ERITYISTOIMET KOKONAEPIDEMIAN JOHDOSTA KAUDELLE 2021

Johtuen edelleen vallitsevasta Covid-19 pandemiasta (joka vaikuttanee vuoden 2021 kilpailutoimintaan), kilpailun järjestäjä Suomen Palloliitto (pois lukien Veikkausliiga) varaa itselleen oikeuden yleisesti sovellettaviin kalenteri- ja kilpailusääntöjä koskeviin tarkistuksiin kaudelle 2021. Näiden alla lueteltavien yleiseksi laskettavien perussääntöjen lisäksi, kunkin kilpailun osalta voidaan tehdä kilpailukohtaisia tarkennuksia, jotka on mainittu kyseisen kilpailun määrittelyn lopussa.

Peruslinjaukset, joita sovelletaan jokaiseen tässä dokumentissa mainittuun, sarjamuotoiseen kilpailuun.

 • Kaikki kilpailut pyritään pelaamaan suunnitellulla tavalla ja aikataulussa.
 • Kaikki pelit pyritään pelaamaan.
 • Pelejä varaudutaan pelaamaan ilman yleisöä, siltä osin kuin tämä on välttämätöntä ajaltaan rajoitetun viranomaispäätöksen johdosta, kilpailun läpiviemiseksi suunnitellun aikataulun mukaisesti.
 • Joukkueen edellytetään voivan pelata kolmantena päivänä sille mahdollisesti asetetun karanteenin tai muun koronan aiheuttaman joukkueen toimintaan vaikuttavan häiriön päättymisestä.
 • Kilpailun järjestäjä voi kauden aikana tarvittaessa määritellä uudelleen, kilpailun yhteisen päättymisajankohdan.
 • Kauden alussa sovitun suunnitellun päättymisajankohdan jälkeen, voidaan tarvittaessa pelata yksittäisiä pelejä kilpailun loppuun saamiseksi (vaikka näillä peleillä olisi vaikutusta sarjasta nousemisiin ja/tai putoamisiin).
 • Yksittäisen joukkueen edellytetään voivan pelata yksittäisiä otteluita enintään 15 päivää jälkeen kauden alussa sovitun suunnitellun päättymisajankohdan jälkeen (enintään 22 päivää sarjoissa, joissa lokakuun maaottelutauon takia voi aiheutua sääntöperusteinen ottelunsiirtopyyntö, esim. Ykkönen ja Kakkonen).
 • Palloliitolla on tarvittaessa oikeus määrätä ottelu pelattavaksi vaihtoehtoisella, kilpailun määräykset täyttävällä kentällä, paikkakunnasta riippumatta, siitä lähtien, kun asianosaisella joukkueella tai sen vastustajalla, on kilpailun varsinaisen runkosarjan pelejä viisi tai vähemmän pelaamatta.  
 • Sarjoissa, joissa pelaajilla tulee olla pelaajasopimus, seurojen edellytetään tarvittaessa pystyvän tarvittaessa pidentää pelaajasopimusten kestoa, ja/tai muilla tavoin varmistaa pelien pelaaminen pidennetyssä aikataulussa.
 • Koronatilanteesta tai viranomaispäätöksistä johtuen on mahdollista, että yksittäinen kilpailu ja/tai kaikki kilpailutoiminta joudutaan aikatauluttamaan uudestaan, perumaan ja/tai keskeyttämään. Lisäksi on mahdollista, että kilpailutapa ja/tai kilpailun kesto voidaan em. syystä määritellä uudelleen. Jos näin tapahtuu, kilpailujen uudelleenmäärittelyssä ja sääntöjen luomisessa, noudatetaan soveltuvin osin kauden 2020 aikana tehtyjä koronaepidemiasta johtuneita ratkaisuja kilpailutoiminnassa. Tällaisessa tilanteessa tehtävien ratkaisujen määrittelyissä kuullaan asianosaisia seuroja. Uudet ratkaisut pyritään tekemään seurojen enemmistön näkemyksen mukaan. Tarvittaessa lopulliset päätökset tekee Palloliiton hallitus.
 • Mikäli kilpailu keskeytyy niin, että keskeytyshetkellä pelattuna on alle 85 % pelattavista runkosarjan peleistä - kilpailu mitätöidään. Mikäli keskeytyshetkellä pelattuja pelejä on yli 85 % pelattavista runkosarjan peleistä, sarjasta noustaan ja pudotaan sarjapisteillä, jotka ottelumäärien ollessa erilaiset, on laskettu suhteellisesti, eli pisteet/pelatut ottelut.    

VEIKKAUSLIIGA

Veikkausliiga pelataan 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Mestaruussarjaan (runkosarjassa sijoille 1.–6. sijoittuneet joukkueet) ja Haastajasarjaan (runkosarjassa sijoille 7.–12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia. 

Mestaruussarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1.–6. ja Haastajasarjassa sijoille 7.–12. riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.

Veikkausliigassa 12. sijalle sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudelle 2022. Veikkausliigassa sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii paikasta Veikkausliigaan Ykkösen nousukarsinnan voittaneen joukkueen kanssa, kaksiosaisessa karsinnassa*. Ensimmäinen karsintapeli pelataan Ykkösen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Veikkausliigan joukkueen paikkakunnalla. 

Karsintapelit pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti.

UEFA: n vierasmaalisääntö
Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti, mutta e-kohdan arvan sijasta, mikäli sijoituksella on merkitystä Veikkausliigan mitalisijojen, UEFA seurajoukkuekilpailuun osallistumisen tai Veikkausliigasta putoamisen kannalta, sijoitus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä:

1) vähemmän maaleja vieraskentällä päästänyt;
2) enemmän maaleja kotikentällä tehnyt;
3) vähemmän maaleja kotikentällä päästänyt;
4) arpa (poikkeuksena tästä, jos kyseessä on Veikkausliigan mestaruus, pelataan yksiosainen uusintaottelu puolueettomalla kentällä välittömästi sarjan päätyttyä)

Football Club Haka, Valkeakoski (FC Haka)
FC Honka, Espoo (FC Honka)
FC KTP Kotka (FC KTP)
FC Lahti (FC Lahti)
Football Club International, Turku (FC Inter)
Helsingin Jalkapalloklubin Liiga-HJK (HJK)
HIFK Soccer, Helsinki (HIFK)
IFK Mariehamn Fotboll (IFK Mariehamn)
Ilves, Tampere (Ilves)
Kuopion Palloseura (KuPS)
Oulun edustusjalkapallo (AC Oulu)
Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK)

Kolmas paikka UEFA:n Euroopan Konferenssi Liigan määräytyy Veikkausliigan päätteeksi sarjataulukon perusteella niin, että 3. sijoittunut saa kolmannen paikan Euroopan Konferenssi Liigaan (mikäli Cupin voittaja on sijoittunut Veikkausliigassa sijoille 1., 2. tai 3. menee kolmas Euroopan Konferenssi Liigaan oikeuttava sijoitus Veikkausliigan. 4. sijoittuneelle).

SUOMEN CUP 2021

Suomen Cup 2021 pelataan kokonaisuutena kaudella 2021, koska kaudella 2020 ei ole voitu pelata Regions’ Cupia, jonka kautta kaikki miesten joukkueet, jotka pelaavat Suomen sarjoissa, perinteisesti ovat voineet osallistua.

Kakkosen joukkueet ilmoittautuvat kilpailuun Kakkosen Cupin kautta, ja Ykkösen ja Veikkausliigan joukkueet ovat automaattisesti mukana Cupissa lisenssisääntöjen perusteella.

Suomen Cup pelataan kaksivaiheisena niin, että aluksi pelattavien karsintakilpailuiden kautta 13 joukkuetta pääsee Suomen Cupin, jossa pelataan perinteisellä cupin pelitavalla finaaliin asti. 

Karsinta Suomen Cupiin (13 joukkuetta) tapahtuu kolmen eri karsintakilpailun kautta, joita ovat;  

a) Veikkausliigajoukkueiden karsintalohkot
b) Ykkösen joukkueiden karsintalohkot
c) Kakkosen Cup -kilpailu

Kilpailun järjestäjä asettaa ehtoja kilpailun etenemiselle Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden karsintalohkojen sekä Kakkosen Cupin osalta. Yksityiskohtaisissa (kausikohtaisessa) erillisohjeissa määritellään tarkemmin pelipäivät, kellonaikarajoitukset ja kilpailun alkamiseen/loppumiseen liittyvät säännöt. 

Tarkka yksityiskohtainen kilpailukalenteri ja aikataulutus määritellään jokaiselle kaudelle erikseen.  Viitteellinen aikataulutus on seuraava:

Veikkausliigajoukkueiden karsintalohkot pelataan 6.–28.2. välisenä aikana
Ykkösen joukkueiden karsintalohkot pelataan 6.–28.2. välisenä aikana
Kakkosen Cup, pelataan suoraan pudotuspelikilpailuna 23.1–27.2. välisenä aikana, ja sen finaali pelataan lokakuussa Naisten Suomen Cupin ja Regions’ Cupin finaalin yhteydessä (ns. Cup-viikonloppu).

Suomen Cupin neljännesvälierät pelataan 6.3., puolivälierät 20.3. ja välierät 3.4. ja finaali 8.5.2021 (kaikille edellä mainituille pudotuspelipäivämäärille on määritelty varapelipäivät).

YKKÖNEN

Ykkönen pelataan 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Ylempään jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 1.–6. sijoittuneet joukkueet) ja Alempaan jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 7.–12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia. 

Ylemmässä jatkosarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1.–6. ja Alemmassa jatkosarjassa sijoille 7.–12. riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.

Ylemmän jatkosarjan päätyttyä, kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2022. Ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittunut pelaa sarjan päätteeksi pelattavassa Liigakarsinnassa.

Ykkösessä 10., 11. ja 12. sijalle sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudelle 2022.  

Ekenäs Idrottsförening (EIF)
Fotbollsföreningen Jaro, Jakobstad (FF Jaro)
Helsingin Jalkapalloklubi, Helsinki (HJK Klubi 04)
IF Gnistan, Helsinki (Gnistan)
JIPPO, Joensuu (JIPPO)
KPV:n juniorit, Kokkola (KPV)
Mikkelin Palloilijat (MP)
Musan Salama, Pori (MuSa)
Pallokerho-35, Helsinki (PK-35)
Rovaniemen Palloseura (RoPS)
Turun Palloseura (TPS)
Vaasan Palloseura (VPS)

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:

Mikäli runkosarjan päätöskierros siirtyisi pelattavaksi suunniteltua myöhäisemmäksi, ylempää jatkosarjaa voidaan tarvittaessa pelata 31.10. asti.
Ykkösen alempaa jatkosarjaa pelataan tarvittaessa enintään 31.10. asti, sarjan saattamiseksi loppuun.

Mikäli kilpailu keskeytyy jatkosarjojen jo ollessa käynnissä, käytetään nousijan ja karsijan, sekä putoajien määrittelyssä, kyseisen loppusarjan viimeisimmän pelatun täyden kierroksen sarjataulukkoa.

KAKKONEN

Pelataan kaksinkertainen sarja kolmessa 12 joukkueen lohkossa (22 kierrosta).

Lohkojen voittajat nousevat suoraan Ykköseen kaudelle 2022. 

Lohkoista putoaa sijoille 11. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet. (Mikäli kausi siis pelataan täysillä joukkuemäärillä, yhteensä kuusi joukkuetta putoaa Kolmoseen kaudelta 2021.)   

Lohko A (12)
Atlantis FC Edustus, Helsinki (Atlantis FC)
FC Kiffen 08, Helsinki (FC Kiffen)
Järvenpään Palloseura (JäPS)
Käpylän Pallo, Helsinki (KäPa)
Lahden Reipas (Reipas)
Mikkelin Kissat (MiPK)
MYPA Juniorit (MYPA)
Nurmijärven Jalkapalloseura, Nurmijärvi (NJS)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula (PKKU)
Peli-Karhut, Kotka (PeKa)
PEPO Lappeenranta (PEPO)
Soccer Club Kuopio Futis -98 (SC KuFu-98)

Lohko B (12)
Espoon Palloseuran Jalkapallo (EPS)
FC Honka, Espoo (FC Honka/A)
FC Jazz Juniorit, Pori (FC Jazz)
Grankulla IFK Representationsfotboll (GrIFK)
HJS Akatemia, Hämeenlinna (HJS Akatemia)
Ilves, Tampere (Ilves/2)
Kaarinan Pojat (KaaPo)
Pargas Idrottsförening (PIF)
Salon Palloilijat (SalPa)
Tampereen Pallo-Veikot (TPV)
Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat (Ilves-Kissat)
Vantaan Jalkapalloseura (VJS)

Lohko C (12)
FC Vaajakoski (FCV)
Gamlakarleby Bollklubb (GBK)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa (VIFK)
Idrottsföreningen Kraft, Närpes (Kraft)
Jakobstads Bollklubb (JBK)
Jalkapalloseura Hercules, Oulu (Hercules)
JJK Jyväskylä (JJK Jyväskylä)
Oulun Luistinseura (OLS)
Oulun Työväen Palloilijat (OTP)
Palloseura Kemi Kings (Kemi City FC)
Rovaniemen Palloseura (RFA)
SJK Akatemia, Seinäjoki (SJK Akatemia)

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:

Sarjaa voidaan tarvittaessa pidentää 31.10. asti, jolloin kilpailun tulee päättyä, missä tahansa silloisessa pelimuodossa.

Kakkosta pelataan, sille laaditun uuden kilpailukalenterin mukaan, alkaen vanhan kilpailukalenterin 3. kierroksesta, eli pääsääntöisesti su 9.5. alkaen.  

Kakkosen kilpailutoimintaan kuuluva erityissäännös:  

 Helsingin ja Varsinais-Suomen joukkueilla on kuntakohtaisia normaalia valmistautumista vaikeuttavia rajoituksia harjoitteluun liittyen huhtikuun ajan. Tästä johtuen, kyseisillä alueilla toimivat joukkueet (sekä muut joukkueet toisilla alueilla, joilla mahdollisesti on samankaltaisia rajoituksia huhtikuun aikana) voivat ilmoittamalla 9.4. mennessä Palloliiton kilpailutoimintoon halustaan siirtää otteluita, jotka on merkitty pelattavaksi 17.5., tai sitä ennen. Uudesta otteluajankohdasta sovitaan joukkueiden ja Palloliiton kesken yhteisesti.  

KOLMONEN

Miesten Kolmonen pelataan yhdeksässä (9) alueellisessa lohkossa. Lohkovoittajat ratkaisevat kuusi (6) nousupaikkaa Miesten Kakkoseen seuraavalle kaudelle.

Lohkovoittajat jaetaan alueellisesti kolmeen kolmen joukkueen ryhmään.

Ryhmät ovat kaudella 2021:
Ryhmä A = Pohjoinen, Länsi C ja Itä AC
Ryhmä B = Itä B, Etelä A ja C
Ryhmä C = Länsi A, Länsi B ja Etelä B

1. Jokaisen ryhmän paras lohkovoittaja (suhteelliset pisteet, pisteitä/ottelu) nousee suoraan Kakkoseen, yhteensä kolme (3) joukkuetta.

2. Jäljelle jäävät kuusi joukkuetta (3x2) pelaavat oman ryhmänsä toisen joukkueen kanssa kaksiosaisen karsinnan UEFAn vierasmaalisäännöllä ja otteluparien voittajat (3) nousevat Kakkoseen. Yhteensä saadaan näin kuusi nousijaa.

REGIONS’ CUP              

Kilpailuun voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen miesten aikuisten joukkueet, jotka osallistuvat alueiden viralliseen kilpailutoimintaan eli joukkueet, jotka pelaavat Kolmosessa tai alemmassa sarjassa. JKKI-joukkueet eivät voi osallistua kilpailuun. Kilpailu pelataan Cup-kilpailuna, jossa ottelun voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Kilpailukalenteri määritellään erikseen osallistuvien joukkueiden määrän perusteella.

Kilpailun finalistit saavat suoran paikan Suomen Cupin 2022 pudotuspelivaiheeseen, tai muun myöhemmin määriteltävän edun, mikäli cup-kilpailuiden kehitystyön johdosta Suomen Cupin kilpailutapaan tulee muutoksia. Muutoksista voidaan ilmoittaa myös tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen.

KANSALLINEN LIIGA

Liigan kymmenen joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Tämän jälkeen jakaannutaan kahteen jatkosarjaan. Yläloppusarjassa pelaavat kuusi joukkuetta yksinkertaisen sarjan valmiin, kaksinkertaisen sarjan loppusijoitukseen perustuvan, kaavion mukaisesti. Neljä heikointa joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen alaloppusarjan. Jatkosarjoissa pelataan alkusarjassa saatujen pisteiden mukaisesti. Alaloppusarjan neljänneksi (koko sarjan 10.) jäänyt joukkue putoaa naisten Ykköseen kaudeksi 2022 ja alaloppusarjan 3. sijoittunut (koko sarjan 9.) karsii Naisten Ykkösen 2. sijoittuneen kanssa paikasta Kansallisessa Liigassa 2022. Kaksiosainen karsinta aloitetaan Naisten Ykkösen joukkueen kotikentällä. Ottelut pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti. 

FC Honka, Espoo (FC Honka)
Helsingin Jalkapalloklubi (HJK)
Helsingin Palloseura (HPS)
Ilves, Tampere (Ilves)
Jyväskylän Pallokerho (JyPK)
Kuopion Palloseura (KuPS)
Pallokerho-35, Helsinki (PK-35)
Pallokerho-35 Vantaa (PK-35 Vantaa)
Tikkurilan Palloseura, Vantaa (TiPS)
Åland United (Åland United)

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:

Mikäli runkosarjan suunniteltu päätöskierros siirtyy pelattavaksi 13.9.2021 jälkeen, jatkosarjoja ei pelata, ja runkosarjan päättyessä sen sarjasijoitukset määräytyvät pelatun 18 täyden kierroksen mukaisen sarjataulukon mukaisesti.

Sarjaa voidaan tarvittaessa pidentää 31.10.2021 asti, jolloin kilpailun tulee päättyä, missä tahansa silloisessa pelimuodossa. Liigakarsintapelejä pelataan enintään 7.11.2021 asti, ja karsinta voidaan pelata yksiosaisena.

NAISTEN YKKÖNEN (12) 

Esbo Bollklubb, Esbo (EBK)
Haukiputaan Pallo (HauPa)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa (VIFK)
Ilves/2, Tampere (Ilves/2)
Nurmijärven Jalkapalloseura (NJS)
Oulun Naisfutis (ONS)
Pallo-Iirot, Rauma (P-Iirot)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula (PKKU)
Rovaniemen Palloseura (RoPS)
TPS Juniorijalkapallo, Turku (TPS)
Turun Weikot Jalkapallo (TuWe)
Vantaan Jalkapalloseura (VJS)

Naisten Ykkönen pelataan kahdentoista (12) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee suoraan Kansalliseen Liigaan kaudelle 2022. Naisten Ykkösessä hyväksytään reservijoukkueet. Naisten Ykkösen 2. sijoittunut joukkue karsii paikasta Kansalliseen Liigaan kaksiosaisessa karsinnassa Kansallisen Liigan 9. sijoittuneen joukkueen kanssa. Karsinta aloitetaan Naisten Ykkösen joukkueen kotiotteluna. 

Sijalle 10. ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Naisten Kakkoseen kaudeksi 2022.

Sijalle 9. sijoittunut joukkue karsii paikastaan Naisten Ykköseen kaudeksi 2022.

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:

Naisten Ykkösen sarjan viimeisen virallisen kierroksen jälkeen, voidaan vielä pelata yksittäisiä rästipelejä, kilpailun loppuun saamiseksi. Naisten Ykkösen runkosarjan pelejä pelataan tarvittaessa enintään 31.10.2021 asti, missä tahansa silloisessa pelimuodossa. Nousu- ja/tai mahdollisia putoamiskarsintapelejä pelataan enintään 7.11.2021 asti.

NAISTEN KAKKONEN (31)

Naisten Kakkonen pelataan kaksinkertaisena sarjana kolmessa 10 joukkueen lohkossa. Naisten Kakkosessa hyväksytään reservijoukkueet.

Lohkovoittajat (3) ja paras toiseksi sijoittunut (1) karsivat yhdestä paikasta Naisten Ykköseen kaudelle 2022.

Lohkojen 9. ja huonommin sijoittuneet putoavat Kolmoseen. 

Nousukarsinta, osa 1:

Naisten Kakkosen nousukarsinnassa pelataan aluksi yksiosaiset karsintaottelut, joiden joukkueet ja kotipelistatus arvotaan ilman maantieteellistä sijoittelua. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet (lohkonsa 1. ja lohkojen paras 2. sijoittunut) joukkueet arvotaan eri otteluihin. Ottelussa ei ole voimassa UEFA:n vierasmaalisääntöä, ja tarvittaessa karsintaottelussa pelataan lisäksi jatko-ottelu, sekä suoritetaan rangaistuspotkukilpailu jatkoon menijän selvittämiseksi.

Nousukarsinta, osa 2:

Nousukarsinnan ensimmäisen osan voittaneet joukkueet pelaavat kaksiosaisen karsinnan, jonka voittanut joukkue nousee Naisten Ykköseen kaudeksi 2022. Karsintapelit pelataan UEFA:n vierasmaalisäännön mukaisesti*. Karsinnan hävinnyt joukkue, jatkaa Naisten Ykkösen nousukarsintaan.

Naisten Ykkösen nousukarsinta:

Ensimmäinen karsintapeli pelataan Kakkosen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Ykkösen joukkueen paikkakunnalla. Ykkösen nousukarsintapelit pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti*. Karsinnan voittanut joukkue, pelaa kaudella 2022 Kansallisessa Ykkösessä. 

* UEFA:n vierasmaalisääntö 

Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

LOHKO A (11)

TPS juniorijalkapallo, Turku (TPS/2)
Liedon Pallo (Lieto)
FC Sport Juniorit, Vaasa (FC Sport-j)
Tampereen Kisa-Toverit (TKT)
Kauhavan Kanuunat (Kanu)
Idrottsföreningen Kraft, Närpes (Närpes Kraft)
IF Kamraterna i Åbo (ÅIFK)
Kaarinan Pojat (KaaPo)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa (VIFK/2)
Tampereen Pallo-Veikot (TPV)
Seinäjoen Mimmiliiga (SeMi)

LOHKO B (10)

FC Espoo (FC Espoo)
FC Honka, Espoo (FC Honka/2)
Helsingin Jalkapalloklubi (HJK/2)
Helsingin Palloseura (HPS/2)
FC Futura Juniorit, Porvoo (FCFJ)
FC KTP Kotka (FC KTP)
Hyvinkään Palloseura (HyPS)
Jyväskylän Pallokerho (JyPK/2)
FC Kuusysi, Lahti (FC Kuusysi)
Hämeenlinnan Härmä (Härmä)

LOHKO C (10)

Kokkolan Naisjalkapallo (Kokkola F10)
Idrottsklubben Myran, Kronoby (IK Myran)
Esse Idrottsklubb, Pedersöre (Esse IK)
Football Club United, Jakobstad (FC United)
Toivalan Urheilijat (ToU)
 Soccer Club Kuopio Futis -98 (KuFu98)
Jalkapalloseura FC Hertta, Joensuu (FC Hertta)
Ysikaks´ Nivala (FC-92)
Tornion Pallo-47 (TP-47)
Rovaniemen Palloseura (RoPS/2)

Alueen sarjoista nousee kuusi joukkuetta Kakkoseen seuraavasti:
 
Etelä 2
Länsi AB + Åland 1
Länsi C/Pohjoinen 2
Itä 1

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:
Naisten Kakkosen runkosarjan pelejä pelataan tarvittaessa enintään 3.10.2021 asti, missä tahansa silloisessa pelimuodossa. Nousu- ja/tai mahdollisia putoamiskarsintapelejä pelataan enintään 7.11.2021 asti.

Naisten Kakkosta pelataan, sille laaditun uuden kilpailukalenterin mukaan, alkaen vanhan kilpailukalenterin 2. kierroksesta, eli pääsääntöisesti su 9.5. alkaen. 

Kakkosen kilpailutoimintaan kuuluva erityissäännös:  

Helsingin ja Varsinais-Suomen joukkueilla on kuntakohtaisia normaalia valmistautumista vaikeuttavia rajoituksia harjoitteluun liittyen huhtikuun ajan. Tästä johtuen, kyseisillä alueilla toimivat joukkueet (sekä muut joukkueet toisilla alueilla, joilla mahdollisesti on samankaltaisia rajoituksia huhtikuun aikana) voivat ilmoittamalla 9.4. mennessä Palloliiton kilpailutoimintoon halustaan siirtää otteluita, jotka on merkitty pelattavaksi 17.5., tai sitä ennen. Uudesta otteluajankohdasta sovitaan joukkueiden ja Palloliiton kesken yhteisesti.  

NAISTEN SUOMEN CUP 2021-2022 

Peliformaatti

Kilpailu koostuu kolmesta eri vaiheesta, joista jokaiselle on määritelty erilaisia kilpailutapaan liittyviä määräyksiä ja sääntöjä. Pääsääntöisesti, alkukarsintakierrokset pelataan huhti-heinäkuussa 2021, lohkovaihe helmi-maaliskuussa 2022, ja pudotuspelivaiheet maalis-huhtikuussa 2022. Finaali pelataan kesällä tai syksyllä 2022, myöhemmin määriteltynä ajankohtana.

Lohkopelivaiheessa joukkueita on mukana enintään kaksikymmentäneljä (24), jotka on maantieteellisin periaattein jaettu kuuteen, neljän joukkueen lohkoon.

Cupin alkukierrokset

Cupin alkukarsintakierroksilla pelaavat kaikki hakukriteerit täyttävät ilmoittautuneet joukkueet, jotka eivät lisenssiperusteisesti automaattisesti pelaa talvikaudella pelattavassa lohkopelivaiheessa.

Cupin alkukarsintakierroksilla pelataan normaalisti Cup-periaatteella, jossa jokaisen ottelun voittaja ratkeaa varsinaisen peliajan jälkeen, jatko-ottelun jälkeen tai viimeistään suoritetun rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Alkukarsintakierrosten neljä (4) parasta joukkuetta, saavat paikan talvella pelattavaan lohkopelivaiheeseen.

Yksityiskohtaisissa (kausikohtaisessa) erillisohjeissa määritellään tarkemmin pelipäivät ja kilpailun alkamiseen/loppumiseen liittyvät säännöt. Kakkosen, ja sen alla olevien kilpailutasojen karsintakilpailuvaihe pelataan kesäkaudella 2021.

P20 SM-KARSINTASARJA (20)
Muodostuu P20 SM-sarjan 2020 joukkueista (10) ja P20-poikien Ykkösen 2020 lohkojen neljästä parhaasta (8) sekä P17 SM-sarjan 2020 kahdesta parhaasta joukkueesta (2).

P20 SM-karsintasarja pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista lohkojen neljä (4) parasta ja parempi 5. sijoittunut jatkavat SM-sarjaan.

Heikompi 5. sijoittunut sekä 6. sijoittuneet (yht. 3) joukkueet karsivat P20 Ykkösen lohkovoittajien kanssa kolmesta paikasta SM-sarjaan. Karsintalohkon seitsemänneksi (7) ja huonoimmin sijoittuneet joukkueet putoavat P20 Ykköseen syksylle. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina SM-karsintasarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelut arvotaan. Otteluiden voittajat pelaavat SM-sarjassa ja häviäjät P 20 Ykkösessä syksyllä.

Ikäraja on 1.1.2001 tai sen jälkeen syntyneet.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p.

Lohko A (10)

Atlantis FC Edustus, Helsinki                  (Atlantis FC)
FC Honka, Espoo                                     (FC Honka)
FC Kontu, Helsinki                                   (FC Kontu)
Football Club International, Turku           (FC Inter)
GrIFK-Fotboll Grankulla                           (GrIFK)
Helsingin Jalkapalloklubi                          (HJK)
IF Gnistan, Helsinki                                  (Gnistan)
Kaarinan Pojat                                         (KaaPo YJ)
Pallokerho -35, Helsinki                           (PK-35)
TPS Juniorijalkapallo, Turku                    (TPS)

Lohko B (10)

FC Haka juniorit, Valkeakoski                 (FC Haka-j)
FC Reipas, Lahti                                      (FC Lahti)
Hämeenlinnan Jalkapalloseura                (HJS)
Ilves, Tampere                                         (Ilves)
Jyväskylän Komeetat                              (Komeetat)
Kuopion Palloseura                                  (KuPS)
Käpylän Pallo, Helsinki                            (KäPa)
Pallo-Pojat Juniorit, Helsinki                    (PPJ)
Tampereen Pallo-Veikot                          (TPV)
Vantaan Jalkapalloseura                         (VJS)

P20 SM-SARJA (12)

P20-poikien SM-sarja pelataan 12 joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-karsintasarjan molempien karsintalohkojen neljä (yht. 8) parasta joukkuetta sekä parempi 5. sijoittunut sekä SM-karsintasarjan lohkojen heikomman 5. sijoittuneen ja 6. sijoittuneiden sekä P20 kevään Ykkösten lohkovoittajien välisten karsintaotteluiden voittajat (yht. 3).

SM-sarjassa 11. ja paremmin sijoittuneen joukkueet saavat automaattisesti paikan SM-karsintasarjaan kaudelle 2022 ja 12. sijoittunut joukkue karsii P20 Ykkösen heikomman 4. sijoittuneen kanssa yhdestä SM-karsintasarjan paikasta kaudelle 2022. Karsintaottelu pelataan yksiosaisena SM-sarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelun voittaja pelaa SM-karsintasarjassa ja häviäjä Ykkösessä keväällä 2022.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

P20 YKKÖNEN KEVÄT (15)

Muodostuu P20 Ykkönen 2020 joukkueista (10), P20 SM-sarjan kahdesta (2) joukkueesta ja P20 Kakkosen 2020 karsintojen nousijajoukkueista (6).

Pelataan kolmessa lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Lohkovoittajat karsivat SM-karsintasarjan heikomman 5. sijoittuneen ja 6. sijoittuneiden (yht. 3) kanssa kolmesta paikasta SM-sarjaan. Otteluiden voittajat SM-sarjaan, häviäjät P20 Ykköseen syksylle. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina SM-karsintasarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelut arvotaan. Otteluiden voittajat pelaavat SM-sarjassa ja häviäjät P 20 Ykkösessä syksyllä.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Sijoille 2.–5. sijoittuneet jatkavat P20 Ykköseen syksylle. Ikäraja 1.1.2001 tai sen jälkeen syntyneet.

