Takaisin
25.9.2021 klo 09.00

Ykkösen jatkosarjat alkavat lauantaina

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia. Ylemmässä jatkosarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1–6 ja Alemmassa jatkosarjassa sijoille 7–12 riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa. Ylemmän jatkosarjan päätyttyä, kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2022. Toiseksi sijoittunut menee suoraan liigakarsintaan. Ykkösessä 10., 11. ja 12. sijalle sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudelle 2022.

KPV – JIPPO
la 25.9. 15:00, Kokkolan keskuskenttä 

KPV:n runkosarja päättyi valtavaan pettymykseen, kun kolmen maalin johto RoPS:n vieraana mureni viimeisen vartin aikana. Tasapelin myötä kokkolalaiset jäivät alempaan jatkosarjaan – matkaa putoamisviivaan on melko turvalliset kahdeksan pistettä, mutta säilymisen varmistaminen oli vain minuuttien päässä. JIPPO:a vastaan KPV:n tulee pystyä pitämään korkea taso, mitä RoPS-ottelun avausjaksolla nähtiin, loppuun asti. Adam Vidjeskog ei pelaa lauantaina korttitilin täyttymisen takia.

JIPPO kärsi runkosarjan päätöskierroksella niin ikään loppuhetkien takaiskun. 1–0-tappiot ovat tulleet joensuulaisille hyvin tutuiksi tällä kaudella, ja sellaisen joukkue kärsi myös Oulunkylässä. Kolmannesta peräkkäisestä häviöstä huolimatta JIPPO:n matka viimeisen säilyjän paikalle on yhä vain neljä pistettä. JIPPO on hävinnyt kumamankin kauden aiemmista KPV-otteluistaan 1–0 – joko maalinteko kokkolalaisia vastaan onnistuu nyt? Tommi Tainio ei pelaa ottelussa pelikiellon vuoksi.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

TPS – FF Jaro
​la 25.9. 15:00, Veritas Stadion 

TPS porskuttaa kuntopuntarin kärjessä ja viiden ottelun voittoputkessa. Kolmessa edellisessä pelissään peräti kymmenen maalia mättänyt Tepsi oli pienissä vaikeuksissa HJK Klubi 04:n vieraana, mutta pääsi lopulta kotimatkalle 4–2-voiton siivittämänä. Kun RoPS pelasi samaan aikaan tasan, ero sarjakärkeen pieneni kahteen pisteeseen – Ykkösen mestaruus ja suora nousu ovat näin turkulaisten omissa käsissä. Joonas Sundman on sivussa FF Jaroa vastaan pelikiellon takia.

FF Jaro piti nousuhaaveensa elossa murskaamalla MuSa:n vieraissa. 5–1-voitosta voi nostaa muun muassa nuoren Albin Björkskogin sekä aiemmin tällä kaudella vain yhden kerran maalin tehneen Juuso Aallon onnistumiset. Pietarsaarelaiset katkaisivat samalla neljän ottelun voitottoman putkensa, mikä pudotti joukkueen kauemmas kärkikolmikosta – voitolla Tepsistä Jaro olisi uudestaan mukana taistelussa. Guillermo Sotelo ei matkaa Turkuun pelikiellon takia.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

PK-35 – HJK Klubi 04
​la 25.9. 15:00, MagneCit Areena 

PK-35 päätti runkosarjan kahteen voittoon, mutta loppukiri ei aivan riittänyt ylemmän loppusarjan paikkaan. Sunnuntain komea MP-voitto oli Pallokerholle erittäin tärkeä, sillä ero putoamisviivaan on nyt yhdeksän pistettä. Toinen sarjanousija HJK Klubi 04 on ollut punamustille tällä kaudella varsin mieluinen vastustaja, sillä se on voittanut kummankin paikallismatsin. Kolmanteen derbyyn PK-35 joutuu lähtemään ilman pelikiellosta kärsivää Esa Terävää.

HJK Klubi 04 antoi kauden avauskohtaamisen tapaan vaikean vastuksen Tepsille, mutta turkulaiset jyräsivät lopulta voittoon. U19-maajoukkueen ja 04:n Kai Meriluoto osui toistamiseen kahdesti, ja nuorukainen on löytämässä mainion maalivireen. Helsinkiläiset ovat päästäneet syyskuun kolmessa ottelussaan kahdeksan maalia, ja PK-35-pelissä joukkueelta vaaditaan parempaa puolustuspeliä. 04 on hävinnyt tällä kaudella kaikki neljä paikallisotteluaan – sanooko viides kerta toden?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

VPS – EIF
​la 25.9. 17:00, Elisa Stadion

Vepsu ja EIF kohtasivat edellisen kerran viime sunnuntaina, jolloin ottelusta ei dramatiikkaa puuttunut. Vaasalaiset johtivat tauolla 0–2, mutta kotijoukkue tuli tasoihin toisella puolikkaalla. Lopulta ratkaisijaksi nousi Aleksi Pahkasalo, joka onnistui maalinteossa kolmannessa ottelussa peräkkäin. Vepsulla oli paikkansa iskeä EIF:n arkkuun viimeinen naula, mutta jännitys säilyi aivan loppuhetkille asti.

Joukkueet aloittavat ylemmän jatkosarjan varsin erilaisista lähtökohdista. Vepsu taistelee täysillä sarjan voitosta ja noususta, kun taas EIF:llä on karsijan paikalle kymmenen pisteen matka. Tammisaarelaiset pelaavat loppukauden Manuel Bejaranon sekä Xhevdet Gelan alaisuudessa, sillä Guillem Santesmases sai väistyä päävalmentajan paikalta Vepsu-tappion jälkeen.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko