Tulospalveluohjeet

Faksi: 09 – 440 030
Sähköposti: tulospalvelu@palloliitto.fi
Seppo Taurinen: 0400 – 130 366

Kaikissa liiton sarjoissa käytetään sähköistä ottelupöytäkirjaa. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga ja Naisten Ykkönen käyttävät reaaliaikaista ottelupöytäkirjaa. A ja B nuoret ja Naisten Kakkosen joukkueet käyttävät sitä niin halutessaan.

Tulospalvelu välittää saamansa tulokset ja tilanteet viipymättä Ylen Teksti-TV:n sivuille; Ylen Teksti-TV

Ylen Teksti-TV palvelee myös internetissä, mikäli televisiota ei ole käytössä ja haluaa saada tilannemuutokset tietoonsa mahdollisimman nopeasti. Tilannepäivitykset löytyvät sivuilta 230-234 ja taulukot sivuilta 250-254.

PalloVerkosta ei ole automaattista tiedonsiirtoa Teksti-TV:lle, joten sivut päivittyvät viiveellä. Tulospalvelu välittää tiedot myös STT:lle ja sitä kautta muiden tiedotusvälineiden käyttöön. Nämä tiedotuskanavat ovat kuitenkin edelleen tiedonkulussa tärkeässä roolissa, joten ongelmatilanteisiin on myös syytä varautua.

Seuraavaan on koottu ohjeisto ongelmatilanteiden varalle, mikäli tilastointi PalloVerkon kautta ei ole mahdollista.

OHJEET ONGELMATILANTEIDEN VARALTA

VEIKKAUSLIIGA

Aikaisempien vuosien tapaan Veikkausliigan ongelmatilanteita varten on olemassa oma päivystysnumero 09 – 440 025 (varanumero 09 – 440 140).

- Mikäli PalloVerkon käyttö on kentältä mahdotonta, kokoonpanotiedot tulee ilmoittaa hyvissä ajoin ennen ottelun alkua soittamalla tulospalveluun.
- Maalit, maalintekijät, maalintekoajat, epäonnistuneet rangaistuspotkut ja kentältäpoistot tulee ilmoittaa reaaliajassa tulospalveluun.
- Ensimmäisen puoliajan päätyttyä ilmoitetaan tulospalveluun ottelun puoliaikatulos ja muut tapahtumat (vaihdot ja varoitukset).
- Ottelun päätyttyä ilmoitetaan tulospalveluun ottelun lopputulos, muut tapahtumat ja yleisömäärä.

MIESTEN YKKÖNEN JA NAISTEN LIIGA

Tulospalvelun päivystysnumero ongelmatilanteiden varalta: 09 – 440 140.

- Ottelun päätyttyä ilmoitetaan tulospalveluun ottelun lopputulos, muut tapahtumat, Veikkauspörssitiedot ja yleisömäärä.

MIESTEN KAKKONEN JA NAISTEN YKKÖNEN

Tulospalvelun päivystysnumero ongelmatilanteiden varalta: 09 – 440 140.

- Mikäli PalloVerkon käyttö on kentältä mahdotonta, kokoonpanotiedot tulee ilmoittaa hyvissä ajoin ennen ottelun alkua tulospalveluun joko soittamalla (09 – 440 140) tai faksaamalla (09 440 030).
- Maalit, maalintekijät ja maalintekoajat tulee ilmoittaa reaaliajassa tulospalveluun.
- Ensimmäisen puoliajan päätyttyä ilmoitetaan tulospalveluun ottelun puoliaikatulos ja muut tapahtumat (kentältäpoistot, varoitukset, vaihdot ja epäonnistuneet rangaistuspotkut).
- Ottelun päätyttyä ilmoitetaan tulospalveluun ottelun lopputulos, muut tapahtumat, Veikkauspörssitiedot (ei koske Naisten Ykköstä) ja yleisömäärä.

A-POIKIEN, B-POIKIEN JA B-TYTTÖJEN SM-SARJA

Näissä sarjoissa ottelutapahtumat syötetään PalloVerkkoon otteluvuorokauden kuluessa. Tilastointi ei kuitenkaan ole reaaliaikaista, joten otteluiden puoliaika- ja lopputulokset tulee edelleen kaikissa tapauksissa ilmoittaa viipymättä soittamalla tulospalvelun päivystysnumeroon 09 – 440 140, jotta tulospalvelusta pystytään kirjaamaan tulokset Ylen Teksti-TV:lle.

NAISTEN KAKKONEN SEKÄ A-POIKIEN, B-POIKIEN JA B-TYTTÖJEN YKKÖNEN

Näissä sarjoissa seurat syöttävät ottelutapahtumat PalloVerkkoon otteluvuorokauden kuluessa. Erotuomarit vahvistavat pöytäkirjojen ottelutapahtumat seuraavan päivän kuluessa. Mikäli kuitenkaan pelaamanne ottelun tulos ei ole päivittynyt Palloliiton statistiikkasivuille, voitte ilmoittaa ottelutuloksen sähköpostiimme tulospalvelu@palloliitto.fi.