Lohko A (5)

Helsingin Jalkapalloklubi/2                        (HJK/2)
Helsingin Ponnistus                                   (Ponnistus)
HIFK Soccer, Helsinki                               (HIFK)
Laajasalon Palloseura, Helsinki                (LPS)
Pallo-Pojat Juniorit, Helsinki                     (PPJ/2)

Lohko B (5)

FC Futura Juniorit, Porvoo                       (FCFJ)
FC Vaajakoski                                           (FCV)
Koivukylän Palloseura, Vantaa                 (KoiPS)
Malmin Palloseura, Helsinki                     (MPS)
Tuusulan Palloseura                                 (TuPS/KP-75 YJ)

Lohko C (5)

FC Jazz juniorit, Pori                                 (FC Jazz)
IF Kamraterna i Åbo                                  (ÅIFK)
Lohjan Pallo                                              (LoPa)
Parolan Visa                                              (ParVi)
Toejoen Veikot, Pori                                 (Pori Akatemia YJ)

Aluesarjoista P20 Ykköseen syksylle nousee joukkueita seuraavan kiintiön mukaisesti:

Etelä                                                          2
Länsi                                                          3

P20 YKKÖNEN SYKSY (28)

Syksy pelataan kahdessa lohkossa yksinkertaisena sarjana.

Lohkojen kolme parasta sekä parempi neljänneksi sijoittunut joukkue nousevat kaudelle 2022 P20 SM-karsintasarjaan.

Heikompi neljänneksi sijoittunut joukkue karsii SM-sarjan 12. sijoittuneen kanssa yhdestä SM-karsintasarjan paikasta. Karsintaottelu pelataan yksiosaisena SM-sarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelun voittaja pelaa SM-karsintasarjassa ja häviäjä Ykkösessä keväällä 2022.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

P20 Kakkoseen keväälle 2022 putoavat sijalle 11. ja heikommin sijoittuneet joukkueet. Ikäraja 1.1.2001 tai myöhemmin syntyneet.

Alueiden sarjoista nousee joukkueita seuraavien kiintiöiden mukaisesti P20 Ykköseen keväälle 2022:

Etelä                                                        3
Länsi AB+Åland                                      3 (AB=Turku-Tampere)
Itä                                                            1
Länsi C/Pohjoinen                                1 C = Pohjanmaa

P17 SM-KARSINTA (20)

Muodostuu P17 SM-sarjan 2020 joukkueista (10), P17 Ykkösen 2020 lohkojen kahdesta parhaasta (6) ja kahdesta parhaasta 3. sijoittuneesta (2) sekä Kai Pahlman lopputurnauksen 2020 kahdesta sellaisesta joukkueesta, joilla muuten ei sarjapaikka SM-karsintasarjaan ole.

P17-poikien SM-karsintasarja pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana.
Molemmista lohkoista lohkojen neljä parasta sekä parempi 5. sijoittunut (yht. 9) jatkavat SM-sarjaan.

Lohkojen heikompi 5. sijoittunut ja 6. sijoittuneet joukkueet (yht. 3) karsivat P17 Ykkösten kevään lohkovoittajien (3) kanssa kolmesta paikasta SM-sarjaan. Lohkojen 7. ja huonommin sijoittuneet jatkavat P17 Ykkösessä syksyllä. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina SM-karsintasarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelut arvotaan. Ottelun voittajat pelaavat SM-sarjassa ja häviäjät Ykkösessä. Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lohko A (10)

FC Reipas, Lahti                                     (FC Lahti)
Helsingin Jalkapalloklubi                        (HJK)
Jippo juniorit, Joensuu                            (JIPPO-j)
JJK Jyväskylä                                        (JJK Jyväskylä)
Käpylän Pallo, Helsinki                           (KäPa)
Kuopion Palloseura                                (KuPS)
MYPA juniorit, Kouvola                          (KJP/YJ)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula      (PKKU)
Pallo-Pojat Juniorit, Helsinki                   (PPJ)
Vantaan Jalkapalloseura                        (VJS)

Lohko B (10)

FC Espoo                                                (FC Espoo)
FC Honka, Espoo                                   (FC Honka)
Football Club International, Turku          (FC Inter)
Ilves, Tampere                                        (Ilves)
KPV:n juniorit, Kokkola                          (KPV)
Oulun Luistinseura                                  (AC Oulu/OLS B)
Rovaniemen Palloseura                         (RoPS)
Tervarit juniorit, Oulu                              (Hercules YJ)
TPS juniorijalkapallo, Turku                   (TPS)
Vaasan Palloseuran Juniorit                  (VPS-j)

P17 SM-SARJA (12)

P17 SM-sarja pelataan 12. joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-sarjakarsinnan molempien karsintalohkojen neljä (yht. 8) parasta joukkuetta sekä parempi 5. sijoittunut. Lisäksi SM-sarjassa pelaavat karsintaotteluiden voittajat (3). SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p.

SM-sarjan 11. ja paremmin sijoittuneet joukkueet saavat automattisesti paikan P17 2022 SM-karsintasarjaan.

SM-sarjassa 12. sijoittunut joukkue karsii P17 Ykkösen heikoimman neljänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa ja karsintaottelun voittanut joukkue pelaa SM-karsintasarjassa kaudella 2022 ja häviäjä P17 Ykkösessä keväällä 2022. Karsintaottelu pelataan yksiosaisena SM-sarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

P17 YKKÖNEN KEVÄT (28)

P17 Ykkönen pelataan keväällä kolmessa lohkossa (10+9+9) yksinkertaisena sarjana.

Lohkovoittajat karsivat kolmesta (3) paikasta SM-sarjaan SM-karsintasarjan heikomman 5. sijoittuneen ja kuudenneksi (6.) sijoittuneiden joukkueiden kanssa (yht. 3). Karsintaottelut pelataan yksiosaisina SM-karsintasarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelut arvotaan. Ottelun voittajat pelaavat SM-sarjassa ja häviäjät Ykkösessä. Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lohkossa 2.–7. sijoittuneet sekä kaksi parasta 8. sijoittunutta (yht. 20) jatkavat P17 Ykköseen syksylle. Heikoin 8. ja sitä huonommin sijoittuneet (yht. 5) putoavat P17 Kakkoseen syksylle. Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

Lohko A (10)

Jippo-juniorit, Joensuu                              (JIPPO-j/2)
FC Futura Juniorit, Porvoo                       (FCFJ)
FC Kuusysi, Lahti                                      (FC Kuusysi)
Järvenpään Palloseura                             (JäPS)
Mikkelin Palloilijat                                      (MP)
PEPO Lappeenranta                                 (PEPO/IPS YJ)
Helsingin Jalkapalloklubi/2                        (HJK/2)
Vantaa Jalkapalloseura/2                          (VJS/2)
Pallokerho -35, Helsinki                            (PK-35)
Helsingin Palloseura                                 (HPS/FC POHU YJ)

Lohko B (9)

Football Club International, Turku            (FC Inter/2)
GrIFK-Fotboll, Grankulla                           (GrIFK)
FC Honka, Espoo                                      (FC Honka/2)
Tampereen Pallo-Veikot                           (TPV)
FC Haka-juniorit, Valkeakoski                  (FC Haka-j)
FC Jazz Juniorit, Pori                                (FC Jazz YJ)
Pallo-Iirot, Rauma                                     (P-Iirot)
Hämeenlinnan Jalkapalloseura                 (HJS)
JJK Jyväskylä/2                                        (JJK Jyväskylä/2)

Lohko C (9)

Tornion Pallo -47                                       (TP-47/KePS YJ)
Fotbollsföreningen Jaro, Pietarsaari         (FF Jaro)
Larsmo Bollklubb                                      (LBK)
Kajaanin Haka                                          (KajHa)
Tervarit Juniorit/2, Oulu                            (Tervarit-j/2)
Lapuan Virkiä                                            (Virkiä)
Seinäjoen Jalkapallokerho                        (SJK YJ)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa          (VIFK YJ)
Vaasan Palloseuran Juniorit                     (VPS J/2)

Alueiden sarjoista nousee joukkueita P17 Ykköseen keväälle seuraavan kiintiön mukaisesti:

Etelä                                                          3
Länsi AB+Åland                                        2 (AB=Turku+Tampere)
Itä                                                              2
Länsi C/Pohjoinen                                     2 (C = Pohjanmaa)

Alueiden sarjoista nousee joukkueita syksyn P17 Ykköseen:

Etelä                                                          2 joukkuetta
Länsi AB+Åland                                        1 joukkue (AB =Turku+Tampere)
Länsi C+Pohjoinen alue                           1 joukkue (C = Pohjanmaa)
Itä                                                              1 joukkue

P17 YKKÖNEN SYKSY (36)

Syksyllä pelataan yksinkertaisena sarjana kolmessa 12:sta joukkueen lohkossa.

Syksyn lohkot muodostuvat kevään SM-karsinnasta tulleiden 8 joukkueesta, SM-karsintaotteluiden kolmesta (3) häviäjästä, kevään P17 Ykkösen 20:sta joukkueesta sekä alueiden sarjoista nousevista viidestä (5) joukkueesta.

Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

Lohkojen kaksi parasta ja paras kolmanneksi sijoittunut (yht. 7) nousevat P17 SM-karsintasarjaan kaudelle 2022.

Toiseksi paras 3. sijoittunut karsii SM-sarjan 12. sijoittuneen kanssa yhdestä paikasta SM-karsintasarjaan kaudelle 2022. Karsintaottelu pelataan yksiosaisena SM-sarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelun voittajat pelaavat SM-sarjassa 2022 häviäjät Ykkösessä 2022.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lohkojen 11. sijoittuneet ja heikoin 10. sijoittunut (yht. 7) putoavat P17 Kakkoseen keväälle 2022.

Alueiden sarjoista nousee P17 Ykköseen keväälle 2022 joukkueita seuraavan kiintiön mukaisesti:

Etelä                                                          2
Länsi AB+Åland                                        1 (AB=Turku-Tampere)
Itä                                                              1
Länsi C/Pohjoinen                                     1 (C = Pohjanmaa)

T18 SM-KARSINTA (19)

SM-karsintasarja koostuu 12:stä SM-sarjassa edellisellä kaudella pelanneesta joukkueesta, Ykkösen kolmesta lohkovoittajasta sekä parhaasta lohkokakkosesta ja kolmesta parhaasta sellaisesta Laura Kalmariin ilmoittautuneesta joukkueesta, joilla ei ole jo edustusta karsintasarjassa.

SM-karsintasarja pelataan kahdessa lohkossa yksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista lohkojen neljä parasta jatkavat SM-sarjaan. Lohkojen 5. sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisen lohkon 6. sijoittuneet, ja näiden otteluiden voittajat jatkavat SM-sarjaan ja häviäjät T18 Ykköseen syksylle. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina lohkossaan 5. sijoittuneen kotikentällä*. Karsintasarjassa lohkojen 7. ja huonommin sijoittuneet jatkavat T18 Ykkösessä. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella molempien lohkojen kolmelle parhaalle 3p-2p-1p. Ikäraja on 1.1.2003 ja sen jälkeen syntyneet.

*Ottelut pelataan yksiosaisina paremmin sijoittuneen kotikentällä. Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2x15 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lohko A (10)
Esbo Bollklubb                                         (EBK)
Espoon Palloseuran Jalkapallo               (EPS)
FC Honka, Espoo                                    (FC Honka)
FC Kuusysi, Lahti                                     (FC Kuusysi)
Helsingin Jalkapalloklubi                          (HJK)
Jyväskylän Pallokerho                             (JyPK/TB)
Kuopion Palloseura                                  (KuPS)
Pallokerho-35, Helsinki                            (PK-35)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula        (PKKU)
Puotinkylän Valtti, Helsinki                      (Valtti/YJ)

Lohko B (9)
Hyvinkään Palloseura                              (HyPS)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa         (VIFK YJ)
Ilves, Tampere                                         (Ilves)
KPV:n juniorit, Kokkola                            (KPV)
Nummelan Palloseura                              (NuPS)
Oulun Naisfutis                                         (ONS)
Pallo-Iirot, Rauma                                    (P-Iirot/YJ)
Tornion Pallo-47                                       (TP-47)
TPS Juniorijalkapallo, Turku                    (TPS)

T18 SM-SARJA (10)

T18 SM-sarja pelataan kaudella 2021 10:n joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-karsintasarjan molempien karsintalohkojen neljä parasta joukkuetta. Lisäksi SM-sarjassa pelaavat karsintasarjan molempien lohkojen 5. ja 6. sijoittuneiden välisten karsintaotteluiden voittajat. SM-sarjassa kaudella 2020 pelanneet joukkueet saavat paikan kauden 2021 SM-karsintaan. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p.

SM-sarjassa sijoille 1.–5. sijoittuneet joukkueet saavat paikan SM-karsintasarjaan Lohkoon A 2022. SM-sarjassa sijoille 6.–9. sijoittuneet joukkueet saavat paikan SM-karsintasarjaan Lohkoon B 2022.

SM-sarjassa sijalle 10. sijoittunut joukkue karsii kolmen T18 Ykkösen lohkovoittajan kanssa kahdesta paikasta SM-karsintasarjan Lohkoon B 2022. Karsintaottelut kahdesta paikasta SM-karsintasarjaan Lohkoon B pelataan yksiosaisina, otteluparit ja kotikenttäetu arvotaan*. Ottelun voittajat pelaavat SM-karsintasarjassa 2022 ja häviäjät Ykkösessä 2022.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Ikäraja on 1.1.2003 ja sen jälkeen syntyneet.

T18 YKKÖNEN (27)

Kevät

Sarjassa pelaavat 2020 Ykkösessä pelanneet 21 joukkuetta, sekä alueilta nousseet kuusi (6) joukkuetta.

T18 Ykkönen pelataan keväällä kolmessa lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkojen 1.–7. sijoittuneet jatkavat T18 Ykköseen syksylle. Lohkojen 8. ja huonommin sijoittuneet putoavat syksyksi T18 Kakkoseen. Ikäraja on 1.1.2003 ja sen jälkeen syntyneet.

Lohko A (9)

Jalkapalloseura FC Hertta, Joensuu        (FC Hertta)
Kouvolan Jalkapallo                                  (KJP/YJ)
FC Kontu, Helsinki                                    (FC Kontu/East Utd YJ)
Puotinkylän Valtti, Helsinki                       (Valtti/YJ2)
Helsingin Jalkapalloklubi                           (HJK/2)
Tikkurilan Palloseura                                 (TiPS)
Pallokerho-35, Helsinki                             (PK-35/2)
Palokan Riento                                          (PaRi)
Jyväskylän Pallokerho                              (JyPK/2)

Lohko B (9)

Raisio Futis                                               (RaiFu)
FC Espoo                                                  (FC Espoo)
Nurmijärven Jalkapalloseura                    (NJS)
FC Honka, Espoo                                      (FC Honka/2)
Hämeenlinnan Jalkapalloseura                 (HJS)
Musan Salama, Pori                                 (MuSa)
Espoon Palloseuran Jalkapallo                (EPS/2)
LeKi-Futis Lempäälän Palloseura             (LeKi-Futis)
Ilves, Tampere                                          (Ilves/2)

Lohko C (9)

Rovaniemen Palloseura                            (RoPS/YJ)
Haukiputaan Pallo                                     (HauPa)
FC Sport Juniorit, Vaasa                           (FC Sport-j)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa          (VIFK YJ2)
Oulun Naisfutis                                          (ONS/2)
Oulun Naisfutis                                          (ONS/3)
Football Club United, Pietarsaari              (FC United)
KPV:n juniorit, Kokkola                             (KPV/2)
Seinäjoen Mimmiliiga                                (SeMi)           

Alueilta nousee joukkueita T18 Ykköseen keväälle seuraavan kiintiön mukaisesti:                    

Etelä                                                          2
Länsi AB                                                    1 (AB=Turku-Tampere)
Itä                                                              1
Länsi C ja Pohjoinen                                 2 (C = Pohjanmaa)
 

Syksy

Syksyllä pelataan yksinkertainen sarja kolmessa 12 joukkueen lohkossa. Sarjassa pelaavat kevään Ykkösestä tulevat 21 joukkuetta, SM-karsintasarjasta tulevat 9 joukkuetta sekä alueiden sarjoista nousevat 6 joukkuetta. Syksyllä kevään kolme parasta joukkuetta jokaisesta lohkosta saavat lähtöpisteitä 3p-2p-1p.

Lohkovoittajat karsivat SM-sarjassa sijalle 10. sijoittuneen joukkueen kanssa kahdesta paikasta SM-karsintasarjan Lohkoon B 2022. Karsintaottelut kahdesta paikasta SM-karsintasarjaan Lohkoon B pelataan yksiosaisina, otteluparit ja kotikenttäetu arvotaan*. Ottelun voittajat pelaavat SM-karsintasarjassa 2022 ja häviäjät Ykkösessä 2022.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lohkojen 11. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat T18 Kakkoseen kaudelle 2022. Mikäli Laura Kalmarista 2021 nousee joukkue T18 SM-karsintaan kaudelle 2022, myös heikoin 10. sijoittunut putoaa T18 Kakkoseen kaudelle 2022. Ikäraja on 1.1.2003 ja sen jälkeen syntyneet.

Alueilta nousee joukkueita T18 Ykköseen syksylle seuraavan kiintiön mukaisesti:                     

Etelä                                                          2
Länsi AB                                                    1 (AB=Turku-Tampere)
Itä                                                              1
Länsi C ja Pohjoinen                                 2 (C = Pohjanmaa)

JALKAPALLON KUNNOSSA KAIKEN IKÄÄ TURNAUKSET (JKKI)

-35 SM-KILPAILU

JKKI-35 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1986 tai sitä ennen syntyneet.

-40 SM-KILPAILU

JKKI-40 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1981 tai sitä ennen syntyneet.

-45 SM-KILPAILU

JKKI-45 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1976 tai sitä ennen syntyneet.

-50 SM-KILPAILU

JKKI-50 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1971 tai sitä ennen syntyneet.

-55 SM-KILPAILU

JKKI-55 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1966 tai sitä ennen syntyneet.

-60 SM-KILPAILU

JKKI-60 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1961 tai sitä ennen syntyneet.

-65 SM-KILPAILU

JKKI-65 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1956 tai sitä ennen syntyneet.

-70 SM-KILPAILU

JKKI-70 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1951 tai sitä ennen syntyneet.

LADIES KUNNOSSA KAIKEN IKÄÄ 30 ja 35 SM-KILPAILU

JKKI-30 kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Ikäraja on 31.12.1991 tai sitä ennen syntyneet.

JKKI-35 kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Ikäraja on 31.12.1986 tai sitä ennen syntyneet.