästi sarjan päätyttyä)

Football Club Haka, Valkeakoski (FC Haka) 
FC Honka, Espoo (FC Honka)
FC KTP Kotka (FC KTP)
FC Lahti (FC Lahti)
Football Club International, Turku (FC Inter)
Helsingin Jalkapalloklubin Liiga-HJK (HJK)
HIFK Soccer, Helsinki (HIFK)
IFK Mariehamn Fotboll (IFK Mariehamn)
Ilves, Tampere (Ilves)
Kuopion Palloseura (KuPS)
Oulun edustusjalkapallo (AC Oulu)
Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK)

UECL-lopputurnaus

UEFA:n kansainvälisiin seurakilpailuihin valikoituu kaudelle 2022/2023 joukkueita seuraavasti: Suomen mestari saa paikan UEFA:n Mestareiden Liigan karsintaan, Suomen Cupin voittaja ensimmäisen paikan Euroopan Konferenssi Liigaan, ja Veikkausliigan 2. sijoittunut saa toisen paikan Euroopan Konferenssi Liigaan (mikäli Cupin voittaja on sijoittunut Veikkausliigassa sijoille 1. tai 2., menee toinen Euroopan Konferenssi Liigaan oikeuttava sijoitus Veikkausliigan 3. sijoittuneelle).    

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjan päätyttyä, pelataan erillinen UECL-lopputurnaus, UEFA:n Euroopan Konferenssi Liigaan seuraavalle kansainväliselle pelikaudelle 2022/2023 oikeuttavasta viimeisestä (kolmannesta) paikasta alla olevan kaavion mukaisesti. (Mikäli Cupin voittaja sijoittuu Veikkausliigassa sijoille 1.–7., siirtyy alla olevassa pelikaaviossa, jokainen joukkue pykälän alemmas niin, että kaaviossa cupin voittajan sijoituksen ottaa seuraavaksi Veikkausliigassa sijoittunut joukkue, ja muut tätä alempana olleet joukkueet siirtyvät myös pykälän alaspäin kaavion pysyessä ennallaan, ja näin myös Veikkausliigassa 8. sijoittunut joukkue pääsee osallistumaan lopputurnaukseen);

Ottelukaavio lopputurnaukseen:

Kierros 1. (Yksiosaiset ottelut*)
Ottelu #1: Veikkausliigan 4. vs. Veikkausliiga 7. 
Ottelu #2: Veikkausliigan 5. vs. Veikkausliigan 6.

Kierros 2. (Yksiosainen ottelu*)
Ottelu #3: Voittaja ottelusta #1 vs. Voittaja ottelusta #2 (pelataan Veikkausliigassa paremmin sijoittuneen kotiotteluna)

* Mikäli ottelu päättyy tasan, pelataan jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Kierros 3. FINAALIT (Kaksiosaiset ottelut**)

Ottelu #4: Voittaja ottelusta #3 vs. Veikkausliigan 3.
Ottelu #5: Veikkausliigan 3. vs. Voittaja ottelusta #3

**Finaalit pelataan UEFA:n vierasmaalisäännön mukaisesti.

UEFA:n vierasmaalisääntö

Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

SUOMEN CUP 2021

Suomen Cup 2021 pelataan kokonaisuutena kaudella 2021, koska kaudella 2020 ei ole voitu pelata Regions’ Cupia, jonka kautta kaikki miesten joukkueet, jotka pelaavat Suomen sarjoissa, perinteisesti ovat voineet osallistua.

Kakkosen joukkueet ilmoittautuvat kilpailuun Kakkosen Cupin kautta, ja Ykkösen ja Veikkausliigan joukkueet ovat automaattisesti mukana Cupissa lisenssisääntöjen perusteella.

Suomen Cup pelataan kaksivaiheisena niin, että aluksi pelattavien karsintakilpailuiden kautta 13 joukkuetta pääsee Suomen Cupin, jossa pelataan perinteisellä cupin pelitavalla finaaliin asti. 

Karsinta Suomen Cupiin (13 joukkuetta) tapahtuu kolmen eri karsintakilpailun kautta, joita ovat;  
a) Veikkausliigajoukkueiden karsintalohkot 
b) Ykkösen joukkueiden karsintalohkot 
c) Kakkosen Cup -kilpailu  

Kilpailun järjestäjä asettaa ehtoja kilpailun etenemiselle Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden karsintalohkojen sekä Kakkosen Cupin osalta. Yksityiskohtaisissa (kausikohtaisessa) erillisohjeissa määritellään tarkemmin pelipäivät, kellonaikarajoitukset ja kilpailun alkamiseen/loppumiseen liittyvät säännöt. 

Tarkka yksityiskohtainen kilpailukalenteri ja aikataulutus määritellään jokaiselle kaudelle erikseen.  Viitteellinen aikataulutus on seuraava: 

Veikkausliigajoukkueiden karsintalohkot pelataan 6–28.2. välisenä aikana 

Ykkösen joukkueiden karsintalohkot pelataan 6–28.2. välisenä aikana 

Kakkosen Cup, pelataan suoraan pudotuspelikilpailuna 23.1–27.2. välisenä aikana, ja sen finaali pelataan lokakuussa Naisten Suomen Cupin ja Regions’ Cupin finaalin yhteydessä (ns. Cup-viikonloppu)

Suomen Cupin neljännesvälierät pelataan 6.3., puolivälierät 20.3. ja välierät 3.4. ja finaali 8.5.2021 (kaikille edellä mainituille pudotuspelipäivämäärille on määritelty varapelipäivät)

YKKÖNEN

Ykkönen pelataan 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Ylempään jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 1.–6. sijoittuneet joukkueet) ja Alempaan jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 7.–12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia. 

Ylemmässä jatkosarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1.–6. ja Alemmassa jatkosarjassa sijoille 7.–12. riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.

Ylemmän jatkosarjan päätyttyä, kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2022.

Ykkösen karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä:

Sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen karsintaottelun, 3. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen. Mikäli ottelu on varsinaisen otteluajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Ottelussa ei noudateta UEFA:n vierasmaalisääntöä.

Karsinnan toisessa vaiheessa, Ylemmän jatkosarjan 2. sijoittunut pelaa yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vs. 4.) voittajaa vastaan, 2. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan. Mikäli ottelu on varsinaisen otteluajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Ottelussa ei noudateta UEFA:n vierasmaalisääntöä.

Ykkösessä 10., 11. ja 12. sijalle sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudelle 2022.  

Ekenäs Idrottsförening (EIF)
Fotbollsföreningen Jaro, Jakobstad (FF Jaro)  
Helsingin Jalkapalloklubi, Helsinki (HJK Klubi 04)
IF Gnistan, Helsinki (Gnistan) 
JIPPO, Joensuu (JIPPO)
KPV:n juniorit, Kokkola (KPV)  
Mikkelin Palloilijat (MP)  
Musan Salama, Pori (MuSa) 
Pallokerho-35, Helsinki (PK-35)
Rovaniemen Palloseura (RoPS)
Turun Palloseura (TPS)
Vaasan Palloseura (VPS)

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:

Mikäli runkosarjan suunniteltu päätöskierros siirtyy pelattavaksi myöhemmäksi suunnitellusta, Ykkösen karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä, jätetään pelaamatta mutta jatkosarjat pelataan, ja sarjan päättyessä ylemmän jatkosarjan 2. sijoittunut joukkue pelaa liigakarsinnassa.

Vaikka runkosarjan päätöskierros siirtyisi pelattavaksi suunniteltua myöhäisemmäksi, ylempää jatkosarjaa pelataan enintään 17.10. asti.

Poikkeuksena edellisestä, mikäli Veikkausliigan haastajasarjan suunniteltua päätöspäivää (17.10.) tarkistetaan myöhemmin pelattavaksi, Ykkösen Ylemmän jatkosarjan viimeistä pelipäivää voidaan venyttää samaan kyseiseen päivämäärään, mutta kuitenkin enintään 31.10. asti.

Ykkösen alempaa jatkosarjaa pelataan tarvittaessa enintään 31.10. asti, sarjan saattamiseksi loppuun.

Mikäli kilpailu keskeytyy jatkosarjojen jo ollessa käynnissä, käytetään nousijan ja karsijan, sekä putoajien määrittelyssä, kyseisen loppusarjan viimeisimmän pelatun täyden kierroksen sarjataulukkoa.

KAKKONEN

Pelataan kaksinkertainen sarja kolmessa 12 joukkueen lohkossa (22 kierrosta), jonka jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat vielä yksinkertaisen Kakkosen nousukarsintasarjan (3 peliä). Nousukarsintasarja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan nousukarsintasarjaan ilman muutoksia. Sarjassa sijoille 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet saavat kaksi kotiottelua nousukarsintasarjaan, ja sarjassa sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet yhden kotiottelun.  

Lohkojen voittajat nousevat suoraan Ykköseen kaudelle 2022. 

Lohkoista putoaa sijoille 11. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet. (Mikäli kausi siis pelataan täysillä joukkuemäärillä, yhteensä kuusi joukkuetta putoaa Kolmoseen kaudelta 2021.)   

Lohko A (12) 

Atlantis FC Edustus, Helsinki (Atlantis FC)
FC Kiffen 08, Helsinki (FC Kiffen) 
Järvenpään Palloseura (JäPS) 
Käpylän Pallo, Helsinki (KäPa)
Lahden Reipas (Reipas)
Mikkelin Kissat (MiPK) 
MYPA Juniorit (MYPA)
Nurmijärven Jalkapalloseura, Nurmijärvi (NJS) 
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula (PKKU) 
Peli-Karhut, Kotka (PeKa)
PEPO Lappeenranta (PEPO)
Soccer Club Kuopio Futis -98 (SC KuFu-98)

Lohko B (12) 

Espoon Palloseuran Jalkapallo (EPS)
FC Honka, Espoo (FC Honka/A)  
FC Jazz Juniorit, Pori (FC Jazz)   
Grankulla IFK Representationsfotboll (GrIFK)
HJS Akatemia, Hämeenlinna (HJS Akatemia)
Ilves, Tampere (Ilves/2)
Kaarinan Pojat (KaaPo) 
Pargas Idrottsförening (PIF)
Salon Palloilijat (SalPa)  
Tampereen Pallo-Veikot (TPV)  
Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat (Ilves-Kissat)
Vantaan Jalkapalloseura (VJS)

Lohko C (12) 

AC Kajaani (AC Kajaani) > Oulun Luistinseura (OLS) *
FC Vaajakoski (FCV)
Gamlakarleby Bollklubb (GBK)  
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa (VIFK)
Idrottsföreningen Kraft, Närpes (Kraft)
Jakobstads Bollklubb (JBK)  
Jalkapalloseura Hercules, Oulu (Hercules)   
JJK Jyväskylä (JJK Jyväskylä)  
Oulun Työväen Palloilijat (OTP)  
Palloseura Kemi Kings (Kemi City FC)                        
Rovaniemen Palloseura (RFA)
SJK Akatemia, Seinäjoki (SJK Akatemia)

* Muutos hyväksytty 21.12.2020

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:

Mikäli runkosarjan suunniteltu päätöskierros siirtyy pelattavaksi 4.10. jälkeen, nousukarsintasarjaa ei pelata, ja runkosarjan päättyessä sen silloinen 1. sijoittunut joukkue nousee suoraan Ykköseen kaudeksi 2022. Sääntö koskee kaikkia lohkoja tasa-arvoisesti, eli jos yhdenkin lohkon runkosarjan pelaaminen siirtyy 4.10. jälkeen pelattavaksi, missään lohkossa ei pelata nousukarsintasarjaa.

