Huuhkajaturnaus

Huuhkajaturnaus on pelaajakehitystapahtuma, joka on tärkeä osa suomalaisen jalkapalloilijan pelaajapolkua.

Huuhkajaturnaus

Huuhkajaturnaus on Suomen Palloliiton uusi vuonna 2017 aloitettu pelaajakehitystapahtuma, jossa yhdistyy pelaajatarkkailu, valmennusosaamisen kehittäminen ja nuorten urheilijaksi kasvun tukeminen.

Turnaukset ovat osa vuoden aikana toteutettujen Huuhkaja- ja Helmaripäivien tapahtumaketjua ja osa suomalaisen jalkapalloilijan pelaajapolkua. Tapahtumat antavat työkaluja pelaajien laadukkaaseen arkiharjoitteluun.

Vuonna 2023 Huuhkajaturnaus pelataan Eerikkilässä 27.-30.6.2023. Tämän vuoden turnaukseen osallistuvat pelaajat ovat syntyneet vuonna 2009. Turnauksessa toisistaan ottavat mittaa yhteensä kaksitoista alueellisesti jaettua joukkuetta, jotka ovat nimetty tuttuun tapaan Huuhkajien pelaajien mukaan. Yhteensä turnauksessa on mukana noin 240 pelaajaa!

Vuoden 2023 Huuhkajaturnaukseen nimetyt pelaajat ja joukkueet

Otteluohjelma ja tulokset

Huuhkajaturnaus – uutta ja perinteistä 

Huuhkajalauman silmät kiiluvat: pallon lumo voittaa. Pallon perässä juoksemme Eerikkilän futisparatiisiin. 

Minä maajoukkuevalmentaja. Sinä lupaava nuori pelaaja. Aluevalmentajat. Alueelliset koulutusvastaavat. Valmentajatalentit. Talenttivalmentajat. Videoanalyytikko-oppijat. Erotuomarilahjakkuudet. Fyysisen valmennuksen ammattilaiset. 

Me kaikki! 

Me juoksemme Eerikkilään, koska haluamme kehittyä. Opettaa ja oppia. Tulla paremmiksi. Me haluamme kiivaasti potkia suomifutista eteenpäin. 

Rohkeasti. Väsymättä. Yhdessä.  

Huuhkajaturnaus on legendaarisen Pohjola Cupin ja Piiricupin perillinen. Se pelataan nyt kolmannen kerran. Debyyttikesä 2017 onnistui upeasti: loimme uutta tuhoamatta mitään arvokasta. Hellekesällä 2018 onnistuimme panemaan hiukan paremmaksi. Niin teemme nytkin.  

Huuhkajaturnauksen kovan ytimen muodostavat pelaajatarkkailu ja valmentajien osaamisen kehittäminen.  Keskiössä on entistä laajempi valmennustiimi, joka ahkeroi ja oppii yhdessä. Nyt jokaisessa tiimissä töitä paiskivat valmentajat, maalivahtivalmentaja ja videoanalyytikko – muun koneiston ohella.  

Huuhkajaturnaus on edelleen U14-ikäluokan tärkein valtakunnallinen pelaajatarkkailutapahtuma.  Kentillä kirmaa takuuvarmasti tulevia tähtipelaajia. 

Meidän valmentajien tehtävä on tunnistaa heidät. Nähtävä metsä puilta.  Kuka on hyvä nyt, kuka ehkä vielä parempi viiden vuoden päästä.  

Tehtävä ei ole helppo, sen on kokemus opettanut. Onneksi pelaajat auttavat meitä. Heittäytymällä peleihin. Puolustamalla väkevästi. Käyttämällä ääntä. Ottamalla hankalan pallon rohkeasti haltuun. Tulemalla näppärästi ulos jalkaviidakosta. Harhauttamalla ja hyvästelemällä vastustajan. Tarjoamalla namusyötön pelikaverille. Viimeistelemällä taitavasti ja viileästi. Tuulettaakin saa. 

Jalkapallo on maailman hienoin peli.  Sen suurin oppi on se, ettei paraskaan pärjää koskaan yksin.  

Nautitaan yhdessä.

Erkka V. Lehtola

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit