Kausi 2019-20

Etelälohko (9)
Esbo Bollklubb (EBK), Espoo
FC Halikko, Salo
Football Club Nokia (FC Nokia)
Futsal MadMax (MadMax), Valkeakoski
Ilves (Ilves/FS 2), Tampere
Lauttakylän Luja (LLuja)
Liikunnan Riemu (Riemu), Jyväskylä
Mäntsälän Urheilijat (MU)
RaisioFutis (RaiFu)

Pohjoislohko (9)
FC Brändöpojkarna, Vaasa
FC Botnia, Seinäjoki
FC Seinäjoki
Gamlakarleby Bollklubb (GBK), Kokkola
Kampuksen Dynamo (KaDy/2), Jyväskylä
Kaustisen Pohjan-Veikot (KP-V Etu)
Kuopion Palloseura (KuPS Futsal)
Kälviän Tarmo (Tarmo)
WJK Varkaus (WJK Futsal)

Pelataan kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa kaksinkertaisina sarjoina yksittäisinä otteluina. Otteluita voidaan siirtää pelattaviksi siten, että joukkue pelaa saman viikonvaihteen aikana kahtena peräkkäisenä päivänä, kuitenkin siten, että ottelua ei voi siirtää edellistä sarjaottelua aikaisemmaksi eikä seuraavaa myöhemmäksi.

Naisten Futsal-Ykkösen keskinäinen karsinta
Lohkovoittajat pelaavat liigakarsinnan, jonka voittaja nousee suoraan
Naisten Futsal-Liigaan kaudelle 2020 – 2021. Karsinnan hävinnyt pelaa Naisten Futsal-Liigan sarjapaikasta Naisten Futsal-Liigan 9. sijoittuneen kanssa.
Karsinta pelataan kaksiosaisena, elleivät joukkueet ja kilpailun järjestäjä keskenään muuta sovi. Karsinnan voittaa kahdessa ottelussa enemmän pisteitä saanut joukkue, Jos pisteet ovat tasan, paremmuuden ratkaisee järjestyksessä maaliero ja sen jälkeen tehdyt maalit.
Jos ratkaisuun ei vieläkään päästä, pelataan toisen ottelun jälkeen jatko-ottelu (2 x 5 min) ja tarvittaessa voittaja ratkaistaan rangaistuspotkupisteeltä potkaistavilla potkuilla (FIFA-säännöt).

Karsintaottelut pelataan siten, että lohkossaan paremmin menestynyt – kriteereillä:
- enemmän pisteitä/ottelu
- parempi maaliero/ottelu
- enemmän maaleja/ottelu tehnyt
- arpa
aloittaa vierasottelulla, elleivät joukkueet ja kilpailunjärjestäjä muuta sovi.

Lohkojen sijoille 9 sijoittuneet putoavat Naisten Futsal-Kakkoseen.  Alueellisista Naisten Futsal-Kakkosista nousee joukkueita siten, että Naisten Futsal-Ykkösen lohkoista saadaan muodostettua kaksi 10-12 joukkueen Naisten Futsal-Ykkösen lohkoa. Mikäli halukkaita on enemmän, kilpailunjärjestäjä pidättää oikeuden järjestää tarvittaessa kauden jälkeisen nousukarsinnan.

Futsal-Liigan karsintaottelut ja niiden runkopäivät
Naisten Futsal-Liigan 9. sijoittunut aloittaa kotiottelulla lauantaina 21.3.2020, toinen ottelu pelataan Naisten Futsal-Ykkösen ensimmäisessä karsintavaiheessa hävinneen kotikentällä lauantaina 28.3.2020 ja mahdollinen kolmas ottelu 9. sijoittuneen liigajoukkueen kotikentällä lauantaina 4.4.2020.
Jos yksittäinen ottelu päättyy 40 minuutin jälkeen tasan, pelataan 2 x 5 minuutin jatko-ottelu osaottelun päätteeksi.
Jos yhteistulos on edelleen tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuspotkupisteestä potkaistavin potkuin FIFA:n futsalsääntöjen mukaan.