Sarjaa voidaan tarvittaessa pidentää 31.10. asti, jolloin kilpailun tulee päättyä, missä tahansa silloisessa pelimuodossa.

KOLMONEN

Miesten Kolmonen pelataan yhdeksässä (9) alueellisessa lohkossa. Lohkovoittajat ratkaisevat kuusi (6) nousupaikkaa Miesten Kakkoseen seuraavalle kaudelle.

Lohkovoittajat jaetaan alueellisesti kolmeen kolmen joukkueen ryhmään.

Ryhmät ovat kaudella 2021:

Ryhmä A = Pohjoinen, Länsi C ja Itä AC
Ryhmä B = Itä B, Etelä A ja C
Ryhmä C = Länsi A, Länsi B ja Etelä B

1. Jokaisen ryhmän paras lohkovoittaja (suhteelliset pisteet, pisteitä/ottelu) nousee suoraan Kakkoseen, yhteensä kolme (3) joukkuetta.

2. Jäljelle jäävät kuusi joukkuetta (3x2) pelaavat oman ryhmänsä toisen joukkueen kanssa kaksiosaisen karsinnan UEFAn vierasmaalisäännöllä ja otteluparien voittajat (3) nousevat Kakkoseen. Yhteensä saadaan näin kuusi nousijaa.

REGIONS’ CUP                

Kilpailuun voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen miesten aikuisten joukkueet, jotka osallistuvat alueiden viralliseen kilpailutoimintaan eli joukkueet, jotka pelaavat Kolmosessa tai alemmassa sarjassa. JKKI-joukkueet eivät voi osallistua kilpailuun. Kilpailu pelataan Cup-kilpailuna, jossa ottelun voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Kilpailukalenteri määritellään erikseen osallistuvien joukkueiden määrän perusteella.

Kilpailun finalistit saavat suoran paikan Suomen Cupin 2022 pudotuspelivaiheeseen, tai muun myöhemmin määriteltävän edun, mikäli cup-kilpailuiden kehitystyön johdosta Suomen Cupin kilpailutapaan tulee muutoksia. Muutoksista voidaan ilmoittaa myös tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen.

KANSALLINEN LIIGA

Liigan kymmenen joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Tämän jälkeen jakaannutaan kahteen jatkosarjaan. Yläloppusarjassa pelaavat kuusi joukkuetta yksinkertaisen sarjan valmiin, kaksinkertaisen sarjan loppusijoitukseen perustuvan, kaavion mukaisesti. Neljä heikointa joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen alaloppusarjan. Jatkosarjoissa pelataan alkusarjassa saatujen pisteiden mukaisesti. Alaloppusarjan neljänneksi (koko sarjan 10.) jäänyt joukkue putoaa naisten Ykköseen kaudeksi 2022 ja alaloppusarjan 3. sijoittunut (koko sarjan 9.) karsii Naisten Ykkösen 2. sijoittuneen kanssa paikasta Kansallisessa Liigassa 2022. Kaksiosainen karsinta aloitetaan Naisten Ykkösen joukkueen kotikentällä. Ottelut pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti. 

FC Honka, Espoo (FC Honka)
Helsingin Jalkapalloklubi (HJK)
Helsingin Palloseura (HPS)
Ilves, Tampere (Ilves)
Jyväskylän Pallokerho (JyPK)
Kuopion Palloseura (KuPS)
Pallokerho-35, Helsinki (PK-35)
Pallokerho-35 Vantaa (PK-35 Vantaa)
Tikkurilan Palloseura, Vantaa (TiPS)
Åland United (Åland United)

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:

Mikäli runkosarjan suunniteltu päätöskierros siirtyy pelattavaksi 13.9.2021 jälkeen, jatkosarjoja ei pelata, ja runkosarjan päättyessä sen sarjasijoitukset määräytyvät pelatun 18 täyden kierroksen mukaisen sarjataulukon mukaisesti.

Sarjaa voidaan tarvittaessa pidentää 31.10.2021 asti, jolloin kilpailun tulee päättyä, missä tahansa silloisessa pelimuodossa. Liigakarsintapelejä pelataan enintään 7.11.2021 asti, ja karsinta voidaan pelata yksiosaisena.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua.

NAISTEN YKKÖNEN (12) 

Haukiputaan Pallo (HauPa)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa (VIFK)
Idrottsklubben Myran, Kronoby (IK Myran)
Ilves/2, Tampere (Ilves/2)
Nurmijärven Jalkapalloseura (NJS)
Oulun Naisfutis (ONS)
Pallo-Iirot, Rauma (P-Iirot)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula (PKKU)
Rovaniemen Palloseura (RoPS)
TPS Juniorijalkapallo, Turku (TPS)
Turun Weikot Jalkapallo (TuWe)
Vantaan Jalkapalloseura (VJS) 

Naisten Ykkönen pelataan kahdentoista (12) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee suoraan Kansalliseen Liigaan kaudelle 2022. Naisten Ykkösen 2. sijoittunut joukkue karsii paikasta Kansalliseen Liigaan kaksiosaisessa karsinnassa Kansallisen Liigan 9. sijoittuneen joukkueen kanssa. Karsinta aloitetaan Naisten Ykkösen joukkueen kotiotteluna. 

Sijalle 11. ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Naisten Kakkoseen kaudeksi 2022.

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:

Naisten Ykkösen runkosarjan pelejä pelataan tarvittaessa enintään 31.10.2021 asti, missä tahansa silloisessa pelimuodossa. Nousu- ja/tai mahdollisia putoamiskarsintapelejä pelataan enintään 7.11.2021 asti.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta, nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua.

NAISTEN KAKKONEN (31)

Naisten Kakkonen pelataan kaksinkertaisena sarjana kolmessa 10 joukkueen lohkossa. Naisten Kakkosessa hyväksytään reservijoukkueet. Lohkovoittajat ja paras toiseksi sijoittunut karsivat kahdesta paikasta Naisten Ykköseen kaudelle 2022. Lohkojen 9. ja huonommin sijoittuneet putoavat alueen aluesarjaan.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua.

Esbo Bollklubb (EBK)
Esse Idrottsklubb, Pedersöre (Esse IK)
FC Espoo (FC Espoo)
FC Futura Juniorit, Porvoo (FCFJ)
FC Honka, Espoo (FC Honka/2)
FC KTP Kotka (FC KTP)
FC Kuusysi, Lahti (FC Kuusysi)
FC Sport Juniorit, Vaasa (FC Sport-j)
Football Club United, Jakobstad (FC United)
Helsingin Jalkapalloklubi (HJK/2)
Helsingin Palloseura (HPS/2)
Hyvinkään Palloseura (HyPS)
Hämeenlinnan Härmä (Härmä)
Idrottsföreningen Kraft, Närpes (Närpes Kraft)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa (VIFK/2)
IF Kamraterna i Åbo (ÅIFK)
Jalkapalloseura FC Hertta, Joensuu (FC Hertta)
Jyväskylän Pallokerho (JyPK/2)
Kaarinan Pojat (KaaPo)
Kauhavan Kanuunat (Kanu)
Kokkolan Naisjalkapallo (Kokkola F10)
Liedon Pallo (Lieto)
Rovaniemen Palloseura (RoPS/2)
Seinäjoen Mimmiliiga (SeMi)
Soccer Club Kuopio Futis -98 (KuFu)
Tampereen Kisa-Toverit (TKT)
Tampereen Pallo-Veikot  (TPV)
Toivalan Urheilijat (ToU)
Tornion Pallo-47 (TP-47)
TPS juniorijalkapallo, Turku (TPS/2)
Ysikaks´ Nivala (FC-92)

LOHKO A ()

LOHKO B ()

LOHKO C ()

Naisten Ykkösen nousukarsinnat pelataan kaksiosaisina otteluina ja otteluparit arvotaan. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet (lohkonsa 1. ja lohkojen paras 2. sijoittunut*) joukkueet arvotaan eri arvontakoreihin.

Alueen sarjoista nousee kuusi joukkuetta Kakkoseen seuraavasti:

Etelä                                                          2
Länsi AB+Åland                                        1
Länsi C/Pohjoinen                                    2
Itä                                                              1                                       

NAISTEN SUOMEN CUP 2021-2022 

Naisten Suomen Cup pelataan yhdistelmäkilpailuna, jossa aluksi pelataan cup-järjestelmän mukaan, kilpailun toisessa vaiheessa lohkovaiheessa sarjapeleinä, jonka jälkeen kilpailu jatkuu pudotuspeleillä päättyen finaaliin.  

Suomen Cupiin voivat osallistua vain joukkueet, jotka pelaavat Suomen sarjoissa. Cupiin eivät voi ilmoittautua JKKI - joukkueet eivätkä juniorijoukkueet. Seurojen reservijoukkueet saavat osallistua kilpailuun

Kilpailun 1. kierroksella kaikki liigajoukkueet asetellaan alueellisiin koreihin, jossa heidät arvotaan vierasjoukkueeksi alemmalla tasolla olevaa joukkuetta vastaan. Ottelun voittaja pääsee suoraan seuraavan kalenterivuoden helmikuussa alkavaan lohkopelivaiheeseen. **

Kaikki kymmenen 1. kierroksen hävinnyttä joukkuetta, siirtyvät jatkamaan Suomen Cupin taivaltaan sen 2. kierrokselle. Toisen, kolmannen ja mahdollisesti neljännen kierroksen lopuksi (lokakuussa) on tiedossa vielä kaksi joukkuetta, jotka saavat paikan talvella pelattavaan 12 joukkueen lohkopelivaiheeseen.  

Lohkovaiheessa, pelataan neljässä kolmen joukkueen lohkossa yksinkertainen sarja, eli yksi peli kotona ja yksi vieraissa (arvotaan). 

Lohkovaiheen jälkeen lohkoykköset arvotaan pelaamaan lohkokakkosia vastaan puolivälieräotteluihin.

Puolivälierien voittajat arvotaan välieräotteluihin, jotka pelataan ennen liigakauden alkua, jolloin vain finaali jää pelattavaksi kesäkaudelle.

