Takaisin
17.5.2020 klo 11.00

Ykkösen tähdet tutuiksi: Joni Remesaho

Jaa:

Laituri yhdistää kasvattajaseurassaan FF Jarossa työelämän sekä jalkapalloilun.

Joni Remesaho, 26, astui syksyllä todellisen seuralegendan saappaisiin, kun uransa päättänyt Jonas Emet väistyi pelikenttien lisäksi Ab Liga Jaron myyntipäällikön paikalta. Remesaho aloitti uudessa tehtävässään tietämättä, että seuraavat puoli vuotta tulisivat olemaan koronapandemian takia erittäin haastavat.

– On luonnollisesti ollut hankalaa kerätä seuralle rahaa, kun kaikilla on tällä hetkellä taloudellisesti vaikeaa. Oli myös pitkään epätietoisuutta siitä, milloin kausi alkaa. Korona on vaikuttanut meihin paljon, mutta niin muihinkin seuroihin, Remesaho toteaa.

– Kaikesta huolimatta työn ja futiksen yhdistäminen on sopinut minulle erittäin hyvin. On mukavaa, kun työnantaja ymmärtää, että minun pitää harjoitella – monessa muussa duunissa ei olisi niin helppoa todeta, että lähtee kesken työpäivän käymään treeneissä.

Askel taaksepäin toi toivotun tuloksen

Vaikka Remesaho nousi Jaron edustusjoukkueeseen jo Veikkausliiga-kaudella 2013, ei hän ole suurelle yleisölle kovin tuttu nimi. Vammat hidastivat laitapelaajan kehitystä, ja läpimurto edustukseen tapahtui vasta kaudella 2016.

Keväällä 2017 Remesaho nautti vastuusta ja pelasi avauskokoonpanossa yhdeksässä ensimmäisessä sarjaottelussa. Loukkaantuminen kesäkuisessa paikallisottelussa KPV:n vieraana kuitenkin päätti hänen kautensa ennen aikojaan.

Tulevalla kaudella Remesaho haki vauhtia kaupungin kakkosseurasta JBK:sta. Laituri oli nuoren joukkueen toiseksi paras maalintekijä neljällä osumallaan ja pelasi avauskokoonpanossa 16 Kakkosen ottelussa.

– Oli todella tärkeää saada minuutteja alle, sillä loukkaantumiset olivat vaivanneet minua monen vuoden ajan. Tavoitteeni oli pysyä vihdoin ehjänä ja palata sitten Jaroon.

Paluu tapahtui tammikuussa 2019, ja Remesaho vakiinnutti nopeasti paikkansa avauksessa. Hän viiletti laidallaan 22 ottelussa ja teki yhden maalin. Myös joukkueella kulki mukavasti, sillä Jaro palasi Ykkösen kärkikolmikkoon parin kauden tauon jälkeen.

– Paluu Jaroon tuntui hyvältä vuoden tauon jälkeen. Alkukesästä meillä oli pelissä ongelmia eikä voittoja tullut, mutta ison osan kaudesta pelasimme hienoa jalkapalloa.

”Paikallista osaamista ja Jaro-sydäntä”

Pietarsaaressa on viime kausina totuttu näkemään paljon ulkomaalispelaajia, mutta toistaiseksi edustuksen sopimuspelaajista löytyy vain yksi ulkomaalaisvahvistus, brassilaina Toró. Omia kasvatteja edustuksesta sen sijaan löytyy 14 ja valmennustiimistä kaksi. Kun puhutaan 20 000 asukkaan kaupungista, lukema on erittäin komea.

– Vain muutama pelaaja ei ole syntynyt Pietarsaaressa. Tämä kertoo, että meillä tehdään todella kovaa juniorityötä. Joukkueesta todella löytyy paikallista osaamista ja Jaro-sydäntä.

Kaudella 2014 Remesaho debytoi edustusjoukkueessa 20-vuotiaana, kun Jaro kohtasi paikalliskilpailija VPS:n Liigacupissa. Hän ei ole sittemmin kohdannut Vepsua virallisissa matseissa, joten tulevan kauden derbyjä kohtaan on lyöty isot odotukset.

– Vepsu oli Veikkausliiga-aikoina Jaron rakas vihollinen, ja on hienoa, että pelaamme jälleen vastakkain sarjassa. Niistä on tulossa kovia ja hyviä pelejä aivan kuin muistakin Pohjanmaan derbyistä.

Voit tukea FF Jaron toimintaa ostamalla kausikortin tai osallistumalla osakeantiin.