Ykkösen Suomen Cupin B-karsintalohkossa jännitys säilyy viimeiselle kierrokselle

• Jalkapallosarjat

Ykkösen Suomen Cupin karsintalohkoissa pelattiin viikonloppuna neljäs kierros. A-lohkossa asetelmat ovat suhteellisen selvät, mutta B-lohkossa tilanne vielä elää.

EIF piti A-lohkossa pienoiset haaveensa jatkopaikasta elossa voittamalla puhtaalla pelillä aloittaneen MP:n 2-0. Jakob Gottberg ja Darren Smith onnistuivat maalinteossa. KTP varmisti jatkopaikkansa kaatamalla MYPA:n paikallisottelussa 1-0 Zakaria Beglarishvilin maalilla.

KTP on varma jatkaja lohkosta, kun sillä on 10 pistettä. MP:nkin jatkopaikka on hyvin todennäköinen, vaikka EIF voi nousta sen rinnalle vielä päätöskierroksella, on mikkeliläisten maaliero seitsemän parempi kuin EIF:llä.

B-lohkossa jännitys sen sijaan säilyy loppuun saakka. Lohkon kärkipaikalta kierrokselle lähtenyt AC Kajaani hävisi kotonaan VPS:lle 1-3. VPS siirtyi ottelussa johtoon 13. minuutilla AC Kajaanin omalla maalilla ja muutama minuutti myöhemmin Eetu Puro lisäsi vaasalaisten johtoa. AC Kajaani kavensi vartti ennen loppua VPS:n omalla maalilla, mutta Momodou Sarr iski lopullisen niitin ottelulle muutama minuutti myöhemmin.

AC Oulu nousi lohkon kärkeen voitettuaan FF Jaron 3-2. Jere Aallikko teki ottelun avausmaalin, mutta Alex Ramsey toi Jaron tasoihin. Toisen puoliajan alussa Rafinha vei oululaiset johtoon ja pian perään Anthony Olusanya kuittasi tasoihin. Lopullinen ratkaisu nähtiin kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Niklas Jokelainen iski oululaisille voittomaalin.

AC Oulu johtaa lohkoa kahdeksalla pisteellä, mutta pisteen perässä seuraavat VPS ja KPV. AC Kajaanilla on koossa kuusi pistettä ja sekin taistelee vielä jatkopaikasta.