Wilpas marssimassa karkumatkalle Kolmosessa

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosessa Salon Wilpas kasvatti eron kärjessä kuuteen pisteeseen. Kierroksen yllättäjä oli SC Wolves, joka voitti FC Ålandin. Pallo-Iirojen tuskainen vaihe jatkui Turussa.

FC Boda – Peimari United 1-0
Boda nappasi tärkeät sarjapisteet keskikastin kamppailussa Peimaria vastaan. Sarjataulukossa peräkkäin majailevien seurojen kamppailu oli vähämaalinen. Ainoa maali ottelussa syntyi ensimmäisellä jaksolla, kun Jens Skog vei isännät johtoon ja samalla voittoon 36. peliminuutilla. Boda nousi voitolla kahden pisteen päähän yläpuolellaan olevasta Peimarista.

SoVo – ÅIFK 2-1
Yhdeksän ottelun tappioputkessa konttaava ÅIFK jäi jälleen ilman sarjapisteitä. Somerolaiset siirtyivät 1-0 johtoon jo viidennellä minuutilla, kun Petteri Heikkilä antoi kotijoukkueen kannattajille syyn juhlia avausosumaa. Terävän alun jälkeen maaleja saatiin odotella aina toisen jakson lisäajalle asti. Kotijoukkue lisäsi johtoaan 90. minuutilla Tuomas Hakalan syventäessä Åbon tuskaa. Turkulaiset saivat kuitenkin toisella lisäminuutilla vielä lohtua tuoneen kavennusosuman, joka oli Barham Ahmadin käsialaa.

TPK – Pallo-Iirot 1-0
Sarjassa neljäntenä oleva Iiro-ryhmä jäi Turun Pallokerhon vieraana pisteittä. Vieraat loivat tukun hyviä maalipaikkoja Roope Virtasen johdolla, mutta onni ei ollut heidän puolellaan. TPK siirtyi johtoon 70. minuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Brian Gaucho iski sinipaidat johtoon lähietäisyydeltä. Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten turkulaiset nappasivat erittäin tärkeät pisteet itselleen. Ottelun lopussa lisää harmaita hiuksia Iiroille aiheutti luottotoppari Eetu Setänen, joka lensi punaisen kortin saattelemana ulos muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

TPK syvensi Yläkentällä Pallo-Iirojen tuskaista vaihetta sarjassa.

Masku – PIF 0-0
Sarjan kärkikahinoihin hamuavat joukkueet kohtasivat kamppailussa, jossa suurimmat otsikot keräsivät maalivahdit. Piffen loi varsinkin ensimmäisellä jaksolla monta todella hyvää maalipaikkaa, mutta lopputulos oli joka kerta samanlainen; Lassi Pyöli venyi kotijoukkueen maalilla ilmiömäisiin torjuntoihin kerta toisensa perään. Toinen jakso oli enemmän maskulaisten hallintaa, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei tullut liiaksi. Ottelun lopussa siunaantui yksi laadukas tilanne, mutta sen eväsi komeasti Piffenin maalia vartioinut Arnold Uschanoff.

Kohti sarjan kärkeä hamuavat Masku ja PIF eivät saaneet maaleja aikaiseksi Taponkedolla

TuWe – Wilpas 0-1
Wilpas osoitti, miksi joukkue on sarjan piikkipaikalla. Vaikea vierasottelu Turun Weikkojen luona päättyi täyteen pistepottiin. Avausjakso Raunistulassa oli maaliton. Toinen puoliaika oli vanhentunut noin 15 minuuttia, kun Wilppaan Alexander Strekalovskiy sai kaksi keltaista korttia kahteen minuuttiin ja näin erotuomari Jesse Salo ohjasi miehen suihkuun. Vajaamiehinen sarjakärki näytti kuitenkin luonnetta, joka palkittiin 82. peliminuutilla Tomas Vuorirannan tehdessä ottelun ainoan osuman. Pahimpien kilpakumppaneiden menettäessä pisteitä, karkasivat salolaiset jo kuuden pisteen päähän kakkoseksi nousseesta Pargas IF:sta.

SC Wolves – FC Åland 2-1
SC Wolves nappasi todella suuren päänahan saarelaisilta. Ensimmäinen jakso päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta toisen puoliajan loppu tarjosi dramatiikkaa sitäkin enemmän. Jami Hannuniemi vei kotijoukkueen johtoon 79. minuutilla. Vieraiden tasoitusosuma syntyi vain kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa ja siitä vastasi Adam Nyberg. Ottelu näytti päättyvän tasapeliin, kunnes 86. minuutilla kentälle tullut Miikka Lempinen iski voittomaalin kotijoukkueelle vain minuutti Ålandin tasoitusmaalista. Toinen voitto peräkkäin nosti Wolvesin osakkeita sarjapaikan säilyttämisen osalta mukavasti.

TOVE – FC Inter2  2-0
Toejoen Veikot kaatoi turkulaiset kotonaan. Avausmaali syntyi viidentoista minuutin jälkeen, kun Kalle Marttila vei kauden viidennellä maalillaan isännät johtoon. Tämä näytti jäävän jakson ainokaiseksi, kunnes Joao Gaetti naulasi pelin 2-0 lukemiin vain minuutti ennen taukoa. Toisella jaksolla ei lisämaaleja nähty ja näin pisteet jäivät Toejoen ylpeydelle, joka pyrkii pois putoamiskamppailusta. Inter2 jäi kahden voitetun ottelun jälkeen tällä kerralla pisteittä ja kotimatkalla Porista lienee jo alkanut valmistautuminen kahteen seuraavaan kiihkeään paikallistaistoon TPK:a ja ÅIFK:aa vastaan.

Turun paikallinen aloittaa seuraavan sarjakierroksen

Kolmosen herkkua on luvassa tällä viikolla keskiviikosta lauantaihin. FC Inter2 ja TPK aloittavat kierroksen keskiviikkona Yläkentällä. Kärkipään ryhmistä toisensa tällä kierroksella kohtaavat Wilpas ja Masku sekä FC Åland ja SoVo.