Kevään 2020 koronatilanteen takia kilpailutoiminnan sarjakohtaiset määräykset jouduttiin muokkaamaan uuteen uskoon. Alla olevat määräykset koskevat normaalia kilpailukautta ja kauden 2020 osalta määräyksiin pääsee tutustumaan täällä >>

VEIKKAUSLIIGA 

Veikkausliiga pelataan 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Mestaruussarjaan (runkosarjassa sijoille 1. – 6. sijoittuneet joukkueet) ja Haastajasarjaan (runkosarjassa sijoille 7.-12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia.   

Mestaruussarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1.-6. ja Haastajasarjassa sijoille 7.-12. riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.  

Veikkausliigassa 12. sijalle sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudelle 2021. Veikkausliigassa sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii paikasta Veikkausliigaan Ykkösen nousukarsinnan voittaneen joukkueen kanssa, kaksiosaisessa karsinnassa. Ensimmäinen karsintapeli pelataan Ykkösen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Veikkausliigan joukkueen paikkakunnalla.  

Karsintapelit pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti. 

UEFA:n vierasmaalisääntö 

Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. 

Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti, mutta e-kohdan arvan sijasta, mikäli sijoituksella on merkitystä Veikkausliigan mitalisijojen, UEFA seurajoukkuekilpailuun osallistumisen tai Veikkausliigasta putoamisen kannalta, sijoitus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä: 
1) vähemmän maaleja vieraskentällä päästänyt; 
2) enemmän maaleja kotikentällä tehnyt; 
3) vähemmän maaleja kotikentällä päästänyt; 
4) arpa (poikkeuksena tästä, jos kyseessä on mestaruus, pelataan yksiosainen uusintaottelu puolueettomalla kentällä välittömästi sarjan päätyttyä) 

UECL-lopputurnaus 

UEFA:n kansainvälisiin seurakilpailuihin valikoituu kaudelle 2021/2022 joukkueita seuraavasti: Suomen mestari saa paikan UEFA:n Mestareiden Liigan karsintaan, Suomen Cupin voittaja ensimmäisen paikan Euroopan Konferenssi Liigaan, ja Veikkausliigan 2. sijoittunut saa toisen paikan Euroopan Konferenssi Liigaan (mikäli Cupin voittaja on sijoittunut Veikkausliigassa sijoille 1. tai 2., menee toinen Euroopan Konferenssi Liigaan oikeuttava sijoitus Veikkausliigan 3. sijoittuneelle).     

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjan päätyttyä, pelataan erillinen UECL-lopputurnaus, UEFA:n Euroopan Konferenssi Liigaan seuraavalle kansainväliselle pelikaudelle 2021/2022 oikeuttavasta viimeisestä (kolmannesta) paikasta alla olevan kaavion mukaisesti. (Mikäli Cupin voittaja sijoittuu Veikkausliigassa sijoille 1. – 7., siirtyy alla olevassa pelikaaviossa, jokainen joukkue pykälän alemmas niin, että kaaviossa cupin voittajan sijoituksen ottaa seuraavaksi Veikkausliigassa sijoittunut joukkue, ja muut tätä alempana olleet joukkueet siirtyvät myös pykälän alaspäin kaavion pysyessä ennallaan, ja näin myös Veikkausliigassa 8. sijoittunut joukkue pääsee osallistumaan lopputurnaukseen); 

Ottelukaavio lopputurnaukseen: 

Kierros 1. (Yksiosaiset ottelut*) 
Ottelu #1: Veikkausliigan 4. vs. Veikkausliiga 7.  
Ottelu #2: Veikkausliigan 5. vs. Veikkausliigan 6. 

Kierros 2. (Yksiosainen ottelu*) 
Ottelu #3: Voittaja ottelusta #1 vs. Voittaja ottelusta #2 (pelataan Veikkausliigassa paremmin sijoittuneen kotiotteluna) 

*Mikäli ottelu päättyy tasan, pelataan jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. 

