Takaisin
30.4.2019 klo 09.35

Ykkösen ottelun EIF – FF Jaro tapahtumat kurinpidon käsittelyyn

Jaa:

Lauantaisella Miesten Ykkösen avauskierroksella ottelu EIF – FF Jaro keskeytettiin hetkeksi avausjaksolla katsomosta kuuluneen rasistisen huutelun takia.

Ottelun erotuomari Mohammed Al-Emara vihelsi ottelun poikki ja kenttäkuulutuksen kautta yleisöä kehotettiin ohjeen mukaisesti lopettamaan rasistinen huutelu. Tapaus jäi yksittäiseksi ja ottelu pelattiin normaalisti loppuun.

Lauantainen tapaus etenee nyt edelleen kurinpidon käsittelyyn.

- Olemme normikäytännön mukaan saaneet ottelusta raportin sekä erotuomarilta että otteludelegaatilta. Nämä olemme toimittaneet kurinpidon käsittelyyn ja asia etenee nyt siellä, Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä avaa tapauksen käsittelyä.

Palloliitolla on selkeä toimintaohjeistus tällaisia tilanteita varten.

- Erotuomarit noudattavat tarvittaessa annettua ohjeistusta, jonka mukaan peli ensin keskeytetään ja kuuluttaja kuuluttaa ennakkoon sovitun tekstin. Jos huutelu jatkuu, peli keskeytetään uudelleen, joukkueet menevät pukusuojaan ja kuuluttaja kuuluttaa toisen tekstin. Jos tämäkään ei tehoa, tuomari keskeyttää pelin kokonaan.

- Tämä ohjeistus on käyty läpi erotuomareiden koulutuksessa huolellisesti ennen tämän kauden alkua ja on äärimmäisen tärkeää, että meillä on selkeät toimintamallit olemassa. Erotuomareita ja seuroja on ohjeistettu ja koulutettu suhtautumaan rasistisiin huuteluihin vakavasti. Rasismille ei ole sijaa jalkapallo-otteluissa, Hyytiä sanoo.