Historia 

Alunperin Palloliiton Saimaan piirin, sittemmin Kaakkois-Suomen piirin ja nykyisin Palloliiton Itäisen alueen yhdessä Lappeenrannan kaupungin ja paikallisten jalkapalloseurojen kanssa syksyisin järjestämä Saimaa Turnaus on yksi Suomen vanhimmista edelleen pelattavista nuorten turnauksista. Ensimmäinen turnaus pelattiin jo vuonna 1976 silloisten Lauritsalan Työväen Palloilijoiden ja Palloliiton Saimaan piirin järjestämänä. 

Turnaus on perinteisesti pelattu aina kaikissa ikäluokissa seuraavan vuoden ikärajoja noudattaen. Nykyisin turnaukseen osallistuu vuosittain 120 - 140 joukkuetta eri puolilta Suomea. Viime vuosina turnauksen otteluita on pelattu Lappeenrannan keskustan lisäksi myös Joutsenon kaupunginosan kentillä ja v. 2012 alkaen myös Imatralla. Syksystä 2013 alkaen turnaus on jaettu kahdelle eri viikonlopulle, jotta kaikki ottelut pystytään pelaamaan nykyaikaisilla jalkapallonurmikentillä! 

 

 

Turnaus pelataan nykyisin jaettuna kahdelle viikonlopulle, niin että ensimmäisenä viikonvaihteena syyskuun lopulla pelataan P11- ja sitä nuoremmat poikajuniorit ja tyttöjen ikäluokat T9-, T11-, T13- ja T15. Toisessa viikonlopussa lokakuun alussa pelaavat sitten P12-P15 ikäluokat. 

Syksyn 2020 turnausilmoittautuminen avataan TASO-järjestelmässä tammikuussa 2020 

 

Navigointilinkit 

  

  

  

 

HUOM! Turnaus pelataan aina järjestämisvuotta seuraavan vuoden ikärajoilla! Syksyllä 2020 pelataan siis vuoden 2021 ikärajoja noudattaen! 

IKÄLUOKKA         

IKÄRAJA

PELAAJIA

PELIAIKA

MAALIN KOKO

PALLO

HUOM!

KORIT

P15-pojat   

1.1.2006 

(1+10) 

2*20 min 

norm. 

nro 5   

  

V-K-P 

P14-pojat   

1.1.2007  

(1+10) 

2*20 min 

norm. 

nro 5   

  

V-K-P 

P13-pojat   

1.1.2008 

(1+7)   

2*20 min 

2 * 5 m 

nro 4 

  

V-K-P 

P12-pojat   

1.1.2009 

(1+7)     

2*20 min 

2 * 5 m    

nro 4 

  

V-K-P 

P11-pojat 

1.1.2010   

(1+7) jokeri 

2*20 min 

2 * 5 m   

nro 4 

**) 

V-K-P 

P10-pojat 

1.1.2011 

(1+7) jokeri 

2*20 min 

2 * 5 m 

nro 4 

**) 

V-K-P 

P9-pojat     

1.1.2012 

(1+4) jokeri 

2*15 min 

2 * 5 m 

nro 3 

*) 

V 

P8-pojat 

1.1.2013 

(1+4) jokeri 

2*15 min 

2 * 5 m 

nro 3 

*) 

V 

  

  

  

  

  

  

  

  

T15-harraste 

1.1.2006 

(1+7) 

2*20 min 

2 * 5 m 

nro 5 

  

V-K-P 

T13-tytöt   

1.1.2008 

(1+7)    

2*20 min 

2 * 5 m 

nro 4 

  

V-K-P 

T11-tytöt    

1.1.2010 

(1+7) jokeri 

1*25 min 

2 * 5 m 

nro 4 

**) 

V 

T9-tytöt 

1.1.2012 

(1+4) jokeri 

2*20 min 

2 * 5 m 

nro 3 

*) 

V 

Kaikissa ikäluokissa on edestakainen vaihto-oikeus! 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien ikäluokissa pelaajavaihto suoritetaan vain pallon ollessa poissa pelistä – nuoremmissa ikäluokissa vaihto tapahtuu ns. lentävänä. 

Ottelukohtainen pelaajamäärä rajataan ikäluokittain Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjen mukaisesti! 

*) = Paitsiosääntö EI OLE voimassa 
**) = Paitsioaluesääntö 

5v5- ja 8v8-peleissä maalipotku potkaistaan mistä tahansa rangaistusalueelta. 
11v11-peleissä maalipotku annetaan maalialueen rajalta. Ellei rajaa ole piirretty tai se ei erotu, annetaan se kuvitellulta maalialueen rajalta (5,5 m maalista) 

11-vuotiaiden ja sitä nuorempien otteluissa PPT (turnaustasolla) ja kaikissa muissakin ikäluokissa jokaisen turnauksessa mukana olevan on saatava peliaikaa. 

JOKERI = 11-vuotiaiden ja sitä nuorempien ikäluokissa on käytössä ns. Jokeri-pelaajasääntö eli jos vastustaja johtaa ottelua viidellä (5) maalilla, on joukkueella oikeus ottaa kentälle yksi lisäpelaaja. Etu menetetään jos ero pienenee kahteen (2) maaliin 

SÄÄNNÖT  
Turnauksessa noudatetaan virallisia jalkapallosääntöjä sekä Suomen Palloliiton, Lasten ja nuorten sääntöjä ja Kilpailumääräyksiä seuraavin täsmennyksin: 

Alkusarjoissa voitosta saa kolme (3) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen. Ottelut alkusarjoissa ja sarjamuotoisissa sijoituspeleissä voivat päättyä myös tasan (jatkoaikaa ja/tai rangaistuspotkukilpailua ei sarjoissa suoriteta). 
Sunnuntain YKSITTÄISISSÄ sijoitusotteluissa suoritetaan tasan päättyneen ottelun jälkeen välittömästi rangaistuspotkukilpailu (ensin 3/3, tarvittaessa 1/1 ratkaisuun saakka). 

Sarjamuotoisina pelattavissa otteluissa sijoitus määräytyy SPL:n Kilpailumääräysten 7§:n 3-momentin mukaan: 
- 1. Pisteet 
- 2. Keskinäinen ottelu (-set ottelut) 
- 2.1. keskinäisten ottelujen pisteet 
- 2.2. keskinäisten ottelujen maaliero 
- 2.3. keskinäisten ottelujen tehdyt maalit 
- 3. Koko sarjan / lohkon maaliero 
- 4. Koko sarjan / lohkon tehdyt maalit 
- 5. Arpa 

Vertailtaessa mahdollisia eri lohkoissa pelanneiden joukkueiden järjestystä, lasketaan ensin pisteet per pelattu ottelu, sen jälkeen maaliero per pelattu ottelu ja sitten tehdyt maalit per pelattu ottelu. Jos edellä mainitulla tavalla ei järjestystä voida määrittää, se arvotaan. 

Sarjataulukoita ei laadita P8-, P9- eikä T9-sarjoissa. 

Pelaaja saa osallistua turnaukseen saman viikonlopun aikana vain yhdessä joukkueessa, paitsi jos sarja on yksipäiväinen, jolloin pelaaja voi pelata toisessa ikäluokassa toisena päivänä ja toisessa toisena. Pelaaja voi osallistua turnaukseen seuransa suostumuksella myös muun kuin oman rekisteriseuransa joukkueessa (=edustusoikeus). Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva pelaajalisenssi eli Suomen Palloliiton Peli- tai Korttelipassi ja järjestetty vakuutusturva. 

Piirin pelaajille myöntämät todistettavasti voimassa olevat yli-ikäisyysluvat ovat voimassa turnauksessa. Yli-ikäisten peluuttamisessa ja turnausta varten myönnettävissä yli-ikäisyysluvissa noudatetaan Kaakkois-Suomen piirin yli-ikäisyys määräyksiä. Olennaisimmat sääntökohdat: 
- Yli-ikäisten määrää joukkuetta kohti ei ole määritetty 
- Kaikissa 5v5-otteluissa saa olla kerrallaan korkeintaan yksi ja 8v8 ja 11v11 otteluissa korkeintaan kaksi ao. luvan omaavaa yli-ikäistä pelaajaa yhtä aikaa kentällä 
- Turnausta varten voi myös ilmoittaa muita YI pelaajia, joita ei vielä aiemmin kaudella ole ilmoitettu YI pelaajiksi. Näistä pelaajista on toimitettavanimi ja ID on ennen turnausta järjestäjälle sähköpostitse veijo.vainikka(a)palloliitto.fi Järjestäjä merkitsee turnauksen YI-pelaajat TASOn pelaajaluettelossa YI-sarakkeen merkinnällä. 

Varoitukset (keltainen kortti) ovat ottelukohtaisia, eikä niitä kirjata. Pelikielloissa noudatetaan nuorten piiri- ja aluesarjojen pelikieltotaulukkoa (ks. alla).  Kentältäpoisto kahdella varoituksella ei siis aiheuta pelikieltoa ja suorasta kentältäpoistosta voi seurata yhden ottelun pelikielto riippuen kentältäpoistokoodista. 

Nuorten piiri- ja aluesarjojen pelikieltotaulukko 

Numero kertoo, kuinka monen ottelun pelikielto on automaattisesti seurauksena kentältäpoistosta. 

 

Koodi 

P/T17-20 

P/T12-15 

11v ja nuor 

H 

2 

1 

0 

I 

2 

1 

0 

J 

2 

1 

0 

K 

1 

0 

0 

L 

1 

0 

0 

M 

2 

1 

0 

N 

1 

0 

0 

 

Alla varoitusten koodit: 
H raaka peli 
I väkivaltainen käytös 
J vastustajan, tai jonkun muun päälle sylkeminen 
K vastustajan maalin, tai ilmeisen maalintekomahdollisuuden estäminen pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin 
L kohti vastustajan maalia liikkuvan vastapelaajan ilmeisen maalintekomahdollisuuden estäminen rikkomalla tätä vapaa- tai rangaistuspotkun aiheuttamalla tavalla 
M hävytön, loukkaava tai solvaava kielenkäyttö ja/tai eleet 
N toinen varoitus samassa ottelussa 

Joukkueen on täytettävä joukkueen pelaajaluettelo ennen turnauksen alkua Taso järjestelmään. Kirjautuminen tapahtuu henkilön omilla TASO tunnuksilla: https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php. Pelaajaluetteloissa saa olla 11v11-sarjoissa enintään 18, 8v8-sarjoissa 14 ja 5v5-sarjoissa 10 nimeä eikä niitä voi turnauksen aikana täydentää. Mikäli halutaan käyttää enemmän pelaajia, tulee siihen saada lupa järjestäjältä ennen turnauksen alkua 

Joukkueen tulee esiintyä yhtenäisessä peliasussa. Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat erotuomarin mielestä liian samankaltaiset, on vierasjoukkueeksi merkityn vaihdettava pelipaitaa tai käytettävä vastustajan asusta erottuvaa peliliiviä. 

Kaikki ottelut tuomitaan yhdellä erotuomarilla/Pelin Ohjaajalla. 12 v. ja sitä vanhempien otteluissa toimii Palloliiton hyväksymä kortillinen erotuomari ja muissa sarjoissa/ikäluokissa erotuomari tai Pelin Ohjaaja. 

Mahdollisesta vastalauseesta on ilmoitettava välittömästi ottelun päätyttyä erotuomarille ja kirjallinen vastalause on jätettävä Kisakanslian yhden (1) tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sen mukana on suoritettava 50 euron käsittelymaksu, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Erotuomarin ottelun aikana tekemiä sääntötulkintoja tai kenttäolosuhteita koskevia vastalauseita ei oteta käsittelyyn. 

Turnauksen jury: turnausvastaava, piirijohtaja Veijo Vainikka ja kaksi joukkueista arvottavaa edustajaa. Yhteyden juryyn saa turnauksen päivystyspuhelimen kautta. Juryn tätä turnausta koskevat päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa. 

TOIMINTAOHJEET 

KISAKANSLIA 
Turnauksen kisakanslian toimii Palloliiton Alue Idän toimistolla osoitteessa Kimpisenkatu 17 B 29, Lappeenranta. Kansliapäivystys on avoinna kaikkina turnauspäivinä aamuisin klo 8:00 - 10:00. Koko turnauksen ajan kansliapäivystys toimii numerossa 050 530 9763 

MATERIAALIT 
Joukkue saa omalta ottelukentältään kenttävastaavalta turnauksen käsiohjelmia sekä mm. oman Fair Play-palkintonsa sekä ohjeita ja mahdollisia tarkennuksia turnauskäytäntöihin. 

KENTÄT 
Kaikki turnausottelut pelataan jalkapallonurmella. Tarkemmin kenttien varustuksesta sivuston kohdasta "Kentät" 

EROTUOMARIT / PELIN OHJAAJAT 
Kaikki ottelut vihelletään yhdellä erotuomarilla / Pelin Ohjaajalla. 12 v. ja sitä vanhemmissa ikäluokissa toimivat erotuomarit ovat Palloliiton hyväksymiä kortillisia erotuomareita. 
Sitä nuorempien otteluissa on erotuomari tai Pelin Ohjaaja 

TULOSPALVELU 
Turnaustulokset kokonaisuudessaan ovat nähtävinä reaaliajassa ohjelmat ja tulokset sivulla. Lisäksi kenttäyhteyshenkilöt ylläpitävät oman kenttänsä tulospalvelua 

TURNAUKSEN PALKINNOT 
10-vuotiaiden ja sitä vanhempien ikäluokkien tasolohkojen voittajajoukkueet palkitaan pokaalilla ja lohkon kolmen parhaan joukkueen pelaajat mitaleilla. Pelimuodosta riippuen mitaleita on varattu 14 (8v8) tai 18 (11v11) kappaletta per joukkue. 

P9- ja P8-ikäluokkien kaikki pelaajat palkitaan osallistujamitalilla (10 kpl/joukkue) 
Tarvittaessa lisämitaleita (ilman kaiverrusta) voi tiedustella kenttävastaavalta tai turnauspäivystyksestä. 
Jokaisesta joukkueesta palkitaan lisäksi yksi joukkueen itsensä valitsema pelaaja "Fair Play – palkinnolla" 

PALKINTOJEN JAKO 
Palkittavien ikäluokkien pokaalit/mitalit luovutetaan aina ottelukentällä sen jälkeen, kun tulokset on kirjattu ja mitalijoukkueiden loppusijoitukset ja/tai joukkueen oma sijoitus on järjestäjän toimesta vahvistettu kentällä palkintoja jakaville. 

TURNAUSRUOKAILU 
Ateriaruokailusta tarkemmin turnaussivujen "Ruokailu" -sivulta. Kaikilla kentillä toimii myyntipiste, joista saa virvokkeita ja pikkupurtavaa. 

KÄSIOHJELMA 
Turnauksesta julkaistaan käsiohjelma, joka sisältää turnaussäännöt, otteluohjelmat sekä kenttäluettelon ja ohjeistuksia. Joukkueet saavat omat käsiohjelmansa (2 kpl/joukkue) muun turnausmateriaalin mukana ja lisäkappaleita on rajoitetusti saatavissa ottelukentillä. 

