Kakkonen 2017

KAKKONEN 2017

Pelataan kaksinkertainen sarja kolmessa 12 joukkueen lohkossa. Lohkojen voittajat ja paras 2. sijoittunut joukkue pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit, joiden yhteistuloksilla voittajat nousevat Ykköseen kaudelle 2018. Kaksi joukkuetta nousee Ykköseen. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet (lohkonsa 1. ja lohkojen paras 2. sijoittunut) joukkueet arvotaan eri arvontakoreihin.
 
Karsinnan joukkueparit arvotaan. 
 
Karsintapelien järjestys (koti- ja vieraspeli) arvotaan myös.
 
Ottelut pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti.
 
UEFA: n vierasmaalisääntö
 
Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.
Jokaisen Kakkosen lohkon sijalle 10. ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kolmoseen kaudeksi 2018. Kaikkiaan 9 joukkuetta putoaa.

Kakkosen lohkojako 2017

A-lohko 
MP
MiPK 
FC Lahti Akatemia 
Sudet 
PEPO 
Kultsu FC
FC KTP
JäPS
PKK-U
FC Legirus Inter
Klubi 04 
FC Kiffen 
 
B-lohko 
MuSa 
FC Jazz
BK -46
SalPa 
Peimari Utd 
Tampere Utd 
TPV
FC Espoo
EsPa EsPa
NuPS 
FC Viikingit 
KäPa 
 
C-lohko 
TP-47
AC Kajaani 
OTP
JJK-Villiketut
Hercules 
KajHa 
GBK 
JBK
VIFK 
Närpes Kraft 
PK -37
KuFu