Kierros 3. FINAALIT (Kaksiosainen ottelu**) 
Ottelu #4: Voittaja ottelusta #3 vs. Veikkausliigan 3. 
Ottelu #5: Veikkausliigan 3. vs. Voittaja ottelusta #3 

**Finaalit pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti. 

UEFA:n vierasmaalisääntö 

Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. 

Suomen Cupiin voivat osallistua kaikki miesten joukkueet, jotka pelaavat Suomen sarjoissa. Cupiin eivät voi ilmoittautua JKKI-joukkueet eivätkä juniorijoukkueet. Liiton järjestämien sarjojen ulkopuolelta, osallistuminen tapahtuu Regions’ Cupin kautta, joiden finalistit tulevat mukaan Cupiin sen 16-joukkueen vaiheeseen. Kakkosen joukkueet ilmoittautuvat kilpailuun Kakkosen Cupin kautta, ja Ykkösen ja Veikkausliigan joukkueet ovat automaattisesti mukana Cupissa lisenssisääntöjen perusteella. 

Suomen Cup pelataan kaksivaiheisena niin, että aluksi pelattavien karsintakilpailuiden kautta 16 joukkuetta pääsee Suomen Cupin, jossa pelataan perinteisellä cupin pelitavalla finaaliin asti.  

Karsinta Suomen Cupiin (16 joukkuetta) tapahtuu neljän eri karsintakilpailun kautta, joita ovat;   
a) Veikkausliigajoukkueiden karsintalohkot  
b) Ykkösen joukkueiden karsintalohkot  
c) Kakkosen Cup -kilpailu ja   
d) Regions’ Cup  

Kilpailun järjestäjä asettaa ehtoja kilpailun etenemiselle Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden karsintalohkojen sekä Kakkosen Cupin osalta. Yksityiskohtaisissa (kausikohtaisessa) erillisohjeissa määritellään tarkemmin pelipäivät, kellonaikarajoitukset ja kilpailun alkamiseen/loppumiseen liittyvät säännöt.  

Tarkka yksityiskohtainen kilpailukalenteri ja aikataulutus määritellään jokaiselle kaudelle erikseen. Viitteellinen aikataulutus on seuraava:  
Veikkausliigajoukkueiden karsintalohkot pelataan 17.1-1.3. välisenä aikana  
Ykkösen joukkueiden karsintalohkot pelataan 17.1-1.3. välisenä aikana  
Kakkosen Cup, sen alkulohkot ja cup-vaihe pelataan 17.1-1.3. välisenä aikana, ja sen finaali Suomen Cupin finaalin yhteydessä 15-16.5.2020 
Regions’ Cup pelataan edellisen kalenterivuoden aikana  

Suomen Cupin neljännesvälierät pelataan 14-15.3., puolivälierät 21-22.3. ja välierät 4.4. ja finaali 16.5.2020  

Ykkönen pelataan 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Ylempään jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 1. – 6. sijoittuneet joukkueet) ja Alempaan jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 7.-12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia.  

Ylemmässä jatkosarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1.-6. ja Alemmassa jatkosarjassa sijoille 7.-12. riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa. 

Ylemmän jatkosarjan päätyttyä, kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2021. 

Ykkösen karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä: 

Sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen karsintaottelun, 3. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen. Mikäli ottelu on varsinaisen otteluajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Ottelussa ei noudateta UEFA:n vierasmaalisääntöä. 

Karsinnan toisessa vaiheessa, Ylemmän jatkosarjan 2. sijoittunut pelaa yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vs 4.) voittajaa vastaan, 2. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan. Mikäli ottelu on varsinaisen otteluajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Ottelussa ei noudateta UEFA:n vierasmaalisääntöä. 

Ykkösessä 10., 11. ja 12. sijalle sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudelle 2021.   

KAKKONEN     

Pelataan kaksinkertainen sarja kolmessa 12 joukkueen lohkossa (22 kierrosta), jonka jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat vielä yksinkertaisen Kakkosen nousukarsintasarjan (3 peliä). Nousukarsintasarja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan nousukarsintasarjaan ilman muutoksia. Sarjassa sijoille 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet saavat kaksi kotiottelua nousukarsintasarjaan, ja sarjassa sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet yhden kotiottelun.  

Lohkojen voittajat nousevat suoraan Ykköseen kaudelle 2021.  

Lohkoista putoaa sijoille 11. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet. (Mikäli kausi siis pelataan täysillä joukkuemäärillä, yhteensä kuusi joukkuetta putoaa Kolmoseen kaudelta 2020.)   

Kolmosen lohkovoittajat voivat nousta Kakkoseen. Karsinnat pelataan kolmessa kolmen joukkueen lohkossa yksinkertaisina sarjoina, joista lohkojen kaksi parasta nousevat Kakkoseen, yhteensä kuusi joukkuetta. Jos kahden kierroksen jälkeen ovat nousijat selvillä, ei viimeistä peliä tarvitse enää pelata. 

Länsi C:n, Itä AC:n ja Pohjoisen lohkovoittajat karsivat omassa lohkossaan. Muut kuusi joukkuetta karsivat neljästä paikasta kahdessa lohkossa. Länsi A:n ja Itä B:n karsijat pelaavat eri lohkoissa. Etelän kolme lohkovoittajaa ja Länsi B:n voittaja arvotaan niiden lohkoihin. 

Kilpailuun voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen miesten aikuisten joukkueet, jotka osallistuvat alueiden viralliseen kilpailutoimintaan eli joukkueet, jotka pelaavat Kolmosessa tai alemmassa sarjassa. JKKI-joukkueet eivät voi osallistua kilpailuun. 

Kilpailun finalistit saavat suoran paikan Suomen Cupin 2021 pudotuspelivaiheeseen. 

Liigan kymmenen joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Tämän jälkeen jakaannutaan kahteen jatkosarjaan. Yläloppusarjassa pelaavat kuusi joukkuetta yksinkertaisen sarjan valmiin, kaksinkertaisen sarjan loppusijoitukseen perustuvan, kaavion mukaisesti. Neljä heikointa joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen alaloppusarjan. Jatkosarjoissa pelataan alkusarjassa saatujen pisteiden mukaisesti. Alaloppusarjan neljänneksi (koko sarjan 10.) jäänyt joukkue putoaa naisten Ykköseen kaudeksi 2021 ja alaloppusarjan 3. sijoittunut (koko sarjan 9.) karsii Naisten Ykkösen 2. sijoittuneen kanssa paikasta KansallisessaLiigassa 2021. Kaksiosainen karsinta aloitetaan Naisten Ykkösen joukkueen kotikentällä. Ottelut pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti.  

Naisten Ykkösessä pelataan 12 joukkueen kesken yksinkertainen sarja ja samanaikaisesti kolmessa neljän joukkueen lohkossa lohkojen sisäisesti kaksinkertainen sarja. Naisten Ykkösen voittaja nousee suoraan Kansalliseen Liigaan kaudelle 2021.

Naisten Ykkösen 2. sijoittunut karsii paikasta Kansalliseen Liigaan kaksiosaisessa karsinnassa, joka ajanpuutteen takia (karsinnan 2. osaottelu pelattava viimeistään 13.12.2020) voidaan myös määrätä pelattavaksi yksiosaisena karsintana, jossa kotijoukkuestatus arvotaan.
Ensimmäinen karsintapeli pelataan Ykkösen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Kansallisen Liigan joukkueen paikkakunnalla. 
Karsintapelit pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti, jos kaksiosainen karsintapeli.

Mikäli karsintapeli pelataan yksiosaisena, voimassa ei ole UEFA:n vierasmaalisääntöä, ja tarvittaessa pelataan myös jatko-ottelu, sekä tarvittaessa suoritetaan myös rangaistuspotkukilpailu, voittajan määrittelemiseksi.

Naisten Ykkösessä sijalle 11. ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Naisten Kakkoseen kaudeksi 2021.

Uusi 28.5.2020: Naisten Kakkonen pelataan yksinkertaisena sarjana kolmessa 10 joukkueen lohkossa ja lisäksi lohkojen sisällä kahdessa viiden joukkueen ryhmässä yksikertaiset sarjat.
(Vanha: Naisten Kakkonen pelataan kaksinkertaisena sarjana kolmessa 10 joukkueen lohkossa. )

Naisten Kakkosessa hyväksytään reservijoukkueet. Lohkovoittajat ja paras toiseksi sijoittunut karsivat kahdesta paikasta Naisten Ykköseen kaudelle 2021. Lohkojen 9. ja huonommin sijoittuneet putoavat alueen aluesarjaan.  
Naisten Ykkösen nousukarsinnat pelataan kaksiosaisina otteluina ja otteluparit arvotaan. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet (lohkonsa 1. ja lohkojen paras 2. sijoittunut*) joukkueet arvotaan eri arvontakoreihin. 

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua. 

Piirisarjoista nousee kuusi joukkuetta Kakkoseen seuraavasti: 
Helsinki / Uusimaa / Kaakko 2 
Länsi-Suomi / Tampere / Åland 1 
Vaasa / Keski-Pohjanmaa 2 
Itä-Suomi / Keski-Suomi / Pohjois-Suomi 1 

Naisten Suomen Cup pelataan yhdistelmäkilpailuna, jossa aluksi pelataan cup-järjestelmän mukaan, kilpailun toisessa vaiheessa lohkovaiheessa sarjapeleinä, jonka jälkeen kilpailu jatkuu pudotuspeleillä päättyen finaaliin.  

Cupiin voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten sekä TBSM joukkueet, jotka osallistuvat liiton tai piirien viralliseen kilpailutoimintaan, ei kuitenkaan JKKI-joukkueet. 

Kilpailun 1. kierroksella kaikki Kansallisen Liigan joukkueet asetellaan alueellisiin koreihin, jossa heidät arvotaan vierasjoukkueeksi alemmalla tasolla olevaa joukkuetta vastaan. Ottelun voittaja pääsee suoraan seuraavan kalenterivuoden helmikuussa alkavaan lohkopelivaiheeseen. ** 

Kaikki kymmenen 1. kierroksen hävinnyttä joukkuetta, siirtyvät jatkamaan Suomen Cupin taivaltaan sen 2. kierrokselle. Toisen, kolmannen ja mahdollisesti neljännen kierroksen lopuksi (lokakuussa) on tiedossa vielä kaksi joukkuetta, jotka saavat paikan talvella pelattavaan 12 joukkueen lohkopelivaiheeseen.       

Lohkovaiheessa, pelataan neljässä kolmen joukkueen lohkossa yksinkertainen sarja, eli yksi peli kotona ja yksi vieraissa (arvotaan).  

Lohkovaiheen jälkeen lohkoykköset arvotaan pelaamaan lohkokakkosia vastaan puolivälieräotteluihin. 

Puolivälierien voittajat arvotaan välieräotteluihin, jotka pelataan ennen liigakauden alkua, jolloin vain finaali jää pelattavaksi kesäkaudelle. 

** Mikäli edelliskauden Cupin finaali pelataan Suomen Cupin 2019-2020 ensimmäisen kierroksen jälkeen, saavat Cupin finalistit suoraan paikan Suomen Cupin lohkopelivaiheeseen, jolloin kilpailun kulku suunnitellaan niin, että kyseiset joukkueet eivät osallistu syksyn alkukierroksille.  

