Huom! Naisille suunnattu erotuomareiden lähikoulutus järjestetään huhtikuussa - ilmoittautumisaikaa 13.4. asti!

 

Ryhdy erotuomariksi! - Se on helpompaa kuin aiemmin

Vuonna 2022 otetaan käyttöön uusi, joustavampi jalkapalloerotuomareiden peruskoulutuksen malli. Peruskoulutus koostuu omatoimisesta itseopiskelusta, etäkoulutuksesta (3 h), varsinaisesta lähikoulutuksesta (6-8 h) sekä näihin liittyvistä kenttäkoulutuksesta sekä tutustumisotteluista, joissa mukana on kokeneempi erotuomari/erotuomaritarkkailija.

Erotuomariharrastus tarjoaa poikkeuksellisen näköalapaikan. Se voi olla juuri se mielekäs harrastus, joka tarjoaa tilaisuuden olla mukana vauhdikkaassa ja kiehtovassa ympäristössä.

Erotuomaritoiminta on myös helppo sovittaa oman pelaamisen oheen, sillä erotuomarit pystyvät määrittämään hyvin joustavasti, milloin ja kuinka usein he ovat käytettävissä erotuomaritoimintaan. Sääntö- ja erotuomaritoiminnan tuntemus tukee myös hyvin pelaajan omaa pelaamista.

Erotuomaritoiminta voi olla tavoitteellista urheilua, tapa viettää aikaa rakkaan lajin parissa tai keino huolehtia omasta fyysisestä kunnosta. Suomalainen jalkapallo tarvitsee erotuomareita, tule rohkeasti mukaan!

Koulutuksiin voivat hakeutua jalkapallosta sekä erotuomaritoiminnasta kiinnostuneet vuoden 2022 aikana 15 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt, joiden tarkoitus on toimia aktiivisesti erotuomareina. Peruskoulutukseen hakevilla tulee myös olla vähintään tyydyttävä suomen tai ruotsin kielen taito (riippuen paikkakunnasta/alueesta) sekä mahdollisuus lukea sähköpostia useamman kerran viikossa. Erotuomaritoiminta edellyttää riittävää fyysistä kuntoa. Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää jokaisen koulutuksen osa-alueen suorittamista.

Koulutus maksaa 25 euroa, joka sisältää itse koulutuksen, sähköisen sääntökirjan, pillin, erotuomarimerkin sekä keltaisen ja punaisen kortin.

Miten mukaan?
Itseopiskelu- ja etäkoulutus on suoritettava ennen kuin voi osallistua lähikoulutukseen. Voit aloittaa itseopiskelujakson, milloin haluat. Etä- ja lähikoulutuksia pidetään säännöllisesti verkossa sekä alueilla.

1. Tee itseopiskelupaketti täältä >>

    Gör självstudie här >>


2. Osallistu etäkoulutukseen sinulle sopivana ajankohtana täältä >>

    Delta i distansutbildning, tiden som passar dig >>


3. Osallistu alueellasi lähikoulutukseen.

Jos kysyttävää, ole yhteydessä alueesi erotuomaritoimintoon:
Eteläinen: [email protected]
Itäinen: [email protected]
Läntinen: [email protected], [email protected]
Pohjoinen: [email protected]

Katso videolta, miten erotuomarit kuvailevat erotuomarina toimimista