NAISTEN KAKKONEN

Naisten Kakkonen pelataan kaksinkertaisena sarjana kolmessa 10-11 joukkueen lohkossa. Naisten Kakkosessa hyväksytään reservijoukkueet.
Lohkovoittajat (3) ja paras toiseksi sijoittunut (1) karsivat yhdestä paikasta Naisten Ykköseen kaudelle 2022. Lohkojen 9. ja huonommin sijoittuneet putoavat Kolmoseen.

NOUSUKARSINTA

Nousukarsinta, osa 1:
Naisten Kakkosen nousukarsinnassa pelataan aluksi yksiosaiset karsintaottelut, joiden joukkueet ja kotipelistatus arvotaan ilman maantieteellistä sijoittelua. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet (lohkonsa 1. ja lohkojen paras 2. sijoittunut) joukkueet arvotaan eri otteluihin. Ottelussa ei ole voimassa UEFA:n vierasmaalisääntöä, ja tarvittaessa karsintaottelussa pelataan lisäksi jatko-ottelu, sekä suoritetaan rangaistuspotkukilpailu jatkoon menijän selvittämiseksi.

Nousukarsinta, osa 2:
Nousukarsinnan ensimmäisen osan voittaneet joukkueet pelaavat kaksiosaisen karsinnan, jonka voittanut joukkue nousee Naisten Ykköseen kaudeksi 2022. Karsintapelit pelataan UEFA:n vierasmaalisäännön mukaisesti*. Karsinnan hävinnyt joukkue, jatkaa Naisten Ykkösen nousukarsintaan.

Naisten Ykkösen nousukarsinta:
Ensimmäinen karsintapeli pelataan Kakkosen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Ykkösen joukkueen paikkakunnalla. Ykkösen nousukarsintapelit pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti*. Karsinnan voittanut joukkue, pelaa kaudella 2022 Kansallisessa Ykkösessä. 

* UEFA:n vierasmaalisääntö
Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lohko A (11)
FC Sport-j
KaaPo
Kanu
Lieto
Närpes Kraft
SeMi
TKT
TPS/2
TPV
VIFK/2
ÅIFK

Lohko B (10)
FC Espoo
FC Honka/2
FC KTP
FC Kuusysi
FCFJ
HJK/2
HPS/2
HyPS
Härmä
JyPK/2

Lohko C (10)
Esse IK
FC Hertta
FC United
FC-92
IK Myran
Kokkola F10
Kufu98
RoPS/2
ToU
TP-47

Alueen sarjoista nousee kuusi joukkuetta Kakkoseen seuraavasti:
Etelä 2
Länsi AB + Åland 1
Länsi C/Pohjoinen 2
Itä 1

Kilpailukohtainen menettelysäännös kilpailun päättymiseen liittyen:
Naisten Kakkosen runkosarjan pelejä pelataan tarvittaessa enintään 3.10.2021 asti, missä tahansa silloisessa pelimuodossa. Nousu- ja/tai mahdollisia putoamiskarsintapelejä pelataan enintään 7.11.2021 asti