Takaisin
13.6.2021 klo 09.53

Ykkösessä tarjolla viiden ottelun sunnuntai

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Sarjakärki saattaa hyvinkin vaihtua, kun HJK Klubi 04 jätti EIF:n pisteittä perjantaina.

PK-35 – KPV
su 13.6. 15:00, MagneCit Areena 

PK-35 pelasi edellisellä kierroksella kauden kolmannen ja toisen peräkkäisen nollapelinsä, kun TPS jäi nollille Helsingissä. Puolustus toimi totutun hyvin, mutta maalipaikoille pääseminen tuotti vaikeuksia Pallokerholle. Joukkue ei ole mässäillyt maaleilla alkukaudella, mutta seitsemän pistettä viidestä ottelusta on ainoa tilasto, jolla on väliä. Isäntien Ville Salmikivi on edelleen sivussa, mutta Yassin Adam palannee kokoonpanoon.

Kokkolalaisten voitokkaasti alkanut kausi on sittemmin jatkunut mollivoittoisesti, ja takana on neljä peräkkäistä voitotonta ottelua. Viime viikolla KPV siirtyi johtoon MP:n vieraana, mutta isännät nousivat takaa tasoihin ja ohi. Joukkueen ainokaisen viimeistellyt Charalampos Chantzopoulos teki jo kauden kolmannen maalinsa, ja puolustaja on näin viimeistellyt puolet KPV:n osumista: sunnuntaina myös hyökkäyspään pelaajien on otettava vastuuta maalinteosta.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

RoPS – TPS
su 13.6. 18:00, Rovaniemen Keskuskenttä

RoPS katkaisi parin ottelun tappioputkensa EIF:n isäntänä, ja lähtee sunnuntaihin vain kolmen pisteen päässä kärkipaikasta. Maalinteko on ollut RoPS:lle hankalaa viime otteluissa, eikä tilannetta helpota se, ettei alkukauden ykköspyssy Srdjan Vujaklija pelaa sunnuntaina loukkaantumisen takia eikä hyvin kauden aloittaneen Tuomas Kaukuan pelikunnosta ole vielä varmuutta. Puolustuksen tilannetta helpottaa se, että Mohamed Adams palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa.

Turkulaisten kehno alkukausi jatkui viime viikon maalittomalla tasapelillä PK-35:n vieraana. Kuusi pistettä yhtä monesta pelistä ei tyydytä, mutta matkaa yhden ottelun enemmän pelanneeseen kärkiryhmä EIF:ään on vain viisi pistettä. Elmo Heinonen liittyi TPS:n harmiksi pitkään loukkaantuneiden listaan, jossa oli jo aiemmin Oskari Jakonen, Joakim Latonen, Samuel Mahlamäki, Onnipekka Pajula, Roope Pakkanen ja Kalle Taimi. Sekä RoPS että TPS pelasi viime kaudella Veikkausliigaa, jolloin turkulaiset voittivat kummankin kohtaamisen.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

JIPPO – FF Jaro
su 13.6. 18:30, Mehtimäki

JIPPO osoitti sitkeytensä nousemalla tasatulokseen Vepsun isäntänä. Loppuhetkien maali ei ollut joensuulaisille harvinaisuus, sillä se teki saman tempun komeassa TPS-vierasvoitossa. Viidentenä majaileva sarjanousija on yksi alkukauden positiivisimmista yllättäjistä, ja joukkue on osoittanut, että Mehtimäki on hyvin vaikea paikka vierailla – myöskään Jarolle ei liene luvassa helppoa iltapuhdetta.

Jaro tarjoili kotiyleisölleen pari komeaa maalia, mutta ne eivät riittäneet voittoon Gnistan-ottelussa. Sarja-avauksensa hävinnyt, mutta viisi viime ottelua tappioitta pelannut pietarsaarelaisryhmä nousisi voitolla sarjan piikkipaikalle. Jarolla on jonkin verran poissaoloja: Tyler Reid, Joni Remesaho, Simon Uusitalo ja Benjamin Östman eivät pelaa sunnuntaina.

Lipunmyynti 
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

MuSa – VPS
su 13.6. 18:30, Pori Stadion

Porilaiset huilasivat viime viikolla ja seurasivat varmasti ilolla, kun kilpailijat tasasivat pisteitä keskenään. Mukavasti sarjan kuudennella sijalla oleva MuSa on voittanut vain yhden ottelun, mutta porskuttaa neljän ottelun tappiottomassa putkessa. MuSa:n rinki ei ole sarjan leveimmäistä päästä, mutta joukkueen hyökkäys vahvistui aiemmin tällä viikolla, kun Jyri Kiuru siirtyi porilaisseuraan.

Vaasalaiset ovat kuuden ottelun jälkeen tappioitta ainoana Ykkösen joukkueena. Vepsulla oli hyvä mahdollisuus nousta sarjakärkeen Joensuussa, mutta johto suli loppuhetkillä. VPS taisteli hyvin miesvajaalla lähes koko ottelun ajan, ja piste oli tämän huomioiden kelpo suoritus. MuSa:n VPS kohtasi viime kaudella kahdesti, jolloin ensimmäinen peli päättyi pistejakoon ja toisessa se ryösti pisteet Porista. JIPPO:a vastaan ulosajettu Kareem Moses on sivussa parista seuraavasta ottelusta.

Lipunmyynti 
Kotijoukkueen ennakko

IF Gnistan – MP
su 13.6. 18:30, Mustapekka Areena 

Vasta neljä ottelua tällä kaudella pelannut Gnistan haki Pietarsaaresta tärkeän pisteen, eikä voittokaan ollut kaukana. Kipinän kannattajat seurasivat taatusti mielissään, kun Douglas Caé osui toisessa ottelussa putkeen ja uusi vahvistus Topi Järvinen oli mukana kummassakin maalissa. Kolme edellistä otteluaan tappioitta pelanneen Gnistanin pelaajatilanne on erittäin hyvä etenkin, kun sekä Rony Huhtala että Santeri Kuivalainen palannee kokoonpanoon.

Kauden toinen kotivoitto katkaisi MP:n kolmen ottelun tappioputken komeasti. Seuran omalta kasvatilta Topi Keskiseltä on odotettu tehoja, ja nuorukaisen maalitilin avaaminen komealla tavalla tuli erittäin tärkeään paikkaan KPV-voitossa. Vieraspelit ovat tällä kaudella olleet mikkeliläisille vaikeita, eikä Helsingin vierailua helpota se, että Reetu Räsänen, Antti-Ville Räisänen ja Peetu Kerminen ovat poissa kokoonpanosta. Runkomiehistä Yassin Daoussi on MP:n onneksi palannut pelikuntoon.

Lipunmyynti 
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko