P17 SM-KARSINTA (20)

Muodostuu P17 SM-sarjan 2020 joukkueista (10), P17 Ykkösen 2020 lohkojen kahdesta parhaasta (6) ja kahdesta parhaasta 3. sijoittuneesta (2) sekä Kai Pahlman lopputurnauksen 2020 kahdesta sellaisesta joukkueesta, joilla muuten ei sarjapaikka SM-karsintasarjaan ole.

Lohkojen heikompi 5. sijoittunut ja 6. sijoittuneet joukkueet (yht. 3) karsivat P17 Ykkösten kevään lohkovoittajien (3) kanssa kolmesta paikasta SM-sarjaan. Lohkojen 7. ja huonommin sijoittuneet jatkavat P17 Ykkösessä syksyllä. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina SM-karsintasarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*. Ottelut arvotaan. Ottelun voittajat pelaavat SM-sarjassa ja häviäjät Ykkösessä. Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lohko A (10)  
FC Reipas, Lahti (FC Lahti)
Helsingin Jalkapalloklubi (HJK)
Jippo juniorit, Joensuu (JIPPO-j)
JJK Jyväskylä (JJK Jyväskylä)
Käpylän Pallo, Helsinki (KäPa)
Kuopion Palloseura (KuPS)
MYPA juniorit, Kouvola (MYPA-j)
Pallokerho Keski-Uusimaa, Tuusula (PKKU)
Pallo-Pojat Juniorit, Helsinki (PPJ)
Vantaan Jalkapalloseura (VJS)
Lohko B (10)  
FC Espoo (FC Espoo)
FC Honka, Espoo                                    (FC Honka)
Football Club International, Turku (FC Inter)
Ilves, Tampere (Ilves)
KPV:n juniorit, Kokkola (KPV)
Oulun Luistinseura (OLS)
Rovaniemen Palloseura (RoPS)
Tervarit juniorit, Oulu (Tervarit J)
TPS juniorijalkapallo, Turku (TPS)
Vaasan Palloseuran Juniorit (VPS-j)

Pelimuoto, pelaajamäärä ja pelaajavaihdot:
Pelimuoto 11v11, vaihtopelaajien määrä 7, pelaajavaihtoja 7. 

Poikkeusluvat: Yli-ikäisyysilmoitus

Muuta huomioitavaa: 
SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p.. 

 

SM-sarja 

P17 SM-sarja pelataan 12. joukkueen yksinkertaisena sarjana. SM-sarjassa pelaavat kevään SM-sarjakarsinnan molempien karsintalohkojen neljä (yht. 8) parasta joukkuetta sekä parempi 5. sijoittunut. Lisäksi SM-sarjassa pelaavat karsintaotteluiden voittajat (3). SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p.

SM-sarjan 11. ja paremmin sijoittuneet joukkueet saavat automattisesti paikan P17 2022 SM-karsintasarjaan.
Ikäraja on 1.1.2004 tai sen jälkeen syntyneet. SM-sarjassa 12. sijoittunut joukkue karsii P17 Ykkösen heikoimman neljänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa ja karsintaottelun voittanut joukkue pelaa SM-karsintasarjassa kaudella 2022 ja häviäjä P17 Ykkösessä keväällä 2022. Karsintaottelu pelataan yksiosaisena SM-sarjassa pelanneen joukkueen kotikentällä*.*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2 x 15 minuuttia. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Pelimuoto, pelaajamäärä ja pelaajavaihdot: 
Pelimuoto 11v11, vaihtopelaajien määrä 7, pelaajavaihtoja 7.

Poikkeusluvat: Yli-ikäisyysilmoitus