KENTTÄLISTA  
Alla pelikentät eri ikäluokille/lohkoille syksyn 2020 turnauksessa.  
Kaikki kentät ovat jalkapallonurmipintaisia. 

 

Kenttä 

Ikäluokka 
osa 1   

Ikäluokka 
osa 2 

Pukuhuoneet 

WC-tilat 

Katuosoite 

Lauritsala  

Tytöt 

P13 A ja B 

On 

On 

Kuntokatu, LPR 

Amis  

P11 A ja B 

P12 A ja B 

On 

On 

Valtakatu, LPR 

Sammonlahti 

P10 A ja B 

P14 A  

On 

On 

Pirkonlähteenkatu, LPR 

Joutseno 

P8 A ja B 

P15 

On *) 

On *) 

Ravitie, LPR 

Joutseno koulukeskus 

(vara) 

(vara) 

(On) *) 

(On) *) 

Penttiläntie 4, LPR 

Imatra/Karhumäki 

P9 A ja B 

P14 B 

(On) 

(On) 

Kenttämiehenkuja, Imatra 

Visma Areena (halli) 

(vara) 

(vara) 

(On) 

(On) 

Kaartinkatu 3, LPR 

 

Pukuhuonetilojen merkkiselitykset tarkoittavat, että kenttäalueella tai sen välittömästä läheisyydestä löytyy vähintään tyydyttävät pukuhuonetilat kahdelle joukkueelle ja vesipiste 
Joukkueiden käytettävissä ovat turnauksen aikana myös rajoitetusti Kimpisen Urheilukeskuksen pukuhuone- ja peseytymistiloja. Näistä saa tarkemmin tietoa Kisakansliasta. 
*) Joutsenon kenttien pukuhuone- ja WC-tilat sijaitsevat läheisessä Urheilukeskuksessa. 

EROTUOMARIT 
Turnauksen otteluissa käytetään vain yhtä erotuomaria. 12 v. ja sitä vanhempien ikäluokkien tuomarit ovat Palloliiton hyväksymiä kortillisia erotuomareita. 11 v. ja sitä nuorempien otteluissa toimii pääsääntöisesti Pelin Ohjaajaa. 

Saimaa Turnauksessa on ainoastaan hotellimajoitus, joka varataan alla olevilla yhteystiedoilla omatoimisesti. 
Majoitukset varattava/vahvistettava viimeistään kuukautta ennen majoittumista. 

TURNAUKSEN SOPIMUSHOTELLIT: 

ORIGINAL SOKOS HOTEL LAPPEE 
Huonehinnat 2020: Sporttiklubi-hinnasto 
>> https://www.sokoshotels.fi/fi/ryhmat/sporttiklubi/sporttihinnasto         
Brahenkatu 1, Lappeenranta    
p. +358 10 762 1000            
[email protected]   
Hotellin verkkosivut >>            
                   
SCANDIC HOTEL PATRIA 
Huonehinnat 2019:  
- 1 hh = ilmoitetaan myöhemmin 
- 2 hh = ilmoitetaan myöhemmin 
- 3 hh = ilmoitetaan myöhemmin 
Varaukset suoraan hotellista koodilla "Saimaa Turnaus" 
Kauppakatu 21, Lappeenranta     
p. +358 5 677 511     
[email protected]     
Hotellin verkkosivut >>   

HOLIDAY CLUB SAIMAA 
Huonehinnat 2020 (sisältäen kylpylän, kuntosalin, aamiaisen): 
- 1 hh = ilmoitetaan myöhemmin  
- 2 hh = ilmoitetaan myöhemmin 
- 3-4 hh = ilmoitetaan myöhemmin  

Varaukset suoraan Saimaan myyntipalvelusta [email protected] tai p.0300 870 950, koodi ”Saimaa Turnaus”   
Rauhanrinne 1, 55320 Rauha 
p. +358 300 870 950 
Hotellin verkkosivut >>