** Mikäli edelliskauden Cupin finaali pelataan Suomen Cupin 2021–2022 ensimmäisen kierroksen jälkeen, saavat Cupin finalistit suoraan paikan Suomen Cupin lohkopelivaiheeseen, jolloin kilpailun kulku suunnitellaan niin, että kyseiset joukkueet eivät osallistu syksyn alkukierrokselle

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta, Cupin pelitapaan voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen kilpailun alkua.

P20 SM-KARSINTASARJA

Muodostuu P20 SM-sarjan 2020 joukkueista (10) ja P20-poikien Ykkösen 2020 lohkojen neljästä parhaasta (8) sekä P17 SM-sarjan 2020 kahdesta parhaasta joukkueesta (2).

P20 SM-karsintasarja pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista lohkojen viisi (5) parasta jatkavat SM-sarjaan ja lohkojen kuudenneksi (6) sijoittuneet joukkueet karsivat P20 Ykkösen lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta SM-sarjaan. Karsintalohkon seitsemänneksi (7) ja huonoimmin sijoittuneet joukkueet putoavat P20 Ykköseen.
 
Karsintaottelut pelataan yksiosaisina SM-karsintasarjassa 6. sijoittuneen kotikentällä*.
Ottelun voittajat pelaavat SM-sarjassa ja häviäjät Ykkösessä. Ikäraja on 1.1.2001 tai sen jälkeen syntyneet.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p. 

Lohko A (10)

Atlantis FC Edustus, Helsinki                  (Atlantis FC)
FC Honka, Espoo                                    (FC Honka)
FC Kontu, Helsinki                                   (FC Kontu)
Football Club International, Turku           (FC Inter)
GrIFK-Fotboll Grankulla                           (GrIFK)
Helsingin Jalkapalloklubi                          (HJK)
IF Gnistan, Helsinki                                  (Gnistan)
Kaarinan Pojat                                         (KaaPo)
Pallokerho -35, Helsinki                           (PK-35)
TPS Juniorijalkapallo, Turku                    (TPS)

Lohko B (10)

FC Haka juniorit, Valkeakoski                  (FC Haka-j)
FC Reipas, Lahti                                      (FC Lahti)
Hämeenlinnan Jalkapalloseura                (HJS)
Ilves, Tampere                                         (Ilves)
Kuopion Palloseura                                  (KuPS)
Käpylän Pallo, Helsinki                            (KäPa)
Pallo-Pojat Juniorit, Helsinki                    (PPJ)
Tampereen Pallo-Veikot                          (TPV)
Seinäjoen Jalkapallokerho                       (SJK)
Vantaan Jalkapalloseura                          (VJS)

Oulun Luistinseura luopui 16.12., tilalle FC Haka-juniorit

P20 SM-SARJA (12)

P20-poikien SM-sarja pelataan 12 joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-karsintasarjan molempien karsintalohkojen viisi (5) parasta joukkuetta sekä SM-karsintasarjan lohkojen 6. sijoittuneiden ja P20 kevään Ykkösten lohkovoittajien (jos kahdessa lohkossa) välisten karsintaotteluiden voittajat.

SM-sarjassa 11. ja paremmin sijoittuneen joukkueet saavat automaattisesti paikan SM-karsintasarjaan kaudelle 2022 ja 12. sijoittunut joukkue karsii P20 Ykkösen heikomman 4. sijoittuneen kanssa yhdestä SM-karsintasarjan paikasta kaudelle 2022. Lohkojen 7. ja huonommin sijoittuneet jatkavat Ykkösessä. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina SM-sarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelun voittaja pelaa SM-karsintasarjassa ja häviäjä Ykkösessä.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

P20 YKKÖNEN

P20 YKKÖNEN KEVÄT (19)

Muodostuu P20 Ykkönen 2020 joukkueista (10), P20 SM-sarjan kahdesta (2) joukkueesta ja P20 Kakkosen 2020 karsintojen nousijajoukkueista (6).

FC Futura Juniorit, Porvoo                       (FCFJ)
FC Vaajakoski                                           (FCV)
FC Haka juniorit, Valkeakoski                   (FC Haka-j)
FC Jazz juniorit, Pori                                 (FC Jazz)
Helsingin Jalkapalloklubi/2                        (HJK/2)
HIFK Soccer, Helsinki                               (HIFK)
Laajasalon Palloseura, Helsinki                (LPS)
Helsingin Ponnistus                                  (Ponnistus)
IF Kamraterna i Åbo                                  (ÅIFK)
Jyväskylän Komeetat                                (Komeetat)
Koivukylän Palloseura, Vantaa                 (KoiPS)
Lohjan Pallo                                              (LoPa)
Malmin Palloseura, Helsinki                     (MPS)
Musan Salama, Pori                                 (MuSa)
Liedon Pallo                                              (Lieto)
Parolan Visa                                              (ParVi)
Toejoen Veikot, Pori                                 (ToVe)
Tuusulan Palloseura                                 (TuPS)

KäPa luopui 13.11., TuPS tilalle 13.11.
JoKi luopui 13.11., KoiPS tilalle 15.11.
HJK/3 luopui 30.11., HIFK tilalle 3.12.
MP luopui 2.12., tilalle PPJ/2 10.12.

Pelataan kahdessa lohkossa yksinkertaisena sarjana.

Lohkovoittajat karsivat SM-karsintasarjan 6. sijoittuneiden kanssa kahdesta paikasta SM-sarjaan.

