Mistä on kyse?

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja yhdistää lukemisen ja liikkumisen riemun Huuhkajien historialliseen EM-lopputurnauspaikkaan!

Mikä on kampanjan tavoite?

 • Haluamme kevään aikana ennen kaikkea tukea, kannustaa ja innostaa lapsia kahden tärkeän asian, lukemisen ja liikkumisen pariin.

Kenelle kampanja on tarkoitettu?

 • Kampanja on tarkoitettu kaikille Suomen päiväkodeille, eskareille ja alakoulujen 1., 2. ja 3. luokan oppilaille. Ryhmien ja luokkien on mahdollista tehdä yhteistyötä paikallisen jalkapalloseuran kanssa.

Ilmoittautuminen

 • Opettajat ilmoittivat luokkansa tai ryhmänsä mukaan täyttämällä kampanjasivulta löytyneen ilmoittautumislomakkeen 19.4. mennessä. Vuonna 2021 kampanjaan ilmoittautui mukaan kaikkiaan 2200 luokkaa/ryhmää ympäri Suomen!
 • Jokainen mukaan ilmoittautunut luokka/ryhmä saa postitse oman Bubi-julisteen, jolle kerätään kampanjan aikana sulkia luku- ja liikuntasuorituksilla!

Mitä kampanjassa tehdään?

 • Kampanjassa kerätään luku- ja liikuntasuorituksilla sulkia luokan omalle Bubi-huuhkajalle! Kaikki lukeminen ja liikkuminen voidaan laskea mukaan suorituksiin.
 • Kampanjassa mukana oleville ryhmille toimitetaan muun materiaalin yhteydessä tulostettavaksi suorituskortti, jonka avulla ryhmän jäsenet voivat pitää kirjaa omista luku- ja liikuntasuorituksistaan. Kortille saa laittaa rastin jokaisesta 15 minuutin luku- tai liikuntasuorituksesta ja neljällä rastilla ansaitaan yksi sulka ryhmän omalle Bubi-huuhkajalle!
 • Opettajilla on mahdollisuus soveltaa suorituskortin ehdottamaa tapaa sulkien keräämiseen ryhmän tarpeiden mukaan.
 • Bubi-huuhkajan sulkina voi käyttää valmista paperista sapluunaa, itse askarreltuja sulkia tai mitä tahansa ryhmänne keksiikään.

Mitä muuta kampanjan aikana tapahtuu?

 • Kampanja käynnistyy 26.4. ja kestää kuukauden ajan 26.5. saakka. Osallistuville ryhmille on tarjolla koko kampanjan ajan kannustavia ja innostavia sisältöjä, videoterveisiä maajoukkuepelaajilta, hauskoja tehtäviä ja leikkejä sekä kiinnostavia lukuvinkkejä.
 • Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittaa kampanjaan osallistuville ryhmille yhteensä yli 10 000 kirjaa: ympäri Suomea lähetettiin Petja Lähteen kirjoittama ja Roosa Hepomäen kuvittama Taneli ja FC Mörlökit sekä Tuula Kallioniemen kirjoittama ja Silja-Maria Wihersaaren kuvittama Pöllitty pallo.
 • Ryhmät voivat hyödyntää myös Bubin lukujärjestystä, josta löydätte helposti kampanjan tärkeitä aikatauluja, kuten virtuaalilukuhetket, liikuntatuokiot ja materiaalin julkaisuajankohtia. 
 • Kannustamme osallistuvia ryhmiä jakamaan kampanjatunnelmiaan meille videoin ja kuvin. Voitte jakaa tunnelmianne esimerkiksi sosiaalisessa mediassa #Luejaliiku -tunnistetta käyttämällä. Miltä Bubi-huuhkajanne näyttää? Keksittekö oman kannustushuudon Huuhkajille EM-kisoihin? Arvomme kampanjan aikana huippupalkintoja kaikkien tunnelmiaan jakaneiden kesken.

Lataa tästä kampanjan saatekirje!

Lisätiedot:

Seurakehittäjä
Toni Räisänen 
+358504145938
[email protected]

Seurakehittäjä
Lasse Keski-Loppi
+358407340086
[email protected]