Takaisin
5.6.2020 klo 12.28

Yllättäjien aika: Luottopelaajat huolehtivat puolustuspäästä ja uudet pelaajat tuovat tehoja MP:n hyökkäykseen

Jaa:

Mikkelin Palloilijat ovat onnistuneet kokoamaan kaudeksi 2020 laadukkaan nipun pelaajia. Puoluspään luottopelaajat, toppari Vincent Bikana ja maalivahti Sammy Ndjock kuitenkin tehdä kovasti töitä nollatakseen FC Hakan hyökkäykset neljännesvälierissä. Onnistuuko Hakaa vastaan maalinteossa kenties Irfan Sadik tai Lyon Dantas Firmino?

Kamerunilaiset luottopelaajat tärkeissä rooleissa

Kamerunilainen Vincent Bikana on pelannut MP:n mukana jo vuodesta 2018. 28-vuotias toppari  on uransa aikana pelannut Brasiliassa, Sveitsin ja Romanian pääsarjoissa sekä Malesiassa. Bikanalta löytyy myös kuusi maaottelua Kamerunin U20 -maajoukkueessa. Joukkuekaverit kuvailevat Bikanaa MP:n instagram-tilillä mm. kaikkien ihannoimaksi velikullaksi ja joukkueen nallekarhuksi. Tämä velikulta onkin MP.n puolustuksen todellinen luottopelaaja, josta kertovat myös miehen kovat peliminuutit MP:ssä vietettyjen kausien aikana. Tätä miestä ei MP:n päävalmentaja Juha Pasoja penkin puolelle tosipeleissä laita. Mikään ei tietenkään ole varmaa, mutta jos MP:n avauskokoonpanosta Hakaa vastaan pitäisi lyödä vetoa, niin Bikanaa veikkaamalla todennäköisesti saisi helpot pisteet. 

Toinen MP:n kamerunilainen luottopelaaja, Sammy Ndjock, löytyy maalitolppien välistä. Kamerunin maajoukkueessakin edustanut Ndjock palkittiin ykköseen nousseen MP:n parhaana pelaajana kaudella 2019, eikä syyttä. Luottoveskari on parhaimmillaan kantanut joukkuettaan yli vaikeampien hetkien ja todella todistanut olevansa kovan luokan tekijä. Ndjock on MP:n viimeinen lukko, ja tämä työteliäs pelaaja tekee varmasti kaikkensa pitääkseen maalinsa puhtaana Hakaa vastaan. 

Sadikilla ja Firminolla maalintekotaitoa

Täksi kaudeksi MP:n mukaan lähtenyt Irfan Sadik on ehdottomasti yksi MP:n tämän hetkisistä kuumista nimistä. FC Lahdesta Mikkeliin siirtynyt Sadik muun muassa tykitteli hattutempun Suomen Cupin alkulohkon ottelussa MyPaa vastaan. Maalintekeminen onnistui myös joulukuun harjoitusottelussa KuPS:ia vastaan ja viimeisi maali syntyi harjoitusottelussa Pallo-Kissoja vastaan. Murtaako Sadik myös Hakan puolustuksen?

Toinen kovaa maalintekotaitoa MP:ssä osoittanut pelaaja on keskikenttäpelaaja Lyon Dantas Firmino. Tämä nopea brasilialainen on MP:n valmennuksen, mutta hänen maalintekotaitonsa ei ole jäänyt huomaamatta muissakaan joukkueissa. Firmino on onnistunut maalinteossa tällä kaudella Gnistania vastaan kahdesti ja MuSaa vastaan kertaalleen. 

MP:ssä onnistujia on löytynyt viimeaikoina laajalla rintamalla, ja vaikuttaakin siltä, että Mikkeliläiset ovat onnistuneet kasaamaan kaudeksi 2020 laadukkaan ja suhteellisen laajan pelaajanipun. Riittääkö se kuitenkaan yllättämään yhtä kaikkien aikojen menestyneimmistä Suomen Cup -joukkueista? Seuraa MP:n matkaa Cupissa ja ota selvää!

Käy tsekkaamassa www.mikkelinpalloilijat.fi/edustusjoukkue sekä ota joukkue seurantaan twitterissä @MikkelinP