Lohkojen neljänneksi (4) ja paremmin sijoittuneet pelaavat syksyllä P20 Ykkösessä ja lohkoissaan viidenneksi (5) sijoittuneet joukkueet putoavat P20 Kakkosen aluesarjaan.
Ikäraja 1.1.2001 tai sen jälkeen syntyneet.

Aluesarjoista nousee joukkueita seuraavan kiintiön mukaisesti:

Etelä                                                          2
Länsi AB+Åland                                        2 (AB=Turku-Tampere)
Itä, Länsi C/Pohjoinen                               1

LOHKO A ()

LOHKO B ()
 

P20 YKKÖNEN SYKSY

Syksy pelataan kahdessa lohkossa yksinkertaisena sarjana.

P20 Ykkösen syksyn sarjaan jaetaan lähtöpisteet kevään sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p.

Lohkojen kolme parasta sekä parempi neljänneksi sijoittunut joukkue nousevat kaudelle 2022 P20 SM-karsintasarjaan. Heikompi neljänneksi sijoittunut joukkue karsii SM-sarjan 12. sijoittuneen kanssa yhdestä SM-karsintasarjan paikasta. P20 Kakkoseen putoavat sijalle 10. ja huonommin sijoittuneet joukkueet.
Ikäraja 1.1.2001 tai myöhemmin syntyneet.

Alueiden sarjoista nousee joukkueita seuraavien kiintiöiden mukaisesti:

Karsinnoista nousee seuraavan kiintiön mukaisesti:

Etelä                                                        3
Länsi AB+Åland                                      3 (AB=Turku-Tampere)
Itä                                                            1
Länsi C/Pohjoinen                                  1 C = Pohjanmaa

P17 SM-KARSINTA (20)

Muodostuu P17 SM-sarjan 2020 joukkueista (10), P17 Ykkösen 2020 lohkojen kahdesta parhaasta (6) ja kahdesta parhaasta 3. sijoittuneesta (2) sekä Kai Pahlman lopputurnauksen 2020 kahdesta sellaisesta joukkueesta, joilla muuten ei sarjapaikka SM-karsintasarjaan ole.

P17-poikien SM-karsintasarja pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana.
Molemmista lohkoista lohkojen viisi parasta jatkavat SM-sarjaan. Lohkojen 6. sijoittuneet joukkueet karsivat P17 Ykkösten lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta SM-sarjaan. Lohkojen 7. ja huonommin sijoittuneet jatkavat Ykkösessä. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina SM-karsintasarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelun voittajat pelaavat SM-sarjassa ja häviäjät Ykkösessä. Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

* Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

LOHKO A (10)

FC Reipas, Lahti                                      (FC Reipas) (FC Lahti)
Helsingin Jalkapalloklubi                          (HJK)
Jippo juniorit, Joensuu                             (Jippo-j)
JJK Jyväskylä                                          (JJK)
Käpylän Pallo, Helsinki                            (KäPa)
Kuopion Palloseura                                  (KuPS)
MYPA juniorit, Kouvola                            (MYPA-j)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula       (PKKU)
Pallo-Pojat Juniorit, Helsinki                    (PPJ)
Vantaan Jalkapalloseura                          (VJS)

LOHKO B (10)

FC Espoo                                                 (FC Espoo)
FC Honka, Espoo                                    (FC Honka)
Football Club International, Turku           (FC Inter)
Ilves, Tampere                                         (Ilves)
KPV:n juniorit, Kokkola                            (KPV)
Oulun Luistinseura                                   (OLS)
Rovaniemen Palloseura                          (RoPS)
Tervarit juniorit, Oulu                               (Tervarit-j/1)
TPS juniorijalkapallo, Turku                    (TPS)
Vaasan Palloseuran Juniorit                   (VPS-j)

P17 SM-SARJA (12)

P17 SM-sarja pelataan 12. joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-sarjakarsinnan molempien karsintalohkojen viisi (5) parasta joukkuetta. Lisäksi SM-sarjassa pelaavat molempien karsintaotteluiden voittajat. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p. 

SM-sarjan 11. ja paremmin sijoittuneet joukkueet saavat automattisesti paikan P17 2022 SM-karsintasarjaan. Lohkossa 12. sijoittunut joukkue karsii P17 Ykkösen heikoimmin neljänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa ja karsintaottelun voittanut joukkue pelaa SM-karsintasarjassa kaudelle 2022. 

Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

P17 YKKÖNEN

P17 YKKÖNEN KEVÄT (28)

P17 Ykkönen pelataan keväällä kahdessa 14. joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana.
Lohkovoittajat karsivat kahdesta (2) paikasta SM-sarjaan SM-karsintasarjan kuudenneksi (6) sijoittuneiden joukkueiden kanssa. Lohkojen 11. ja huonommin sijoittuneet putoavat syksyksi P17 Kakkoseen. Lohkossa 9. ja 10. sijoittuneet sekä heikompi 8. sijoittunut karsivat alueiden joukkueiden kanssa viidestä (5) paikasta syksyksi P17 Ykköseen.

Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

Alueiden sarjoista nousee joukkueita seuraavan kiintiön mukaisesti:

Etelä                                                          3
Länsi AB+Åland                                        2 (AB=Turku-Tampere)
Itä                                                              2
Länsi C/Pohjoinen                                    2 (C = Pohjanmaa)

FC Futura Juniorit, Porvoo                       (FCFJ)
FC Haka-juniorit, Valkeakoski                   (FC Haka-j)
FC Honka, Espoo                                     (FC Honka/2)
FC Jazz Juniorit, Pori                                (FC Jazz)
FC Kuusysi, Lahti                                      (FC Kuusysi)
Football Club International, Turku            (FC Inter/2)
Fotbollsföreningen Jaro, Pietarsaari         (FF Jaro)
GrIFK-Fotboll, Grankulla                           (GrIFK)
Helsingin Jalkapalloklubi/2                        (HJK/2)
Hämeenlinnan Jalkapalloseura                 (HJS)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa         (VIFK)
Helsingin Palloseura                                 (HPS)
Jippo-juniorit, Joensuu                              (Jippo-j)
JJK Jyväskylä/2                                        (JJK/2)
Järvenpään Palloseura                             (JäPS)
Kajaanin Haka                                           (KajHa)
Larsmo Bollklubb                                      (LBK)
Lapuan Virkiä                                            (Virkiä)
Mikkelin Palloilijat                                      (MP)
Pallo-Iirot, Rauma                                     (P-Iirot)
Pallokerho -35, Helsinki                            (PK-35)
PEPO Lappeenranta                                 (PEPO)
Seinäjoen Jalkapallokerho                        (SJK)
Tampereen Pallo-Veikot                           (TPV)
Tervarit Juniorit/2, Oulu                            (Tervarit-j/2)
Tornion Pallo -47                                      (TP-47)
Vaasan Palloseuran Juniorit                     (VPS J)
Vantaan Jalkapalloseura/2                          (VJS/2)

JJK-juniorit ei ottanut sarjapaikkaa vastaan 13.11. Jippo-j tilalle 11.12.
Norrvalla FF  luopui 13.11.Lapuan Virkiä otti sarjapaikan vastaan 19.1.. mukaan (täydennysm.)
IFK Mariehamn Fotboll luopui 27.11. täydennys 1. TPV/2 ei ottanut, 2. P-Iirot otti paikan vastaan 27.11.20                      

LOHKO A (14)

LOHKO B (14)

P17 YKKÖNEN SYKSY (28)

Syksyllä pelataan yksinkertaisena sarjana kahdessa 14. joukkueen lohkossa.

Syksyn lohkot muodostuvat kevään SM-karsinnasta tulleiden 8 joukkueesta, SM-karsintaotteluiden kahdesta (2) voittaja joukkueesta, kevään P17 Ykkösen 13. joukkueesta sekä alueiden kanssa karsineista viidestä (5) joukkueesta.

Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

P17-poikien Ykkösen syksyn sarjaan jaetaan lähtöpisteet kevään alkusarjan lohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p.

Lohkojen kolme parasta ja paras neljänneksi sijoittuneet nousevat P17 SM-karsintasarjaan kaudelle 2022. Heikompi neljänneksi sijoittunut joukkue karsii SM-sarjan 12. sijoittuneen kanssa yhdestä paikasta SM-karsintasarjaan kaudelle 2022. Kakkoseen putoaa lohkojen 13. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet.

Alueiden sarjoista nousee joukkueita seuraavan kiintiön mukaisesti:

Etelä                                                          4
Länsi AB+Åland                                        2 (AB=Turku-Tampere)
Itä                                                              2
Länsi C/Pohjoinen                                    2 (C = Pohjanmaa)

LOHKO A (12)

LOHKO B (12)

LOHKO C (12) 

 

T18 SM-KARSINTA (19)

SM-karsintasarja koostuu 12:stä SM-sarjassa edellisellä kaudella pelanneesta joukkueesta, Ykkösen kolmesta lohkovoittajasta sekä parhaasta lohkokakkosesta ja kolmesta parhaasta sellaisesta Laura Kalmariin ilmoittautuneesta joukkueesta, joilla ei ole jo edustusta karsintasarjassa.

SM-karsintasarja pelataan kahdessa lohkossa yksinkertaisena sarjana. Karsintasarja pelataan tammi-huhtikuussa. Molemmista lohkoista lohkojen neljä parasta jatkavat SM-sarjaan. Lohkojen 5. sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisen lohkon 6. sijoittuneet, ja näiden otteluiden voittajat jatkavat SM-sarjaan ja häviäjät Ykköseen. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina lohkossaan 5. sijoittuneen kotikentällä*. Karsintasarjassa lohkojen 7. ja huonommin sijoittuneet jatkavat Ykkösessä. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella molempien lohkojen kolmelle parhaalle 3p-2p-1p. SM-sarja pelataan 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Ikäraja on 1.1.2003 ja sen jälkeen syntyneet.

*Ottelut pelataan yksiosaisina paremmin sijoittuneen kotikentällä. Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2x15 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua.

LOHKO A (10) 

Esbo Bollklubb                                          (EBK)
Espoon Palloseuran Jalkapalloa              (EPS)
FC Honka/1, Espoo                                  (FC Honka)
FC Kuusysi, Lahti                                      (FC Kuusysi)
Helsingin Jalkapalloklubi/1                        (HJK)
Jyväskylän Pallokerho/1                           (JyPK)
Kuopion Palloseura/1                                (KuPS)
Pallokerho-35/1, Helsinki                          (PK-35)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula        (PKKU)
Puotinkylän Valtti/1, Helsinki                    (Valtti)

LOHKO B  (9)

Hyvinkään Palloseura                               (HyPS)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa         (VIFK)
Ilves/1, Tampere                                       (Ilves)
KPV:n juniorit/1, Kokkola                          (KPV)
Nummelan Palloseura                              (NuPS)
Oulun Naisfutis/1                                       (ONS)
Pallo-Iirot, Rauma                                     (P-Iirot)
Tornion Pallo-47                                        (TP-47)
TPS Juniorijalkapallo, Turku                     (TPS)

T18 SM-SARJA (10)

T18 SM-sarja pelataan kaudella 2021 10:n joukkueen kaksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-karsintasarjan molempien karsintalohkojen neljä parasta joukkuetta. Lisäksi SM-sarjassa pelaavat karsintasarjan molempien lohkojen 5. ja 6. sijoittuneiden välisten karsintaotteluiden voittajat. SM-sarjassa kaudella 2020 pelanneet joukkueet saavat paikan kauden 2021 SM-karsintaan. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p. Ikäraja on 1.1.2002 ja sen jälkeen syntyneet.

T18 YKKÖNEN (36)

Kevät

Sarjassa pelaavat 2020 Ykkösessä pelanneet 21 joukkuetta, sekä alueilta nousseet kuusi (6) joukkuetta sekä SM-karsinnan 9 joukkuetta.

T18 Ykkönen pelataan keväällä kolmessa lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkojen 11. ja huonommin sijoittuneet putoavat syksyksi T18 Kakkoseen. Ikäraja on 1.1.2003 ja sen jälkeen syntyneet.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua.

Alueilta nousee joukkueita seuraavan kiintiön mukaisesti:    

Etelä                                                          2
Länsi AB                                                    1
Itä                                                              1
Länsi C ja Pohjoinen                                 2

FC Espoo                                                  (FC Espoo)
FC Honka, Espoo                                     (FC Honka/2)
FC Kontu, Helsinki                                    (FC Kontu)
FC Sport Juniorit, Vaasa                          (FC Sport-j)
Football Club United, Pietarsaari              (FC United)
Haukiputaan Pallo                                     (HauPa)
Helsingin Jalkapalloklubi                           (HJK/2)
Hämeenlinnan Jalkapalloseura                 (HJS)
Ilves, Tampere                                          (Ilves/2)
Jyväskylän Pallokerho                              (JyPK/2)
KPV:n juniorit, Kokkola                             (KPV/2)
Jalkapalloseura FC Hertta, Joensuu        (FC Hertta)
LeKi-Futis Lempäälän Palloseura             (LeKi-Futis)
Malmin Palloseura, Helsinki                     (MPS)
Musan Salama, Pori                                 (MuSa)
Nurmijärven Jalkapalloseura                    (NJS)
Oulun Naisfutis                                          (ONS/2)
Oulun Naisfutis                                          (ONS/3)
Pallokerho-35, Helsinki                             (PK-35/2)
Palokan Riento                                          (PaRi)   
Puotinkylän Valtti, Helsinki                       (Valtti/2)
Raisio Futis                                               (RaiFu)
Rovaniemen Palloseura                            (RoPS)
Seinäjoen Mimmiliiga                                (SeMi)
Solf Idrottsklubb, Vasa                              (Solf IK)
Sudet, Kouvola                                          (Sudet)
Tikkurilan Palloseura                                 (TiPS)

Kuopion Palloseura (Pallokissat) luopui 23.11.2020, ei täydennetä.
FC Wimma, Kajaani lupui 2.12.2020,       FC Sport ei, LeKi-Futis 8.12.

Lohko A (12)

Lohko B (12)

Lohko C (12)
 

Syksy

Syksyllä pelataan yksinkertainen sarja kolmessa 12 joukkueen lohkossa, jotka muodostuvat kevään Ykkösen ja alueiden kilpailuiden perusteella. Syksyllä kevään kolme parasta joukkuetta jokaisesta lohkosta saavat lähtöpisteitä 3p-2p-1p-0p. Sarjan päätteeksi lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen saavat paikan kevään 2022 SM-karsintasarjaan. Lohkojen 11. ja sitä huonommin sijoittuneet sekä kaksi heikointa 10. sijoittunutta joukkuetta putoavat T18 Kakkoseen kaudelle 2022.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua.

Alueilta nousee joukkueita seuraavan kiintiön mukaisesti:                

Etelä                                                          2
Länsi AB                                                    1
Itä                                                              1
Länsi C ja Pohjoinen                                 2

Lohko A (12)

Lohko B (12)

Lohko C (12)

JALKAPALLON KUNNOSSA KAIKEN IKÄÄ TURNAUKSET (JKKI)

-35 SM-KILPAILU

JKKI-35 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1986 tai sitä ennen syntyneet.

-40 SM-KILPAILU

JKKI-40 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1981 tai sitä ennen syntyneet.

-45 SM-KILPAILU

JKKI-45 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1976 tai sitä ennen syntyneet.

-50 SM-KILPAILU

JKKI-50 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1971 tai sitä ennen syntyneet.

-55 SM-KILPAILU

JKKI-55 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1966 tai sitä ennen syntyneet.

-60 SM-KILPAILU

JKKI-60 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1961 tai sitä ennen syntyneet.

-65 SM-KILPAILU

JKKI-65 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1956 tai sitä ennen syntyneet.

-70 SM-KILPAILU

JKKI-70 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1951 tai sitä ennen syntyneet.

LADIES KUNNOSSA KAIKEN IKÄÄ 30 ja 35 SM-KILPAILU

JKKI-30 kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Ikäraja on 31.12.1991 tai sitä ennen syntyneet.

JKKI-35 kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Ikäraja on 31.12.1986 tai sitä ennen syntyneet.