Wales voitti Huuhkajat Nations Leaguen avauksessa

Miesten A-maajoukkueen pelit Nations Leaguessa alkoivat kotiottelulla Walesia vastaan. Wales haki Olympiastadionilta 1-0 (0-0)-voiton.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen, jossa Walesin parhaat paikat osuivat alkuun ja Suomen vahva jakso taasen loppuun. Wales sai heti alussa pallon jo Suomen maaliin, mutta erotuomari näki Kieffer Mooren rikkoneen tilanteessa. Puoliajan lopussa Suomi sai hyvän painostusjakson, mutta vaarapaikat jäivät uupumaan. Kertaalleen Suomi sai myös pallon verkon perukoille, mutta Joel Pohjanpalo oli ehtinyt paitsioon ennen Joni Kaukon komeaa kutia.

Heti toisen puoliajan alussa Suomella oli upea paikka tehdä johtomaali kulmapotkutilanteesta. Joel Pohjanpalo voitti pääpallon ja Leo Väisänen pääsi jatkamaan takatolpalla, mutta pallo kilpistyi harmittavasti tolppaan. Suomi sai rakenneltua hyvää painetta Walesin maalille, mutta maali jäi uupumaan.

Kesken Suomen hallinnan, Wales iski. Kymmenen minuuttia ennen loppua Wales pääsi nopeaan hyökkäykseen ja Daniel James eteni vahvasti laidalta. Jamesin matala syöttö löysi Mooren maalin edestä ja hänellä oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin, vaikka Lukas Hradecky ehti saada vähän kättä väliin.

Suomi haki vimmatusti tasoitusmaalia ja Hradeckykin nousi loppuhetken kulmapotkuun mukaan ja pääsi puskemaan, mutta Wales korjasi pistepotin.

Suomen Nations Leaguen ottelut jatkuvat jo sunnuntaina, kun Huuhkajat kohtaa Dublinissa Irlannin.

Suomi-Wales 0-1 (0-0)
80. 0-1 Kieffer Moore