Takaisin
23.10.2021 klo 11.00

Ykkösen päätöskierroksella riittää panosta

Jaa:

Ⓒ Patric Westerlund

VPS on varmistanut mestaruuden ja JIPPO putoamisen Kakkoseen, mutta liigakarsijan sekä kahden putoajan paikat ovat vielä auki.

VPS – FF Jaro
la 23.10. 15:00, Elisa Stadion

VPS varmisti Ykkösen mestaruuden ja paluun Veikkausliigaan jo viime viikonloppuna, joten Pohjanmaan paikallisessa pelataan vain kunniasta. Vepsu ei jättänyt IF Gnistania vastaan mitään sattuman varaan, vaan ratkaisi ottelun jo ensimmäisen jakson aikana. Voitto oli vaasalaisille jo seitsemäs peräkkäinen, mikä kertoo joukkueen huikeasta syksystä. Vepsu haluaa luonnollisesti päättää hienon kauden kotivoittoon.

Jaro aloitti lokakuun parilla voitolla, mutta viime viikonloppuna joukkue kärsi ruman tappion RoPS:lle. Kuusi maalia omiin on karu lukema ja hyvin harvinaista pietarsaarelaisille. RoPS:aa vastaan Jaro joutui lähtemään otteluun varsin siipirikkoisena, mutta joukkueen ennakon mukaan näyttää siltä, että varusmiehet ovat tällä kertaa käytettävissä. Jaron edellinen voitto Vepsusta on syyskuulta 2020: miten käy tänään?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

RoPS – TPS
la 23.10. 15:00, Rovaniemen keskuskenttä

Napapiirillä pelataan tänään liigakarsijan paikasta. Tepsin lähtökohdat otteluun on siinä mielessä paremmat, että sille riittää tasapeli, kun RoPS taas tarvitsee voiton. Viime viikkojen tulokset näyttävät turkulaisten puolesta huomattavasti paremmilta, sillä RoPS on voittanut viidestä viime ottelustaan vain yhden. TPS koki pistemenetyksen kahdessa edellisessä pelissään, mutta niitä edelsi seitsemän ottelun voittoputki.

Kumpikin joukkueiden tämän kauden kohtaamisista on päättynyt vierasvoittoon. Tepsi haki pisteet Rovaniemeltä kesäkuussa, mutta elokuussa RoPS teki ryöstöretken Turkuun. RoPS joutuu lähtemään otteluun ilman tärkeää keskikenttämiestään Nino Roffelsenia, kun loukkaantumisista kauden mittaan kärsinyt TPS puolestaan saanee jalkeille parhaan mahdollisen miehistön.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

MP – JIPPO
la 23.10. 15:00, Mikkelin urheilupuisto

MP:llä oli viime viikonloppuna mahdollisuus varmistaa paikkansa Ykkösessä, mutta se kärsi niukan tappion HJK Klubi 04:lle. Häviö oli mikkeliläisille jo kolmas putkeen, ja varsin turvalliselta näyttänyt asetelma alemmassa keskikastissa on syksyn mittaan vaihtunut säilymistaisteluun. MP on ollut tällä kaudella Ykkösen parhaita kotijoukkueita, mutta vieraista se on haalinut vaivaiset seitsemän pistettä. Onnekseen MP pääsee pelaamaan viimeisen ottelunsa kotona: edessä on pakkovoitto.

Putoamisensa Kakkoseen jo varmistanut JIPPO näytti viime viikonloppuna, että joukkue taistelee putoamisesta huolimatta viimeiseen asti. Komea kotivoitto PK-35:stä jätti joensuulaisille mahdollisuudet nousta pois jumbosijalta, mutta tämä vaatisi vierasvoittoa Mikkelistä. Joukkue matkaa MP-otteluun ilman pelikiellosta kärsivää Jordi Lahnalaksoa.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

MuSa – HJK Klubi 04 
la 23.10. 15:00, Porin stadion

MuSa taipui viime viikonloppuna Kokkolassa, mutta joukkueen säilymishaaveet pysyivät elossa HJK Klubi 04:n kaadettua MP:n. KPV-peli ratkesi isäntien eduksi vasta viimeisen 10-minuuttisen aikana, kun MuSa oli ollut hyvin pelissä mukana miesalivoimasta huolimatta. Punaisen kortin saanut Verneri Salminen ei ole luonnollisesti käytettävissä myöskään päätöskierroksen ottelussa, josta MuSa tarvitsee voiton.

HJK Klubi 04 on hoitanut kaksi viimeistä otteluaan näytöstyyliin. Kuusi pistettä, kahdeksan tehtyä maalia ja omissa on soinut nolla kertaa: tämän perusteella on pieni ihme, että joukkue majailee sarjan toiseksi viimeisenä. Sarjapaikka ei ole viime viikkojen hyvistä tuloksista huolimatta helsinkiläisten omissa käsissä, mutta nuorella ryhmällä on Porissa pelkkää voitettavaa. 

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

PK-35 – KPV
la 23.10. 15:00, MagneCit Areena

PK-35 kärsi kauden viimeisessä vieraspelissään Joensuussa hieman yllättävän tappion. Mahdollisuudet seitsemänteen sijaan murenivat häviön myötä, mutta sarjanousija on pelannut hienon kauden ja yllättänyt monet epäilijät. Kotikentällään Pallokerho on ollut tällä kaudella erityisen vahva ja kerännyt 13 kotipelistään 23 pistettä: myös KPV joutui lähtemään edellisen kerran kotimatkalle ilman tuliaisia.

KPV sai revanssin PK-35:stä reilut pari kuukautta myöhemmin. Nyt joukkue porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa: vaikka maalitykki Oke Akpoveta lähti Ruotsiin, maalintekovoimaa löytyy. MuSa:n isäntänä sankariksi nousi oma kasvatti Santeri Mäkinen, joka viimeisen vartin aikana loihti tehot 2+1. Sebastian Mannström sekä Adam Widjeskog ovat pelikiellossa lauantaina, joten nuorukaisille saattaa tulla uusia näyttöpaikkoja.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

EIF – IF Gnistan
la 23.10. 15:00, Tammisaaren keskuskenttä

EIF hämmensi viime viikonloppuna nousutaistoa hakemalla Turusta vieraspisteen. Kahdesta viime ottelustaan tammisaarelaiset ovat saaneet neljä pistettä, mikä on ollut kelpo suoritus neljän ottelun tappioputken jälkeen. Tasapelillä EIF varmistaisi viidennen sijan, mikä ei vastaisi joukkueen alkukauden tavoitetta, mutta olisi hyvää jatkoa viime kausien sijoituksille. Xhevdet Gela, Jarkko Heimonen ja Juuso Liukkonen eivät pelaa pelikieltojen takia.

Vepsu pelasi viime viikonloppuna Gnistanin vieraana mestarin elkein, ja "Kipinä" kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa. Helsinkiläisten loppukausi alkoi komealla RoPS-vierasvoitolla, mutta sittemmin pisteitä ei ole ropissut: päättyisikö tappioputki ja sarjakausi vierasvoittoon? Nnaemeka Anyamelea ei nähdä kentällä pelikiellon takia.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko