Veikkausliiga 2017

VEIKKAUSLIIGA 2017

Veikkausliiga pelataan 12 joukkueen kolminkertaisena sarjana. Veikkausliigassa sijalle 12 sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudelle 2018. Veikkausliigassa sijalle 11 sijoittunut joukkue karsii paikasta Veikkausliigaan Ykkösen 2. sijoittuneen kanssa kaksiosaisessa karsinnassa. Ensimmäinen karsintapeli pelataan Ykkösen joukkueen paikkakunnalla, ja toinen Veikkausliigan joukkueen paikkakunnalla.

Ottelut pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti.

UEFA: n vierasmaalisääntö

Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti, mutta e-kohdan arvan sijasta, mikäli sijoituksella on merkitystä Veikkausliigan mitalisijojen, UEFA seurajoukkuekilpailuun osallistumisen tai Veikkausliigasta putoamisen kannalta, sijoitus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä:

1) vähemmän maaleja vieraskentällä päästänyt;
2) enemmän maaleja kotikentällä tehnyt;
3) vähemmän maaleja kotikentällä päästänyt;
4) yksiosainen uusintaottelu puolueettomalla kentällä välittömästi sarjan päätyttyä 3-4 päivän kuluttua.

FC Lahti (FC Lahti)
Football Club International, Turku (FC Inter)
Helsingin Jalkapalloklubin Liiga-HJK (HJK)
HIFK Soccer, Helsinki (HIFK)
IFK Mariehamn Fotboll (IFK Mariehamn)
Ilves, Tampere (Ilves)
JJK Jyväskylä (JJK)
Kuopion Palloseura (KuPS)
Palloseura Kemi Kings (PS Kemi)
Rovaniemen Palloseura (RoPS)
Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK)
Vaasan Palloseura (VPS)

Veikkausliigan verkkosivuille >>