ASETTELUt

Erotuomariasettelut julkaistaan Taso-järjestelmässä. Asetteluissa käytetään erotuomareita, jotka ovat käyneet asianmukaisen erotuomarikurssin, hyväksyneet Palloliiton erotuomarisäännöt, hankkineet asianmukaisen erotuomaripassin sekä jotka on luokiteltu kyseisiin tehtäviin. 

Erotuomarilla on velvollisuus ilmoittaa Taso-ohjelmassa olevalla toiminnolla asettelijan antamaan määräpäivään mennessä, minä päivinä ja kuinka usein hän on käytettävissä sekä minkä seuran / joukkueen otteluissa hän on estynyt toimimaan.

Veikkausliigan, Ykkösen, Kakkosen ja Naisten liigan ottelut asetellaan valtakunnallisesti. Kaikki muut sarjat asetellaan alueilla erotuomariasiantuntijan ja erotuomarikoordinaattorin johdolla.

ASETTELUAIKATAULU

Asettelut tehdään kerran kuukaudessa. Esteet tulee olla syötettynä kuukauden 15. päivä. Asettelu voidaan tehdä myös täyttä kuukautta lyhyemmissä jaksoissa, mutta tästä ilmoitetaan erotuomareille erikseen.

Asettelut julkaistaan viimeistään kuukauden 25. päivä tai viimeistään 7 päivää ennen seuraavan kuukauden ensimmäistä ottelua.

Tuomari on velvollinen pitämään esteellisyytensä ajan tasalla. Tämä koskee myös jaksoja, joille asettelut on jo tehty ja julkaistu.

Esteellisyydet voi laittaa vaikka koko vuodelle kerralla ja niitä voi päivittää koko ajan.

Palkkiot maksetaan joka kuukauden 20. päivä. Palkkiot tulee laskuttaa saman kuukauden loppuun mennessä. Saman kuukauden maksatukseen ehtivät n. 10 päivää aiemmin laskutetut palkkiot.