Takaisin
8.10.2021 klo 09.00

Ykkösen kärkijoukkueet vauhdissa perjantaina

Jaa:

Asetelmat ovat herkulliset, sillä TPS johtaa Vepsua yhdellä ja RoPS:aa neljällä pisteellä.

RoPS – EIF
pe 8.10. 18:00, Rovaniemen keskuskenttä

RoPS kärsi viime viikonloppuna kolmannen peräkkäisen pistemenetyksensä, kun se hävisi kärkipään kamppailun Vepsulle. Rovaniemeläiset eivät onnistuneet luomaan vaarallisia maalipaikkoja, ja se jäi maaleitta ensi kertaa sitten heinäkuun alun. RoPS on perjantaina käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli se haluaa taistella Ykkösen mestaruudesta. Joukkue joutuu pärjäämään ilman hyvän kauden pelannutta Otto Kemppaista, joka on U19-maajoukkueen mukana EM-karsintaturnauksessa.

Myös yksi EIF:n puolustaja, Oliver Pettersson, on poissa kokoonpanosta maajoukkuetehtävien takia. Tammisaarelaiset matkaavat napapiirille päättämään tylyn neljän ottelun tappioputkensa: viimeisin häviö tuli viime viikonloppuna Jaron isäntänä. Tappion lisäksi EIF sai jobinpostia Juuso Liukkosen saatua punaisen kortin. Joukkueiden edellinen Rovaniemellä pelattu kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta viime välienselvittelyssä herkuteltiin maaleilla: EIF voitti viihdyttävän ottelun lopulta maalein 3-2.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

TPS – VPS
pe 8.10. 18:30, Veritas Stadion

TPS otti viime viikonloppuna jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa. Neljässä edellisessä pelissään yhteensä komeat 14 maalia viimeistellyt joukkue onnistui IF Gnistania vastaan vain kahdesti, mutta tämä riitti kolmeen pisteeseen. Hienoa syksyä pelaava TPS on kärsinyt elokuun alun jälkeen vain yhden pistemenetyksen, ja alkukaudella joukkuetta vaivannut "kotipelien kirous" on murtunut viime viikkojen aikana. Vahvasti TPS-paidassa pelannut Serge Atakayi ei ole kokoonpanossa loukkaantumisen takia.

Vepsu matkaa Turkuun niin ikään huippuvireisenä. Viime viikonlopun RoPS-ottelu oli vaasalaisilta hieno näytös ja kaikkiaan viides voitto putkeen. Näistä otteluista neljä VPS on pelannut kotipyhätössään, mutta nyt joukkue on suuren haasteen edessä sarjakärjen vieraana. Toistaiseksi Vepsun vierassaldo on ollut tällä kaudella vaatimaton: nyt se tarvitsee voiton pitääkseen mestaruussaumat omissa käsissään. Vepsun edellisistä juhlista Tepsin vieraana on vierähtänyt hetki, sillä viime kerran vaasalaiset ovat lähteneet Kupittaalta vieraspisteiden kanssa toukokuussa 2018.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko