B-tyttöjen SM-sarja 2017

B 18-TYTTÖJEN SM-SARJA (10)

B-tyttöjen SM-sarja pelataan kaudella 2017 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. SM -sarjassa pelaavat kevään SM-karsintasarjan molempien karsintalohkojen neljä parasta joukkuetta. Lisäksi SM – sarjassa pelaavat karsintasarjan molempien lohkojen 5. ja 6. sijoittuneiden välisten karsintaotteluiden voittajat. SM-sarjassa kaudella 2017 pelanneet joukkueet saavat paikan kauden 2018 SM-karsinnoissa. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p. Ikäraja on 1.1.1999 ja sen jälkeen syntyneet. Kaudelle 2017 on tullut sääntömuutos, joka mahdollistaa kahden yli-ikäisen (1998 syntyneen) pelaajan peluuttamisen. Sääntö löytyy kokonaisuudessaan kilpailumääräyksien kohdasta: 4 luku 14§ 6.

B-TYTTÖJEN SM (10)
FC Honka, Espoo (FC Honka)
Helsingin Jalkapalloklubi (HJK)
Iddrotsföreningen Kamraterna Vasa (VIFK)
Ilves, Tampere (Ilves)
Jyväskylän Pallokerho (JyPK)
Oulun Naisfutis (ONS)
Pallokerho-35, Helsinki (PK-35)
Pallokissat Kuopio (Pallokissat)
Tikkurilan Palloseura, Vantaa (TiPS)
TPS Juniorijalkapallo, Turku (TPS)

B 18-TYTTÖJEN SM-KARSINTA (16)

SM-karsintasarja 2017 koostuu 14 parhaasta kauden 2016 SM-sarjan joukkueesta ja kahdesta Ykkösen joukkueesta.

Kaudella 2018 SM-karsintasarja koostuu 10:stä SM-sarjassa edellisellä kaudella pelanneesta joukkueesta, kahdesta parhaasta sellaisesta Laura Kalmarin joukkueesta, joilla ei ole jo edustusta karsintasarjassa sekä Ykkösen 3:sta lohkovoittajasta sekä parhaasta lohkokakkosesta.

SM-karsintasarja pelataan kaudesta 2017 lähtien kahdessa 8 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Karsintasarja pelataan tammi-huhtikuussa. Molemmista lohkoista lohkojen neljä parasta jatkavat SM-sarjaan. Lohkojen 5. sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisen lohkon 6. sijoittuneet, ja näiden otteluiden voittajat jatkavat SM-sarjaan ja häviäjät Ykköseen. Karsintasarjassa lohkojen 7. ja 8. sijoittuneet jatkavat Ykkösessä. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella 3p-2p-1p-0p. Ikäraja on 1.1.1999 ja sen jälkeen syntyneet. Kaudelle 2017 on tullut sääntömuutos, joka mahdollistaa kahden yli-ikäisen (1998 syntyneen) pelaajan peluuttamisen. Sääntö löytyy kokonaisuudessaan kilpailumääräyksien kohdasta: 4 luku 14§ 6.

*Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2X10 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Eteläinen Lohko (8)
Espoon Palloseura (EPS)
FC Honka, Espoo (Honka)
FC Kuusysi, Lahti (FC Kuusysi)
Helsingin Jalkapalloklubi (HJK)
Pallokerho-35, Helsinki (PK-35)
Tikkurilan Palloseura (TiPS)
TPS Juniorijalkapallo, Turku (TPS)
Vantaan Jalkapalloseura  (VJS)

 

Pohjoinen Lohko (8)
Haukiputaan Pallo (HauPa)
Hämeenlinnan Härmä (Härmä YJ)
Idrottsföreningen Kamraterna Vasa (VIFK)
Ilves (Ilves)
Jyväskylän Pallokerho (JyPK)
KPV:n juniorit, Kokkola (KPV)
Oulun Naisfutis  (ONS)
Pallokissat, Kuopio (Pallokissat)