Muodostuu P20 SM-sarjan 2019 joukkueista (10), P20 Ykkösen 2019 lohkojen neljästä parhaasta joukkueesta sekä P17 SM-sarjan 2019 kahdesta parhaasta joukkueesta. Samasta seurasta voi olla vain yksi joukkue, joten jos joukkueita tämän takia on enemmän, otetaan käyttöön sarjojen täydennysmenettelysäännöt.

P20 SM-karsinta pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista lohkojen kuusi parasta jatkavat SM-sarjaan. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella molempien lohkojen kolmelle parhaalle 3p-2p-1p. Ikäraja on 1.1.2000 tai sen jälkeen syntyneet.

P20-poikien SM-sarja pelataan 12 joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-karsinnan molempien karsintalohkojen 6 parasta joukkuetta. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintalohkojen sijoitusten perusteella molempien lohkojen kolmelle parhaalle 3p-2p-1p.

SM-sarjan 2020 kymmenen parasta joukkuetta saa automaattisesti paikan SM-karsintasarjaan kaudelle 2021. 11. ja sitä huonommin sijoittunut jatkaa P20 Ykkösessä keväällä 2021. Ikäraja on 1.1.2000 tai sen jälkeen syntyneet.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua. 

P20 Ykkönen pelataan yksinkertaisena sarjana kahdessa lohkossa. Ikäraja on 1.1.2000 tai sen jälkeen syntyneet. Lohkojen neljä parasta (yht. 8) saavat paikan kaudelle 2021 P20 SM-karsintasarjaan. Sijoille 5 ja huonommin sijoittuneet jatkavat P20 Ykkösessä keväällä 2021.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua. 

P17 SM-KARSINTA (20) 

Muodostuu P17 SM-sarjan 2019 joukkueista (10), P17 Ykkösen 2019 lohkojen kahdesta parhaasta ja kahdesta parhaasta 3. sijoittuneesta sekä Kai Pahlman -kilpailun 2019 kahdesta parhaasta joukkueesta. Samasta seurasta voi olla vain yksi joukkue, joten jos joukkueita tämän takia on enemmän, otetaan käyttöön sarjojen täydennysmenettelysäännöt.P17-poikien SM-karsintasarja pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista lohkojen neljä parasta jatkavat SM-sarjaan. Lohkojen 5. sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisen lohkon 6. sijoittuneet. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina lohkossaan 5. sijoittuneen kotikentällä*. Ottelun voittaja pelaa SM-sarjassa ja häviäjä pelaa Ykkösessä. Ikäraja on 1.1.2003 tai sen jälkeen syntyneet. 

P17 SM-sarja pelataan 12:sta joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-karsintasarjan molempien lohkojen kuusi parasta joukkuetta. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella molempien lohkojen kolmelle parhaalle 3p-2p-1p. SM-sarjan 2020 kymmenen parasta joukkuetta saa automaattisesti paikan SM-karsintasarjaan kaudelle 2021. 11. ja sitä huonommin sijoittunut jatkaa P17 Ykkösessä keväällä 2021. Ikäraja on 1.1.2003 tai sen jälkeen syntyneet.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua. 

  P17 Ykkönen pelataan syksyllä yksinkertaisena sarjana kolmessa lohkossa. Ikäraja on 1.1.2003 tai sen jälkeen syntyneet. Lohkojen kaksi parasta ja kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta (yht. 8) saavat paikan P17 SM-karsintasarjaan kaudelle 2021. P17 Kakkoseen keväälle 2021 putoaa lohkojen 10. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet sekä kaksi heikoimmin 9. sijoittunutta joukkuetta kolmen lohkon vertailussa (yht. 9). Muut 17 joukkuetta jatkavat P17 Ykkösessä kevään 2021 sarjassa.

SM-karsintasarja koostuu 10:stä SM-sarjassa edellisellä kaudella pelanneesta joukkueesta, Ykkösen kolmesta lohkovoittajasta sekä parhaasta lohkokakkosesta ja kahdesta parhaasta sellaisesta Laura Kalmarin joukkueesta, joilla ei ole jo edustusta karsintasarjassa. 

SM-karsintasarja pelataan kahdessa 8 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Karsintasarja pelataan tammi-huhtikuussa. Molemmista lohkoista lohkojen neljä parasta jatkavat SM-sarjaan. Lohkojen 5. sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisen lohkon 6. sijoittuneet, ja näiden otteluiden voittajat jatkavat SM-sarjaan ja häviäjät Ykköseen. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina lohkossaan 5. sijoittuneen kotikentällä*. Karsintasarjassa lohkojen 7. ja 8. sijoittuneet jatkavat Ykkösessä. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella molempien lohkojen kolmelle parhaalle 3p-2p-1p. SM-sarja pelataan 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Ikäraja on 1.1.2002 ja sen jälkeen syntyneet.  

*Ottelut pelataan yksiosaisina paremmin sijoittuneen kotikentällä. Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2x15 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. 

T18 SM-sarja pelataan kaudella 2020 12:sta joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-karsintasarjan molempien karsintalohkojen kuusi parasta joukkuetta. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien karsintalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p. Kaikki SM-sarjan 2020 12 joukkuetta saavat paikan SM-karsintasarjaan kaudelle 2021. Ikäraja on 1.1.2002 ja sen jälkeen syntyneet..

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua. 

T18 Ykkönen pelataan kolmessa lohkossa yksinkertaisena sarjana. Lohkovoittajat ja paras 2. sijoittunut (yht. 4) nousevat 2021 SM-karsintasarjaan. 10. ja sitä heikommin sijoittuneet ja heikoin 9. sijoittunut joukkue (yht. 5) putoavat kevään 2021 T18 Kakkoseen. Muut 22 joukkuetta jatkavat T18 Ykköseen kevään 2021 sarjaan. Ikäraja on 1.1.2002 ja sen jälkeen syntyneet.

Käynnissä olevan sarjajärjestelmien kehitystyön johdosta nousuihin, putoamisiin ja alueellisiin nousukiintiöihin voi tulla muutoksia tämän asiakirjan vahvistamisen jälkeen. Mahdolliset muutokset vahvistetaan viimeistään ennen sarjan alkua. 

JALKAPALLON KUNNOSSA KAIKEN IKÄÄ TURNAUKSET (JKKI) 

-35 SM-KILPAILU  

JKKI-35 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1985 tai sitä ennen syntyneet. 

-40 SM-KILPAILU 

JKKI-40 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1980 tai sitä ennen syntyneet. 

-45 SM-KILPAILU 

JKKI-45 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Ikäraja on 31.12.1975 tai sitä ennen syntyneet. 

-50 SM-KILPAILU 

JKKI-50 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1970 tai sitä ennen syntyneet.  

-55 SM-KILPAILU 

JKKI-55 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-lopputurnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1965 tai sitä ennen syntyneet.  

-60 SM-KILPAILU 

JKKI-60 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1960 tai sitä ennen syntyneet.  

-65 SM-KILPAILU 

JKKI-65 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1955 tai sitä ennen syntyneet. 

-70 SM-KILPAILU 

JKKI-70 SM-kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla yhdellä joukkueella. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Pelit pelataan pienkenttäpeleinä. Ikäraja on 31.12.1950 tai sitä ennen syntyneet. 

LADIES KUNNOSSA KAIKEN IKÄÄ 30 ja 35 SM-KILPAILU 

JKKI-30 kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Ikäraja on 31.12.1990 tai sitä ennen syntyneet. 

JKKI-35 kilpailuun on osanotto-oikeus kaikilla liiton jäsenseuroilla. Kilpailutapa päätetään ilmoittautumisten perusteella. Ikäraja on 31.12.1985 tai sitä ennen syntyneet.